Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα το Laptopάκι του ανιψιού να το φτιάξω που μέχρι και ο Chrome σερνόταν.

Intel Pentium + 4GB RAM + W7 64bit - δεν τίθεται θέμα hardware - δούλευε windows 7 ανενόχλητα.

Έκανα το τυπικό Format χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και μόνο το Roblox και το Minecraft είχε μέσα. Το ζήτημα είναι πως συνεχίζει να σέρνεται με τον ίδιο τρόπο.

Η εμπειρική μου παρατήρηση είναι πως θέλει περισσότερο από το φυσιολογικό χρόνο να bootάρει το OS. Άρα φαντάζομαι πως είναι πρόβλημα του HDD αποκλειστικά. Το τρελό είναι όμως το εξής. Έτρεξα HD Sentilel και η κατάσταση που είναι αυτός ο HDD δεν είναι ούτε ΕΝΟΣ σκληρού μου από τους 6 που έχω στο δικό μου PC.

100% HEALTH - 0 BAD SECTORS

Life over 9000+

Επειδή ότι έχει να κάνει με τους HDDs όλα μου φαίνονται πλασματικά.. παίζει λέω απλά να λέει πίπες το software, και παρόλα αυτά πάλι να θέλει να του πετάξω πάνω κανέναν φθηνό SSD να λυθούν όλα και να απογειωθεί.

Απλά ήθελα επαλήθευση μην τον βάλω χωρίς λόγο σε έξοδο..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προτεινα να δεις λιγο τις εφαρμογες που τρεχουν στο background μεσω task manager. Ειχα παρομοιο προβλημα στα Windows 7, αιτια ηταν η κατανάλωση 100% της ισχυος του επεξεργαστη απο το Update των Windows. Εκανα φορματ και μιλαμε εκανε 100 ωρες να ανοιξει ο explorer.

Εκανα deactivate το Windows Update και διαλεγα συγκεκριμενες στιγμές χειροκινητα να κανει αναζητηση αναβαθμισεων και αναβαθμισεις. Ετσι λυθηκε το προβλημα. Να σημειωσω οτι εγω ειχα βαλει και SSD και το λαπτοπ, πριν απενεργοποιησω το Windows Update πηγαινε σαν χελωνα. 

Επεξ/σία από mourouzis2005
Δημοσ.

^ Ξέρω πως ήταν ελλιπής η περιγραφή μου, αλλά το συγκεκριμένο laptop το έτρεχε το OS χωρίς τη παραμικρή ενόχληση.. γι' αυτό και το παρέλειψα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

100% HEALTH - 0 BAD SECTORS

Life over 9000+

Καλού κακού δες ποιας εταιρίας είναι ο δίσκος , κατέβασε το διαγνωστικό του κατασκευαστή ( τρέξε το να δεις τα αποτελέσματα ) , επίσης αυτό που είπε ο mourouzis2005  για την απενεργοποίηση των ενημερώσεων , θα δεις μεγάλη διαφορά B)

Δημοσ.

Linux/Windows 10 + Νεα παστα + SSD + Καθαρισμα + Max Ram

Ο,τι καλυτερο μπορεις να κανεις.

Και για βοηθεια στα games, Razer Cortex. Σε τετοια μηχανηματα κανει θαυματα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τη τούμπανη απάντηση Comic Maniak.

Το Razer Cortex σε εμπιστεύομαι για το boosting ability του και θα το βάζω πάντα μετά τα Format των Laptop που κάνω.

Όσον αφορά τη πάστα, δε θυμάμαι να έχω ξανακάνει τη διαδικασία σε Laptop - δεν θα είναι δύσκολη. Μου έδωσες τρελή ιδέα να κοιτάξω απλά τη θερμοκρασία πριν προβώ σε αγορά SSD. Ο πανάσχετος να αυτομαστιγωθώ, ούτε καν το σκέφτηκα!

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος έλεγε πως επειδή τρέχει W7 64BIT, πως είναι βαρύ το λειτουργικό για ένα Pentium / 4GB RAM. Διαφωνώ κάθετα, νομίζω αυτό ήταν θέμα προ Update/SP. Σωστά δε τα λέω;

Αν είναι ATOM, τότε βάζω 32bit.  Διορθώστε με αν το έχω χάσει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/10/2019 στις 12:22 ΜΜ, JiovanniGeorgeo είπε

Σε ευχαριστώ για τη τούμπανη απάντηση Comic Maniak.

Το Razer Cortex σε εμπιστεύομαι για το boosting ability του και θα το βάζω πάντα μετά τα Format των Laptop που κάνω.

Όσον αφορά τη πάστα, δε θυμάμαι να έχω ξανακάνει τη διαδικασία σε Laptop - δεν θα είναι δύσκολη. Μου έδωσες τρελή ιδέα να κοιτάξω απλά τη θερμοκρασία πριν προβώ σε αγορά SSD. Ο πανάσχετος να αυτομαστιγωθώ, ούτε καν το σκέφτηκα!

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος έλεγε πως επειδή τρέχει W7 64BIT, πως είναι βαρύ το λειτουργικό για ένα Pentium / 4GB RAM. Διαφωνώ κάθετα, νομίζω αυτό ήταν θέμα προ Update/SP. Σωστά δε τα λέω;

Αν είναι ATOM, τότε βάζω 32bit.  Διορθώστε με αν το έχω χάσει.

Παρακαλω φιλε μου. Τα Windows 8/8.1/10 ειναι οντως πιο "ελαφρια" και optimised απο τα 7, αν και τα 7 ειναι by far ο,τι καλυτερο εχει βγει. Αν μπορεις πες μας τα specs του λαπτοπ ακριβως. Επισης μετα το format και τα νεα windows μην ξεχασεις να αναβαθμισεις τα drivers, ειναι πολυ σημαντικο. Στην παστα προσεχε πολυ, δες πως γινεται η διαδικασια. Και SSD σιγουρα να μπει, σε τετοια συστηματα ειναι απαραιτητο.

Τσεκαρε εδω απο προσφορα του insomnia κιολας: 

Windows 10 με κοντα 13€ . Αναμενουμε update.

Επεξ/σία από Comic maniak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...