Προς το περιεχόμενο

Τέλος εκτελωνισμού €15 για αποστολές από Κίνα με κόστος έως €22

Atropocc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 5/2/2020 στις 2:34 ΜΜ, ntemek είπε

Να ξέρετε πλέον ότι περνάει από τελωνείο, ασχέτος ποσού, δηλ από 0 ευρώ, πληρωνείς 15 ευρώ για να το πάρεις από το ταχυδρομείο, εφόσον αυτό εκτελωνιστεί! Από 01/02/2020! Ορίστε και το μήνυμα που μου ήρθε:

TAX.ANTIKEIMENO  LO7ΧΧΧΧΧΧCN ME ΔAΣMOYΣ 15.00€ ΘA BPIΣKETAI ΓIA  20 HMEPEΣ ΣTA EΛTA PAΦHNAΣ THΛ: 2294023880 ΠΛATEIA BENIZEΛOY

Με λίγα λόγια την έβαψα, γιατί περιμένω αρκετά πακέτακια και ήδη τα επόμενα 2, είναι στην φάση να περάσουν τελωνείο. Ωραία...

Κατσε πληρώνεις τελωνείο ασχέτως ποσού; Μιλας σοβαρά απο ποτε εγω ηξερα απο 22 ευρώ ισχυει αυτο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

14 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Εδώ τι παίζει ; Έφαγα η όχι τελωνείο/15€ χαράτσι ; πως το καταλαβαίνω ;

Η παραγγελία είναι των 12€ (φορτιστής) από 3/12.

Επισης όπως φαίνεται και όπως συμβαίνει άπειρες φορές το δέμα έχει έρθει Ελλάδα εδώ και 12 μέρες ++.

Εντύπωση μου Που δεν γίνεται να κάνουμε κατι

και 2+ μήνες , και με αναδρομική ισχύ το χαράτσι των 15 € και να κολλάει το δέκα τόσες μέρες στην Ελλάδα επειδή δεν κάνουν καλά την δουλειά τους εκεί μέσα και γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ 

3BA7C226-DBAF-44D8-8199-3ACC6AA21DB8.jpeg

Λογικά όχι, εφόσον δεν σου έστειλαν μήνυμα για αποστολή αποδεικτικών αγοράς.

2 λεπτά πριν, artist1 είπε

Κατσε πληρώνεις τελωνείο ασχέτως ποσού; Μιλας σοβαρά απο ποτε εγω ηξερα απο 22 ευρώ ισχυει αυτο!

Διάβασε την επικεφαλίδα 🙄

5 λεπτά πριν, Beth13 είπε

Σήμερα παρέλαβα 5 πακετάκια από Κίνα. Τα δύο συστημένα (ξεκινάνε με LL).

Δεν πλήρωσα τίποτα. Γενικά βέβαια οι δικές μου παραγγελίες είναι μικρά σακουλάκια/πακετάκια και πάνφθηνα. Οι Κινέζοι συνηθως βάζουν στην τιμή κάτι παραπάνω, προφανώς για να μην κινούνται υποψίες, μιας και πολλά είναι από auctions και πολλές παραγγελίες μου δεν ξεπερνάνε το 1 ευρώ.

Από όσα έχω διαβάσει, κι αν σκεφτούμε πόσες 100αδες πακετα/σακούλια περνάνε απο το τελωνείο, φτάνω στο συμπέρασμα ότι το βάρος/όγκος σε σχέση με μια ασαφή περιγραφή του αντικειμένου μπορεί να είναι λόγος για να ανοιχτει ένα πακέτο. 

Λίγοι θα είναι όσοι θα κληθούν να πληρώσουν το 15άρι. Αλλά ακόμα κι έτσι, είναι άδικο. Να πληρώνουν έξτρα χρήματα μόνο αν όντως το κόστος ξεπερνά τα 22. 

Τελικα τι ισχυει πανω απο 22 πληρωνεις 15 ευρω;

4 λεπτά πριν, artist1 είπε

Πάλι το LO.......... σε tracking περνάει τελωνείο ; 
τι γίνεται ρε !;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποια από τα πακέτα επιλέγονται για έλεγχο και χρεώνονται με το 15άρη.
Σίγουρα υπάρχει κάποια λογική και σαφή κριτήρια για αυτήν την επιλογή, κριτήρια που εμείς ακόμα δεν τα έχουμε καταλάβει.
Οι τελώνες δεν κάνουν του κεφαλιού τους, ούτε παίζουν κορώνα-γράμματα. Έχουν πάρει συγκεκριμένες εντολές από τους από πάνω τους.

Οπότε παιδιά, όσοι γράφετε ότι παραλάβατε, είτε χρεωθήκατε είτε όχι, καλό είναι να δίνετε και το tracking number των δεμάτων σας.
Αν όχι ολόκληρο, τότε της μορφής «RPxxxxxxxxxCN», «LOxxxxxxxxxCN», «UTxxxxxxxxxCN», κτλ.
Όπως και τι αξία ήταν δηλωμένη πάνω στο πακέτο.

Είναι οι πιο σημαντικές πληροφορίες αυτή την στιγμή!

Για να βγάλουμε επιτέλους μία άκρη!

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Like 3

Kαλημέρες

υπάρχει κάποιος με δεματάκι U (Unregistered) που έλαβε "χαράτσι" ?

ρωτάω εγκυκλοπαιδικά, περιμένω 2-3 δεματάκια του 1 ευρώ μέχρι 5 με unregistered

νομίζω πως αυτά είναι τα πιο "αθώα" και μη επίφοβα

δεμα με αξια 15ε που εφτασε αυτο το μηνα στην χωρα , σημερα ειναι προς παραδοση παντως... περασε τελωνειο κτλ ελευθερα απο οτι φαινεται.

RP,,,,CN ειχε τρακιν

Ένα κοινό ερώτημα που προκύπτει, όπως βλέπω, με τα τελευταία μηνύματα, είναι ποια tracking numbers (πρώτα γράμματα) και ποιες μέθοδοι αποστολής τις οποίες αυτά αντανακλούν, είναι πιο επίφοβα να "επιλεγούν" για τελωνειακό έλεγχο. Υπάρχει κάποιος που να έχει κατασταλάξει, μπας και τα κωδικοποιήσουμε, ώστε να ξέρουμε ποιες μεθόδους αποστολής να ΜΗΝ επιλέγουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα παρελαβα 2 πακετακια.Το ενα η αξια του ηταν 2.40€ και το δευτερο 4.14€.Δεν πληρωσα κατι.Οριστε και φωτο.

0299F55A-69F7-40E7-9A69-5B776E85C07E.jpeg

BDB6A370-AF99-46BB-AD25-53F1796DC7A7.jpegΠεριμενω ακομη 4 πακετακια απο τα οποια τα 2 ειναι με trucking...Εχουν πανω απο μηνα και δεν εχουν ερθει...εκει δεν ξερω τι θα γινει.Θα ενημερωσω ξανα.

Επεξ/σία από Gkats16819

14 λεπτά πριν, Theofi είπε

δεμα με αξια 15ε που εφτασε αυτο το μηνα στην χωρα , σημερα ειναι προς παραδοση παντως... περασε τελωνειο κτλ ελευθερα απο οτι φαινεται.

RP,,,,CN ειχε τρακιν

Και σε μένα ήρθε μήνυμα από το 17track ότι σήμερα είναι προς παράδοση αντίστοιχο πακέτο, με ίδια γράμματα στο tracking, αλλά είχε περάσει από το τελωνείο (δεν ξέρω αν έγινε έλεγχος ή όχι) στις 31/1.

Επειδή δεν ήρθε σε μένα πακέτο με χαράτσι δεν πάει να πει ότι δεν θα έρθει και σε σένα. Είναι ρίσκο πλέον ότι και να παραγγείλεις.

• Like 1

Θεωρείτε ότι παίζει ρόλο καθόλου το μέγεθος του πακέτου ασχέτου ποσού; Δηλαδή τα πιο μεγάλα σε όγκο πράγματα μπαίνουν πιο συχνά για έλεγχο παρά τα μικρότερα ή είναι καθαρά θέμα τύχης και κρίσης του τελωνειακού;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...