Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα στο Χαλανδρι σε σπιτι με χαλια μονωση καιει ενα σακι την ημερα(μιλαμε για ολη μερα αναμμενη ).Αναλογα λοιπον με το πελλετ που θα αγορασεις(προτεινω να παρεις καλο) θα καις απο 4,80 εως 5 την ημερα(μεγαλα κρυα χιονι κτλ κ χαλια μονωση,αλλιως μισο σακι την ημερα) δηλαδη ενα σακι

.Τωρα τα παντα εχουν να κανουν με το μεγεθος του σπιτιου κ την διαμορφωση του και εξηγω.Η σομπα θα πρεπει να μπει σε ενα κεντρικο σημειο και θα βγαζει αερα,αυτο σημαινει οτι ο αερας θα κυκλοφορει σε ολο το σπιτι ομως οπως καταλαβαινεις δεν μπορει να πηγαινει παντου και φυσικα δεν θα ζεσταινει ομοιομορφα ολο το σπιτι.Ενδεικτικα σε εμενα σε 86 τετραγωνικα εχω 21 βαθμους στο χωρο που ειναι η σομπα και 19-18 στο υπολοιπο σπιτι,εκτος απο τη κουζινα που εκει απλα σπαει τη θερμοκρασια(δεν εχει κρυο αλλα δεν εχει κ 18 πχ).

Τωρα το ρευμα που καιει η σομπα ειναι ελαχιστο φαντασου μονο οταν αναβει καιει λιγο παραπανω διοτι τσιτωνει τον ανεμιστηρα που εχει για να αναψει η σομπα.Μετα εχει ενα βεντιλατερ μεσα το οποιο δεν καιει τιποτα,εγω τουλαχιστον δεν εχω δει καμια διαφορα στο λογαριασμο του ρευματος(φαντασου ενα μεγαλο ανεμιστηρακι) .

Πελλετ βρισκεις παντου ειναι σχετικα ευκολο στο κουβαλημα(σακια των 15 κιλων) και σχετικα καθαρο στη μεταφορα του.Η σομπα καθαριζει μια φορα την ημερα με μια διαδικασια που δεν παιρνει πανω απο 7-8 λεπτα(καθαρισμος με σκουπα ρουφηγμα της σταχτης) .

Επεξ/σία από nyne
παραγραφοι
  • Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Anonymousx είπε

Πειραια ειμαι προτιμω να αγορασω ξυλοσομπα λογω budget οπως ειπα απο οτι εψαξα η pellet ξεκινανε απο 650€

Χωρος για να αποθηκευσω εως 1 τονο ξυλα υπαρχει καθως εχω και τζακι

Επισης ρευμα χρησιμοποιεις μονο κατα το αναμα και μετα το κλεινεις ή δουλευει οσο ειναι αναμενη η σομπα?

Αμφιβάλλω πολύ ότι θα σου φτάσει ένας τονος ξύλα(εξαρτάται και το ξύλο) παρόλο που είσαι σχετικά νότια , γενικά αν κάποιος εχει συνηθίσει με πετρέλαιο το ξύλο θα του κακοφανει, θέλει καταρχήν έναν χώρο-αποθήκη αποκλειστικά για αυτά, εκτός αν τα έχεις σε κάποιον εξωτερικό χώρο σκεπασμενα, θέλει κουβάλημα το καλοκαίρι αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν και μετά τον χειμώνα θα πρέπει να την ''επισκέπτεσαι'' 5-6 φορές την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο βρώμικο το ξύλο όσο λένε κάποιοι, αλλά ναι θέλει καθάρισμα ανά δύο ημέρες της στάχτης(ίσως και ανά περισσότερες μέρες λόγω περιοχής-κλίματος εκεί) Για ρεύμα, πολλοί βαζουν στις σόμπες που ήδη εχουν για οικονομία  ένα τύπου βεντιλατερ ώστε όταν πιάνει θερμοκρασία να μην δίνει αέρα και αντίστοιχα όταν θελεις να πιάσεις θερμοκρασία να φυσάει που καίει λιγότερο και από ένα ανοιχτό φως. 

Για κάποιον που θέλει να κάνει οικονομία αξίζει 100% τον κόπο, άποψη μου. Τα ξύλα κοστίζουν κοντά 100 ευρώ τον τόνο ανάλογα από που θα τα πάρεις, και σίγουρα θα είναι φθηνότερη λύση από οτιδήποτε άλλο πλην πελλετ ίσως(που το απερριψες λόγω τιμής της σομπας) 

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Αμφιβάλλω πολύ ότι θα σου φτάσει ένας τονος ξύλα(εξαρτάται και το ξύλο) παρόλο που είσαι σχετικά νότια , γενικά αν κάποιος εχει συνηθίσει με πετρέλαιο το ξύλο θα του κακοφανει, θέλει καταρχήν έναν χώρο-αποθήκη αποκλειστικά για αυτά, εκτός αν τα έχεις σε κάποιον εξωτερικό χώρο σκεπασμενα, θέλει κουβάλημα το καλοκαίρι αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν και μετά τον χειμώνα θα πρέπει να την ''επισκέπτεσαι'' 5-6 φορές την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο βρώμικο το ξύλο όσο λένε κάποιοι, αλλά ναι θέλει καθάρισμα ανά δύο ημέρες της στάχτης(ίσως και ανά περισσότερες μέρες λόγω περιοχής-κλίματος εκεί) Για ρεύμα, πολλοί βαζουν στις σόμπες που ήδη εχουν για οικονομία  ένα τύπου βεντιλατερ ώστε όταν πιάνει θερμοκρασία να μην δίνει αέρα και αντίστοιχα όταν θελεις να πιάσεις θερμοκρασία να φυσάει που καίει λιγότερο και από ένα ανοιχτό φως. 

Για κάποιον που θέλει να κάνει οικονομία αξίζει 100% τον κόπο, άποψη μου. Τα ξύλα κοστίζουν κοντά 100 ευρώ τον τόνο ανάλογα από που θα τα πάρεις, και σίγουρα θα είναι φθηνότερη λύση από οτιδήποτε άλλο πλην πελλετ ίσως(που το απερριψες λόγω τιμής της σομπας) 

Κοιταξε πελλετ βγαινει γυρω στα 270 ο τονος.η μαρκα που περνω εγω.εχει 4.5 € το σακι.εχω φερει κ απο βουλγαρια με 3.20€ σακι.με 270€ τονο βγαζεις 60 μερες ολοημερου καψηματος.εγω με 2 μικρα παιδια πελλετ σε συνδιασμο με air conti εκαψα 43 σακια.λιγο παραπανο αππ μισο τονο.(τονος 67 σακια)κ ειχα ολη μερα σταθερα μεχρι τις 11 το βραδυ που το κλεινα 21-22.μονο με πελλετ.οταν αναβα κ το αιρ κοντι ανεβαινα 24.Για μενα πελλετ αν εχεις σωστη διαρυθμιση σπιτιου κ δεβ εχεις θεμα με τους γειτονες με το μπουρι εξω ειναι μονοδρομος

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, soundou είπε

Κοιταξε πελλετ βγαινει γυρω στα 270 ο τονος.η μαρκα που περνω εγω.εχει 4.5 € το σακι.εχω φερει κ απο βουλγαρια με 3.20€ σακι.με 270€ τονο βγαζεις 60 μερες ολοημερου καψηματος.εγω με 2 μικρα παιδια πελλετ σε συνδιασμο με air conti εκαψα 43 σακια.λιγο παραπανο αππ μισο τονο.(τονος 67 σακια)κ ειχα ολη μερα σταθερα μεχρι τις 11 το βραδυ που το κλεινα 21-22.μονο με πελλετ.οταν αναβα κ το αιρ κοντι ανεβαινα 24.Για μενα πελλετ αν εχεις σωστη διαρυθμιση σπιτιου κ δεβ εχεις θεμα με τους γειτονες με το μπουρι εξω ειναι μονοδρομος

Nομιζω έκανες λάθος παράθεση δεν ψάχνω εγώ για σομπα 😀

Συμφωνώ ωστόσο με το πελετ σαν καλύτερη λύση απλά ο φίλος που ψάχνει είπε ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα λεφτά που θέλει η σομπα πελετ για αυτό ψάχνει ξύλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πολυ σ 2 χρονια θα εχει γινει αποσβεση.οσο οικονομικα αλλα τοσο σωματικα κ ψυχολογικα.εκτος  αν ειναι πιπινακι 20 χρονων κ δεν νιωθει απο κουβαλημα

Επεξ/σία από soundou
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κοιτάζω στο skroutz στις ξυλόσομπες και έχω απορία στα φίλτρα. Αναφέρει μεταλλικές ξυλόσομπες. Από τι μέταλλο/υλικό κατασκευάζονται;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, charilaos είπε

Καλησπέρα,

Κοιτάζω στο skroutz στις ξυλόσομπες και έχω απορία στα φίλτρα. Αναφέρει μεταλλικές ξυλόσομπες. Από τι μέταλλο/υλικό κατασκευάζονται;

οι μεταλλικες λογικα ειναι λαμαρινα

η λαμαρινα καποια στιγμη με τα χρονια θα τριπιση

οι μαντεμενιες δεν παθαινουν τιποτα  και εχουν καλυτερη αποδοση γι αυτο ειναι και πιο ακριβες

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rose from hell είπε

οι μεταλλικες λογικα ειναι λαμαρινα

η λαμαρινα καποια στιγμη με τα χρονια θα τριπιση

οι μαντεμενιες δεν παθαινουν τιποτα  και εχουν καλυτερη αποδοση γι αυτο ειναι και πιο ακριβες

και πιο βαριές.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...