Προς το περιεχόμενο

Τέλος εκτελωνισμού €15 για αποστολές από Κίνα με κόστος έως €22

Atropocc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγωνιστικους χαιρετισμους :P Μια απορια Τελικα η AAΔΕ ( η εποπτικη αρχη ταχυδρομειων δεν ειναι αρμοδια ??)  εκανε ντα τα ελτα ; Και σε οσους το εχουν βαλει τι θα γινει ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Αγωνιστικους χαιρετισμους :P

δεν ξερω να απαντησω τις αποριες σου, αλλα εκμεταλλεύομαι την ευκαιρια γιατι θα ηθελα να σου πω οτι συμφωνω με την ελαφρια ειρωνια σου διοτι (οπως λεει και το παραπανω βιντεο και γι αυτο το εβαλα), αν και δεν εχουμε ακομη τελικο αποτελεσμα, ναι ρε συ το πηραμε πολυ ζεστα και μακαρι να καναμε το ιδιο και για αλλα θεματα που ειναι και σοβαρότερα...

....απο την αλλη να πω οτι για τα αλλα θεματα σιγουρα υπηρξε αντιδραση και πιο δυναμικη αλλα δυστυχως δεν ηταν τοσο απλα τα θεματα και ο αντιπαλος, δεν ηταν ας πουμε σε επιπεδο ΕΛΤΑ, εδω εχουμε μαζι μας Κινα, ΕΕ κτλ για τα αλλα τα σοβαροτερα ποιον ειχαμε μαζι μας?....τι να πω δεν ξερω, απλα σκεφτομαι  

Επεξ/σία από dedalos91

Μια μικρή παρένθεση απο εμένα. Πήρα τηλέφωνο την ΑΑΔΕ, και μια ευγενέστατη κυρία μου επιβεβαίωσε οτι ΔΕΝ πέρασε η χρέωση των ΕΛΤΑ, και ταυτόχρονα ΔΕΝ θα υπάρξει καμία εγκύκλιος, γιατι για να υπάρξει εγκύκλιος, πρέπει να έχει ψηφιστεί πρώτα κάτι που θα ακυρώσει ή θα διευκρινήσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ψηφιστεί τίποτα, οπότε απο ΑΑΔΕ εγκύκλιο μην περιμένετε.

Και απο ελτά που επικοινώνησα μου  είπαν το ίδιο, οτι δηλαδή ακόμα και σε περίπτωση Ελέγχου, δεν υπάρχει χρέωση. Θα βγεί ανακοίνωση σύντομα απο τα ΕΛΤΑ.

8001182000 για τα ΕΛΤΑ το τηλέφωνο, και 2104802326 της ΑΑΔΕ.

• Like 6
  • Thanks 1

Αν δεν αφαιρεθεί από τον τιμοκατάλογο το παρακάτω, όποια ανακοίνωση και να βγει από οποιονδήποτε δεν λέει τίποτα, αφού ο τιμοκατάλογος θα είναι εν ισχύ και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφαρμοστεί.

Προσοχή: Στα αντικείμενα που επιλέγονται από τις Τελωνειακές Αρχές για περαιτέρω έλεγχο αλλά φέρουν τελωνειακή διασάφηση με μηδενικούς φόρους και δασμούς, το τέλος εκτελωνισμού ορίζεται σε 15€

• Like 5

1 ώρα πριν, terkos2 είπε

Αν δεν αφαιρεθεί από τον τιμοκατάλογο το παρακάτω, όποια ανακοίνωση και να βγει από οποιονδήποτε δεν λέει τίποτα, αφού ο τιμοκατάλογος θα είναι εν ισχύ και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφαρμοστεί.

Προσοχή: Στα αντικείμενα που επιλέγονται από τις Τελωνειακές Αρχές για περαιτέρω έλεγχο αλλά φέρουν τελωνειακή διασάφηση με μηδενικούς φόρους και δασμούς, το τέλος εκτελωνισμού ορίζεται σε 15€

Δηλαδη, αν μπει τελωνειο, και 0 ευρω να βαλουν οι εφοριακοι, τα ελτα θα χρεωσουν 15αρι?

24 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δηλαδη, αν μπει τελωνειο, και 0 ευρω να βαλουν οι εφοριακοι, τα ελτα θα χρεωσουν 15αρι?

Ακριβώς, είναι περίπου ίδια περίπτωση παλιότερα με το 3€, ενώ υπήρχε στον τιμοκατάλογο, σε κάποιες περιπτώσεις βάρους άνω των 2 κιλών εφαρμοζόταν, σε κάποιες άλλες όχι και ουσιαστικά μετά από κάποιο σημείο είχε ατονήσει τελείως η εφαρμογή του, όχι όμως ότι δεν ίσχυε.

Παίδες ενώ διαβάζω ότι τελικά είναι άκυρο το χαράτσι των 15ευρω και ενώ έστειλα την πληρωμή για ένα δε ματάκι κάτω των 22ευρω σήμερα μου απάντησαν από το γετα αυτο:

Αυτό σημαίνει 15ευρω; Σωστά; 

Screenshot_20200217_132317_com.microsoft.office.outlook.jpg

Screenshot_20200217_132313.jpg

Δηλαδή φίλε μου σου ζήτησαν παραστατικά (paypal, τιμολόγιο, πιστωτική κάρτα) τους τα έστειλες και σου απάντησαν τα παραπάνω;;

Για να δούμε το "Βάσει νέας εγκυκλίου από το τελωνείο"' τι φρούτο θα  είναι πάλι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kostas83 είπε

Παίδες ενώ διαβάζω ότι τελικά είναι άκυρο το χαράτσι των 15ευρω και ενώ έστειλα την πληρωμή για ένα δε ματάκι κάτω των 22ευρω σήμερα μου απάντησαν από το γετα αυτο:

Αυτό σημαίνει 15ευρω; Σωστά; 

Screenshot_20200217_132317_com.microsoft.office.outlook.jpg

Screenshot_20200217_132313.jpg

Για κάνε μια παλικαριά, και στείλε αυτά τα link που σου έχει στην υπογραφη με το ΦΕΚ το το τελευταίο που λέει "διαδικτυακή διεύθυνση "εδώ" για να δουμε τι γράφουν

Βασικά το ΦΕΚ είναι του 16, δε λέει τίποτα, είναι αυτό που ορίζει τα ΕΛΤΑ ως Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας, δεν έχει τίποτα για τη χρέωση. 

Αντε να δούμε αν θα σε χρεώσουν η όχι, είναι καλό δείγμα το δικό σου, είναι μετά και καλά τη λήξη, της χρέωσης, και το βάλανε για έλεγχο. Θα δείξει.

Επεξ/σία από papp0us

9 λεπτά πριν, papp0us είπε

Για κάνε μια παλικαριά, και στείλε αυτά τα link που σου έχει στην υπογραφη με το ΦΕΚ το το τελευταίο που λέει "διαδικτυακή διεύθυνση "εδώ" για να δουμε τι γράφουν

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΚΥΑ_ΦΕΚ_4092_201216.pdf

13 λεπτά πριν, terkos2 είπε

Δηλαδή φίλε μου σου ζήτησαν παραστατικά (paypal, τιμολόγιο, πιστωτική κάρτα) τους τα έστειλες και σου απάντησαν τα παραπάνω;;

Για να δούμε το "Βάσει νέας εγκυκλίου από το τελωνείο"' τι φρούτο θα  είναι πάλι αυτό;

Ω ναι! 

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Παίδες μην διαβάζετε βοθροsite για ακυρώσεις στο χαράτσι. Κατεβάστε το pdf πιο πάνω να δείτε τον φεκ

19 λεπτά πριν, papp0us είπε

Βασικά το ΦΕΚ είναι του 16, δε λέει τίποτα, είναι αυτό που ορίζει τα ΕΛΤΑ ως Φορέα Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας, δεν έχει τίποτα για τη χρέωση. 

Αντε να δούμε αν θα σε χρεώσουν η όχι, είναι καλό δείγμα το δικό σου, είναι μετά και καλά τη λήξη, της χρέωσης, και το βάλανε για έλεγχο. Θα δείξει.

Δεν είναι καλό δείγμα.. Δες και ένα παλιό.. 

Και ο τιμοκατάλογος με το 15αρι αναρτημένος κανονικα

Screenshot_20200217_140809_com.microsoft.office.outlook.jpg

16 λεπτά πριν, kostas83 είπε

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ΚΥΑ_ΦΕΚ_4092_201216.pdf

Ω ναι! 

https://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx

Παίδες μην διαβάζετε βοθροsite για ακυρώσεις στο χαράτσι. Κατεβάστε το pdf πιο πάνω να δείτε τον φεκ

Δεν είναι καλό δείγμα.. Δες και ένα παλιό.. 

Και ο τιμοκατάλογος με το 15αρι αναρτημένος κανονικα

Screenshot_20200217_140809_com.microsoft.office.outlook.jpg

Ξέρω εγώ; Το ίδιο δε λέει; Το τελωνείο περιμένουν θεωρητικά και στα δύο μηνύματα. Ο τιμοκατάλογος ήταν ο παλιός οταν άρχισαν να χρεώνουν, μετά τον αλλάξανε. Έχω στείλει και ενα mail στα ΕΛΤΑ, να τα έχουμε και εγγράφως.

Αν δε σου είναι πρόβλημα, πάρε σε ένα απο τα τηλέφωνο που γράφει απο κάτω και ρώτα τους στα ίσια, για να δουμε αν σε χρεώσανε η όχι, αφού έχει περάσει απο έλεγχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, kostas83 είπε

Φιλαράκι το να καλέσεις στα τηλέφωνα αυτά και να στο σηκώσουν έχει μικρότερη πιθανότητα από το να πιάσεις joker. Θα ενημερώσω μόλις μου έρθει η ειδοποίηση αν έχει χρέωση 15. Έτσι όπως το είδα όμως είναι stadaraki μιας και το αναφέρουν ξεκάθαρα. 

Απο το πρωί έχω μιλήσει τρείς φορές, κάνε μια προσπάθεια, είναι μεγάλη δουλειά που έχεις δέμα σε έλεγχο, θα δούμε κατευθείαν αν ισχύει ή όχι!

19 λεπτά πριν, kostas83 είπε

Και όχι δεν λένε το ίδιο. Το ένα λέει πως οκ το διώχνουμε και το άλλο λέει οκ θα το τσεκαρουμε (εννοείται όχι τσάμπα) και θα το απελευθερωσουμε.

Βάσει νέας εγκυκλίου από το Τελωνείο, παρακαλούμε για την υπομονή σας μέχρι τον έλεγχο, την έγκριση και την οριστική απελευθέρωση του δέματος προς διάθεση

Το 15ευρω κρυβεται πίσω από τις λέξεις "μέχρι τον έλεγχο"...  Φυσικά μακάρι να κάνω λαθος

Το δεύτερο μήνυμα που έστειλες, το έπαιρνες, ακόμα και οταν ήταν να πληρώσεις, απλά σου λέγανε οτι "πήραμε τα χαρτιά, πάει ταχυδρομείο". Το δεύτερο σου λέει τουλάχιστον οτι είσαι στην ατέλεια.

Είναι κανείς που να πληρωσε ρε παιδιά να μας πει τι mail είχε λάβει μετά την ολοκλήρωση του εκτελωνισμού;

Επεξ/σία από papp0us

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...