Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Σε 28άρα 4K και δυσκολεύομαι να δω διαφορά 1440p και 4K σε παιχνίδια, νομίζω ο OP πρέπει να το τσεκάρει αυτό λίγο.

qHD! 
2K = 2048x1080p.

2Κ συνηθως λεμε οποια αναλυση στο οριζοντιο αξονα ειναι πανω απο 2000 pixel, γι'αυτο και καποιοι διαφωνουν στο να λενε 4Κ την αναλυση 3840x2160. Η 2560x1440 λεγεται και qHD γιατι στην πραξη ειναι 2 φορες η αναλυση HD 1280x720, δηλαδη 4 φορες συνολικα περισσοτερα pixels στο πανελ.

Στην 27αρα 2Κ παντως, αν χρησιμοποιησω το DSR και ανεβασω σε 3840x2160, ακομα και στις ενδιαμεσες πανω απο τα 2560x1440 μπορω να πω οτι υπαρχει σημαντικη διαφορα, πρακτικα ειναι το καλυτερο ΑΑ που μπορεις να χρησιμοποιησεις. Ενα 27-28 monitor σε 4Κ δεν χρειαζεται πρακτικα AΑ, ακομα και σε 2Κ δεν ειναι ασχημα, αλλα τα jaggies φαινονται.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να έχεις λίγο αίσθηση του τι ζητάς :

https://www.techpowerup.com/review/xfx-radeon-rx-5700-xt-ultra-thicc-ii/8.html

Γενικά, από τη στιγμή που επέλεξες να παίζεις σε 4Κ, ο όρος "οικονομικό" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο. Αν θες να έχεις smooth εικόνα και υψηλά settings πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά, και ακόμα και τότε σε απαιτητικούς τίτλους όπως το assassin's creed (ή ακόμα χειρότερα σε αυτά που πρόκειται να βγούν τα επόμενα 1-2 χρόνια), εγγυημένα υψηλά fps δεν θα έχεις. 

Το 4Κ για gaming σε 24άρα οθόνη δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. Αντίθετα τα υψηλά settings και fps πρσφέρουν. 

Νομίζω γενικά ότι πας απλά σε ότι καλύτερο μπορείς, ξέροντας όμως ότι ίσως χρειαστούν συμβιβασμοί σε απαιτητικούς τίτλους. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, toyo73 είπε

Το 200% ειναι στην αναλυση, η στα Pixel; Γιατι εαν ειναι στην αναλυση, τοτε παει 2160p,= 4k.

Eκτος εαν κανω λαθος.

Θεωρούσα ότι 200% scale είναι δύο φορές τα πίξελ της 1080p. Άρα 1440p και κάμποσα παραπάνω. Βλέπω όμως από ξένα φόρουμ ότι το 200% resolution scale σε 1080p ισοδυναμεί με 4K στο 100%. Ο διπλασιασμός αφορά τα πίξελ στην κάθετη διάσταση(1080 σε 2160). Άρα κάνει για 4Κ η 2080 με αυτά τα settings και αυτές τις απαιτήσεις.

Πάντως 4Κ για 24" είναι marketing ploy, δεν το συζητάμε.

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Razor333 είπε

2Κ συνηθως λεμε οποια αναλυση στο οριζοντιο αξονα ειναι πανω απο 2000 pixel, γι'αυτο και καποιοι διαφωνουν στο να λενε 4Κ την αναλυση 3840x2160. Η 2560x1440 λεγεται και qHD γιατι στην πραξη ειναι 2 φορες η αναλυση HD 1280x720, δηλαδη 4 φορες συνολικα περισσοτερα pixels στο πανελ.

Κακιά συνήθεια, μπερδεύεται ο κόσμος, για αυτό και ποτέ κανένας δεν λέει 3K την 3840x2160. Για αυτό και δεν θα δεις ποτέ κατασκευαστές να γράφουν "2K" στις οθόνες τους αλλά το 4Κ το γράφουν σχεδόν πάντα.

1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Στην 27αρα 2Κ παντως, αν χρησιμοποιησω το DSR και ανεβασω σε 3840x2160, ακομα και στις ενδιαμεσες πανω απο τα 2560x1440 μπορω να πω οτι υπαρχει σημαντικη διαφορα, πρακτικα ειναι το καλυτερο ΑΑ που μπορεις να χρησιμοποιησεις. Ενα 27-28 monitor σε 4Κ δεν χρειαζεται πρακτικα AΑ, ακομα και σε 2Κ δεν ειναι ασχημα, αλλα τα jaggies φαινονται.

Τι να σου πω, εγώ το βρίσκω πολύ πιο immersive να έχω σταθερά και υψηλά frame rates παρά να είναι αμφισβητήσιμα πιο καθαρά τα παιχνίδια. Μπορεί να φταίει που δεν έχω 20/20 όραση και κάθομαι σε σεβαστή απόσταση από την οθόνη; Μπορεί.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Κακιά συνήθεια, μπερδεύεται ο κόσμος, για αυτό και ποτέ κανένας δεν λέει 3K την 3840x2160. Για αυτό και δεν θα δεις ποτέ κατασκευαστές να γράφουν "2K" στις οθόνες τους αλλά το 4Κ το γράφουν σχεδόν πάντα.

Τι να σου πω, εγώ το βρίσκω πολύ πιο immersive να έχω σταθερά και υψηλά frame rates παρά να είναι αμφισβητήσιμα πιο καθαρά τα παιχνίδια. Μπορεί να φταίει που δεν έχω 20/20 όραση και κάθομαι σε σεβαστή απόσταση από την οθόνη; Μπορεί.

Μα το marketing είναι κομμένο και ραμμένο στο να μπερδεύει τον κόσμο και να τάζει παπάδες.

Εννοείται ότι θέλεις ένα balance μεταξύ ποιότητα εικόνας, γραφικών και fps, γι'αυτό και είναι και χαζό πολλές φορες να ανεβάζεις ανάλυση χωρίς λόγο, όπως και να κυνηγάς το ultra σε παιχνίδια όπως το aco, που συνήθως έχουν 3-4 settings με απίστευτο hit χωρίς κάποιο αντίστοιχο  αντίκρυσμα στο οπτικό κομμάτι.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, leros2004 είπε

4k , 24ιντσες. Σε τι απόσταση κάθεσαι από την οθόνη? Πρέπει να έχεις πολύ μικρή μύτη.. 

6 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Ούτε με βιονική όραση δε διακρίνεις διαφορές 4K vs 1440p στις 24 ίντσες.

Δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές. Δε γίνεται. Τουλάχιστον με τις σύγχρονες τεχνικές anti-aliasing TAA, κτλ κτλ.

Μόνο αν είσαι μύωπας με σούπερ ενισχυμένη κοντινή όραση (υπάρχουν τέτοιοι) και κολλάς στην οθόνη στα 10cm.

Εξαρτάται το παιχνίδι. Σε civilization παίζω στο μισό μέτρο, σε JUMP FORCE πράγματι από 15-25 εκατοστά. 

Γενικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν και μου απάντησαν και να πω πως μάλλον το πάω για 2080 εκτός και αν σε Black Friday βρω κάποια αξιόλογη 2080ti 15-20% πιο κάτω.

Το σύστημα υπολογίζω να το έχω έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα οπότε και θα επανέλθω και screenshots και benchmarks.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ssd93 είπε

Εξαρτάται το παιχνίδι. Σε civilization παίζω στο μισό μέτρο, σε JUMP FORCE πράγματι από 15-25 εκατοστά. 

Γενικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν και μου απάντησαν και να πω πως μάλλον το πάω για 2080 εκτός και αν σε Black Friday βρω κάποια αξιόλογη 2080ti 15-20% πιο κάτω.

Το σύστημα υπολογίζω να το έχω έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα οπότε και θα επανέλθω και screenshots και benchmarks.

Εφόσον διάλεξες την κάρτα σου να σου προτείνω να πας σε EVGA, είναι πολύ καλή σε θέμα ποιότητας και σε θέμα service αν χρειαστεί ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...