atheatos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Djzan είπε Για αρχή τώρα κάνω επανεγκατασταση και βλέπουμε. Το Mojave εχω Άμα το έχεις με APFS τσάμπα την κανείς την επανεγκατάσταση. Θα σέρνεται πάλι. Έψαξα στο Internet αν γίνεται σε hfs+ Και βρήκα αυτό: https://techposts.org/mojave-hfs-no-apfs/ φαινεται να δουλεύει. Δοκίμασε το γιατί σε APFS ο μηχανικός σκληρός θα έχει τρελή καθυστέρηση ας είναι και καινούργιος.
CheOnWeb Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 On 10/10/2019 at 12:35, atheatos said: Mήπως ειναι ΜΒR? Δεν θυμάμαι και τώρα είμαι εκτός, θα το δω ΣΚ αν προλάβω.
Djzan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, atheatos είπε Άμα το έχεις με APFS τσάμπα την κανείς την επανεγκατάσταση. Θα σέρνεται πάλι. Έψαξα στο Internet αν γίνεται σε hfs+ Και βρήκα αυτό: https://techposts.org/mojave-hfs-no-apfs/ φαινεται να δουλεύει. Δοκίμασε το γιατί σε APFS ο μηχανικός σκληρός θα έχει τρελή καθυστέρηση ας είναι και καινούργιος. sorry αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα,πως βρισκω τι ειναι ? 3 λεπτά πριν, Djzan είπε sorry αλλα επειδη δεν ξερω και πολλα,πως βρισκω τι ειναι ? 1 ώρα πριν, atheatos είπε Άμα το έχεις με APFS τσάμπα την κανείς την επανεγκατάσταση. Θα σέρνεται πάλι. Έψαξα στο Internet αν γίνεται σε hfs+ Και βρήκα αυτό: https://techposts.org/mojave-hfs-no-apfs/ φαινεται να δουλεύει. Δοκίμασε το γιατί σε APFS ο μηχανικός σκληρός θα έχει τρελή καθυστέρηση ας είναι και καινούργιος. πωπω πικρα.δεν το χω με ολα αυτα που λεει.πφφφφφ λοιπον, δημιουργησα νεο χρηστη ως διαχειριστη και δεν εχει καμια σχεση η ταχυτητα .καμια σχεση ομως.ανοιγουν ολα πολυ πιο γρηγορα κτλπ. τι κανω στην περιπτωση αυτη ??? Στις 3/10/2019 στις 11:16 ΠΜ, CheOnWeb είπε Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά. εκανα.καμια σχεση .τι κανω ?
Djzan Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Στις 3/10/2019 στις 11:16 ΠΜ, CheOnWeb είπε Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά. εχω κανει νεο user Και σαφως παει πολυ πιο γρηγορα. πρεπει να κανω κατι ?
CheOnWeb Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 7 minutes ago, Djzan said: εχω κανει νεο user Και σαφως παει πολυ πιο γρηγορα. πρεπει να κανω κατι ? Να μεταφέρεις τα data σου (μουσικές, φωτό, docs κλπ) στον νέο χρήστη και να σβήσεις τον παλιό, όταν σιγουρευτείς ότι είναι όλα ok.
Djzan Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 και πως το κανω αυτο ? με καποιον σκληρο εξωτερικο ?
Djzan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 problem solved Με αλλαγη σε ssd νεο προβλημα ομως. δεν με αφηνει να κανω Update απο mojave σε catalina. any solutions ?
Thanar Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 5:40 ΜΜ, ThemisSt είπε Μέχρι πριν 9 μήνες είχα το ίδιο μηχάνημα και το χρησιμοποιούσα για προγραμματισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις έναν ssd. Δεν χρειάζεται καν extra RAM εκτός αν χρησιμοποιείς chrome. Σκέψου το δικό μου μηχάνημα είχε την μια θέση για RAM μη λειτουργική (κλασσικό πρόβλημα εξαιτίας του τύπου και της θέσης κόλλησης της βάσης RAM πάνω στη μητρική), οπότε το έτρεχα με 4GB. Άποψη μου, μπορείς να πάρεις έναν SSD με 25-30 ευρώ, δες να έχει ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης περίπου στα 500mb, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Δες στο you.gr, έχει καλές προσφορές. Προτείνω αυτόν, τον χρησιμοποιώ σε 4 μηχανήματα ως βασικό δίσκο απροβλημάτιστα. Το να βάλεις SSD δίσκο χωρίς να έχεις αρκετή RAM είναι ίσως το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι SSD δίσκοι έχουν περιορισμένο αριθμό επανεγγραφών, και όταν δεν έχεις μπόλικη RAM, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί εκτενώς τον SSD για virtual memory. Με έναν SSD δεν θα το καταλάβεις πως το σύστημα ζορίζεται. Μέχρι να αρχίσει να χαλάει ο δίσκος. Πράγμα που θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα. 8 λεπτά πριν, Djzan είπε problem solved Με αλλαγη σε ssd νεο προβλημα ομως. δεν με αφηνει να κανω Update απο mojave σε catalina. any solutions ? Αφού άλλαξες σε SSD, δεν δίνεις μερικά ακόμη για RAM; Αλλιώς, σύντομα θα το μετανοιώσεις...
Djzan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, Thanar είπε Το να βάλεις SSD δίσκο χωρίς να έχεις αρκετή RAM είναι ίσως το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι SSD δίσκοι έχουν περιορισμένο αριθμό επανεγγραφών, και όταν δεν έχεις μπόλικη RAM, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί εκτενώς τον SSD για virtual memory. Με έναν SSD δεν θα το καταλάβεις πως το σύστημα ζορίζεται. Μέχρι να αρχίσει να χαλάει ο δίσκος. Πράγμα που θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα. Αφού άλλαξες σε SSD, δεν δίνεις μερικά ακόμη για RAM; Αλλιώς, σύντομα θα το μετανοιώσεις... εχω παρει και RAM φίλε περιμένω να έρθει. θα έχω συνολικά 8+2 Giga το θέμα όμως τωρα ειναι γιατι δεν μπορώ να βαλω τα catalina
Thanar Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Εάν το μηχάνημά σου είναι mid 2012, τρέχει τώρα τουλάχιστον 10.9 και έχεις 4Gb μνήμη, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα.
ThemisSt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Djzan είπε το θέμα όμως τωρα ειναι γιατι δεν μπορώ να βαλω τα catalina Αν δώσεις κάποια παραπάνω λεπτομέρεια ίσως μπορούμε να πούμε κάτι. 2 ώρες πριν, Thanar είπε Το να βάλεις SSD δίσκο χωρίς να έχεις αρκετή RAM είναι ίσως το πιο ανόητο πράγμα που μπορείς να κάνεις! Οι SSD δίσκοι έχουν περιορισμένο αριθμό επανεγγραφών, και όταν δεν έχεις μπόλικη RAM, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί εκτενώς τον SSD για virtual memory. Με έναν SSD δεν θα το καταλάβεις πως το σύστημα ζορίζεται. Μέχρι να αρχίσει να χαλάει ο δίσκος. Πράγμα που θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα. Δεν θα διαφωνήσω, είσαι όμως υπερβολικός στην διατύπωση. Το πολύ σύντομα δεν στέκει. Ένας SSD με MLC controller μπορεί να δεχθεί μέχρι και 3000 επανεγγραφές ανά κελί και μην ξεχνάς πως δεν φθείρονται κατά την ανάγνωση αλλά μόνο κατά την εγγραφή. Μετά από 3.5 χρόνια καθημερινής χρήσης, συνεχίζει να δουλεύει απροβλημάτιστα. Είχες εσύ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα;
Djzan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, Thanar είπε Εάν το μηχάνημά σου είναι mid 2012, τρέχει τώρα τουλάχιστον 10.9 και έχεις 4Gb μνήμη, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρόβλημα. δεν μου το εμφανιζει σαν επιλογη καν το catalina 1 ώρα πριν, ThemisSt είπε Αν δώσεις κάποια παραπάνω λεπτομέρεια ίσως μπορούμε να πούμε κάτι. δεν μου το εμφανιζει σαν επιλογη καν το catalina πηγα και μεσω του app store και οταν παει να το κατεβασει καπου κοβεται η φαση και δεν μπορει να εγλατασταθει .πφφφ
ThemisSt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, Djzan είπε πηγα και μεσω του app store και οταν παει να το κατεβασει καπου κοβεται η φαση και δεν μπορει να εγλατασταθει .πφφφ Βγάζει κάτι τέτοιο;
Djzan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 α μπορει. δεν θυμαμαι τι μηνυμα εβγαζε ακριβως γιατι με νευριασε. τι παιζει ?
atheatos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Djzan είπε εχω παρει και RAM φίλε περιμένω να έρθει. θα έχω συνολικά 8+2 Giga το θέμα όμως τωρα ειναι γιατι δεν μπορώ να βαλω τα catalina καλύτερα να έπαιρνες 2x4gb ram παρα μια 8 gb. Σχετικά με το catalina αν δεν μπορεις να το κατεβασεις απο το App Store τοτε το λειτουργικο σου ειναι corrupted και θα χρειαστει format. Μπορεις να κανεις Time Machine backup και με το migration assistant αφου εγκαταστησεις το Catalina να επαναφέρεις τα αρχεια σου και οσες εφαρμογες ειναι συμβατες. Αν δεν μπορείς να βρεις από κάποιον το Catalina και να φτιαξεις bootable usb(θα χρειαστεις usb disk μεγαλυτερο απο 11 gb), υπαρχει μια πιθανοτητα με το internet recovery πατωντας Command-Option-R κατα την εκκινηση του υπολογιστη, κρατωντας πατημενα μεχρι να εμφανιστει στην οθονη η υδρογειος. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις