Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Θεωρείτε ότι παίζει ρόλο καθόλου το μέγεθος του πακέτου ασχέτου ποσού; Δηλαδή τα πιο μεγάλα σε όγκο πράγματα μπαίνουν πιο συχνά για έλεγχο παρά τα μικρότερα ή είναι καθαρά θέμα τύχης και κρίσης του τελωνειακού;

Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει υπεύθυνα, εκτός κι αν είναι τελωνειακός 😁

Υποθέσεις κάνει ο καθένας. Εγώ που έχω λάβει καμια 10αρια πακέτα από τότε που έγινε αυτή η αλλαγή, πιστεύω ότι τα πολύ μικρά ελαφριά πακέτα/σακούλια με νορμάλ αντίστοιχη περιγραφή, δεν τα ανοίγει κανείς. Μιας όμως και περιμένω ακόμα αρκετά (και συνεχίζω τις παραγγελίες) λέω απλά ότι θα δείξει.

• Like 1
  • Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις παρελαβα δεματάκι (χαρτόκουτο, όχι φάκελος) απο κίνα με τρακιγνκ RVxxxxxxxxxCN  βαρους περίπου ενα κιλό και αναγραφόμενο (πραγματικό) κόστος 14 δολάρια με πράσινο αυτοκόλητο και χωρίς επιπλέον κόστος. Απο τελωνείο πέρασε 7/2

7/2/2020, 18:42:54 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)
7/2/2020, 16:31:19 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
7/2/2020, 09:52:51 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΤΑΧ/ΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ - ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
5/12/2019, 21:49:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ
Επεξ/σία από m3fisto
  • Like 2
Δημοσ.

Δέμα με κωδικό αντικειμένου LO..............CN πέρασε για έλεγχο στις 6-2, εφτασε χτες στα χέρια μου με πράσινη ετικέτα με την επισήμανση τελωνειακός ελεύθερο, η αξία του ήταν 12 ευρώ και οι κινέζοι έγραφαν 6 , το βάρος ήταν 400 γρ. και οι διαστάσεις του 20Χ20Χ7 εκ. Πιστεύω πως ελέγχθηκε με κάποιο τρόπο λόγω όγκου και ίσως διαπίστωσαν πως έχει όντως χαμηλή αξία.

Παράλληλα έλαβα άλλα δύο μικροαντικείμενα  3 και 8 ευρω σε μικρές συσκευασίες, χαμηλού βάρους με κωδικούς που άρχιζαν με UW... και RP..  που δεν είχαν πράσινη ετικέτα.

Θεωρώ πως από δω και πέρα θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι σε δέματα με μεγάλο όγκο και βάρος με σκανάρισμα υποθέτω γιατί οι κινέζοι γράφουν πολύ χαμηλές τιμές σε προιόντα που ξεπερνούν τα 22 ευρώ και τα ΕΛΤΑ θέλουν έσοδα.Τα μικροαντικείμενα θα περνούν άνετα όπως πριν,γιατί θα φάνε μεγάλο κράξιμο από τον κόσμο γιατί το κόστος είναι και πολιτικό.

Τα ακριβά προιόντα ξεχάστε τα, δε θα αξίζει η αγορά τους εκτός κι αν η τιμή είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με Ελλάδα.

Ίσως κάνω λάθος...

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, teotsigourakos είπε

Θεωρείτε ότι παίζει ρόλο καθόλου το μέγεθος του πακέτου ασχέτου ποσού; Δηλαδή τα πιο μεγάλα σε όγκο πράγματα μπαίνουν πιο συχνά για έλεγχο παρά τα μικρότερα ή είναι καθαρά θέμα τύχης και κρίσης του τελωνειακού;

Προσωπικά όχι.

Παρέλαβα δέματα βάρους 1 κιλού χωρίς πρόβλημα.

Εδώ η υπόθεση μου για τα ποια δέματα ελέγχονται:

Σε λίγες μέρες θεωρώ θα έχει βγεί ένα αξιόπιστο συμπέρασμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsaftsif είπε

Θεωρώ πως από δω και πέρα θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι σε δέματα με μεγάλο όγκο και βάρος με σκανάρισμα υποθέτω

Με σκανάρισμα; Δηλαδή περνάνε όλα από σκάνερ που "βλέπει" το περιεχόμενο; Μικρά-μεγάλα, βαριά-ελαφριά; Αν τα περνάει όλα το τελωνείο από σκάνερ (και ο εκάστοτε τελωνειακός αποφασίζει κατόπιν τι χρειάζεται να ανοιχτεί για πιο επιστάμενο έλεγχο), πώς μπορούν τότε τα ΕΛΤΑ να ισχυρίζονται ότι κάνουν "παρουσίαση στο τελωνείο";

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παρέλαβα μικρο πακέτο αξίας 3.25€ απο τις 3-1-20 και traking UW349279805CN

Το πακέτο δεν ήταν συστημένο ενώ δεν μου ζήτησαν να πληρώσω κάτι επιπλέον.

Περιμένω άλλο ένα...

Επεξ/σία από thant
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μία ερώτηση.Γιατί σε δέματα μεγάλου όγκου ασχέτως τρακιγνκ βάζουν πράσινο αυτοκόλλητο με ένδειξη τελωνειακός ελεύθερο κι όχι σε μικροδεματάκια?Μήπως αυτά τα σκανάρουν και από εκεί κάνουν τις διαπιστώσεις τους?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsaftsif είπε

Μία ερώτηση.Γιατί σε δέματα μεγάλου όγκου ασχέτως τρακιγνκ βάζουν πράσινο αυτοκόλλητο με ένδειξη τελωνειακός ελεύθερο κι όχι σε μικροδεματάκια?Μήπως αυτά τα σκανάρουν και από εκεί κάνουν τις διαπιστώσεις τους?

Αυτό ρώτησα πριν...μήπως λόγω όγκου τα μεγαλύτερα πακέτα τα "κοιτάνε"/σκανάρουν και κάποια τα περνάνε ή τα ελέγχουν ενώ τα μικρότερα ούτε απλά να τα δουν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsaftsif είπε

Δέμα με κωδικό αντικειμένου LO..............CN πέρασε για έλεγχο στις 6-2, εφτασε χτες στα χέρια μου με πράσινη ετικέτα με την επισήμανση τελωνειακός ελεύθερο, η αξία του ήταν 12 ευρώ και οι κινέζοι έγραφαν 6 , το βάρος ήταν 400 γρ. και οι διαστάσεις του 20Χ20Χ7 εκ. Πιστεύω πως ελέγχθηκε με κάποιο τρόπο λόγω όγκου και ίσως διαπίστωσαν πως έχει όντως χαμηλή αξία.

Παράλληλα έλαβα άλλα δύο μικροαντικείμενα  3 και 8 ευρω σε μικρές συσκευασίες, χαμηλού βάρους με κωδικούς που άρχιζαν με UW... και RP..  που δεν είχαν πράσινη ετικέτα.

Ωπ! Αυτό μου ξέφυγε!

Πολύ χρήσιμη πληροφορία!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το πιο συνετό ειναι να αναμένουμε πριν καταλήξουμε στο τι γινεται στην πραξη πιστευω, δεδομενου οτι οσα περνανε αυτες τις μερες τελωνείο ειχε γινει η παραγγελια τους τον προηγούμενο μηνα στα περισσοτερα. Μπορει να εχουν δωσει ενα διαστημα μεταβασης. Εγω περινενω διαφορα αξιας μεχρι 5 ευρω που δεν εχουν φανει ακομα. Σε 2 εχει γινει και refund

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tsaftsif είπε

Ποιο ήταν το περιεχόμενο  και η πραγματική του αξία?

Πως επεξεργαζεσαι τα προσωπικα δεδομενα; Οι πρακτικες σου συμμορφωνονται με το GDPR? :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...