Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, archer100 είπε

Αλλο θεμα αυτο. Το πιο κιμπαρικο ειναι να κανεις ενα τηλεφωνο στον ιδιοκτητη και να του πεις κ. Γιωργο εχε υποψη σου οτι τα Σαββατοκυριακα θα λειπω και θα κοιμαται σπιτι ο αδερφος μου με τη γυναικα του, ειναι και οι δυο ησυχοι ανθρωποι που κατεβαινουν απο Λαμια για την ταδε υποχρεωση. Αν εχεις προβλημα με αυτο πες μου ωστε να δουμε για εναλλακτικες

Αλλα εδω μιλαμε για φοιτητες πιθανοτατα σε μπυρδελοπεριοχη που γινεται χαμος, σε ισογεια γκαρσονιερα, πιθανο κανα παλιο μαγαζι που μετατραπηκε, με τον γνωστο σεβασμο που δινουν οι φοιτητες στις υποδομες

Αδερφέ, το σπίτι του νοικιάζω. Δεν θα του δίνω και λογαριασμό για την προσωπική μου ζωή. Σιγά μην τον αφήνω να σουλατσάρει και μέσα...

• Thanks 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Είσαι τόσο άσχετος που αγνοείς ότι για 3 χρόνια δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα, και ας έχετε υπογράψει για εξάμηνο.

Πάλι εδώ θα είμαστε το Γενάρη που θα ξανακλαφτείς επειδή θα διαπιστώσεις ότι δεν τον κουνάς με τίποτα.

Άλλο λέω εγώ, και άλλο απαντάς εσύ...

Σου ειπα, το τι μπορει να κανει ο ιδιοκτητης ειναι αλλη συζητηση

Απο ακραια νομικη ενεργεια, βασισμενη στο αρθρο του συμβολαιου περι φιλοξενιας και αιτηση για εξωση, μεχρι ενα απλο τηλεφωνο για παρατηρηση. 

Το πιο απλο ειναι ενα ηρεμο τηλεφωνο για πληροφοριες'εξηγησεις για το ποιοι ειναι μεσα στο σπιτι και τι ειδους ανθρωποι ειναι καιτι σχεση εχουν

Δημοσ.
Μόλις τώρα, archer100 είπε

Παντως στα περισσοτερα συμφωνητικα προβλεπεται ορος που 'απαγορευει' τη χρηση του ακινητου απο τριτους, χωρις συμφωνια.

Βλλεπε το παρακατω που ειναι κλασσικο, στο αρθρο 5:

http://www.symbolaia.gr/site/files/Residence_agreement_Symbolaiagr.pdf

Ε μια μπαρουφα και μιση ειναι το αρθρο.Μαλλον λατρευουν την γραφειοκρατια αυτοι που το εμπνευστηκαν η ειναι κουτσομποληδες 😂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Εγώ είμαι άψογος σε όλα.

Και ξέρω να μιλάω όπου ξέρουν να μιλάνε.

Τώρα τον κάθε φραπεδιαρη που 10 το πρωί γράφει ασυναρτησίες για να περνάει την ώρα του μέχρι τον επόμενο φραπέ σε άλλη καφετέρια τι να γράψεις?

Άιντε,καλό φραπέ alejandro

κυρ διαχειριστα, ηρεμησε. ο κυρ νικος αφησε προικα να ελεγχεις...μην εξαπτεστε... 😂

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alejandro είπε

Σιγά μην τον αφήνω να σουλατσάρει και μέσα...

Και αυτο μπορει να το κανει, βασει ορου του συμβολαιου (βλεπε επιθεωρηση μισθιου)

Οπως οταν νοικιαζεις ξενοδοχειο δε μπορεις να βαλεις αλλον μεσα αντι για εσενα, το ιδιο ισχυει καιγια τα σπιτια.

Υπαρχει ορος στο συμβολαιο. Αλλο που στην πραξη φυσικα και φιλοξενουνται ατομα, με την ανοχη των ιδιοκτητων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Αν ο ενοικιαστής έχει "μετακομίσει" αλλού τότε υπάρχει πρόβλημα.

2) Αν ο ενοικιαστής φιλοξενεί ένα ζευγάρι για λίγες ημέρες είναι υπερβολή να κινηθεί διαδικασία.

3) Στο 99% των συμβολαίων ενοικίασης απαγορεύεται η υπενοικίαση , να ζει αλλού ο ενοικιαστής που υπέγραψε συμβόλαιο και να εισπράττει ενοίκιο από φιλοξενούμενους. Δεν μπορείς να κάνεις τον μάγκα με ξένη ιδιοκτησία εκτός αν στο επιτρέψει ο ιδιοκτήτης.

Πρώτα τηλεφωνούμε στον ενοικιαστή που έχει υπογράψει και τον ρωτάμε για την κατάσταση και μετά κινούμαστε , για την ολιγοήμερη καθυστέρηση στο ενοίκιο και για τα 2 "ξένα" άτομα μπορεί να υπάρχει απλή εξήγηση και ο ενοικιαστής να είναι σωστός.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, archer100 είπε

Το προβλημα πηγαζει απ το γεγονος οτι αυτος που θα φιλοξενηθει, δεν εχει εγγραφη νομικη ευθυνη απεναντι στον ιδιοκτητη, αν προκαλεσει ζημιες. Ολα εναποκεινται στην 'καλη πιστη' μεταξυ αυτουνου και του νοικαρη σου. Δεν ειναι το ιδιο

Αν σου εδινε ταυτοτητα και υπεγραφε - δεσμευοταν για τυχον ζημιες, φυσικα και δεν θα σε ενοιαζε

Αν ηταν ετσι δεν θα πληρωνε ποτε κανεις ζημιες.Δεν φταιω εγω θα ελεγε , φιλοξενησα ενα γνωστο της δικιας μου (τωρα εχουμε χωρισει και δεν μιλαμε) , του οποιου το ονομα δεν ξερω, και αυτος εκανε τις ζημιες.Εγω δεν πληρωνω τιποτα και θελω την εγγυηση πισω 😂

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Κατσε TS γιατι δεν καταλαβα κατι. Μιλησες με τον ενοικιαστη καθολου ή επαφίεσαι σέ ο,τι σου ειπαν οι ραντομαδες στην πορτα? Παιζει ξερωγω απλα να του μιλήσεις και να δεις τι γίνεται? 

Και θα του πεις τι ακριβως? Γιατι ειδα αλλους στο μπαλκόνι? Αν η απάντηση ειναι κατι του στυλ " Ημουν κί εγω μεσα και οι απλα λέγανε βλακειες" τι θα πεις? 

That said,  ηρεμα λιγο  μην τις μετράτε στο net, είναι πολυ last year. Και αγενες.

• Like 11
Δημοσ.

Γαιοκτήμονα κατά 99% ένα ζευγάρι φοιτητών που θα πάει σε ένα σπίτι που το παραχωρεί ένας φίλος θα πάνε να γαμηθουν, να δουν καμία ταινία άντε και να πιουν και έναν μπαφο. 

Ούτε έχουν σκοπό να σου γρατζουνισουν τα κινέζοέπιπλα που το έχεις εξοπλίσει ούτε να γκρεμίσουν τοίχους ούτε να ξηλώσουν σωλήνες. Και στην τελική αν κάνουν ζημιές τις πληρώνει ο νοικάρης σου.

Τώρα ή ζηλεύεις τα βογκητά τους ή δεν τα  ζεις και τα φθονείς αλλά αυτό είναι άλλο πρόβλημα. 

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, archer100 είπε

Αλλο θεμα αυτο. Το πιο κιμπαρικο ειναι να κανεις ενα τηλεφωνο στον ιδιοκτητη και να του πεις κ. Γιωργο εχε υποψη σου οτι τα Σαββατοκυριακα θα λειπω και θα κοιμαται σπιτι ο αδερφος μου με τη γυναικα του, ειναι και οι δυο ησυχοι ανθρωποι που κατεβαινουν απο Λαμια για την ταδε υποχρεωση. Αν εχεις προβλημα με αυτο πες μου ωστε να δουμε για εναλλακτικες

Αλλα εδω μιλαμε για φοιτητες πιθανοτατα σε μπυρδελοπεριοχη που γινεται χαμος, σε ισογεια γκαρσονιερα, πιθανο κανα παλιο μαγαζι που μετατραπηκε, με τον γνωστο σεβασμο που δινουν οι φοιτητες στις υποδομες

Δυτικό πανεπιστημιο η περιοχή,Αιγάλεω 

Η γκαρσονιέρα είναι του 2009(ανακαίνιση 17.000€).35τμ υπερυψωμενη 6 σκαλιά.

Αλουμίνια παντού,πλακάκια.

Ηλιακός,μεγάλο ψυγείο,κουζίνα,microwave.

12αρι αιρκοντίσιον.Επιπλα κομπλέ.συναγερμος.

Σε λιγες μέρες μπαίνει ηλεκτρική τέντα αντί της παλιάς.

Έπεσες μέσα μεγάλες,ο φραπές σου δίνει ευφυία..........

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bluesattack είπε

Αν ηταν ετσι δεν θα πληρωνε ποτε κανεις ζημιες.Δεν φταιω εγω θα ελεγα , φιλοξενησα ενα γνωστο της δικιας μου (τωρα εχουμε χωρισει και δεν μιλαμε) , του οποιου το ονομα δεν ξερω, και αυτος εκανε τις ζημιες.Εγω δεν πληρωνω τιποτα και θελω την εγγυηση πισω 😂

Δεν καταλαβες, υπολογος ειναι ουτως η αλλως ο ενοικιαστης.

Ειναι καθαρα θεμα αισθησης ευθυνης και φροντιδας

Για τον ιδιο λογο που οι περισσοτεροι δεν δανειζουν το αυτοκινητο τους, η δεν παρατανε το παιδι τους στην πρωτη τυχουσα nanny

Γιατι δεν θα το 'προσεξουν' οσο πρεπει

Ειναι θεμα προλαμβανειν, οχι θεραπευειν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alexioannou είπε

Δυτικό πανεπιστημιο η περιοχή,Αιγάλεω 

Η γκαρσονιέρα είναι του 2009(ανακαίνιση 17.000€).35τμ υπερυψωμενη 6 σκαλιά.

Αλουμίνια παντού,πλακάκια.

Ηλιακός,μεγάλο ψυγείο,κουζίνα,microwave.

12αρι αιρκοντίσιον.Επιπλα κομπλέ.συναγερμος.

Σε λιγες μέρες μπαίνει ηλεκτρική τέντα αντί της παλιάς.

Έπεσες μέσα μεγάλες,ο φραπές σου δίνει ευφυία..........

Ξέχασες να γράψεις για την τρύπα στον τοίχο και τις κάμερες... Άτιμη δυστυχία, ούτε τα φράγκα δε σε νικάνε...

• Like 3
Δημοσ.

Εχω δανειστει ουκ ολιγες φορες κλειδια απο διαμερισματα φιλων που απουσιαζανε απο το σπιτι και εχω μεινει με παρεα για ενα 2ημερο-3μερο.

Απο την στιγμη που σου πληρωνει το ενοικο καθε μηνα η αντιδραση σου ειναι τουλαχιστον υπερβολικη, μπορει ο ανθρωπος να φιλοξενησε πχ ενα φιλικο ζευγαρι απο την πολη του, να κανει εξυπηρερηση δλδ. Ηταν υποχρεωμενος δηλαδη να παρει τηλ το ιδιοκτητη και να του πρι οτι "το σκ θα παω να μεινω στην κοπελα μου και στο σπτι που μου νοικιαζεις θα μεινουν 2 φιλοι μου το σκ".

Ε μην τρελαθουμε εντελως και το γραφει ατομο που ατη την στιγμη νοικιαζει 4 διαμερισματα.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...