Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά σήμερα που πήγαινα για την δουλειά πέρασα από ένα δρομάκι που δεν περνάω συχνά και είδα από έξω από μια μονοκατοικία έχουν ρίξει από την πόρτα από έξω στο πεζοδρόμιο 3 μέτρα περίπου όσο είναι η έκταση του σπιτιού και στα δέντρα μια σας πρασινη φοσφοριζε σκόνη παντού αλλα μου κάνει εντύπωση είδα σε διπλανά σπίτια και απέναντι να έχουν σκυλιά στα μπαλκόνια κτλ  και φαντάζομαι μήπως δεν είναι φολα και είναι κάτι άλλο αλλιώς κάποιος θα είχε κάνει μια καταγγελία από την στιγμή που έχουν σκυλιά 

Τι λέτε να κάνω? 

Επεξ/σία από Dreammpompo
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν είναι φόλα αυτά! Η φόλα είναι μέσα σε τροφή. Κανένα ζωάκι δεν θα πάει να φάει κάτι τέτοιο. Μήπως είναι τίποτα κιτρινο-πράσινο; Αν ναι μπορεί να είναι θειάφι για να μην κατουράνε τα ζώα σ' εκείνα τα σημεία. (φωσφοριζέ αποκλείεται να είναι, εκτός κι αν έχει ουράνιο)

Δημοσ.

Μήπως κάποιου είδους μπογιά?

Γενικά πάντως όταν ρωτάμε για κάτι πρέπει πάντα να βάζουμε και φωτογραφία. Κάνει την αναγνώριση πολύ πιο εύκολη και με τα κινητά που έχουμε όλοι πάνω μας δεν υπάρχει δικαιολογία

Δημοσ.

Μάλλον θειάφι είναι. Συνήθως, το βάζουν για να μην πλησιάζουν τα ποντίκια, αλλά νομίζω και τα σκυλιά το σιχαίνονται.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από αυτά για αυτό ρώτησα μπογιά δεν είναι γιατί είναι σας σκόνη που έχει μπει με τα χέρια λάθος μου που δεν τράβηξα φότο 

Δημοσ.

Οι φολες ειναι συνηθως σε σκονη ή μπιλακια ΜΕΣΑ στην τροφη. Ειναι ποντικοφαρμακο (συνηθως μπλε-μωβή καφε/μαυρο) ή παρασιτοκτονο για φυτα (καφε-γκρι μαυρο) μεσα στην τροφη.

Αυτο που λες ειναι θειαφι , θεωρητικα βρωμαει στα ποντικια και φευγουν

15 λεπτά πριν, Dreammpompo είπε

Το θειάφι έχω ακούσει ότι είναι επικίνδυνο για τα ζώα και τα παιδιά η κάνω λάθος?

Ειναι αν το φανε

Δημοσ.

Η φολα συνηθως ειναι μεσα σε φαγητο, για να δελεασει το σκυλο (καποιο δηλητηριο ή βιδες, προκες). Σκονη πρασινη ετσι στο ξεκαρφωτο μπορει να ειναι και καποιο καθαριστικο (ξερω γω πρασινο σαπουνι) για να πλυνουν το πεζοδρομιο ή καποιο απωθητικο (για ποντικια, φιδια κλπ)...

Δημοσ.
2 hours ago, Ison_ said:

Μάλλον θειάφι είναι. Συνήθως, το βάζουν για να μην πλησιάζουν τα ποντίκια, αλλά νομίζω και τα σκυλιά το σιχαίνονται.

Δεν αρεσει στα σκυλια, αλλα δεν τα απωθει κιολας. Αποδεδειγμενα.

2 hours ago, Dreammpompo said:

Το θειάφι έχω ακούσει ότι είναι επικίνδυνο για τα ζώα και τα παιδιά η κάνω λάθος?

Επικίνδυνο αν ερθει σε επαφη με τα ματια, το στομα και να το αναπνευσει κανεις. Κατοικιδια αλλα και ανθρωποι.

Κατειγγειλε το περιστατικο στο τμημα καθαριοτητας του δημου η κοινοτητας σου. Οφειλουν να μεριμνησουν.

2 hours ago, conkal said:

Ειναι αν το φανε

Οπως επισης αν ερθει σε επαφη με τα ματια η και το εισπνευσουν.

5 minutes ago, sexymwro7 said:

ή καποιο απωθητικο (για ποντικια, φιδια κλπ)...

Οπου απαγορευονται τετοιοι ψεκασμοι και δολωματα σε κοινοχρηστους χωρους. Οπως το θειαφισμα που γινεται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Δεν αρεσει στα σκυλια, αλλα δεν τα απωθει κιολας. Αποδεδειγμενα.

Επικίνδυνο αν ερθει σε επαφη με τα ματια, το στομα και να το αναπνευσει κανεις. Κατοικιδια αλλα και ανθρωποι.

Κατειγγειλε το περιστατικο στο τμημα καθαριοτητας του δημου η κοινοτητας σου. Οφειλουν να μεριμνησουν.

Οπως επισης αν ερθει σε επαφη με τα ματια η και το εισπνευσουν.

Οπως το θειαφισμα που γινεται.

Μπορείς να μας υποδείξεις σε ποιον Νόμο το στηρίζεις αυτό?

.

.

Ρε παιδιά εσείς όλοι που καταλήξατε ότι είναι θειάφι μετά από την περιγραφεί του φίλου για «πρασινη φοσφοριζε σκόνη» να σας ρωτήσω κάτι;;;;;

Έχετε δει ποτέ στα μάτια σας το χρώμα ή έστω έχετε μυρίσει ποτέ στην ζωή σας θειάφι;;;;;;;

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
8 minutes ago, bromiaris said:

Μπορείς να μας υποδείξεις σε ποιον Νόμο το στηρίζεις αυτό?

Μπορεις να δεις την παρακατω σελιδα που τα εχει εκει τις νομοθεσιες:
https://reportanimalabusegreece.blogspot.com/2016/03/blog-post.html

https://www.e-nomothesia.gr/kat-agrotike-anaptukse/phutoprostateutika-proionta/n-2538-1997.html
https://www.e-nomothesia.gr/kat-agrotike-anaptukse/phutoprostateutika-proionta/pd-205-2001.html

Αν και εφοσων ειναι θειαφι, ναι ειναι τοξικο και απαγορευεται η χρηση του σε κοινοχρηστους χωρους, με οποιαδηποτε προφαση. Οπως στο -και καλα- να αποτρεπεται η διελευση οικοσιτων και αδεσποτων ζωων.
Επισης δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα να το μυριζει κανεις.

• Like 2
Δημοσ.

Τι γευση ειχε η σκονη; αν ηταν στιφη και κιτρινωπη τοτε θειαφι. Αβλαβες σε μικρη πισοτητα. Θεραπευτικο σε λουτρα για δερματοπαθειες κατοπιν οδηηιας γιατρου.

• Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά αύριο που θα περάσω από εκεί θα τραβήξω φότο αν είναι ακόμα εκεί μετά από τέτοια βροχή που έριξε αλλά 99% είναι θειάφι από κάτι φότο που είδα στο ίντερνετ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...