ssd93 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Αρχικά να πω πως ανοίγω καινούριο νήμα καθώς πρόκειται όχι μόνο για θέμα hardware αλλά και software και πρόκειται για εξειδικευμένο θέμα. Λοιπόν ετοιμάζω μηχανή για Assassin's Creed σε 4K. Θέλω να ζήσω την εμπειρία στο maximum με το συγκεκριμένο παιχνίδι και μιλάω για όλη την σειρά. ( Παιδιά, σκυλιά, αμάξι, μηχανή δεν έχω, οπότε τα ρίχνω όλα εδώ.) Επί του θέματος έχω διαβάσει διάφορα για optimized και μη παιχνίδια, άλλα δουλεύουν με Vulkan και άλλα όχι, άλλα με dx 12, άλλα υποστηρίζουν SLI κτλ. Το προσωπικό μου κριτήριο είναι καθαρά το τι αποδίδει στα Assassin's. Πριν προλάβουν όλοι να μου πουν τη δεδομένη λύση της 2080Ti θα ήθελα να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο το θέμα. Κυκλοφορεί άπειρο υλικό και γενικά ένα χάος. Ας γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέροντας μερικά παραδείγματα. Batman Arkham Knight: Προφανές ότι πρόκειται για παιχνίδι που αν δεν έχεις nvidia δεν το απολαμβάνεις στο μέγιστο πχ. enhanced rain Witcher 3: Nvidia Hairworks, τα λέει όλα από μόνο του Πάμε τώρα στα Assassin's. Στο Black Flag αν δεν είχες physx κυριολεκτικά χάνονταν αντικείμενα. Θυμάμαι παλιά το λύναμε αυτό βάζοντας μια κάρτα low performance να λειτουργεί παράλληλα με την AMD κάρτα μας. Τι παίζει με αυτό? Ισχύει ακόμα? Assassin's Creed Unity: Πολλά bugs το συγκεκριμένο αλλά όσα διορθώθηκαν αυτό έγινε πιο γρήγορα για Intel cpu και nvidia gpu. Περίπτωση τώρα Origins. Χάλια optimized για cpus AMD που τότε η AMD είχε άθλιο STP, θυμάμαι ότι με FX8350 ήμουν σε ένα μέσο 45fps 1440p με GTX 1070, τότε πήγα σε VEGA 64 όπου τα πράγματα έγιναν χειρότερα επειδή η AMD είχε hardware scheduler για τα draw calls. ( Με αυτό τι γίνεται το έφτιαξαν με Navi)? Τέλος με το Odyssey τι γίνεται βλέπω τεράστιες διαφορές με τα updates σε drivers, επίσης στο loading screen του odyssey εμφανίζεται το Logo των Ryzen. Ήταν AMD sponsored για να αποδίδει καλύτερα σε αυτούς ως εμπορικός τίτλος? Τα φώτα σας παρακαλώ κύριοι!!! 1
Xristaras12 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 To arkham knight με ολα τερμα και να θες απλά δεν, είναι πρόβλημα στον κώδικα και δεν παίζει να το φτιάξουν παραπάνω, απ οτι τώρα. Θα το παίξεις με κλειστά τα enhanced και τους καπνούς. Για black flag, unity ισχύει οτι επειδή ηταν παιχνίδια που τρέχουν σε 2-3 πυρήνες με FX απλά δεν, ήθελες ιντελ λόγω δυνατότερου πυρήνα. στα 2 τελευταία αν δεις απο συγκριτικά, η πιο δυνατή κάρτα βγάζει και παραπάνω fps χωρίς μεγάλες διαφορές στους επεξεργαστές. 1
Deka013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το Odyssey θες να το παίξεις στο ultra; Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από Deka013
ssd93 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Εννοείται ό,τι μπορεί να δώσει η τρέχουσα τεχνολογία.
Deka013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ssd93 είπε Εννοείται ό,τι μπορεί να δώσει η τρέχουσα τεχνολογία. Τότε 2080ti και μάλιστα καλή υλοποίηση,και ίσως υπάρχουν σημεία που θα πέφτει κάτω από 60fps (δεν το λες και ιδιαίτερα optimized παιχνίδι δυστυχώς). Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από Deka013
ssd93 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και μέχρι 45 είναι ανεκτό, αν όλα είναι στο ultra. Επίσης δεν θα επωφεληθώ καλύτερα πχ. με μια 5700XT και freesync οθόνη; Επιπλέον νομίζω πως η AMD έχει καλύτερη ψηφιοδέτηση, οπότε αν και πιο αργά αποδίδει καλύτερη ποιότητα εικόνας τουλάχιστον όσον αφορά τα χρώματα. Για αυτό όπως είπα και παραπάνω η 2080Ti είναι η δεδομένη λύση. Παίζουν όμως και άλλες λεπτομέρειες. Με το να τα σκάσω για την συγκεκριμένη μπορώ να γλιτώσω από cpu όπου χρησιμοποιείται καλύτερα λόγω του software scheduler ή δεν γλιτώνω τίποτα; Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από ssd93 1
Deka013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 https://www.anandtech.com/show/14618/the-amd-radeon-rx-5700-xt-rx-5700-review/6 Δες τα και μόνος σου.
ssd93 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Γύρω στα 40fps και αυτό για 5700xt και όχι Radeon VII. Άρα μέχρι στιγμής AMD + Freesync Monitor = Smooth Gameplay από τα 45+ fps της nvidia σε απλό monitor.
Deka013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι RTX υποστηρίζουν freesync.Τελοσπάντων,νομίζω ότι δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις ποια κάρτα κάνει για αυτά που θέλεις.Έχεις ήδη αποφασίσει να πάρεις την 5700ΧΤ οπότε δεν υπάρχει νόημα να χάνουμε το χρόνο μας. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2019 από Deka013
pirmen56 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, ssd93 είπε Και μέχρι 45 είναι ανεκτό, αν όλα είναι στο ultra. Επίσης δεν θα επωφεληθώ καλύτερα πχ. με μια 5700XT και freesync οθόνη; Επιπλέον νομίζω πως η AMD έχει καλύτερη ψηφιοδέτηση, οπότε αν και πιο αργά αποδίδει καλύτερη ποιότητα εικόνας τουλάχιστον όσον αφορά τα χρώματα. Για αυτό όπως είπα και παραπάνω η 2080Ti είναι η δεδομένη λύση. Παίζουν όμως και άλλες λεπτομέρειες. Με το να τα σκάσω για την συγκεκριμένη μπορώ να γλιτώσω από cpu όπου χρησιμοποιείται καλύτερα λόγω του software scheduler ή δεν γλιτώνω τίποτα; Είναι καλύτερες οι nvidia κάρτες για τη σειρά AC για δύο λόγους: α) Χαμηλότερο cpu overhead λόγω καλύτερων DX11 drivers. Τα δύο τελευταία AC ειδικά ζορίζουν τις cpu στο ένα thread σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού. Κυρίως το Odyssey όπου με 8350 δεν θα κρατήσεις ούτε 35 καρέ στα δύσκολα. https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/assassins-creed-odyssey-pc-performance-analysis/ Αναφορά σε κείμενο In this particular title, the NVIDIA GeForce GTX980Ti can actually offer a way better overall performance – on systems that are CPU-limited – than the more powerful Radeon RX Vega 64. The only way to overcome this issue is by overclocking the CPU (when we overclocked our i7 4930K to 4.3Ghz we saw a 5fps boost on the RX Vega 64, which basically proves our point) or by using a newer CPU. β) Καλύτερες επιδόσεις στα ultra settings. Γιατί κάποια εφέ όπως τα volumetric clouds, lighting κλπ. λόγω ανώτερου tessellation στις nvidia τρέχουν καλύτερα. υ.γ: Ακόμα και για 40 καρέ σε 4Κ με 5700XT απίθανο το κόβω. Μίλησες βέβαια για maximum εμπειρία. Όχι high settings και κόψε από δω και από κει. Μείνει καλύτερα σε 1440p. Το 4K είναι σπατάλη, αν δεν είσαι αγκαλιά με την οθόνη. 1
ssd93 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Deka013 είπε Οι RTX υποστηρίζουν freesync.Τελοσπάντων,νομίζω ότι δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις ποια κάρτα κάνει για αυτά που θέλεις.Έχεις ήδη αποφασίσει να πάρεις την 5700ΧΤ οπότε δεν υπάρχει νόημα να χάνουμε το χρόνο μας. Καμία σχέση φίλε μου να μάθω θέλω και να μου λυθούν απορίες όπως ο pirmen56 που με κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τεχνικά. @pirmen56 Φίλε μου φοβερό το άρθρο σου και ευχαριστώ πολύ. Δύο απορίες: Τι σημαίνει πρακτικά χαμηλότερο overhead και τι είναι το tessellation?? 1
pirmen56 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, ssd93 είπε Καμία σχέση φίλε μου να μάθω θέλω και να μου λυθούν απορίες όπως ο pirmen56 που με κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τεχνικά. @pirmen56 Φίλε μου φοβερό το άρθρο σου και ευχαριστώ πολύ. Δύο απορίες: Τι σημαίνει πρακτικά χαμηλότερο overhead και τι είναι το tessellation?? Στις navi απ'όσο γνωρίζω έβγαλαν τον hw scheduler, αλλά δεν δημιούργησαν κάτι αντίστοιχο του software scheduler της nvidia για να δίνει την προετοιμασία των draw calls σε περισσότερα νήματα. Το πρόβλημα που είχαν οι vega 64 με τις cpu παραμένει. Αυτό είναι το overhead. Δεν έχω ακούσει κάτι νεότερο. Το tessellation χρησιμοποιείται και σε εφέ τύπου godrays, και volumetric clouds πέρα από τη βελτίωση της γεωμετρικής λεπτομέρειας των αντικειμένων. Οι nvidia κάρτες έχουν πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα. 1
ssd93 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Αδερφέ γνωρίζεις αν οι radeon vii δεσμεύονται από τον ίδιο scheduler?
ilos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θες μηχάνημα μόνο για τα ac πας σε nvidia αναγκαστικά. Στις navi συμμάζεψαν κάπως το poor geometry των polaris, vega αλλά και πάλι είναι πίσω. Για 1080p high 2070 super,, για μεγαλύτερες αναλύσεις 2080ti (4k με παραχωρήσεις κιόλας). Η cpu πλέον δε θα παίζει τόσο ρόλο γιατί θα είσαι πιο πολύ gpu bound. Είτε πας σε zen 2 είτε πας σε CL μια χαρά θα το ευχαριστηθείς (9700k,9900k πάντως θα έχουν λίγο καλύτερα mins). Απλά πάρε καλές μνήμες γιατί παίζουν παραδόξως μεγάλο ρόλο τα custom subtimings στο aco. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2019 από ilos 3
ssd93 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Ok κατανοητό 2080ti με κλειστά μάτια. Έχω ήδη πάρει τον 2600x πιστεύω μια χαρά θα με καλύπτει, Αν δεν καταφέρω να βγάλω τα 1000+ που θέλει η ti θα βολευτώ με την 2080. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα