Djzan Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 καλησπε΄ρα παιδιά. εχω ενα macbook pro mid2012 εδω και αρκετο καιρο ψιλο σερνεται. τι του εχω σβησει,τι το εχω καθαρισει με το mac cleaner, τιποτα. σαν να ζοριζεται αρκετα. το χρησιμοποιω κυριως για μουσικη με rekordbox αλλα πλεον σχεδον αδυνατει να κανει και αυτό κανει κολλήματα κτλπ. να πω πως η Ram ειναι 4G και ο σκληρόις οχι SSD. παρόλα αυτά έτσι ήταν και εξαρχής ,δεν εχω αλλάξει τίποτα αλλά πήγαινε τάπα. προτάσεις ? προσπαθόντας να αποφυγω Format Και οποιαδήποτε αναβάθμιση σε ssd Και ram για την ώρα. ευχαριστω!
onelonelystar Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Djzan είπε προτάσεις ? προσπαθόντας να αποφυγω Format Και οποιαδήποτε αναβάθμιση σε ssd Και ram για την ώρα. για να αποφύγεις αυτά πάρε ένα καινούριο που θα έχει ήδη μέσα SSD & 8 GB RAM.
lamargos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Djzan είπε προτάσεις ? προσπαθόντας να αποφυγω Format Και οποιαδήποτε αναβάθμιση σε ssd Και ram για την ώρα. Κοινώς προσπαθείς να αποφύγεις ό,τιδήποτε θα κάνει τον υπολογιστή σου να δουλέψει γρήγορα.....🤔. Μάλλον γρίφος είναι αυτό παρά πρόβλημα. Επειδή έχω το ίδιο macbook θα σου έλεγα να βάλεις ssd. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και πάλι δεν ξερω αν θα δεις και ουσιαστική διαφορά, ειδικά από τη στιγμή που αποκλείεις και το format. Μετά από 8 χρόνια ο σκληρός σου έχει γίνει αργότερος από τότε που αγόρασες τον υπολογιστή και τα προγράμματα πιο απαιτητικά γιατί σχεδιάζονται για πιο σύγχρονους επεξεργαστές, δίσκους κοκ. Αλλά μην περιμένεις και κάποια άλλη απάντηση με αυτά τα δεδομένα που μας δίνεις, εάν έχει κάποιο πρόβλημα ο υπολογιστής σου είναι λιγάκι δύσκολο να το βρούμε έτσι. 1
atheatos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Επίσης η μπαταρία του σε τι κατάσταση είναι? Τρέξε και το διαγνωστικό με το D κατά την εκκίνηση. Ο μηχανικός σκληρός κάποια στιγμή τα παίζει ειδικά στα λαπτοπ. 1
Djzan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, onelonelystar είπε για να αποφύγεις αυτά πάρε ένα καινούριο που θα έχει ήδη μέσα SSD & 8 GB RAM. Not funny αλλα οκ..... το να αποφυγω αυτά ,παιζει να σημαινει οικονομικους λογους, λεω τωρα εγω 14 ώρες πριν, lamargos είπε Κοινώς προσπαθείς να αποφύγεις ό,τιδήποτε θα κάνει τον υπολογιστή σου να δουλέψει γρήγορα.....🤔. Μάλλον γρίφος είναι αυτό παρά πρόβλημα. Επειδή έχω το ίδιο macbook θα σου έλεγα να βάλεις ssd. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και πάλι δεν ξερω αν θα δεις και ουσιαστική διαφορά, ειδικά από τη στιγμή που αποκλείεις και το format. Μετά από 8 χρόνια ο σκληρός σου έχει γίνει αργότερος από τότε που αγόρασες τον υπολογιστή και τα προγράμματα πιο απαιτητικά γιατί σχεδιάζονται για πιο σύγχρονους επεξεργαστές, δίσκους κοκ. Αλλά μην περιμένεις και κάποια άλλη απάντηση με αυτά τα δεδομένα που μας δίνεις, εάν έχει κάποιο πρόβλημα ο υπολογιστής σου είναι λιγάκι δύσκολο να το βρούμε έτσι. δεν το αποκλειω το format ,μαλλον εκει θα καταληξω. ελεγα μηπως υπηρχε καποιος αλλος τροπος για να γλιτωσω την διαδικασία. προφανως και θα πρεπει να βαλω εναν ssd για αρχη απλα μου ειναι λιγο δυσκολο την στιγμη αυτη. τι αλλο θα βοηθουσε για να καταλαβουμε οτι υπαρχει καποιο αλλο θεμα στο pc? 12 ώρες πριν, atheatos είπε Επίσης η μπαταρία του σε τι κατάσταση είναι? Τρέξε και το διαγνωστικό με το D κατά την εκκίνηση. Ο μηχανικός σκληρός κάποια στιγμή τα παίζει ειδικά στα λαπτοπ. η μπαταρια ειναι κομπλε.τσεκαρισμενο.thanks φιλε ομως!
CheOnWeb Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 1 hour ago, Djzan said: δεν το αποκλειω το format ,μαλλον εκει θα καταληξω. ελεγα μηπως υπηρχε καποιος αλλος τροπος για να γλιτωσω την διαδικασία. Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά.
Djzan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 21 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Δοκίμασε να κάνεις έναν καινούριο user, να δεις αν έχει διαφορά. okk thanks
onelonelystar Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Djzan είπε Not funny αλλα οκ..... το να αποφυγω αυτά ,παιζει να σημαινει οικονομικους λογους, λεω τωρα εγω Προφανώς. Αλλά αυτό που ζητάς είναι σαν να λες "θέλω να χάσω κιλά αλλά θέλω να αποφύγω τη δίαιτα και τη γυμναστική.. "
Djzan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 34 λεπτά πριν, onelonelystar είπε Προφανώς. Αλλά αυτό που ζητάς είναι σαν να λες "θέλω να χάσω κιλά αλλά θέλω να αποφύγω τη δίαιτα και τη γυμναστική.. " παντα υπαρχει καποιος αλλος τροπος. βαζεις ας πουμε δαχτυλιδι και το ραβεις το στομα
ThemisSt Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέχρι πριν 9 μήνες είχα το ίδιο μηχάνημα και το χρησιμοποιούσα για προγραμματισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις έναν ssd. Δεν χρειάζεται καν extra RAM εκτός αν χρησιμοποιείς chrome. Σκέψου το δικό μου μηχάνημα είχε την μια θέση για RAM μη λειτουργική (κλασσικό πρόβλημα εξαιτίας του τύπου και της θέσης κόλλησης της βάσης RAM πάνω στη μητρική), οπότε το έτρεχα με 4GB. Άποψη μου, μπορείς να πάρεις έναν SSD με 25-30 ευρώ, δες να έχει ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης περίπου στα 500mb, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Δες στο you.gr, έχει καλές προσφορές. Προτείνω αυτόν, τον χρησιμοποιώ σε 4 μηχανήματα ως βασικό δίσκο απροβλημάτιστα.
basilis5 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Το εχεις σεταρισμενο απο το 2012; Μηπως εχει μαζεψει μεσα φουλ σκουπιδι απο τα τοσα χρονια και ενα full restore το συνεφερει;
oceanborngr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Ολοι οι μηχανικοι δισκοι καποια στιγμη αρχιζουν να παραδιδουν πνευμα. Το οτι δουλευε καλα μεχρι προσφατα δε σημαινει οτι θα γερασετε μαζι. Θερμοκρασιες εχεις δει γενικα ομως μηπως σερνεται και λογω thermal throttling?
zourman1981 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 ενας 120 ssd για την ιστορια εχει 10 20 ευρω by the way
Xristaras12 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2019 Δες τις θερμοκρασίες του συστήματος, ιδιαίτερα δε αν δεν έχει ανοιχτεί για καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμων απο το 2012 δεν θα εχει μείνει τίποτα, και ο ανεμιστήρας απο τη σκόνη θα έχει πιάσει κουβέρτα.
Djzan Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2019 Στις 4/10/2019 στις 5:40 ΜΜ, ThemisSt είπε Μέχρι πριν 9 μήνες είχα το ίδιο μηχάνημα και το χρησιμοποιούσα για προγραμματισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις έναν ssd. Δεν χρειάζεται καν extra RAM εκτός αν χρησιμοποιείς chrome. Σκέψου το δικό μου μηχάνημα είχε την μια θέση για RAM μη λειτουργική (κλασσικό πρόβλημα εξαιτίας του τύπου και της θέσης κόλλησης της βάσης RAM πάνω στη μητρική), οπότε το έτρεχα με 4GB. Άποψη μου, μπορείς να πάρεις έναν SSD με 25-30 ευρώ, δες να έχει ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης περίπου στα 500mb, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Δες στο you.gr, έχει καλές προσφορές. Προτείνω αυτόν, τον χρησιμοποιώ σε 4 μηχανήματα ως βασικό δίσκο απροβλημάτιστα. ευχαριστω για την προταση. ο συγκεκριμενος κουμπωνει κανονικα σε mac ε? Στις 4/10/2019 στις 7:44 ΜΜ, basilis5 είπε Το εχεις σεταρισμενο απο το 2012; Μηπως εχει μαζεψει μεσα φουλ σκουπιδι απο τα τοσα χρονια και ενα full restore το συνεφερει; πριν 3 χρονια περιπου το πηρα. οταν λες Restore εννοεις ? Στις 5/10/2019 στις 10:56 ΠΜ, oceanborngr είπε Ολοι οι μηχανικοι δισκοι καποια στιγμη αρχιζουν να παραδιδουν πνευμα. Το οτι δουλευε καλα μεχρι προσφατα δε σημαινει οτι θα γερασετε μαζι. Θερμοκρασιες εχεις δει γενικα ομως μηπως σερνεται και λογω thermal throttling? πως το κοιταω αυτο? σορρυ δεν εχω και πολλες γνώσεις γιαυτο κανω ισως χαζες ερωτησεις Στις 5/10/2019 στις 11:10 ΠΜ, zourman1981 είπε ενας 120 ssd για την ιστορια εχει 10 20 ευρω by the way επειδη εχω μεσα μουσικη ,δεν μου φτάνει. επισης δεν θεώ να καταργησω το cd του. οποτε αν γινει θα παω σε 500gb Στις 5/10/2019 στις 11:42 ΠΜ, Xristaras12 είπε Δες τις θερμοκρασίες του συστήματος, ιδιαίτερα δε αν δεν έχει ανοιχτεί για καθάρισμα και αλλαγή θερμοαγώγιμων απο το 2012 δεν θα εχει μείνει τίποτα, και ο ανεμιστήρας απο τη σκόνη θα έχει πιάσει κουβέρτα. πως το κοιταω αυτο και ποια ειναι η σωστη θερμοκρασια ? επισης οσο αφορα το ανοιγμα και καθαρισμα. το κανω εγω ανοιγοντας το κατω καπακι ας πουμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις