Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zio10 είπε

Στο ταβάνι είναι; Αν κάνατε μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα σε όλο το ταβάνι για να μη φαίνεται; Να μπει κι ένας φωτισμός να γίνει ωραίο και να μη φαίνεται καθόλου. 

Τι μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιος για να χρειαστεί συνεννόηση με τον από πάνω;

Ναι στο ταβάνι είναι σε όλο το μήκος του δωματίου από ότι κατάλαβα. Δεν θέλουν την ψευδοροφή γιατί θα χάσουν ύψος και γιατί αν γίνει κάτι, όπως μια διαρροή π.χ  θα έχουν και έξοδα και επιπλέον τρεχάματα.

1 λεπτό πριν, kallair είπε

Αν προυπήρχε τοτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι νομιμο παντως.. και αν ειναι νομιμο ο μονος τροπος να μεταφερθει η σωληνωση ειναι με εξοδα δικα σας κ οχι του απο πανω. και αν δεχθει κιολας. και αν δεχθει και η πολεοδομια... παντα στην περιπτωση που ηταν στα αρχικα σχεδια ετσι η αποχετευση εξαρχης.

Ναι ήταν εκεί το λένε και οι ίδιοι. Αλλά δεν υπάρχει σε κανένα σχέδιο μελέτη για να πάει από εκεί απλά τους βόλεψε έτσι τότε και την έβαλαν για να γλυτώσουν χρήματα μάλλον. Αυτά τους είπε ο μηχανικός που έχει δει όλα τα σχέδια του ακινήτου.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, A10B είπε

Ναι στο ταβάνι είναι σε όλο το μήκος του δωματίου από ότι κατάλαβα. Δεν θέλουν την ψευδοροφή γιατί θα χάσουν ύψος και γιατί αν γίνει κάτι, όπως μια διαρροή π.χ  θα έχουν και έξοδα και επιπλέον τρεχάματα.

Ναι ήταν εκεί το λένε και οι ίδιοι. Αλλά δεν υπάρχει σε κανένα σχέδιο μελέτη για να πάει από εκεί απλά τους βόλεψε έτσι τότε και την έβαλαν για να γλυτώσουν χρήματα μάλλον. Αυτά τους είπε ο μηχανικός που έχει δει όλα τα σχέδια του ακινήτου.

στα σχεδια θα φαινεται υποθετω απο που θα επρεπε να περασει η σωληνωση εξαρχης. 

Ακομα και να μην φαινεται, απο την στιγμή που απο την 1η στιγμη της δημιουργιας της οικοδομης ήταν ετσι και συνυπηρχαν ετσι οι συγγενεις για ποσα χρονια, και οι αλλαγες εγιναν μετεπειτα, ειναι 100% υπερ του απο πανω αυτό κ σε πιθανο δικαστηριο πιστευω οτι θα χασει ο φιλος σου... 

Ειναι καθαρα παραλειψη του 1ου μηχανικου ΑΝ δεν εμφανιζεται στο σχεδιο και ισως καποιο πρόστιμο. αλλα επουδενι δεν ειναι παρανομος γιατι προυπηρχε κ μετα τον κλεισατε τον χωρο. και το οτι τοσα χρονια δεν ειχε γινει καποια νηξη, ειναι υπερ του απο πανω για διαφορους λογους. δεν θυμαμαι ακριβως ορολογια αλλα καλο θα ηταν να συμβουλευτει αμεσα δικηγορο ο φιλος σου για να του τα εξηγησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά τις τελευταίες διευκρινίσεις που έδωσες, ας αφήσει τις μαγκιες και τους τσαμπουκαδες ο φίλος σου γιατι ο πάνω κερδίζει ότι και να γίνει ..

Συμβουλή μου είναι να πεις στον φίλο σου να βάλει το χέρι στην τσέπη να το φτιάξει με δικά του έξοδα... Εφόσον λες ότι θα το πουλήσει και σε ξένο δηλαδή με αρκετά ακριβότερο τίμημα από ότι θα έπαιρνε κανονικά πες του να μην είναι τσιγκουνης...

Επεξ/σία από tounion
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kallair είπε

Ακομα και να μην φαινεται, απο την στιγμή που απο την 1η στιγμη της δημιουργιας της οικοδομης ήταν ετσι και συνυπηρχαν ετσι οι συγγενεις για ποσα χρονια, και οι αλλαγες εγιναν μετεπειτα, ειναι 100% υπερ του απο πανω αυτό κ σε πιθανο δικαστηριο πιστευω οτι θα χασει ο φιλος σου...

Με αυτό το νέο δεδομένο πιστεύω και εγώ πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια έστω και άτυπη «χρησικτησία» με τα γνωστά για όλους αποτελέσματα.

1 λεπτό πριν, tounion είπε

Μετά τις τελευταίες διευκρινίσεις που έδωσες, ας αφήσει τις μάγκες και τους τσαμπουκαδες ο φίλος σου γιατι ο άπω πάνω κερδίζει ότι και να γίνει ..

Συμβουλή μου είναι να πεις στον φίλο σου να βάλει το χέρι στην τσέπη να το φτιάξει με δικά του έξοδα... Εφόσον λες ότι θα το πουλήσει και σε ξένο δηλαδή με αρκετά ακριβότερο τίμημα από ότι θα έπαιρνε κανονικά πες του να μην είναι τσιγκουνης...

Με τα νέα δεδομένα αυτό πιστεύω και εγώ.

• Like 3
Δημοσ.

οτι να ναι διαβαζω εδω μεσα.Σε λιγο θα του ζητησουν και μηνιαιο επιδομα οι απο πανω επειδη εχουν την τιμη να περνανε τα σκατα του απο το σπιτι τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, A10B είπε

Επειδή ήταν και δική μου απορία αυτή σήμερα που ρώτησα έμαθα πως: Η αποχέτευση υπήρχε από παλιά αλλά ο χώρος αυτός δεν ήταν δωμάτιο του σπιτιού αλλά ένα μπαλκόνι του. Αυτοί το έχτισαν πριν χρόνια και το νομιμοποίησαν κανονικά με όλες τις διαδικασίες για να μην είναι αυθαίρετο και για να έχουν ένα επιπλέον δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Δεν έκαναν όμως καμιά αλλαγή τότε και η αποχέτευση έμεινε μέσα σε αυτό. Τώρα που το ακίνητο μεταβιβάστηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου άλλαξε θέλει να αλλάξει και αυτό για τους λόγους που είπα πριν.

Αυτά καλό είναι να τα λέμε απ' την αρχή. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο από κάτω όσο και να χτυπιέται, η αλλαγή στην διαρρύθμιση ακόμα κι αν έγινε νόμιμα δεν υποχρεώνει τον από πάνω να ξοδέψει ούτε δεκάρα. Αν θέλουν ας πληρώσουν οι από κάτω για τις αλλαγές στην αποχέτευση και αυτό φυσικά εφόσον συμφωνήσει ο άλλος γιατί αν θέλει να τους κάνει την ζωή δύσκολη μπορεί να αρνηθεί κιόλας. Πάντως απορώ πως έγινε αυτή η νομιμοποίηση, τοίχους και ντουβάρια στα οποία περνάνε σωληνώσεις άλλων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικία δεν τα καθαιρούμε και δεν τα πειράζουμε εκτός αν θέλουμε οι σωλήνες να φαίνονται μπροστά στην μούρη μας ή στην μέση του μελλοντικού δωματίου.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilllis είπε

οτι να ναι διαβαζω εδω μεσα.Σε λιγο θα του ζητησουν και μηνιαιο επιδομα οι απο πανω επειδη εχουν την τιμη να περνανε τα σκατα του απο το σπιτι τους.

Τι εννοείτε με αυτό; Θα βοηθούσε αν γινόσασταν λίγο πιο επεξηγηματικός.

10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Αυτά καλό είναι να τα λέμε απ' την αρχή. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο από κάτω όσο και να χτυπιέται, η αλλαγή στην διαρρύθμιση ακόμα κι αν έγινε νόμιμα δεν υποχρεώνει τον από πάνω να ξοδέψει ούτε δεκάρα. Αν θέλουν ας πληρώσουν οι από κάτω για τις αλλαγές στην αποχέτευση και αυτό φυσικά εφόσον συμφωνήσει ο άλλος γιατί αν θέλει να τους κάνει την ζωή δύσκολη μπορεί να αρνηθεί κιόλας. Πάντως απορώ πως έγινε αυτή η νομιμοποίηση, τοίχους και ντουβάρια στα οποία περνάνε σωληνώσεις άλλων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικία δεν τα καθαιρούμε και δεν τα πειράζουμε εκτός αν θέλουμε οι σωλήνες να φαίνονται μπροστά στην μούρη μας ή στην μέση του μελλοντικού δωματίου.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας αρκεί φυσικά όπως λέτε και εσείς, να το γνωρίζουμε από την αρχή. Τώρα πως έκαναν την νομιμοποίηση αυτή απορώ και εγώ αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να μας απαντήσει κανείς πέρα από τον υπεύθυνο μηχανικό.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Εγώ απλά να ρωτήσω κάτι άλλο.

Κάθε φορά που ο από πάνω τραβάει καζανάκι δεν γίνεται χαμός από τον θόρυβο που κάνει η σωλήνα?

Έχει βάλει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μόνος του γυψοσανίδα και μόνωση αλλά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα όπως μου είπε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, A10B είπε

Τι εννοείτε με αυτό; Θα βοηθούσε αν γινόσασταν λίγο πιο επεξηγηματικός.

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας αρκεί φυσικά όπως λέτε και εσείς, να το γνωρίζουμε από την αρχή. Τώρα πως έκαναν την νομιμοποίηση αυτή απορώ και εγώ αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να μας απαντήσει κανείς πέρα από τον υπεύθυνο μηχανικό.

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα:

Η ξενη σωληνα απαγορευεται να περναει μεσα απο διαμερισμα.Υπαρχει συγκεκριμενη περιπτωση ΜΟΝΟ αν δεν υπαρχει δυνατοτητα να περασει αλλου.

Αν θα κινηθεις νομικα θα μεινεις 5-6 χρονια με την σωληνα και το διαμερισμα.

Αν θα κινηθεις δραστικα θα ξεμπλεξεις συντομα με την σωληνα,ισως να αντιμετωπισεις προβλημα αφου θα εισαι εσυ πλεον ο κατηγορουμενος.

Στην πρωτη περιπτωση πρεπει να αποδειξεις(με μηχανικους) οτι η σωληνα δεν πρεπει να βρισκεται στο σπιτι σου.

Στην δευτερη πρεπει να αποδειξει οτι η σωληνα (μεσα στο σπιτι δεν καταστραφηκε απο φυσιολογικη φθορα ,αλλα απο δολιοφθορα.

Αν με ρωταγες προσωπικα τι θα εκανα,θα ηταν το εξης:

Θα εφερνα μηχανικο να μου βεβαιωσει οτι η σωληνα μπορει να περασει εκτος του ακινητου μου.Κατοπιν θα του εδινα ενα μηνα διορια να πραξει τα αναγκαια γιατι η σωληνα θα ξυλωθει .

Επεξ/σία από vasilllis
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vasilllis είπε

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα:

Η ξενη σωληνα απαγορευεται να περναει μεσα απο διαμερισμα.Υπαρχει συγκεκριμενη περιπτωση ΜΟΝΟ αν δεν υπαρχει δυνατοτητα να περασει αλλου.

Αν θα κινηθεις νομικα θα μεινεις 5-6 χρονια με την σωληνα και το διαμερισμα.

Αν θα κινηθεις δραστικα θα ξεμπλεξεις συντομα με την σωληνα,ισως να αντιμετωπισεις προβλημα αφου θα εισαι εσυ πλεον ο κατηγορουμενος.

Στην πρωτη περιπτωση πρεπει να αποδειξεις(με μηχανικους) οτι η σωληνα δεν πρεπει να βρισκεται στο σπιτι σου.

Στην δευτερη πρεπει να αποδειξει οτι η σωληνα (μεσα στο σπιτι δεν καταστραφηκε απο φυσιολογικη φθορα ,αλλα απο δολιοφθορα.

Αν με ρωταγες προσωπικα τι θα εκανα,θα ηταν το εξης:

Θα εφερνα μηχανικο να μου βεβαιωσει οτι η σωληνα μπορει να περασει εκτος του ακινητου μου.Κατοπιν θα του εδινα ενα μηνα διορια να πραξει τα αναγκαια γιατι η σωληνα θα ξυλωθει .

Δεν ξέρω αν πρόλαβε και διάβασε την απάντηση σας (επειδή τον προέτρεψα να διαβάσει το νήμα) αλλά σήμερα που μιλήσαμε με τον πατέρα του ξανά, με ενημέρωσε πως αποφάσισε να κάνει αυτό: Έχει πάει ήδη στον μηχανικό για να πάρει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και μόλις τα έχει στα χέρια του θα ενημερώσει πως αν δεν την βγάλει στο μήνα πάνω ο άλλος ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει μέσα από την οικία του ο ίδιος.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, A10B είπε

Δεν ξέρω αν πρόλαβε και διάβασε την απάντηση σας (επειδή τον προέτρεψα να διαβάσει το νήμα) αλλά σήμερα που μιλήσαμε με τον πατέρα του ξανά, με ενημέρωσε πως αποφάσισε να κάνει αυτό: Έχει πάει ήδη στον μηχανικό για να πάρει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και μόλις τα έχει στα χέρια του θα ενημερώσει πως αν δεν την βγάλει στο μήνα πάνω ο άλλος ιδιοκτήτης θα την ξηλώσει μέσα από την οικία του ο ίδιος.

Αν εχεις την ευγενη καλοσυνη, ενημερωνε μας για την εξελιξη του θέματος. Περα απο το ενδιαφερον που εχει, μπορει να φανει χρησιμο για καποιον αλλον μελλοντικα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/10/2019 στις 4:32 ΜΜ, tounion είπε

Και έτσι το νέο δωμάτιο εκτός από τη θέα στη θάλασσα ακούει και τα κύματα 

Αποδείχτηκε χρήσιμο το κανό που του πήρα δώρο.

36 λεπτά πριν, kallair είπε

Αν εχεις την ευγενη καλοσυνη, ενημερωνε μας για την εξελιξη του θέματος. Περα απο το ενδιαφερον που εχει, μπορει να φανει χρησιμο για καποιον αλλον μελλοντικα.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί για την ενημέρωση αυτή αλλά ναι, φυσικά και θα το κάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσει τον μηχανικό που έκανε την νομιμοποίηση.

Απο το "πρώην" μπαλκόνι πιθανώς επιτρέπεται να περνάει σωλήνας αποχέτευσης και η νομιμοποήση της μετατροπής του μπαλκονιού σε δωμάτιο δεν σημαίνει ότι ο πάνω πρέπει να κάνει τα έξοδα.

Η λεγόμενη "νομιμοποίηση" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ - αυτό το απαγορεύει και το σύνταγμα μας και το αναφέρει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ο νόμος. Αυτό που λέμε "νομιμοποίηση" στην πραγματικότητα είναι "πάγωμα" παρανομίας για 30χρόνια.  Ο φίλος σου έχει 100% άδικο και καλά θα κάνει να αναλάβει τα έξοδα παράκαμψης.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...