Προς το περιεχόμενο

Πτυχίο ΤΕΙ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το τει μου μηχανικος πληροφορικης εγινε πανεπιστημιο Ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος Η/Υ..για να παρω πτυχιο πανεπιστημιου θα πρεπει να παρω αλλα 16 μαθηματα καθαρης ηλεκτρολογιας,δηλαδη ηλεκτροτεχνια και τετοια,αξιζει αυτο? απο την αλλη τι μελλον μπορω να εχω με ενα πτυχιο ενος πρωην τει ? (απο φυσικη ειμαι ασχετος και στο τει εχω κατευθυνση λογισμικου)...αξιζει να παρω το πτυχιο τει και μετα να ακολουθησω καποιο μεταπτυχιακο σε αυτο που με ενδιαφερει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ’ έμε είναι άτοπη η επιλογή να δαπανήσεις τόσο χρόνο και κόπο για να περάσεις ένα σωρό επιπλέον μαθήματα απλως και μόνο για να είναι το πτυχίο από τον κύκλο ΠΕ της ανώτατης εκπαίδευσης κι όχι από τον ΤΕ. Όσο κι αν προσπαθούν να υποτιμήσουν τα ΤΕΙ κάποιοι, είναι πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένες σχολές ΑΕΙ.

Πολύ αποδοτικότερη λοιπόν (και λογική) επιλογή το μεταπτυχιακό, που και θα σου δώσει προσόντα ανώτερης βαθμίδας, αλλά και θα σου επιτρέψει να εξειδικεύσεις τις γνώσεις σου, δυνητικά σε κλάδο που σε ενδιαφέρει, προσφέροντας σου (πέρα από το κύρος της βαθμίδας του μεταπτυχιακού) και το πλεονέκτημα της ειδίκευσης.

no brainer επιλογή λοιπόν κατά τη γνώμη μου.

Επεξ/σία από DrFreeman
Typos
  • Like 7
  • Thanks 3

Μεταπτυχιακό με τα χίλια. Αν δεν σε ενδιαφέρει ο τομέας, δεν υπάρχει λόγος να μπλεχτείς. Κάνε το μεταπτυχιακό σε τομέα που σε καυλώνει και ζήσε την ζωάρα σου.
Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

100% συμφωνώ με τους προηγούμενους. Εφόσον έχεις την όρεξη να προσθέσεις γνώσεις και τυπικά προσόντα, ψάξε για ένα καλό μεταπτυχιακό σε πεδίο που να υπάρχει ζήτηση στην αγορά και φυσικά που να σε ενδιαφέρει. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ακριβως ρε παιδια,και μπορει να φανει κακο αυτο που θα πω αλλα ειναι η γνωμη μου,η ηλεκτρολογια δεν εχει αμεση σχεση με την πληροφορικη,ναι.. συνδεονται αλλα ειναι διαφορετικα πραγματα,καλα στο λογισμικο δεν εχει καμια σχεση δεν το συζηταω αυτο.Απο θεμα μεταπτυχιακου εχω σκεφτει να ακολουθησω "cyber security",ειναι κατι που με ενδιαφερει πολυ.Ενα αλλο που με προβληματιζει ειναι η μορφοποιηση του πτυχιου τει,γιατι ας μην γελιομαστε το πως αναγραφεται το πτυχιο ειναι κατι που περιμενεις με αδυμονια να το δεις,και ειναι πολυ σπασιμο να βλεπεις το τμημα που γουσταρεις σαν "πρωην μηχανικος πληροφορικης",και επισης πολυ φοβαμαι οτι σαν τμημα θα αναγραφεται "ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος Η/Υ"

εσεις παιδια ειστε στην ιδια φαση με εμενα ή εχετε αποφοιτησει?

ευχομαι να αναγραφονται καπως ετσι...

stigmiotypo_2018-05-18_17.23.12.png

Επεξ/σία από nikos123123

7 λεπτά πριν, nikos123123 είπε

auto akrivos r paidia,kai mporei na fanei kako auto pou tha po alla einai i gnomi mou,i ilektrologia den exei amesi sxesi me tin pliroforiki,nai sindeontai alla einai diaforetika pragmata,kala sto logismiko den exei kamia thesi den to sizitao auto.Apo thema metaptuxiakou exo skeftei na akolouthiso cyber security,einai kati pou me endiaferei full.Ena allo pou me provlimatizei einai i morfopoihsh tou ptuxiou tei,gt as min geliomaste to pos anagrafetai to ptuxio sou einai kati pou perimeneis me adimonia na to deis,tha einai full spasimo na do auto to "prohn mixanikos pliroforikis tei",kai episis poli fovamai oti san tmima tha anagrafetai to neo tmima dld "ilektrologos mixanikos kai mixanikos upologiston"

episis eseis paidia eiste stin idia moira me emena ,dld foitites tei ? i exete apofoitisi?

greeklish alert

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, nikos123123 said:

auto akrivos r paidia,kai mporei na fanei kako auto pou tha po alla einai i gnomi mou,i ilektrologia den exei amesi sxesi me tin pliroforiki,nai sindeontai alla einai diaforetika pragmata,kala sto logismiko den exei kamia thesi den to sizitao auto.Apo thema metaptuxiakou exo skeftei na akolouthiso cyber security,einai kati pou me endiaferei full.Ena allo pou me provlimatizei einai i morfopoihsh tou ptuxiou tei,gt as min geliomaste to pos anagrafetai to ptuxio sou einai kati pou perimeneis me adimonia na to deis,tha einai full spasimo na do auto to "prohn mixanikos pliroforikis tei",kai episis poli fovamai oti san tmima tha anagrafetai to neo tmima dld "ilektrologos mixanikos kai mixanikos upologiston"

episis eseis paidia eiste stin idia moira me emena ,dld foitites tei ? i exete apofoitisi?

Διόρθωσε τα greeklish.

Το πτυχίο εκδίδεται από το νέο ίδρυμα (ανάλογα το Πανεπιστήμιο που απορρόφησε το πρώην ΤΕΙ) καθώς και το νέο τμήμα στο οποίο υπήχθη το πρώην τμήμα σου. Μέσα στο κείμενο του πτυχίου θα αναφέρει τον τίτλο "Μηχανικός Πληροφορικής" καθώς και το όνομα του πρώην ιδρύματος.

Βασικα, δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το πρόβλημα με τον τίτλο. Το "Μηχανικός Πληροφορικής" ακούγεται πολύ καλά.

Επεξ/σία από DrFreeman

22 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Διόρθωσε τα greeklish.

Το πτυχίο εκδίδεται από το νέο ίδρυμα (ανάλογα το Πανεπιστήμιο που απορρόφησε το πρώην ΤΕΙ) καθώς και το νέο τμήμα στο οποίο υπήχθη το πρώην τμήμα σου. Μέσα στο κείμενο του πτυχίου θα αναφέρει τον τίτλο "Μηχανικός Πληροφορικής" καθώς και το όνομα του πρώην ιδρύματος.

Βασικα, δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το πρόβλημα με τον τίτλο. Το "Μηχανικός Πληροφορικής" ακούγεται πολύ καλά.

μηχανικος πληροφορικης ειναι το παλιο μου τει,και γουσταρω φουλ εννοειται ρ ,αντιθετως δεν μου αρεσει καθολου ο "ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος Η/Υ",δεν εχω γνωσης περι αυτου του αντικειμενου και δεν θελω να το λεει το πτυχιο

Θα το αναφέρει στον τίτλο 99%. Εχω δει πολύ πρόσφατα πτυχία που εκδόθηκαν κατόπιν της έναρξης ισχύος του νέου νόμου.

Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (έχω σβήσει τα προσωπικά στοιχεία).

20191004_185804.jpg

1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Θα το αναφέρει στον τίτλο 99%. Εχω δει πολύ πρόσφατα πτυχία που εκδόθηκαν κατόπιν της έναρξης ισχύος του νέου νόμου.

Επισυνάπτω ένα παράδειγμα (έχω σβήσει τα προσωπικά στοιχεία).

20191004_185804.jpg

απ οτι καταλαβαινω εκδοθηκε απο πανεπιστημιο,αλλα δεν το αναφερει σαν πρωην τει κατι που ειναι ωραιο

Ετσι εκδίδονται όσα έχω δει. Αναγκαστικά το εκδίδει το (νέο) Πανεπιστήμιο, καθώς το ΤΕΙ δεν υφίσταται νομικά πλέον. Απλώς αναφέρεται περιγραφικά στο κείμενο - το πτυχίο εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο και την παρούσα σχολή.

Σε ποιο ΤΕΙ άνηκες πριν την κατάργηση του;

Μόλις τώρα, DrFreeman είπε

Ετσι εκδίδονται όσα έχω δει. Αναγκαστικά το εκδίδει το (νέο) Πανεπιστήμιο, καθώς το ΤΕΙ δεν υφίσταται νομικά πλέον. Απλώς αναφέρεται περιγραφικά στο κείμενο - το πτυχίο εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο και την παρούσα σχολή.

Σε ποιο ΤΕΙ άνηκες πριν την κατάργηση του;

μηχανικων πληροφορικης ΤΕΙ δυτικης ελλαδας,το τμημα ηταν στην ναυπακτο

2 minutes ago, nikos123123 said:

μηχανικων πληροφορικης ΤΕΙ δυτικης ελλαδας,το τμημα ηταν στην ναυπακτο

Συνεπώς το δικό σου πτυχίο θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Μέσα στο κείμενο θα αναφέρει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (που δεν υφίσταται πλέον) καθώς και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Ο δε τίτλος σου θα είναι "Μηχανικός Πληροφορικής".

Αν ρωτάς την άποψη μου, δεν είναι καθόλου αρνητικό αυτό.

1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε

Συνεπώς το δικό σου πτυχίο θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Μέσα στο κείμενο θα αναφέρει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (που δεν υφίσταται πλέον) καθώς και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Ο δε τίτλος σου θα είναι "Μηχανικός Πληροφορικής".

Αν ρωτάς την άποψη μου, δεν είναι καθόλου αρνητικό αυτό.

εεε ζουσα για την στιγμη που θα εβλεπα και στην επικεφαλιδα μηχανικος πληροφορικης,αλλα τωρα στην επικεφαλιδα θα λεει Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,κατα τα αλλα ολα οκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...