Προς το περιεχόμενο

Πτυχίο ΤΕΙ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγκρίνετε την πληροφορική που αν ο άλλος δεν κάνει καλά τον κώδικα απλά θα λαγκάρει το site πχ με την ιατρική και τους πολιτικούς μηχανικούς που αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα πεθάνουν άνθρωποι?Σοβαρά το γράφετε τώρα αυτό?

Να κάνουν και επιμελητήριο οι ηθοποιοί και όποιος δεν έχει τελειώσει σχολή υποκριτικής να μην τον αφήνουν να παίξει πουθενά. 
Και ένα επιμελητήριο για μουσικούς...αν δεν έχεις πάει καλών τεχνών ή σε ωδείο να μη σε προσλαμβάνουν να παίξεις την κιθάρα σου ή το πιάνο σου ή να τραγουδήσεις. 

Εγώ ξέρω πόσα άτομα προγραμματιστές στο εξωτερικό σε μεγάλες εταιρείες (Τσεχία-Ιρλανδία-Ολλανδία) που τελείωσαν απλά ένα λύκειο και μετά γαμήθηκαν πάνω στον προγραμματισμό μόνοι τους και μάθανε. Δουλεύουν σε κολοσσούς τύπου Google-FB-Microsoft εδώ και πόσα χρόνια. Τι πτυχία λέτε σοβαρευτείτε. 
Σε κάποια επαγγέλματα τα πτυχία φυσικά πρέπει να είναι προαπαιτούμενα. Επειδή πρέπει να είναι σε μερικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι σε όλα. Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η αγορά το αποδεικνύει αυτό. 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Συγκρίνετε την πληροφορική που αν ο άλλος δεν κάνει καλά τον κώδικα απλά θα λαγκάρει το site πχ με την ιατρική και τους πολιτικούς μηχανικούς που αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα πεθάνουν άνθρωποι?Σοβαρά το γράφετε τώρα αυτό?

Ίσως δεν διάβασες καλά τα παραπάνω και ήθελες να πεις τα δικά σου (αναφέρομαι στην -με στόμφο- ερώτησή σου). Αυτό δεν είπα; Επειδή τα λάθη είναι αναστρέψιμα (σε συγκεκριμένες εργασίες) υπάρχει χαλαρό πλαίσιο και επιπλέον υπάρχει έλλειψη ατόμων.

Και σε άλλες επιστήμες που δεν πεθαίνουν άνθρωποι αν γίνουν λάθη, δεν υπάρχει αντίστοιχα χαλαρό (έως ανύπαρκτο) πλαίσιο. Π.χ. Μαθηματικό. 

Να κάνουν και επιμελητήριο οι ηθοποιοί και όποιος δεν έχει τελειώσει σχολή υποκριτικής να μην τον αφήνουν να παίξει πουθενά. 
Και ένα επιμελητήριο για μουσικούς...αν δεν έχεις πάει καλών τεχνών ή σε ωδείο να μη σε προσλαμβάνουν να παίξεις την κιθάρα σου ή το πιάνο σου ή να τραγουδήσεις. 

Εδώ φίλε μου (και όχι μόνο εσύ) μπερδεύεις τις τέχνες με τις επιστήμες. Μπορεί κάποιος να έχει μελετήσει μόνος του αρχαία ελληνικά (ή μαθηματικά) και να είναι φοβερός και τρομερός, αλλά για να προσληφθεί σε μια δουλειά αντίστοιχου αντικειμένου θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος.

Εγώ ξέρω πόσα άτομα προγραμματιστές στο εξωτερικό σε μεγάλες εταιρείες (Τσεχία-Ιρλανδία-Ολλανδία) που τελείωσαν απλά ένα λύκειο και μετά γαμήθηκαν πάνω στον προγραμματισμό μόνοι τους και μάθανε. Δουλεύουν σε κολοσσούς τύπου Google-FB-Microsoft εδώ και πόσα χρόνια. Τι πτυχία λέτε σοβαρευτείτε. 
Σε κάποια επαγγέλματα τα πτυχία φυσικά πρέπει να είναι προαπαιτούμενα. Επειδή πρέπει να είναι σε μερικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι σε όλα. Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Η αγορά το αποδεικνύει αυτό. 

Πάλι το ίδιο λέμε. Κακώς ισχύει αυτό φίλε μου σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Οι τρομεροί (που δε διαφωνώ) προγραμματιστές που έχουν μελετήσει μόνοι τους (ή με βοήθεια) θα πρέπει να ήταν πιστοποιημένοι. Πού το βλέπεις το περίεργο; Αυτό ισχύει σε όλους τους άλλους κλάδους.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο προγραμματισμός... αν και είναι απαραίτητος στην επιστήμη των υπολογιστών/πληροφορική σε αρκετούς τομείς αυτής, δεν είναι επιστήμη.

Μπορεί να θεωρηθεί ως "τέχνη". Οπότε κατά αντιστοιχία σου δίνω άλλο ένα επιχείρημα γιατί διαφωνεί η αγορά με την παραπάνω πρότασή μου.

O developer δεν είναι κατά ανάγκη πληροφορικός. Κατά κύριο λόγο δεν είναι. Όπως και ο πληροφορικός δεν είναι απαραίτητο (συνήθως δε γίνεται) ότι θα γίνει developer. Επίσης αρκετοί πληροφορικοί μπορεί να μην κατέχουν καλά προγραμματισμό, γιατί δεν έχουν ασχοληθεί με συγκεκριμένους τομείς της πληροφορικής που είναι προ-απαιτούμενο ο προγραμματισμός. Δεν είναι απαραίτητος σε όλους τους τομείς (8-9 είναι περίπου) της πληροφορικής.

Ακριβώς επειδή ο πληροφορικός δε γίνεται συνήθως developer, οι αντιδράσεις από τους πληροφορικούς είναι εντελώς χαλαρές στο πλαίσιο της παρούσης συζήτησης. Καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι δε χάλασε ο κόσμος να προσλαμβάνονται προγραμματιστές μη-πιστοποιημένοι. Ακριβώς το ίδιο ίσχυε -το έγραψα παραπάνω- όσον αφορά την εκ/ση. Λόγω έλλειψης, προσλαμβάνονταν ως "πληροφορικοί", απόφοιτοι άλλων κλάδων. Οι αντιδράσεις ήταν χαλαρές από τους πληροφορικούς, γιατί ελάχιστοι είχαν στόχο να γίνουν εκ/κοι και δεν τους ενδιέφερε. Το θέμα είναι το δίκαιο ποιο είναι και γιατί να υπάρχουν εξαιρέσεις... Οπότε όσον αφορά την εκπαίδευση το θέμα λύθηκε και διευθετήθηκε δίκαια.

Κατά τα άλλα συζήτηση κάνουμε και γράφουμε τους προβληματισμούς μας. Δε χρειάζονται ρητορικές ερωτήσεις με στόμφο. Ο καθένας λέει τη γνώμη του. Προφανώς και δε γίνεται να συμφωνήσουμε σε όλα.

Επεξ/σία από marios28
  • Like 1

παιδια αλλο ενα ζητημα ειναι η αναγραγη στο βιογραφικο..δεδομενο οτι το τει μου λεγονταν μηχανικος πληροφορικης τει δυτικης ελλαδας και εχω επιλεξει μηχανικος λογισμικου κατευθυνση αλλα τωρα το τει μου συγχωνευτηκε και λεγεται πανεπιστημιο ΗΜΜΥ (εγω θα παρω το πτυχιο του τει) ειναι ορθο να πω στο βιογραφικο μου "Πτυχιουχος μηχανικος πληροφορικης με εξιδικευση στο λογισμικο αποφοιτος του τμηματος Μηχανικων Πληροφορικης ΤΕΙ Δυτικης Ελλαδας? ή πρεπει αναγκαστηκα να πω οτι ειμαι αποφοιτος απο το τμημα ΗΜΜΥ (εφοσον αυτη την στιγμη αυτο ειναι το τμημα μου και απο εκει θα τελειωσω αλλα δεν θα συνεχισω για το πανεπιστημιακο χαρτι δηλαδη αυτο του Ηλεκτρολογου Μηχανικου και Μηχανικου Υπολογιστων

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω πως το Μεταπτυχιακό δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα κάνετε λάθος.Σε ορισμένους πτυχιούχους ΤΕΙ δίνει επαγγελματικά δικαιώματα όπως πχ το Οικονομικό Επιμελητήριο δέχεται ως μέλη  του πτυχιούχους ΤΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης με Μεταπτυχιακό.  https://oe-e.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82/

Επεξ/σία από Mandrivamaniac
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2019 στις 10:38 ΜΜ, DrFreeman είπε

ΠΕ και ΤΕ σημαίνει Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Αυτό είναι άσχετο με το επίπεδο εκπαίδευσης που είναι Ανώτατη για αμφότερους τους τομείς. Εξ ου και το ΑΕΙ = Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα, που πλέον παύει πρακτικά να υφίσταται ο Τεχνολογικός τομέας της Ανώτατης εκπαίδευσης κι έχουμε μόνο Πανεπιστήμια.

H κατηγορία ΤΕ  θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά την κατάργηση των  ΤΕΙ (υπάρχει μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ αυτή την στιγμή από τον Τεχνολογικό Τομέα) εφόσον ήδη  υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι κατηγορίας  ΤΕ.

Αν καταργούσε την κατηγορία ΤΕ το κράτος θα σήμαινε πως δεν επιτρέπει χιλιάδες απόφοιτους ΤΕΙ να διεκδικήσουν δουλειά στο δημόσιο.

4 λεπτά πριν, Mandrivamaniac είπε

H κατηγορία ΤΕ  θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά την κατάργηση των  ΤΕΙ εφόσον ήδη  υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι κατηγορίας  ΤΕ.

Αν καταργούσε την κατηγορία ΤΕ το κράτος θα σήμαινε πως δεν επιτρέπει χιλιάδες απόφοιτους ΤΕΙ να διεκδικήσουν δουλειά στο δημόσιο.

Ή δικαίωμα υπογραφής ή πολλά ακόμα, σίγουρα όχι μόνο δουλειά στο δημόσιο...

3 hours ago, Mandrivamaniac said:

H κατηγορία ΤΕ  θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά την κατάργηση των  ΤΕΙ (υπάρχει μόνο η ΑΣΠΑΙΤΕ αυτή την στιγμή από τον Τεχνολογικό Τομέα) εφόσον ήδη  υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι κατηγορίας  ΤΕ.

Προφανώς δε θα υπάρξει αναδρομική κατάργηση. Απλώς δε θα υπάρχουν πλέον απόφοιτοι ΤΕ πέραν της ΑΣΠΑΙΤΕ.

7 ώρες πριν, Mandrivamaniac είπε

Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω πως το Μεταπτυχιακό δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα κάνετε λάθος.Σε ορισμένους πτυχιούχους ΤΕΙ δίνει επαγγελματικά δικαιώματα όπως πχ το Οικονομικό Επιμελητήριο δέχεται ως μέλη  του πτυχιούχους ΤΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης με Μεταπτυχιακό.  https://oe-e.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8b%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%82-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82/

Το αντίστοιχο επμελητήριο στον τομέα που έχω το πρωτο πτυχίο  δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ ουτε με μεταπτυχιακό ενω νομικά έχουμε δικαιωμα υπογραφής για εργα μεχρι ορισμένο προυπολογισμό, όμως για συνεργασία με το δημόσιο απαιτειται εγγραφή στο επιμελητήριο. Αν μας έδιναν σε οσους έχουμε αποφοιτήσει τη δυνατότητα  να αναβαθμίσουμε το πτυχίο με τα επιπλέον μαθήματα που προστεθηκαν ή αλλαξαν (γενικά στην ύλη δεν εγιναν μεγαλες αλλαγές απλά η σχολή εγινε 5ετης, εφυγαν καποια μαθήματα που τα περνούσαμε σχεδόν όλοι με την πρωτη και εβαλαν μερικά λίγο πιο συγχρονα και απαιτητικά) θα πήγαινα τρέχοντας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Το αντίστοιχο επμελητήριο στον τομέα που έχω το πρωτο πτυχίο  δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ ουτε με μεταπτυχιακό ενω νομικά έχουμε δικαιωμα υπογραφής για εργα μεχρι ορισμένο προυπολογισμό, όμως για συνεργασία με το δημόσιο απαιτειται εγγραφή στο επιμελητήριο. Αν μας έδιναν σε οσους έχουμε αποφοιτήσει τη δυνατότητα  να αναβαθμίσουμε το πτυχίο με τα επιπλέον μαθήματα που προστεθηκαν ή αλλαξαν (γενικά στην ύλη δεν εγιναν μεγαλες αλλαγές απλά η σχολή εγινε 5ετης, εφυγαν καποια μαθήματα που τα περνούσαμε σχεδόν όλοι με την πρωτη και εβαλαν μερικά λίγο πιο συγχρονα και απαιτητικά) θα πήγαινα τρέχοντας

Για ποιό επιμελητήριο αναφέρεσαι ;  Ακόμα και το ΤΕΕ δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ https://web.tee.gr/eidisis/anoigei-gia-eggrafes-to-mitroo-ptychioychon-michanikon-sto-tee/ & http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/mhtrwo-ptyxiouxwn-mhxanikwn

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Mandrivamaniac είπε

Για ποιό επιμελητήριο αναφέρεσαι ;  Ακόμα και το ΤΕΕ δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ https://web.tee.gr/eidisis/anoigei-gia-eggrafes-to-mitroo-ptychioychon-michanikon-sto-tee/ & http://portal.tee.gr/portal/page/portal/mhtrwo/mitrwo/mhtrwo-ptyxiouxwn-mhxanikwn

ΓΕΩΤΕΕ, για το ΤΕΕ το γνωρίζω. 

Επεξ/σία από velociraptoras

• 4 μήνες μετά...
Στις 14/6/2020 στις 6:49 ΜΜ, Mandrivamaniac είπε

Κάνεις λάθος. Για ψάξε να δεις το καινούριο υπόμνημα του ΑΣΕΠ που θα ισχύει από 1/1/2022 για προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει κατηγορία ΤΕ, παρά μόνο ΠΕ και ΔΕ. 

12 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Κάνεις λάθος. Για ψάξε να δεις το καινούριο υπόμνημα του ΑΣΕΠ που θα ισχύει από 1/1/2022 για προσλήψεις στο Δημόσιο. Δεν έχει κατηγορία ΤΕ, παρά μόνο ΠΕ και ΔΕ. 

Στην ΠΕ θα ενταχθούν και οι απόφοιτοι ΤΕΙ. για παράδειγμα στην εκπαίδευση ήδη όλοι οι κλάδοι είναι  ΠΕ  αλλά με διαφορετικό κωδικό από τους πτυχιουχους Πανεπιστημιου

2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Στην ΠΕ θα ενταχθούν και οι απόφοιτοι ΤΕΙ. για παράδειγμα στην εκπαίδευση ήδη όλοι οι κλάδοι είναι  ΠΕ  αλλά με διαφορετικό κωδικό από τους πτυχιουχους Πανεπιστημιου

Πόσο σίγουρος είσαι γι αυτό που λες? Άλλο η εκπαίδευση άλλο οι προκηρύξεις του δημοσίου του ΑΣΕΠ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...