Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφερει η αγορα ξυλοσομπας για  τοποθετηση σε χωρο 64 τ.μ. περιπου με μετρια προς χαμηλης μονωση.

Υπαρχει καποια που εχετε δοκιμασει και αξιζει να προταθει?

Ξερει καποιος ποια ειναι περιπου η καταναλωση σε pellet  ανα ωρα ή ανα ημερα ?

Πως βαζεις μονωση στο εξωτερικο μερος της καμιναδας?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Anonymousx είπε

Πως βαζεις μονωση στο εξωτερικο μερος της καμιναδας?

Αν είναι σαν τις καμινάδες λεβήτων που ξέρω σαν αυτές που βλέπεις πχ σε σουβλατζίδικα που βγάζουν τις κάπνες τους ψηλά στο κτίριο

η καμινάδα έρχεται ετοιμη σε μικρά μήκη που συνδέονται μεταξύ τους και έχουν τη μόνωση ήδη μέσα τους (παίρνεις ουσιασιτκά Χ τεμάχια κυλινδρικά "σάντουιτς" με τη μόνωση στη μέση)

1434697510_122.jpg

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίτα για την κατανάλωση σε πελλετ δεν ξέρω νούμερα να σε πω αν αυτό ψάχνεις. Αν κάτι μπορώ να σου πω πάντως, είναι ότι για τον χώρο που θες η σόμπα θα σε σώσει. Ένας τόνος ξύλα κάνει γύρω στα 100€ και αν είσαι έξυπνος μπορείς με δύο-τρεις τόνους να βγάλεις χειμώνα ολόκληρο με κάθε μέρα να καίει όλη μέρα το τζάκι. Τέτοια ποσά σε αέριο ή ακόμη χειρότερα πετρέλαιο ούτε με το κυάλι δεν σε βγάζουν χειμώνα.

Μόνωση γιατί να θες να βάλεις στο εξωτερικό της καμινάδας;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, soundou είπε

Πελλετ εχω εγω 22 ωρες το σακι σε παει σε νορμαλ καυση.14 ωρες στο τερμα τον αερα.

Απο καταναλωση ρευματος πως παει?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mesqal είπε

Απο καταναλωση ρευματος πως παει?

Για σόμπες ξύλου/πέλλετ μιλάμε, που κολλάει το ρεύμα; 

Πάντως το σημαντικότερο θέμα είναι πως θα μεταφέρεις αρκετά κιλά με πέλλετ επί καθημερινής βάσεως.

Δημοσ.

Εξωτερική μόνωση χρειάζεται οποσδήποτε αν δεν υπάρχει μόνιμη καμινάδα χτιστή.

Αν βάλει εξωτερικά σκέτο χωνί θα έχει πολλά προβλήματα από το να μην τραβάει καλά μέχρι να τρέχουν ζουμιά μαύρα ειδικά όταν βρέχει και να γίνονται όλα χάλια. Χωνιά με μόνωση που πρότεινε κάποιος παραπάνω.Είχα σόμπα στο εξοχικό με μόνο σκέτο χωνί εξωτερικά και είχα πολλά προβλήματα όπως ανέφερα.Έκανα χτιστή και βρήκα την υγειά μου.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Anonymousx είπε

αγορα ξυλοσομπας ... καταναλωση σε pellet

Ξύλο ή pellet;

χωρο 64 τ.μ.

Εννοείς το χώρο που θα μπει (το σαλόνι λ.χ.) ή συνολικά το σπίτι;

μονωση στο εξωτερικο μερος της καμιναδας

Η μόνωση, όπως προαναφέρθηκε, έρχεται έτοιμη με σημαντικά μεγαλύτερο κόστος από την απλή καμινάδα. Ανάλογα με το ύψος του κτιρίου και τον όροφό σου (όπως και να 'χει, πρέπει να βγεις 1 μέτρο πάνω από το ψηλότερο σημείο του κτιρίου σου) μπορεί να σου βγει και ακριβότερη από την ίδια τη σόμπα. Ο ρόλος της μόνωσης είναι να διατηρεί τη θερμοκρασία των καυσαερίων μέχρι την έξοδο, βοηθώντας στο "τράβηγμα" και μειώνοντας τις υγροποιήσεις. Απαραίτητη σε μεγάλα μήκη σωλήνων, ξύλα με πολλή υγρασία, πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και αν η σόμπα δεν έχει καλό τράβηγμα. Στο δικό μου, που από τα ανωτέρω έχω μόνο τις χαμηλές θερμοκρασίες κι έχω βάλει απλή καμινάδα, δεν έχω κανένα πρόβλημα (οκ, την καθαρίζω λίγο συχνότερα).

καποια που εχετε δοκιμασει και αξιζει να προταθει

Η δική μου (της έχω κάνει και αναλυτική αξιολόγηση).

Θα πρότεινα όμως αυτή. Αν και έχει μικρότερη απόδοση από την προηγούμενη, έρχεται με καλύτερο βεντιλατέρ και θερμοστάτη (που σου λύνει τα χέρια με τη ρύθμιση του βεντιλατέρ).

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Για σόμπες ξύλου/πέλλετ μιλάμε, που κολλάει το ρεύμα; 

Οι πελλετ καινε γυρω στα 200w ρευμα, ηταν να αγορασω και γω πριν χρονια, αλλα αυτο με αποτρεψε.

Δημοσ.
Στις 2/10/2019 στις 5:04 ΜΜ, vasilis1 είπε

Εγώ δεν κατάλαβα,για ξυλόσομπα μιλάς και ψάχνεις ή για σόμπα πέλλετ;

Δεν ειμαι πολυ σχετικος με το αθλημα ψαχνω την καλυτερη επιλογη 🤣

23 ώρες πριν, Mesqal είπε

Οι πελλετ καινε γυρω στα 200w ρευμα, ηταν να αγορασω και γω πριν χρονια, αλλα αυτο με αποτρεψε.

Καινε 200w ανα ωρα η μονο για να αναψουν ?

Στις 2/10/2019 στις 9:29 ΜΜ, xrist0s4 είπε

Πρώτον πόσο μπάτζετ διαθέτεις κ δεύτερον γιατί θες μόνωση στην καμινάδα;

Ψαχνω κατι οικονομικο για συνολικο χωρο 64 τ.μ. ( 3 δωματια )

Στις 2/10/2019 στις 11:46 ΜΜ, JohnGTA είπε

Κοίτα για την κατανάλωση σε πελλετ δεν ξέρω νούμερα να σε πω αν αυτό ψάχνεις. Αν κάτι μπορώ να σου πω πάντως, είναι ότι για τον χώρο που θες η σόμπα θα σε σώσει. Ένας τόνος ξύλα κάνει γύρω στα 100€ και αν είσαι έξυπνος μπορείς με δύο-τρεις τόνους να βγάλεις χειμώνα ολόκληρο με κάθε μέρα να καίει όλη μέρα το τζάκι. Τέτοια ποσά σε αέριο ή ακόμη χειρότερα πετρέλαιο ούτε με το κυάλι δεν σε βγάζουν χειμώνα.

Μόνωση γιατί να θες να βάλεις στο εξωτερικό της καμινάδας;

Εχω τζακι αλλα επειδη ειναι τρια δωματια η θερμανση δεν με καλυπτει 

Στις 2/10/2019 στις 9:14 ΜΜ, soundou είπε

Πελλετ εχω εγω 22 ωρες το σακι σε παει σε νορμαλ καυση.14 ωρες στο τερμα τον αερα.

Ποσα κιλα ειναι το σακι?

Στις 3/10/2019 στις 9:45 ΠΜ, apostolispd είπε

Η δική μου (της έχω κάνει και αναλυτική αξιολόγηση).

Θα πρότεινα όμως αυτή. Αν και έχει μικρότερη απόδοση από την προηγούμενη, έρχεται με καλύτερο βεντιλατέρ και θερμοστάτη (που σου λύνει τα χέρια με τη ρύθμιση του βεντιλατέρ).

Νομιζω απαντησα στις ερωτησεις σου απο πανω σε ευχαριστω για την προταση.

Δημοσ.

15 κιλα το σακι.τιμες απο 3 εως 5.5€.δεν ξερω αν καει 200w που λεει ο φιλος αλλα κ τοσο να νε ειναι για 5λεπτα μεχρι να αναψει.μετα δουλευει ρελαντι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...