Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Djzan είπε

Για αρχή τώρα κάνω επανεγκατασταση και βλέπουμε. Το Mojave εχω

Άμα το έχεις με APFS τσάμπα την κανείς την επανεγκατάσταση. Θα σέρνεται πάλι. Έψαξα στο Internet αν γίνεται σε hfs+ Και βρήκα αυτό:

https://techposts.org/mojave-hfs-no-apfs/
φαινεται να δουλεύει. Δοκίμασε το γιατί σε APFS ο μηχανικός σκληρός θα έχει τρελή καθυστέρηση ας είναι και καινούργιος.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Άμα το έχεις με APFS τσάμπα την κανείς την επανεγκατάσταση. Θα σέρνεται πάλι. Έψαξα στο Internet αν γίνεται σε hfs+ Και βρήκα αυτό:

φαινεται να δουλεύει. Δοκίμασε το γιατί σε APFS ο μηχανικός σκληρός θα έχει τρελή καθυστέρηση ας είναι και καινούργιος.

sorry αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα,πως βρισκω τι ειναι ?

3 λεπτά πριν, Djzan είπε

sorry αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα,πως βρισκω τι ειναι ?

1 ώρα πριν, atheatos είπε

πωπω πικρα.δεν το χω με ολα αυτα που λεει.πφφφφφ

λοιπον, δημιουργησα νεο χρηστη ως διαχειριστη και δεν εχει καμια σχεση η ταχυτητα .καμια σχεση ομως.ανοιγουν ολα πολυ πιο γρηγορα κτλπ. τι κανω στην περιπτωση αυτη ???

Στις 3/10/2019 στις 11:16 ΠΜ, CheOnWeb είπε

Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά.

εκανα.καμια σχεση .τι κανω ?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/10/2019 στις 11:16 ΠΜ, CheOnWeb είπε

Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά.

εχω κανει νεο user Και σαφως παει πολυ πιο γρηγορα. πρεπει να κανω κατι ?

Δημοσ.
7 minutes ago, Djzan said:

εχω κανει νεο user Και σαφως παει πολυ πιο γρηγορα. πρεπει να κανω κατι ?

Να μεταφέρεις τα data σου (μουσικές, φωτό, docs κλπ) στον νέο χρήστη και να σβήσεις τον παλιό, όταν σιγουρευτείς ότι είναι όλα ok.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 4/10/2019 στις 5:40 ΜΜ, ThemisSt είπε

Μέχρι πριν 9 μήνες είχα το ίδιο μηχάνημα και το χρησιμοποιούσα για προγραμματισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις έναν ssd. Δεν χρειάζεται καν extra RAM εκτός αν χρησιμοποιείς chrome. Σκέψου το δικό μου μηχάνημα είχε την μια θέση για RAM μη λειτουργική (κλασσικό πρόβλημα εξαιτίας του τύπου και της θέσης κόλλησης της βάσης RAM πάνω στη μητρική), οπότε το έτρεχα με 4GB.

Άποψη μου, μπορείς να πάρεις έναν SSD με 25-30 ευρώ, δες να έχει ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης περίπου στα 500mb, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές.

Δες στο you.gr, έχει καλές προσφορές. Προτείνω αυτόν, τον χρησιμοποιώ σε 4 μηχανήματα ως βασικό δίσκο απροβλημάτιστα.

Το να βάλεις SSD δίσκο χωρίς να έχεις αρκετή RAM είναι ίσως το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι SSD δίσκοι έχουν περιορισμένο αριθμό επανεγγραφών, και όταν δεν έχεις μπόλικη RAM, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί εκτενώς τον SSD για virtual memory. Με έναν SSD δεν θα το καταλάβεις πως το σύστημα ζορίζεται. Μέχρι να αρχίσει να χαλάει ο δίσκος. Πράγμα που θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα.

8 λεπτά πριν, Djzan είπε

problem solved Με αλλαγη σε ssd

νεο προβλημα ομως. δεν με αφηνει να κανω Update απο mojave σε catalina.

any solutions ?

Αφού άλλαξες σε SSD, δεν δίνεις μερικά ακόμη για RAM; Αλλιώς, σύντομα θα το μετανοιώσεις...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Thanar είπε

Το να βάλεις SSD δίσκο χωρίς να έχεις αρκετή RAM είναι ίσως το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι SSD δίσκοι έχουν περιορισμένο αριθμό επανεγγραφών, και όταν δεν έχεις μπόλικη RAM, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί εκτενώς τον SSD για virtual memory. Με έναν SSD δεν θα το καταλάβεις πως το σύστημα ζορίζεται. Μέχρι να αρχίσει να χαλάει ο δίσκος. Πράγμα που θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα.

Αφού άλλαξες σε SSD, δεν δίνεις μερικά ακόμη για RAM; Αλλιώς, σύντομα θα το μετανοιώσεις...

εχω παρει και RAM φίλε περιμένω να έρθει. θα έχω συνολικά 8+2 Giga

το θέμα όμως τωρα ειναι γιατι δεν μπορώ να βαλω τα catalina

Δημοσ.

Εάν το μηχάνημά σου είναι mid 2012, τρέχει τώρα τουλάχιστον 10.9 και έχεις 4Gb μνήμη, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Djzan είπε

Αν δώσεις κάποια παραπάνω λεπτομέρεια ίσως μπορούμε να πούμε κάτι.

2 ώρες πριν, Thanar είπε

Δεν θα διαφωνήσω, είσαι όμως υπερβολικός στην διατύπωση. Το πολύ σύντομα δεν στέκει. Ένας SSD με MLC controller μπορεί να δεχθεί μέχρι και 3000 επανεγγραφές ανά κελί και μην ξεχνάς πως δεν φθείρονται κατά την ανάγνωση αλλά μόνο κατά την εγγραφή. Μετά από 3.5 χρόνια καθημερινής χρήσης, συνεχίζει να δουλεύει απροβλημάτιστα. Είχες εσύ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Thanar είπε

Εάν το μηχάνημά σου είναι mid 2012, τρέχει τώρα τουλάχιστον 10.9 και έχεις 4Gb μνήμη, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα.

δεν μου το εμφανιζει σαν επιλογη καν το catalina

1 ώρα πριν, ThemisSt είπε

Αν δώσεις κάποια παραπάνω λεπτομέρεια ίσως μπορούμε να πούμε κάτι.

δεν μου το εμφανιζει σαν επιλογη καν το catalina

πηγα και μεσω του app store και οταν παει να το κατεβασει καπου κοβεται η φαση και δεν μπορει να εγλατασταθει .πφφφ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Djzan είπε

πηγα και μεσω του app store και οταν παει να το κατεβασει καπου κοβεται η φαση και δεν μπορει να εγλατασταθει .πφφφ

Βγάζει κάτι τέτοιο; 

timed-out.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Djzan είπε

εχω παρει και RAM φίλε περιμένω να έρθει. θα έχω συνολικά 8+2 Giga

καλύτερα να έπαιρνες 2x4gb ram παρα μια 8 gb.

Σχετικά με το catalina αν δεν μπορεις να το κατεβασεις απο το App Store τοτε το λειτουργικο σου ειναι corrupted και θα χρειαστει format. Μπορεις να κανεις Time Machine backup   και με το migration assistant αφου εγκαταστησεις το Catalina να επαναφέρεις τα αρχεια σου και οσες εφαρμογες ειναι συμβατες.

Αν δεν μπορείς να βρεις από κάποιον το Catalina και να φτιαξεις bootable usb(θα χρειαστεις usb disk μεγαλυτερο απο 11 gb),  υπαρχει μια πιθανοτητα με το internet recovery πατωντας Command-Option-R  κατα  την εκκινηση του υπολογιστη, κρατωντας πατημενα μεχρι να εμφανιστει στην οθονη η υδρογειος.

Επεξ/σία από atheatos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...