Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εναν Ryzen 3 2200G 3.5Ghz 

Θα ήθελα να μάθω ποιές θερμοκρασίες θεωρούνται κομπλέ σε καταστάσεις

Gaming/Browsing/Idle.

Δημοσ.

Καταρχήν παίζει ρόλο κ το air flow του κουτιού σου.

Εγώ πχ. Με 2 fan μπροστά για να βάζουν αέρα κ 2 για να βγάζουν έχω κάπου στους 33-36 σε φάση browsing στο internet με YouTube κ 55 περίπου σε φάση gaming μετά από 3 ώρες. Όλα αυτά με θερμοκρασία δωματίου κάπου στους 29 βαθμούς κ χωρίς να έχω κάρτα γραφικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια. πως ειναι δυνατον κ ειναι φυσιολογικο, η θερμοκρασια του επεξεργαστη να εχει τοσα σκαμπανεβασματα σε δευτερολεπτα. τι εννοω, εχω το HWiNFO ανοιχτο κ θερμοκρασια του επεξερηγαστη ανεβοκατεβαινει 4-5 βαθμους (μπορει κ παραπανω) το δευτερολεπτο. απο πισω τρεχει youtube μονο.

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilias78 είπε

θα ηθελα να μου λυσετε μια απορια. πως ειναι δυνατον κ ειναι φυσιολογικο, η θερμοκρασια του επεξεργαστη να εχει τοσα σκαμπανεβασματα σε δευτερολεπτα. τι εννοω, εχω το HWiNFO ανοιχτο κ θερμοκρασια του επεξερηγαστη ανεβοκατεβαινει 4-5 βαθμους (μπορει κ παραπανω) το δευτερολεπτο. απο πισω τρεχει youtube μονο.

δεν είναι καθόλου παράλογο μιας και ο επεξεργαστής εκτελεί χιλιάδες εντολές απο πίσω και κάποιος/ κάποιοι πυρήνες ανεβάζουν ρολόγια για να τα εκτελέσουν.

Η οποιαδήποτε ψύκτρα μπορεί να διώξει ενα Χ ποσό θερμότητας απο την επιφάνεια του επεξεργαστή, αυτό δεν σημαίνει ομως οτι μπορει να τον κρατήσει στους 40 βαθμους πχ είτε ο επεξεργαστής κάθεται είτε ειναι υπο πλήρες φόρτο. Αυτό που παρατηρείς λοιπόν είναι φυσιολογικό. Αν βάλεις να παίρνει πχ μέτρηση 2 φορές το δευτερόλεπτο θα έβλεπες οτι τα ρολόγια του κάθε πυρήνα αλλάζουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ, το ίδιο και η ΤΑΣΗ του επεξεργαστή ( συνεπώς και το ρεύμα που θα καταναλώσει) οπότε και η θερμοκρασία του.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...