Petalidas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Καλησπερα σας, θελω τα φωτα σας. Εχω φτασει 4ο ετος και χρωσταω 25 μαθηματα (πχ 10 εργαστηρια + 15 θεωριες) και πρακτικη-πτυχιακη. Εχω σκεφτει να παω στρατο πριν κανω την πρακτικη μου, σε περιπτωση που υπαρξει η πιθανονητα να με κρατησουν, να εχω τελειωσει με τον στρατο. Οι απορίες μου ειναι αρκετες. Εχω τωρα την εξεταστικη του Φεβρουαριου (+ την εμβολιμη· οπου στο πρωην ΤΕΙ μπορουσες να δωσεις ΟΤΙ μαθηματα εχεις δηλωσει μεχρι εκεινη την ωρα(καλο αυτο γιατι μπορω να περασω πολλα μαθηματα με μιας). Τωρα που εγινε η συχγχωνευση με ΑΕΙ δεν ξερω αν θα συνεχιστει να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα). Σκεφτομαι να ξαναπαρακολουθησω οσα μαθηματα θεωρω δυσκολα και να κανω συγχρονως την Πτυχιακη(εργαστηριακου τυπου) και τον Φεβρουαριο να δωσω οσα μαθηματα μπορω. Τα προβληματα μου ειναι τα εξης: Εαν κοψω την αναβολη μεχρι 31 Οκτωμβριου για να μπω τον Φεβρουαριο στρατο(Α' ΕΣΣΟ) θα μπορω να προλαβω αλλα και να δωσω τα μαθηματα της εξεταστικης Φεβρουαριου; (Η περσινη εξεταστικη τελειωνε 8 Φεβρουαριου.) Το θεμα ειναι οτι θα εχω τις ετοιμασιες(χαρτια,τι να παρω μαζι μου κλπ) για τον στρατο και θα εχω και το διαβασμα; Δεν ξερω κατα ποσα θα ειναι εφικτο αυτο. Και τι γινεται αμα εχω παρει πτυχιακη ποτε θα πρεπει να την εχω ετοιμη ωστε να την παρουσιασω κλπ. Η επομενη λυση ειναι να μπω με την (Β' ΕΣΣΟ) οπου ειναι τον Μαϊο. Οπου θα εχω πιο πολυ χρονο να προετοιμαστω πιστευω αλλα χανω 3 μηνες μεχρι να παω στρατο.Βεβαια θα μπορουσα να κοιταξω για καμια δουλεια αυτους τους μηνες αφου θα ειναι 3 "κενοι" μηνες. Οσον αναφορα το περασμα των μαθηματων σκεφτομαι οτι εχω: -Εξεταστικη Φεβρουαριου (1 ευκαιρια), -Αν μπορω να παρω φοιτητικη αδεια για καποια μαθηματα τον Ιουλιο ή και τον Σεπτεμβριο (2η ευκαρια) με οποια ΕΣΣΟ και να μπω. Και αν φυγω τον Μαϊο(Β' ΕΣΣΟ) θα απολυθω θελω να πιστευω τελος Ιανουαριου-αρχες Φεβρουαριου(9μηνο), ισως να προλαβω να δωσω και στα τελειωματα της εξεταστικης εκεινης(αρχες Φεβρουαριου δηλαδη) κανα μαθημα. Οσο για την πρακτικη σκεφτομουν μετα τον στρατο να εκανα την πρακτικη μου με Erasmus αλλα δεν ξερω ποτε πρεπει να δηλωσω αν θα προλαβω, τι γινεται αμα ειμαι στρατο ; Θελει και αυτο την προετοιμασια του πιστευω. Ξερω οτι ισως σας κουρασα να σας μπερδεψα αλλα θελω την βοηθεια σας να μου πειτε την γνωμη σας οποια και να ειναι αυτη. Ισχυουν αυτα που λεω; Εχουν καποια βαση; Τι πιστευετε οτι ειναι πιο εφικτο; Εχετε να μου προτεινεται κατι αλλο; *Ευελπιστω να μην σας φανηκαν τοσο μπερδεμενα ολα αυτα που ειπα. Σας ευχαριστω!
DrFreeman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Petalidas said: Καλησπερα σας, θελω τα φωτα σας. Εχω φτασει 4ο ετος και χρωσταω 25 μαθηματα (πχ 10 εργαστηρια + 15 θεωριες) και πρακτικη-πτυχιακη. Εχω σκεφτει να παω στρατο πριν κανω την πρακτικη μου, σε περιπτωση που υπαρξει η πιθανονητα να με κρατησουν, να εχω τελειωσει με τον στρατο. Οι απορίες μου ειναι αρκετες. Εχω τωρα την εξεταστικη του Φεβρουαριου (+ την εμβολιμη· οπου στο πρωην ΤΕΙ μπορουσες να δωσεις ΟΤΙ μαθηματα εχεις δηλωσει μεχρι εκεινη την ωρα(καλο αυτο γιατι μπορω να περασω πολλα μαθηματα με μιας). Τωρα που εγινε η συχγχωνευση με ΑΕΙ δεν ξερω αν θα συνεχιστει να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα). Σκεφτομαι να ξαναπαρακολουθησω οσα μαθηματα θεωρω δυσκολα και να κανω συγχρονως την Πτυχιακη(εργαστηριακου τυπου) και τον Φεβρουαριο να δωσω οσα μαθηματα μπορω. Τα προβληματα μου ειναι τα εξης: Εαν κοψω την αναβολη μεχρι 31 Οκτωμβριου για να μπω τον Φεβρουαριο στρατο(Α' ΕΣΣΟ) θα μπορω να προλαβω αλλα και να δωσω τα μαθηματα της εξεταστικης Φεβρουαριου; (Η περσινη εξεταστικη τελειωνε 8 Φεβρουαριου.) Το θεμα ειναι οτι θα εχω τις ετοιμασιες(χαρτια,τι να παρω μαζι μου κλπ) για τον στρατο και θα εχω και το διαβασμα; Δεν ξερω κατα ποσα θα ειναι εφικτο αυτο. Και τι γινεται αμα εχω παρει πτυχιακη ποτε θα πρεπει να την εχω ετοιμη ωστε να την παρουσιασω κλπ. Η επομενη λυση ειναι να μπω με την (Β' ΕΣΣΟ) οπου ειναι τον Μαϊο. Οπου θα εχω πιο πολυ χρονο να προετοιμαστω πιστευω αλλα χανω 3 μηνες μεχρι να παω στρατο.Βεβαια θα μπορουσα να κοιταξω για καμια δουλεια αυτους τους μηνες αφου θα ειναι 3 "κενοι" μηνες. Οσον αναφορα το περασμα των μαθηματων σκεφτομαι οτι εχω: -Εξεταστικη Φεβρουαριου (1 ευκαιρια), -Αν μπορω να παρω φοιτητικη αδεια για καποια μαθηματα τον Ιουλιο ή και τον Σεπτεμβριο (2η ευκαρια) με οποια ΕΣΣΟ και να μπω. Και αν φυγω τον Μαϊο(Β' ΕΣΣΟ) θα απολυθω θελω να πιστευω τελος Ιανουαριου-αρχες Φεβρουαριου(9μηνο), ισως να προλαβω να δωσω και στα τελειωματα της εξεταστικης εκεινης(αρχες Φεβρουαριου δηλαδη) κανα μαθημα. Οσο για την πρακτικη σκεφτομουν μετα τον στρατο να εκανα την πρακτικη μου με Erasmus αλλα δεν ξερω ποτε πρεπει να δηλωσω αν θα προλαβω, τι γινεται αμα ειμαι στρατο ; Θελει και αυτο την προετοιμασια του πιστευω. Ξερω οτι ισως σας κουρασα να σας μπερδεψα αλλα θελω την βοηθεια σας να μου πειτε την γνωμη σας οποια και να ειναι αυτη. Ισχυουν αυτα που λεω; Εχουν καποια βαση; Τι πιστευετε οτι ειναι πιο εφικτο; Εχετε να μου προτεινεται κατι αλλο; *Ευελπιστω να μην σας φανηκαν τοσο μπερδεμενα ολα αυτα που ειπα. Σας ευχαριστω! Ενα ένα τα bullet points: α) Σημαντικό ρίσκο. Οι ημερομηνίες είναι ακόμη άγνωστες, ενώ υπάρχει και η (μικρή μεν, αλλά υπαρκτή) πιθανότητα μεταφοράς της ΕΣΣΟ στον Ιανουάριο. β) Πιο ασφαλής επιλογή. γ) Οπως τα λες - με επιφύλαξη για τη φοιτητική άδεια. Οι περισσότεροι Διοικητές πάντως δε δημιουργούν προβλήματα. δ) Για τα διαδικαστικά του Erasmus ρώτα στη σχολή σου. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2019 από DrFreeman
Petalidas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Σε ευχαριστω! Αν μπορει και κανας αλλος να μου πει την γνωμη του θα με βοηθουσε ακομα πιο πολυ.
Lasombra Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 @Petalidas Αν έχεις βύσμα διάβαινε... Αν έχεις άκρη για στρατό χρησιμοποίησέ τη και πες να σε στείλουν καμιά Μεγίστη να κοζάρεις το γιαβουζ και το μπαρμπαρος και κάτσε διάβαζε. Δεν ξέρω αν θα πάρεις φοιτητική, οι περισσότεροι δίνουν αλλά δεν ξέρεις σε τι θα πέσεις. Κάτσε άλλα δυο χρόνια να τελειώσεις τη σχολή και πήγαινε μετά στρατό. Όσο για το θέμα πρακτική και να σε κρατήσουν, επίσης αν έχεις βύσμα διάβαινε... Αν είσαι καλός, παίζει το σενάριο να σε πάρουν αφού ολοκληρώσεις τη θητεία σου. Αν σου πουν μαλακίες του τύπου "θα σε κρατούσαμε αλλά δεν έχεις πάει στρατό", πες τους ευχαριστώ πολύ και γεια σας. Έτσι κι αλλιώς κάποιον άλλο θα έπαιρναν...
Petalidas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Lasombra είπε @Petalidas Αν έχεις βύσμα διάβαινε... Αν έχεις άκρη για στρατό χρησιμοποίησέ τη και πες να σε στείλουν καμιά Μεγίστη να κοζάρεις το γιαβουζ και το μπαρμπαρος και κάτσε διάβαζε. Δεν ξέρω αν θα πάρεις φοιτητική, οι περισσότεροι δίνουν αλλά δεν ξέρεις σε τι θα πέσεις. Κάτσε άλλα δυο χρόνια να τελειώσεις τη σχολή και πήγαινε μετά στρατό. Όσο για το θέμα πρακτική και να σε κρατήσουν, επίσης αν έχεις βύσμα διάβαινε... Αν είσαι καλός, παίζει το σενάριο να σε πάρουν αφού ολοκληρώσεις τη θητεία σου. Αν σου πουν μαλακίες του τύπου "θα σε κρατούσαμε αλλά δεν έχεις πάει στρατό", πες τους ευχαριστώ πολύ και γεια σας. Έτσι κι αλλιώς κάποιον άλλο θα έπαιρναν... Βύσμα για τον στρατο δεν εχω. Αν ισχυει ακομα αυτο με τους πολυτεκνους θα μπορουσα να κανω ενα 6μηνο αλλα δεν με ψηνει, διοτι θελω να παω Ε.Δ. Εαν δεν μπορω να παρω φοιτητικη αδεια θα κοιταξω να παρω απο την κανονικη αν γινεται.Τωρα για την σχολη κοιταζα να την εβγαζα σε λιγοτερο απο 2 χρονια και με εναν "τιμιο βαθμο" (6.50-7.50). Ξερω πολλους που λενε οτι δεν μετραει πολυ ο βαθμος γενικοτερα και τετοια (ακομα και για εξωτερικο) αλλα εγω ειμαι του σκεπτικου "δεν ξερεις τι σου ξημερωνει" και δεν μπορεις κιολας να γυρισεις πισω μετα να αλλαξεις κατι.Οποτε εγω τωρα εχω μπει στα 22 (4ο Ετος) και δεν θελω να με παρει πολυ αργα για να βγω εξω στο κουρμπετι,συνεπως προσπαθω σε ολον αυτον τον χρονο που μου μενει να: Βγαλω την σχολη σε 1 αντε μαξ 1.5 χρονο + εναν καλο βαθμο. Να συνδυασω τον στρατο με εξεταστικη για να εξοικονομησω χρονο. Μετα να κανω την πρακτικη ειτε εξω ειτε εδω.(Με την πιθανοτητα να με κρατησουν) Το καλος ειναι σχετικο αφου δεν εχω δουλεψει πανω στο αντικειμενο. Σε γενικες γραμμες απο την σχολη εχω μαθει λιγα πραγματα (δεν σου μαθαινουν και πολλα) και οτι αλλο εχω κατσει και διαβασει απο μονος μου. Δεν ξερω τι ψαχνει ο καθε εργοδοτης στο αντικειμενο αυτο.Το μονο που ξερω για μενα ειναι οτι μπορω να μαθω αρκετα γρηγορα. Το θεμα του βυσματος σε αυτο το κομματι ειναι οτι εχω καποιες ακρες αλλα τιποτα το σιγουρο.Οσο για το να σε περιμενουν μεχρι να κανεις την θητεια σου, ετσι οπως το βλεπω εγω, δεν ξερω κατα ποσο εφικτο ειναι αυτο γενικοτερα, εκτος αν εισαι κανα πολυ δυνατο μυαλο = εχεις αφιερωσει ωρες και ωρες πανω στο αντικειμενο . Κοιταω να αποφυγω αυτο το ενδεχομενο του οτι "θα σε κρατούσαμε αλλά δεν έχεις πάει στρατό.." γιατι δεν ξερω στο μελλον ποσες ευκαριες υπαρχουν και ποσες θα μου δωθουν και γι αυτον τον λογο δεν ειναι και τοσο ευκολο στην Ελλαδα να τους πεις "αντε γεια" του αλλου. Πας λιγο με το σκεπτικο οτι δεν εχεις και πολλες αλλες ευκαιριες και οτι τουλαχιστον αμα υπαρχει η πιθανοτητα να σε κρατησουν να κανεις μια αρχη εκει και το μετα το βλεπεις. Δεν ξερω κατα ποσο ουτοπικα ειναι τωρα αυτα, γι'αυτο ζηταω και μια αλλη γνωμη που ισως βλεπει η εχει δει καποια πραγματα πιο σφαιρικα.
Lasombra Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου, ο καθένας ξέρει τις δικές του, αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω το όλο σκεπτικό. Σχετικά με τα 1,2,3: 1. Να βγάλεις τη σχολή σε έναν ακόμα χρόνο είναι δεκτό. Το άντε μαξ 1.5 χρόνο, πόσο μεγάλη διαφορά έχει με τα 2 χρόνια;;; Μιλάμε για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ακόμα.... Προκειμένου να αγχωθείς και να πλακωθείς να τα κάνεις όλα γρήγορα, χαλάρωσε λίγο ακόμα, διάβασε μεθοδικά και πάρε το πτυχίο άνετα σε δυο χρονάκια με μηδαμινό άγχος. Αν νιώθεις ότι σε παίρνει σε 2 εξάμηνα να καθαρίσεις, τότε μάλιστα. 2. Είναι λίγο περίεργος ο συνδυσμός θητείας με μελέτη, ειδικά αν σκοπεύεις να πας ΕΔ όπου δε θα έχεις χρόνο (και μάλλον μήτε διάθεση) για διάβασμα. 3. Αν καταφέρεις να βρεις πρακτική έξω και το αντέχεις οικονομικά, τότε μην το σκεφτείς καθόλου, με το καλό! 22 ετών, δε σε πήραν τα χρόνια. Όσο για τις ευκαιρίες, αυτές θα είναι συνέχεια τριγύρω, δε σώνονται ευτυχώς. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα είσαι ώριμος ώστε να τις αναγνωρίσεις και να τις αρπάξεις. Τέλος, ο ελληνάρας επιχειρηματίας (η πλειοψηφία τουλάχιστον) έχει νοοτροπία τούρκου αφέντη, γουστάρει να νιώθει ότι "δίνει δουλειά σε κόσμο" κι άρα πρέπει οι υπάλληλοί του να στηθούν στα τέσσερα. Δύσκολα θα αναγνωριστεί το έργο σου ακόμα κι αν έχεις γαμηστερό μυαλό, περισσότερο θα αναγνωριστεί το γεγονός ότι θα χρησιμοποιείς το κοφτερό μυαλό σου και θα βγάζεις δουλειά ή θα λύνεις προβλήματα για βασικό μισθό. Τεσπα, να μη σε απογοητεύω...
Petalidas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, Lasombra είπε Δεν ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες σου, ο καθένας ξέρει τις δικές του, αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω το όλο σκεπτικό. Σχετικά με τα 1,2,3: 1. Να βγάλεις τη σχολή σε έναν ακόμα χρόνο είναι δεκτό. Το άντε μαξ 1.5 χρόνο, πόσο μεγάλη διαφορά έχει με τα 2 χρόνια;;; Μιλάμε για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ακόμα.... Προκειμένου να αγχωθείς και να πλακωθείς να τα κάνεις όλα γρήγορα, χαλάρωσε λίγο ακόμα, διάβασε μεθοδικά και πάρε το πτυχίο άνετα σε δυο χρονάκια με μηδαμινό άγχος. Αν νιώθεις ότι σε παίρνει σε 2 εξάμηνα να καθαρίσεις, τότε μάλιστα. 2. Είναι λίγο περίεργος ο συνδυσμός θητείας με μελέτη, ειδικά αν σκοπεύεις να πας ΕΔ όπου δε θα έχεις χρόνο (και μάλλον μήτε διάθεση) για διάβασμα. 3. Αν καταφέρεις να βρεις πρακτική έξω και το αντέχεις οικονομικά, τότε μην το σκεφτείς καθόλου, με το καλό! 22 ετών, δε σε πήραν τα χρόνια. Όσο για τις ευκαιρίες, αυτές θα είναι συνέχεια τριγύρω, δε σώνονται ευτυχώς. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα είσαι ώριμος ώστε να τις αναγνωρίσεις και να τις αρπάξεις. Τέλος, ο ελληνάρας επιχειρηματίας (η πλειοψηφία τουλάχιστον) έχει νοοτροπία τούρκου αφέντη, γουστάρει να νιώθει ότι "δίνει δουλειά σε κόσμο" κι άρα πρέπει οι υπάλληλοί του να στηθούν στα τέσσερα. Δύσκολα θα αναγνωριστεί το έργο σου ακόμα κι αν έχεις γαμηστερό μυαλό, περισσότερο θα αναγνωριστεί το γεγονός ότι θα χρησιμοποιείς το κοφτερό μυαλό σου και θα βγάζεις δουλειά ή θα λύνεις προβλήματα για βασικό μισθό. Τεσπα, να μη σε απογοητεύω... Σε ευχαριστω και παλι και για τον χρονο σου και για την απαντηση. Δεν ειναι θεμα απογοητευσης, πιστευω οτι καποια πραγματα πρεπει να παρουσιαζονται ετσι οπως ειναι.Σε γενικες γραμμες ξερω τι με περιμενει. Εντελει σε αυτο που αγχωνομαι ειναι ο χρονος, θελω να τον αξιοποιω οσο μπορω στο επακρον απο εδω και περα. Δεν θελω να νιωθω οτι δινω παραπανω χρονο σε κατι απο την στιγμη που θα μπορουσε να ολοκληρωθει νωριτερα. Για τα 2-3 θα τα λαβω υποψη. 1
Lasombra Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Petalidas είπε Εντελει σε αυτο που αγχωνομαι ειναι ο χρονος, θελω να τον αξιοποιω οσο μπορω στο επακρον απο εδω και περα. Άψογος! Αυτή η πρόταση ας είναι το εφαλτήριό σου! Καλή αρχή! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα