Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω μια budget 27αρα 2Κ με freesync και είδα σε προσφορά την συγκεκριμένη. Απ οσο έψαξα δεν βρήκα κανένα review και γενικοτερα υπάρχουν λιγες πληροφορίες για αυτην στο internet.

Μήπως την έχει κάποιος να μας πει εντυπώσεις?

https://www.amazon.it/dp/B07GSFC4VS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(WQHD)2560 x 1440@144 Hz, IPS, Freesync, Display port 1.2a και response κάτω από 5ms... 

Στο σκρουτζ έχει από 315ε. H VG270Ubmiipx είναι η 144hz έκδοση ενώ την VG270U (που στο σκρουτζ την έχουν απο 350ε) η σελίδα της ACER την έχει μέχρι 75hz χωρίς να προσδιορίζει έκδοση στο displayport.

Στα χαρτία φαίνεται πάρα πάρα πολύ καλή για 200ε, στο αγγλικό αμαζον έχει reviews που αναφέρεται backlight bleeding αλλά νομίζω αυτό είναι λίγο λοταρία σε όλα τα IPS.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το παραγγείλω!

edit: Με τα μεταφορικά για Ελλάδα βγαίνει στα 238ε...

Επεξ/σία από panosp1
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη ειναι αυτή με τα 75hz. Τα μεταφορικά είναι πολλά αλλα ακόμα και έτσι η τιμή είναι πολύ καλή και φυσικά έχεις και την εγγύηση του Amazon. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η οθόνη έφτασε χθες και ασχολήθηκα λιγάκι. 

το κουτί είχε 2 καλώδια τροφοδοσίας με διαφορετικές μπριζες και ένα DisplayPort. 
Η βάση συνδέεται εύκολα και παίζει ελάχιστα (σταθερότητα εννοώ γιατί είναι μεγαλούτσικο η 27αρα). Η οθόνη κάνει τιλτ μόνο οριζόντια. Ύψος δεν μπορείς να ρυθμίσεις. 
Δεν παρατήρησα καμμένα πιξελ και δεν βλέπω εμφανές bleeding, clouding κτλ

Στα 1440p 75hz παίζει μια χαρά με την 5700 XT. 
Με τις ρυθμίσεις χρωμάτων δεν πολύ έπαιξα, σίγουρα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά και out of the box νορμαλ εικόνα έχει .

Πρώτη εντύπωση πολύ θετική για τα 238€ που κόστισε.

Περισσότερα από εβδομάδα που θα έχω παραπάνω χρήση  και θα έχω δει καλύτερα τις ρυθμίσεις .

Επεξ/σία από panosp1
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντυπώσεις μετά από 1 εβδομάδα:

Αρκετές επιλογές για τα χρώματα και presets.

Έχει sRGB on/off, σε sRGB=ΟΝ τα χρώματα  δεν είναι τόσο "έντονα" αλλά υποτίθεται ότι είναι πιο ρεαλιστικά. Σε sRGB=OFF φαίνονται πιο έντονα/λαμπερά.

Έχει επιλογή για πόσο Blue Light να "δείχνει" ανα επίπεδα 80%-70%-60%-50%.

Η γενική εντύπωση συνεχίζει και είναι θετική.

Τώρα που μιλάμε είναι στα 267ε και τα απλά μεταφορικά (UPS) είναι στα 30κάτι, σκρουτζ από 352ε.

Επεξ/σία από panosp1
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να έχεις μόνιμα 75hz.

Από Windows>Adapter Properties εμφανίζει στην λίστα 60hz και 75hz. Από την οθόνη ανοίγεις/κλείνεις το Freesync. Εγώ έχω παίζω μόνιμα 75hz και freesync ενεργό. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/10/2019 στις 2:22 ΜΜ, panosp1 είπε

Μπορείς να έχεις μόνιμα 75hz.

Από Windows>Adapter Properties εμφανίζει στην λίστα 60hz και 75hz. Από την οθόνη ανοίγεις/κλείνεις το Freesync. Εγώ έχω παίζω μόνιμα 75hz και freesync ενεργό. 

Επειδη βλεπω εχεις και 5700 xt και την acer οθονη (εψαχνα καποιον αυτον τον συνδιασμο). In game fps βλεπεις? Αν ναι, παιζεις σταθερα 75?

Γενικα τωρα εχω rx 480 και dell 1080 60hz και σκεφτομαι να παω σε 5700 xt gigabyte ή nitro+ με την εκδοση της οθονης στα 144hz. Απλα ρωταω αν τερματιζεις τα fps ωστε αν δω αν αξιζει να ανεβω σε hz (και σε τιμη). Τι παιχνιδια παιζεις? 

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την οθόνη στον Adapter την έχω στα 75hz μόνιμα. Στο Adrenaline το Freesync το έχω ενεργοποιημένο.

Στο APEX Legends, αν ενεργοποιήσω το V-sync (double/triple buffered) μεσα από το παιχνίδι με κλείδωνει στα 75FPS. Αν το έχω κλειστό τότε είμαι στα 90-110FPS.

"Dishonored 2", "Hellblade : Senuas Sacrifice", "Witcher 3", "Rise of the Tomb Raider" είμαι πάνω από 80FPS μόνιμα, δεν βάζω v-sync εκεί. Θα το δοκιμάσω να δω αν το κλειδώνει στα 75 πάντως...

"The Outer Worlds" στα settings που παίζω είμαι κάτω από 75...

Επεξ/σία από panosp1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...