karthan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Πρόσφατα στο πατρικό μου στο χωριό το κέντρο έγινε ευρυζωνικό και από Cosmote μου δώσαν το Speedport W724V Type Ci A. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποιο άλλο έως 100€. Ποιά προτείνετε; Ευχαριστώ
Fotis_Greece Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Ξεχνα το. Μεχρι 100, και με δυνατοτητα VOIP δεν βρισκεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Θα συμφωνήσω με τον φίλο αν θέλεις να αντικαταστήσεις το ρούτερ που σου δίνει ο πάροχος και συγκεκριμένα μιλάμε για την COSMOTE 100 ευρώ δεν φτάνουν ξέχασε το από την στιγμή που έχεις VoIP τα μοναδικά ρούτερ που γνωρίζω και συνεργάζονται με την COSMOTE είναι τα γνωστά Fritzbox (AVM) ενδεικτικά το τελευταίο μοντέλο τους 7590 είναι και το πιο ακριβό (300 ευρώ κοστίζει) αν είχες άλλο πάροχο εκτός την COSMOTE δηλαδή VODAFONE ή WIND θα σου έλεγα να ξεχάσεις την ιδέα παντελώς γιατί δεν δίνουν στοιχεία σύνδεσης (username/password) αν θες να αφήσεις το ρούτερ του παρόχου να διαχειρίζεται την VoIP τηλεφωνία και όλα τα άλλα να τα κάνει κάποιο ρούτερ από την ελεύθερη αγορά ναι υπάρχουν μέχρι 100 ευρώ όπως και οι ανάλογοι οδηγοί πως θα το ρυθμίσεις.
White_Cat Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα ! Κατ’ αρχήν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι αν πάρεις άλλο router για τη διαχείριση του VoIP είναι πολύ πιθανό να μπλέξεις με δύσκολες ρυθμίσεις. Αλλιώς αν είσαι στην Cosmote και θέλεις να πάρεις άλλο router πέραν αυτού που σου προσέφερε ο παροχέας, ναι, φυσικά και μπορείς αλλά θα πρέπει να προσέξεις τα εξής 3 πράγματα : - Πρώτο και κύριο, να βρεις τους κωδικούς πρόσβασής σου στο Internet (Οι κωδικοί αυτοί είναι φυσικά το Username & to Password και για να τους βρεις θα πρέπει να μπεις στη διεπαφή του router, κατ’ αρχήν πληκτρολογώντας μια δ/νση του τύπου 192.168.1.1 μέσα στο Web Browser). Αν δεν θέλεις να τους ψάξεις μόνο σου, πάρε 13888 θα σε ρωτήσουν το κινητό σου και θα σου τους στείλουνε με SMS). - Αν η γραμμή σου είναι ADSL over PSTN (δηλ. αν δεν είναι από άκρη σε άκρη ψηφιακή), τότε για να είναι συμβατός ο νέος router πρέπει να γράφει στο κουτί του ότι υποστηρίζει το πρότυπο Annex A. Αλλιώς, αν η γραμμή ήταν κάποτε ISDN και μετά έγινε DSL, τότε πρέπει οπωσδήποτε ο δρομολογητής να υποστηρίζει το πρότυπο Annex B για να δουλέψει. Προτείνω να πάρεις για καλό και για κακό ένα δρομολογητή που να το λέει σαφώς στο κουτί επάνω ότι υποστηρίζει και τα δύο πρότυπα (Both Annex A/B ή κάπως έτσι). - Αν είσαι στην Cosmote, θα πρέπει για να δουλέψει ο δρομολογητής να υποστηρίζει το πρότυπο Point to Point Protocol over ATM που συντομογραφικά αναφέρεται ως PPPoA. Αλλοι παροχεις χρησιμοποιούν το πρότυπο PPPoE ( Point to Point Protocol over Ethernet ). Προφανώς με το που θα τον αγοράσεις τον νέο router θα πρέπει, για να μπορέσει να συνδεθεί, να ακολουθήσεις το εγχειρίδιο κατά γράμμα και να κάνεις όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις μόνος σου. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι παροχείς είναι εντελώς αρνητικοί και δεν δίνουν καμία βοήθεια αν αγοράσεις διαφορετικό δρομολογητή από αυτόν που παρέχεται με τη σύνδεσή σου. Προφανώς και δεν έχω σκοπό να διαφημίσω τίποτα, αλλά προσωπικά παλιά είχα τον Microcomm AD 2636 που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που προανέφερα και δούλευε μια χαρά. Για να το ρυθμίσεις μπαίνεις μέσω του WWW Browser και δίνεις τη δ/νση 10.0.0.2. Άμα ζητήσει Username/Password δίνεις admin/epicrouter Ύστερα μέσα απ’ τη διεπαφή του Browser ρυθμίζεις όσα είπαμε παραπάνω, σώζεις και τους κωδικούς πρόσβασής σου στη μνήμη του και τέλος. Μ’ ένα θερμό νιαούρισμα, Ο Άσπρος Γάτος
karthan Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τώρα θυμήθηκα ότι έχω ένα fritzbox. Δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο είναι. Τo έδινε παλιά η HOL και έχει υποδοχή για τηλέφωνο. Ηταν για ISDN αλλά το μετέτρεψα σε PSTN. Τελικά ήταν FRITZ.Box_Fon_WLAN_7140.AnnexB και το έκανα FRITZ.Box Fon WLAN 7170 Annex A. Οταν πάω στο χωριό θα το δω και θα επανέλθω. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2019 από karthan
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2019 On 03/10/2019 at 13:00, White_Cat said: Καλησπέρα ! Κατ’ αρχήν συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι αν πάρεις άλλο router για τη διαχείριση του VoIP είναι πολύ πιθανό να μπλέξεις με δύσκολες ρυθμίσεις. Αλλιώς αν είσαι στην Cosmote και θέλεις να πάρεις άλλο router πέραν αυτού που σου προσέφερε ο παροχέας, ναι, φυσικά και μπορείς αλλά θα πρέπει να προσέξεις τα εξής 3 πράγματα : - Πρώτο και κύριο, να βρεις τους κωδικούς πρόσβασής σου στο Internet (Οι κωδικοί αυτοί είναι φυσικά το Username & to Password και για να τους βρεις θα πρέπει να μπεις στη διεπαφή του router, κατ’ αρχήν πληκτρολογώντας μια δ/νση του τύπου 192.168.1.1 μέσα στο Web Browser). Αν δεν θέλεις να τους ψάξεις μόνο σου, πάρε 13888 θα σε ρωτήσουν το κινητό σου και θα σου τους στείλουνε με SMS). - Αν η γραμμή σου είναι ADSL over PSTN (δηλ. αν δεν είναι από άκρη σε άκρη ψηφιακή), τότε για να είναι συμβατός ο νέος router πρέπει να γράφει στο κουτί του ότι υποστηρίζει το πρότυπο Annex A. Αλλιώς, αν η γραμμή ήταν κάποτε ISDN και μετά έγινε DSL, τότε πρέπει οπωσδήποτε ο δρομολογητής να υποστηρίζει το πρότυπο Annex B για να δουλέψει. Προτείνω να πάρεις για καλό και για κακό ένα δρομολογητή που να το λέει σαφώς στο κουτί επάνω ότι υποστηρίζει και τα δύο πρότυπα (Both Annex A/B ή κάπως έτσι). - Αν είσαι στην Cosmote, θα πρέπει για να δουλέψει ο δρομολογητής να υποστηρίζει το πρότυπο Point to Point Protocol over ATM που συντομογραφικά αναφέρεται ως PPPoA. Αλλοι παροχεις χρησιμοποιούν το πρότυπο PPPoE ( Point to Point Protocol over Ethernet ). Προφανώς με το που θα τον αγοράσεις τον νέο router θα πρέπει, για να μπορέσει να συνδεθεί, να ακολουθήσεις το εγχειρίδιο κατά γράμμα και να κάνεις όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις μόνος σου. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι παροχείς είναι εντελώς αρνητικοί και δεν δίνουν καμία βοήθεια αν αγοράσεις διαφορετικό δρομολογητή από αυτόν που παρέχεται με τη σύνδεσή σου. Προφανώς και δεν έχω σκοπό να διαφημίσω τίποτα, αλλά προσωπικά παλιά είχα τον Microcomm AD 2636 που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που προανέφερα και δούλευε μια χαρά. Για να το ρυθμίσεις μπαίνεις μέσω του WWW Browser και δίνεις τη δ/νση 10.0.0.2. Άμα ζητήσει Username/Password δίνεις admin/epicrouter Ύστερα μέσα απ’ τη διεπαφή του Browser ρυθμίζεις όσα είπαμε παραπάνω, σώζεις και τους κωδικούς πρόσβασής σου στη μνήμη του και τέλος. Μ’ ένα θερμό νιαούρισμα, Ο Άσπρος Γάτος a.κανεις παροχος δεν παιζει pppoa πλεον αλλα pppoe. β.το microcom.2636 δεν ειναι adsl2+ αλλαa dsl αν θυμαμαι σωστα και σαν ρουτερ ειναι χαλια.ολα.καιγοντουσαν μετα απο αρκετο ρουτερ ειναι modem router δεκαετιας plus. On 03/10/2019 at 07:18, karthan said: Πρόσφατα στο πατρικό μου στο χωριό το κέντρο έγινε ευρυζωνικό και από Cosmote μου δώσαν το Speedport W724V Type Ci A. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κάποιο άλλο έως 100€. Ποιά προτείνετε; Ευχαριστώ βαζεις το δικο σου και απο πισω του οτε για την τηλεφωνια. αγοραζεις το fitzbox 7530. αφηνεις του οτε μπροστα και βαζεις ενα δικο σου ρουτερ απο πισω να παιζει pppoe passthrough
karthan Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2019 Επανέρχομαι στο θέμα μιάς και είμαι στο χωριό. Οντως ήταν FRITZ.Box_Fon_WLAN_7140.AnnexB και τώρα είναι FRITZ.Box Fon WLAN 7170 Annex A. Εχει επίσης ένα καλώδιο σε σχήμα Υ. Tο ένα από τα δύο (μαύρο) είναι ethernet RJ45 και το άλλο RJ11 ενώ η άλλη άκρη του είναι RJ45.Δεν ξέρω αν πρέπει να το συνδέσω γιατί όπως σας είπα το έχω μετατρέψει σε ANNEX A. Ζήτησα επίσης από Cosmote να μου στείλουν τους κωδικούς τηλεφωνίας.
poulinos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 On 14/10/2019 at 15:24, karthan said: Επανέρχομαι στο θέμα μιάς και είμαι στο χωριό. Οντως ήταν FRITZ.Box_Fon_WLAN_7140.AnnexB και τώρα είναι FRITZ.Box Fon WLAN 7170 Annex A. Εχει επίσης ένα καλώδιο σε σχήμα Υ. Tο ένα από τα δύο (μαύρο) είναι ethernet RJ45 και το άλλο RJ11 ενώ η άλλη άκρη του είναι RJ45.Δεν ξέρω αν πρέπει να το συνδέσω γιατί όπως σας είπα το έχω μετατρέψει σε ANNEX A. Ζήτησα επίσης από Cosmote να μου στείλουν τους κωδικούς τηλεφωνίας. οταν εχεις voip δεν χρειαζεται το y cable.ενα απλο τηλεφωνικο κανει.αν βαλεις το y cable θα συνδεσεις μονο την πλευρα που ειναι για το ιντερνετ σφου εχεις voip.to voio θα βγει απο την fxs.το κσλωδιο αυτο ειναι για να ρινεις το ιντερνετ.και την tdmmmmmmmmmmmm στο router
karthan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σήμερα μου έστειλαν τους κωδικούς και έκανα τα εξής: Internet telephone number: 00302XXXXXX δεν αφήνει το fritzbox το + θέλει μόνο αριθμούς. User : [email protected] Pass: xxxxxx Registrar: ims.otenet.gr Αποτέλεσμα : Η συσκευή τηλεφώνου κάνει ένα συνεχόμενο ήχο και φυσικά το τηλέφωνο δεν λειτουργεί. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή για το Fritzbox 7170. Τελικά τα κατάφερα και τώρα λειτουργεί και η τηλεφωνία. Τώρα μένει μόνο να διορθωθεί ο συνεχόμενος dial tone. Ευχαριστώ Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2019 από karthan
poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 On 15/10/2019 at 15:23, karthan said: Σήμερα μου έστειλαν τους κωδικούς και έκανα τα εξής: Internet telephone number: 00302XXXXXX δεν αφήνει το fritzbox το + θέλει μόνο αριθμούς. User : [email protected] Pass: xxxxxx Registrar: ims.otenet.gr Αποτέλεσμα : Η συσκευή τηλεφώνου κάνει ένα συνεχόμενο ήχο και φυσικά το τηλέφωνο δεν λειτουργεί. Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή για το Fritzbox 7170. Τελικά τα κατάφερα και τώρα λειτουργεί και η τηλεφωνία. Τώρα μένει μόνο να διορθωθεί ο συνεχόμενος dial tone. Ευχαριστώ πως τα καταφερες?μπορει να εχει επιλογη για διαφορετικο Dial tone.δεν ξερω αν αλλαξεις χωρα μηπως αλλαξει αυτοματα και αυτο. Το ειχα πετυχει το συνεχομενο Dial tone σε thomson 784 που ειχα σεταρει την τηλεφωνια manually>ειχα συνεχομενο ηχο αντι για το κλασσικο τουτ τουτ (Και καποια αλλα προβληματα οπως το να ακουω τονο ακομα και οταν ακουγοταν το μυνημα οτι ο συνδρομητης το εχει κλειστο). οταν ειχα κοιταξει αλλο config ειχε καποιες εντολες μεσα που το αλλαζαν.τωρα στο fritz δεν το εψαξα παραπανω αλλα δεν θυμαμαι να ειχα συνεχομενο.βεβαια στην αρχη ειχα διαλεξει greece. απλα δεν το δοκιμασα στο 7170 αλλα σε αλλα.και χτες εβαλα πανω το fritz!box 5491 για μια δοκιμη αλλα δεν ειδα τι τονο βγαζει απο την Fxs. επισης αν θυμαμαι σωστα τους κωδικους πρεπει να τους ενεργοποιησεις γρηγορα γιατι μετα απο καποιο διαστημα κατι ληγουν.οποτε σου λενε ενεργοποιησε τους πρωτα στο speedport και μετα στο δικο σου για να μην εχεις πιεση χρονου
karthan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Χρησιμοποίησα τον Telephony Wizard και έτσι δέχτηκε τον αριθμό +302XXXXXXX στο Internet telephone number .Τα άλλα όπως στο προηγούμενο μύνημά μου. Διαφορετικό Dial tone δεν μπορεί να έχει το 7170. Εβαλα πάλι το speedport του ΟΤΕ γιατί έχω το εξής θέμα: Χρησιμοποιώ ένα Internet Radio και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο streaming με αποτέλεσμα να έχω μικροδιακοπές στην ροή των τραγουδιών. Εχω χρησιμοποιήσει και άλλη συσκευή Internet Radio και το πρόβλημα υπάρχει. Όταν χρησιμοποιώ το speedport του ΟΤΕ τότε δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Άρα το θέμα είναι στο Fritzbox 7170.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα