santac Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Ρωτάω για επιβεβαίωση. Θέλω να πάρω ένα απλό πακέτο hosting για τη φιλοξενία ενός wordpress site. Δε θα φιλοξενεί κάτι με ιδιαίτερη κίνηση. Βρήκα πακέτο (με ~5€/μήνα) που λέει στα χαρακτηριστικά: 1 website Απεριόριστα Subdomains/Domain Alias Αργότερα πιθανόν να χρειαστεί να δημιουργηθούν 1-2 subdomains τα οποία θα δείχνουν σε κάποια άσχετη IP (Πιθανόν κάποιον VPS). Προφανώς αυτό που ζητάω μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο πακέτο ε; αφού λέει Απεριόριστα Subdomains/Domain Alias
Fotis_Greece Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αλλο subdomain για να surfαρεις σε αλλο section\folder του hosting και αλλο DNS CNAME της μορφης vps.mydomain.gr ή mail.mydomain.gr οπου αυτο θα "χτυπαει" σε καποια αλλη IP και ρυθμιζεται απο το DNS nameserver. H χρηση του ειναι για να θυμασαι ονομα και οχι IP αριθμο subdomain ειναι αυτο: http://eshop.mydomain.gr Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2019 από Fotis_Greece
santac Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε Αλλο subdomain για να surfαρεις σε αλλο section\folder του hosting και αλλο DNS CNAME της μορφης vps.mydomain.gr ή mail.mydomain.gr οπου αυτο θα "χτυπαει" σε καποια αλλη IP και ρυθμιζεται απο το DNS nameserver. H χρηση του ειναι για να θυμασαι ονομα και οχι IP αριθμο subdomain ειναι αυτο: http://eshop.mydomain.gr μπερδεύτηκα τώρα. Δε θέλω με το subdomain να σερφάρω σε folder του hosting. Δηλαδή αν πάρω ένα τέτοιο πακέτο για το www.mydomain.gr και μετά θελήσω να φτιάξω ένα subdomain (eshop.mydomain.gr) το οποίο θα δείχνει σε έναν vps όπου θα είναι αποθηκευμένο το eshop, δε θα μπορώ να το κάνω; αυτή τη στιγμή έχω ένα πακέτο hosting το οποίο όμως είναι για απεριόριστα sites και κάνω αυτό ακριβώς που περιέγραψα με τα subdomains. Οπότε η απορία μου είναι, αν πάρω το μικρό πακέτο για 1 site, αργότερα θα μπορώ τα subdomains που θα φτιάξω να τα "στέλνω" σε κάποιον άσχετο vps?
Fotis_Greece Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Λογικα θα μπορεις, ΕΑΝ και στον VPS εχεις καταχωρησει το mydomain.gr και εχεις δημιουργησει και εκει subdomain. Θα δημιουργησεις ενα cname ή Α record της μορφης eshop.mydomain.gr στο DNS που θα δειχνει την IP του VPS Υπαρχει ομως πιθανοτητα να χασεις την δυνατοτητα για (free) SSL πιστοποιητικο στο VPS γιατι το Α record του mydomain.gr δειχνει την IP του αλλου hosting. Εαν το ονομα το αγορασες στο Papaki εχει δυνατοτητα για free dns nameserving. Ειδαλλως στο Cpanel του Hosting θα βρεις αντιστοιχο
santac Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε Λογικα θα μπορεις, ΕΑΝ και στον VPS εχεις καταχωρησει το mydomain.gr και εχεις δημιουργησει και εκει subdomain. Θα δημιουργησεις ενα cname ή Α record της μορφης eshop.mydomain.gr στο DNS που θα δειχνει την IP του VPS Υπαρχει ομως πιθανοτητα να χασεις την δυνατοτητα για (free) SSL πιστοποιητικο στο VPS γιατι το Α record του mydomain.gr δειχνει την IP του αλλου hosting. Εαν το ονομα το αγορασες στο Papaki εχει δυνατοτητα για free dns nameserving. Ειδαλλως στο Cpanel του Hosting θα βρεις αντιστοιχο αυτά ξέρω να τα κάνω, τα έχω κάνει μερικές φορές. Η απορία που είχα πάντα ήταν αν σε πακέτα που δίνουν 1 site μπορώ να φτιάξω subdomains και να τα "στέλνω" αλλού και για το ssl (let's encrypt) που είπες, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Fotis_Greece Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Ειπαμε δεν ειναι subdomain. Θα το δουλεψεις σαν A record
stefanos90_K Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2019 Με 5€ τον μήνα παίρνεις VPS και βάζεις όσα θέλεις πάνω.
lionheart82 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Στις 12/10/2019 στις 5:26 ΜΜ, stefanos90_K είπε Με 5€ τον μήνα παίρνεις VPS και βάζεις όσα θέλεις πάνω. Που είναι αυτό παρακαλώ; Από απορία περισσότερο για κατι σχετικά αξιόπιστο και με resources... unmanaged φαντάζομαι.
WebDevGr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Για οικονομικά vps με αρκετά resources ρίξε μια ματιά στην contabo
stefanos90_K Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2019 22 ώρες πριν, lionheart82 είπε Που είναι αυτό παρακαλώ; Από απορία περισσότερο για κατι σχετικά αξιόπιστο και με resources... unmanaged φαντάζομαι. Τα χρησιμοποιώ αρκετά https://www.hetzner.com/cloud
polaki Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Στις 12/10/2019 στις 5:26 ΜΜ, stefanos90_K είπε Με 5€ τον μήνα παίρνεις VPS και βάζεις όσα θέλεις πάνω. Δε νομίζω ότι κάποιος που ρωτάει τέτοια πράγματα (no offense OP) θα είναι σε θέση να κάνει manage ένα VPS.
CyberCr33p Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, polaki είπε Δε νομίζω ότι κάποιος που ρωτάει τέτοια πράγματα (no offense OP) θα είναι σε θέση να κάνει manage ένα VPS. Το θέμα δεν είναι οι ερωτήσεις αλλά όσοι προτείνουν unmanaged λύσεις σε περιπτώσεις που φαίνεται ότι δεν υπάρχει υπόβαθρο για να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί το VPS. @santac Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό shared hosting πακέτο. Με περίπου 5 ευρώ / μήνα είσαι καλυμμένος. Τη διαχείριση όσο αφορά τον server θα την κάνει ο webhost σου και εσύ θα ασχολείσαι μόνο με ότι έχει να κάνει με την ιστοσελίδα σου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα