genious1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook 128 γβ για προγραμματισμό και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία αν γίνεται (ξέρω ότι δεν είναι ιδανικό σε καμία περίπτωση) το λαπτοπ θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για προγραμματισμό (δεν θα έχει βίντεο φωτογραφίες κτλπ), κυρίως Android studio,unity,Xcode,photoshop. Όποτε πάνω κάτω αφού εγκατασταθούν τα απαραίτητα λειτουργικό, προγράμματα... πόσος χώρος θα μένει (άμα είναι καμία 70γβ μου φαίνεται ότι θα παλεύεται)
M A T R I X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα φίλε. Για ποιο λόγο θες να πας σε 💻 πλην του xcode; Επίσης, για να λες 128, φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σε παλαιότερο σειράς μοντέλο. Ο χώρος θα είναι αρκετός, αλλά fyi δεν θα είναι ευχάριστο να τρέχεις όλα αυτά τα προγράμματα παράλληλα. Αλλά αν είσαι μακάκιας και το θες και για την καύλα σου, go for it. Αλλά να ξέρεις ότι παίζει μεγάλο ρόλο η χρήση που θες να του κάνεις. Τι εννοώ με αυτό. Αν θες να πάρεις το mac και να το κρατήσεις 3-4 χρόνια, θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Λόγω των 128, φαντάζομαι ότι το mac έχει 8αρα ram πάνω του, η οποία δεν θα είναι αρκετή για να σε καλύψει σε τέτοιου είδους χρήση. Αν το θες για τα επόμενα 1-2 χρόνια, ξανά, go for it. Η 8αρα ram θα σε καλύψει μια χαρά...εκτός αν βγάζετε γιγάντια projects στο Unity. Τότε, δεν θα σε καλύψει 😛
genious1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για Xcode το θέλω (ούτε export από unity για iOS δεν μπορώ να κάνω χωρίς mac) και βλέπω καινούργια μοντέλα 2017 2019 επειδή είναι ηδη οι τιμές στο θεό λέω αν γίνετε να γλιτώσω από το χωρώ, δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλα project απλές εφαρμογές και 2d παιχνίδια Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2019 από genious1
lion2486 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, όποτε έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω Android Studio & android SDK, ο χώρος στον δίσκο μου εξαφανιζόταν. Δεν θα πρότεινα ποτέ Android Studio & μικρό δίσκο.
tsofras Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 8 ώρες πριν, genious1 είπε Σκέφτομαι να πάρω ένα MacBook 128 γβ για προγραμματισμό και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία αν γίνεται (ξέρω ότι δεν είναι ιδανικό σε καμία περίπτωση) το λαπτοπ θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για προγραμματισμό (δεν θα έχει βίντεο φωτογραφίες κτλπ), κυρίως Android studio,unity,Xcode,photoshop. Όποτε πάνω κάτω αφού εγκατασταθούν τα απαραίτητα λειτουργικό, προγράμματα... πόσος χώρος θα μένει (άμα είναι καμία 70γβ μου φαίνεται ότι θα παλεύεται) Είχα με 128 για 4 χρόνια , δεν αρκεί καλύτερα να πάς σε 256
krot Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Απλά να αναφέρω, έχω ubuntu με 128 GB ssd. Άνετα Android studio και ένα σωρό άλλα. Πάντως αν έχεις επιολογή βάλε κάτι παραπάνω γιατί δεν ξέρεις τι θα χρειαστείς στο μέλλον.
M A T R I X Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Όπως αναφέρουν και τα παιδιά από πάνω, με 128 θα είσαι κομπλέ για τη δουλειά που το θες, αλλά θα σε περιορίσει αρκετά σε άλλα πράγματα. Επειδή είδα ότι αναφέρεις μοντέλα 2017 κλπ, αξίζει να πας σε 256. Του 2017 έρχεται στα 1.4k ενώ του 2018/19 ανεβαίνουν αρκετά οι τιμές για 256 αν και οι μεταξύ τους διαφορά είναι στα 100€ για κάποιο λόγο. up to you!
genious1 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 το ξερω, αυτο εδω ειναι το δίλημμα μου, τι πιστεύετει αξιζει το μοντελο του 2019 περισσοτερο ή η διαφορα τους θα ειναι 1 λεπτο γρηγοροτερο build (για μενα αδιαφορο)
Dinos_12345 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Θες ντε και καλά laptop ή καινούργιο μηχάνημα; Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα τούμπανο Mac mini ή Hackint0sh.
MitsarasAth Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 android studio kai 128 gb δεν πάνε μαζί! 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα