bill7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δεν ισοπεδωσα τιποτα, οι ips τηλεορασεις δεν κανουν για θεαση ταινιων σε σκοτεινο δωματιο, δεν αποδιδουν το μαυρο ουτε το contrast μπορει να σταθει διπλα σε va. Φυσικα τα παντα ειναι θεμα του τι θες, οπως ειπα, αν εχεις καφετερια και σε ενδιαφερει να βλεπουν ολοι οι πελατες, πας για ips, εξαλλου δεν θα διαμαρτυρηθει κανενας για contrast ή black levels. Σε καθε περιπτωση η παρακατω φωτογραφια ειναι χαρακτηριστικη της διαφορας μεταξυ Ips και va. Επισης επειδη αναφερεις tn monitors, προφανως και ειναι υποδεεστερα, αλλα δεν υπαρχουν τηλεορασεις με tn. Οι τεχνολογιες ειναι ips-va-oled με τα + και - τους 4
Μακιαβέλλι Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Εγώ το μόνο αξιόλογο va που έχω δει από κοντά και έχω δει καμία 10αρια σε οθόνες υπολογιστών και 5-6 τηλεοράσεις ήταν στην 32 rog strix. Όλα τα άλλα va ήταν σαν tn με καλύτερες γωνίες θέασης άντε και λίγο καλύτερες οι τηλεοράσεις. Vote for IPS με κλειστά μάτια από μένα. 4
bill7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Δεν ειπα οτι ειναι κακες, ειπα οτι εξυπηρετουν διαφορετικες αναγκες, εφοσον η χρηση της ειναι για φωτεινο δωματιο ή επαγγελματικο χωρο φυσικα go for it. Αν η χρηση της ειναι για θεαση ταινιων και γενικα χρηση βραδυνες ωρες σε σκοτεινο χωρο, τοτε πας σε va ή ιδανικα σε oled. Τα go for this και vote for χωρις να ξερω τις αναγκες του αλλου δεν μπορουν να στηριχτουν βασει των δικων μου αναγκων.
greed Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μόνο που μη ξεχνάς πως το va δείχνει ψιλοσαπια χρώματα και πως πλέον όλες οι οθόνες έχουν local dimming & οπίσθιο φωτισμό. Το πρόβλημα στο σκοτάδι είναι η ρύθμιση που ευτυχώς οι LG έχουν και auto ρύθμιση για να μη μείνεις γκαβός. Το απόλυτο μαύρο το θες μόνο αν βλέπεις horror movies με HDR σε πλήρης σκοτάδι. Που εκεί πας για oled γιατί και στο va υπάρχει θέμα με το μαύρο αλλά ποιός βλέπει ταινίες ή γενικά τβ σε απόλυτο σκοτάδι; Όλοι έχουν και μια ledοταινια πίσω από τη τβ τους για να μη χασουν/κάψουν τα ματιά τους. Ρεαλιστικά πράγματα δεν μετάνιωσα που πήγα σε nanocell από va. Μετάνιωσα όμως όταν είχα πάει από va σε ips και γι'αυτό ο λόγος που χτύπησα nanocell μετά από 2 εβδομάδες και από τότε δεν την έχω αντικαταστήσει. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2019 από greed 2
grgoofy2002 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 5:41 ΜΜ, Sadako είπε Εγώ πάλι που κοιτάζω για 65" έπεσε το μάτι μου σε αυτές τις 2 LG 65 SM 8200 PLA https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-65-sm-8200-pla-1223768.html και LG 65 SM 8600 PLA https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-65-sm-8600-pla-1223771.html που βλέπω ίδια τιμή και μόνη διαφορά στο HDR, στην πρώτη βλέπω 4K Active HDR και στην δεύτερη 4K Cinema HDR , με την επιστροφή 20% μέσω Yellows βγαίνουν κάπου στα 920€. Αξίζει όμως αυτό η NanoCell τεχνολογία; Λίγο που έψαξα την χαρακτήρισαν ως "OLED των φτωχών"... Προσφατα (10 μερες) εχω παρει τη 55SM8600 και για τα λεφτα της η τηλεοραση ειναι παρα πολυ καλη! Ειδικα για gaming σε XBOX ONE X & 4Κ κατεβασμενες ταινιες x265 η εικονα ειναι ΦΟΒΕΡΗ!!! Θα την χαρακτήριζα VFM ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα