Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

Αν βουλωσει αυτη η σωληνα,στο διαμερισμα του ts ,ας πουμε απο επεσε  αφρος πολυουρεθανης απο καπου,πως γινεται επισκευη?

θεωρητικα πρεπει να δεχτει ο ts μαστορους να μπουνε στο διαμερισμα του να κανουν επισκευες,σωστα?

σωστό αλλά για να κάνεις τον "μαγκα" πρέπει να είσαι νόμιμος 100%

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Αν βουλωσει αυτη η σωληνα,στο διαμερισμα του ts ,ας πουμε απο επεσε  αφρος πολυουρεθανης απο καπου,πως γινεται επισκευη?

θεωρητικα πρεπει να δεχτει ο ts μαστορους να μπουνε στο διαμερισμα του να κανουν επισκευες,σωστα?

Ναι σωστά είναι πολύ πιθανό να του πει ο υδραυλικός: πρέπει να μπω στο σπίτι του από κάτω για να την επισκευάσω.

Δημοσ.

Παντως αν ήθελα να αγορασω σπίτι, με τίποτα δεν θα αγορασα εναν οροφο απο διπλοκατοικια και ας ειναι και ο πανω οροφος. 

Σε μια πολυκατοικία αν ενας ειναι  "τρελός" και τα λοιπά, με μια πλειοψηφία κατι καταφέρνεις. Μονος μου, ο λογος εναντίον το λόγο του αλλου; Δεν θα την πάλευα. Ηδη συμβαινουν αυτα με συγγενείς, να πληρώσω να παω να μπλεξω απο μόνος μου;; 

Αντε γειάααα!!! 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Talepwros είπε

Παντως αν ήθελα να αγορασω σπίτι, με τίποτα δεν θα αγορασα εναν οροφο απο διπλοκατοικια και ας ειναι και ο πανω οροφος. 

Σε μια πολυκατοικία αν ενας ειναι  "τρελός" και τα λοιπά, με μια πλειοψηφία κατι καταφέρνεις. Μονος μου, ο λογος εναντίον το λόγο του αλλου; Δεν θα την πάλευα. Ηδη συμβαινουν αυτα με συγγενείς, να πληρώσω να παω να μπλεξω απο μόνος μου;; 

Αντε γειάααα!!! 

Μονοκατοικία να ξέρεις τι σου γίνεται.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πρόσεχε τα δικαστήρια και τις καταγγελίες γιατί μπορεί να υπάρχουν και αλλού παρανομίες ,ειδικά σε οικογενειακές πολυκατοικίες

εχουν δει τα ματακια μου κατι "ωραια" σε οικογενειακες πολυκατοικιες.... ειδικα παλιοτερα δεν υπηρχε καν κοινοχρηστο ρευμα. επαιρνε ρευμα απο καποιο σπιτι το κλιμακοστασιο με καλωδια να περνανε μεσα απο σπιτια κ απο φωταγωγους...

Δημοσ.

Διαβαζω διαφορα εδω μεσα, αλλα το προβλημα λύνεται μονο με συζήτηση. Δηλαδη αν του σπασει την αποχετευση τι θα καταφερει. Η τρυπα δε μπορει να κλεισει αν δεν υπαρχει πρόσβαση και απο τον πάνω όροφο. Αν τσακωθουν δε θα μπορεσει ποτε να φτιαξει κατι σοβαρο, για να μπορει να το πουλησει μετα. Να ψαξουν να τα βρουν, συνήθως το οικονομικο ειναι το πρόβλημα σε αυτα, και νομίζω ότι πρεπει να μοιραστουν τα εξοδα.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πρόσεχε τα δικαστήρια και τις καταγγελίες γιατί μπορεί να υπάρχουν και αλλού παρανομίες ,ειδικά σε οικογενειακές πολυκατοικίες

Ναι σωστό είναι αυτό.

21 λεπτά πριν, kallair είπε

εχουν δει τα ματακια μου κατι "ωραια" σε οικογενειακες πολυκατοικιες.... ειδικα παλιοτερα δεν υπηρχε καν κοινοχρηστο ρευμα. επαιρνε ρευμα απο καποιο σπιτι το κλιμακοστασιο με καλωδια να περνανε μεσα απο σπιτια κ απο φωταγωγους...

Τραγικό να ευτελίζουν έτσι οι άνθρωποι τις σχέσεις τους.

20 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Διαβαζω διαφορα εδω μεσα, αλλα το προβλημα λύνεται μονο με συζήτηση. Δηλαδη αν του σπασει την αποχετευση τι θα καταφερει. Η τρυπα δε μπορει να κλεισει αν δεν υπαρχει πρόσβαση και απο τον πάνω όροφο. Αν τσακωθουν δε θα μπορεσει ποτε να φτιαξει κατι σοβαρο, για να μπορει να το πουλησει μετα. Να ψαξουν να τα βρουν, συνήθως το οικονομικο ειναι το πρόβλημα σε αυτα, και νομίζω ότι πρεπει να μοιραστουν τα εξοδα.

Και εγώ πιστεύω πως αν του πει ο από κάτω στα πληρώνω όλα εγώ, ο άλλος θα το δεχτεί.

Δημοσ.

Οι λύσεις που μπορείτε να κάνετε αν δεν μπορείτε να έρθετε σε συνεννόηση με τον άλλον ιδιοκτήτη είναι δύο. 

Α. Προσφεύγετε σε δικαστήριο και αφήνετε το δικαστήριο να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει.

Αν θέλετε να ξηλώστε μόνοι σας την αποχέτευση (πράγμα που δεν το συνιστώ) τότε:

Β. Καλείτε έναν πραγματογνώμονα μηχανικό και του ζητάτε να εκδώσει υπογεγραμμένη πραγματογνωμοσύνη και οχι προφορικές ερωτήσεις/απαντήσεις.

Απευθύνεστε εσείς ή μέσω του πραγματογνώμονα μηχανικού στην πολεοδομία με ερώτημα με αριθμό πρωτοκόλλου οπότε θα σας απαντήσουν γραπτώς.

Πηγαίνετε σε δικηγόρο και ζητάτε μέσω εξώδικου να προχωρήσει στις απαραίτητες εργασίες για την αποξήλωση και μεταφορά του σωλήνα σε άλλο         μέρος, επειδή το θέμα είναι πρωτίστως οικονομικό, θα πρέπει να του δώστε και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τα παραπάνω θα έχετε τα χέρια σας σχετικά λυμένα αν ο άλλος σας πάει δικαστικώς.

Τώρα όσον αφορά τέτοια συμβάντα, γνωρίζω δύο περιπτώσεις.

Στην 1η περίπτωση, θείος μου αγόρασε ισόγειο επαγγελματικό χώρο σε πολυκατοικία του 70. Για έναν περίεργο λόγο ενώ όλες οι σωληνώσεις όλων των διαμερισμάτων από κουζίνες και λουτρό έβγαιναν σε κοινή κάθετη αποχέτευση από τον ακάλυπτο και πήγαιναν προς την υπόγεια κεντρική αποχέτευση για να κατευθυνθούν στο φρεάτιο του κτιρίου, στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου που βρισκόταν πάνω από το ισόγειο δεν συνέβαινε αυτό, εκεί ο σωλήνας κατέβαινε κάθετα από το ταβάνι του ισογείου και φαινόταν στον τοίχο, έφτανε μέχρι ενός σημείου από το ισόγειο και μετά έβγαινε πάλι από τον χώρο του ισογείου προς την κεντρική αποχέτευση, κάτι σαν μια παράκαμψη δηλαδή από την κανονική πορείας μέσω του ισογείου. Ο ιδιοκτήτης του από πάνω ορόφου ήταν ανένδοτος, έτσι έγινε δικαστήριο, εκεί ο ιδιοκτήτης παρουσίασε ένα χαρτί σύμφωνα με το οποίο ο παλαιός ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε έρθει σε συμφωνία με αυτόν και οτι δεν υποχρεούται να προχωρήσει σε τέτοιες εργασίες. Το δικαστήριο αποφάσισε να ξηλωθούν οι αποχετεύσεις από τον χώρο του ισογείου και να συνδεθούν όπως ήταν με βάση τα αρχικά σχέδια της μελέτης τα οποία και υπήρχαν, για το δε χαρτί που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης, έγραψαν στην απόφαση πως το γεγονός οτι συμφωνήθηκε κάτι γραπτώς μεταξύ ιδιωτών δεν αναιρεί οτι έχει γίνει πολεοδομική παράβαση και η όποια συμφωνία παύει να ισχύει έτσι κι αλλιώς απ' την στιγμή που μεταβάλλεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου.

Η 2η περίπτωση ήταν στην επαρχία για την οποία δεν γνωρίζω πολλά, ήταν για υπόγειο σωλήνα μέσα σε οικόπεδο που έμπαινε από παλιά στην ιδιοκτησία άλλου, έγινε πάλι δικαστήριο, εκεί αποφάσισαν οτι έπρεπε να ξηλωθεί η αποχέτευση και να γίνει σύνδεση με το δίκτυο του δρόμου, αλλά έδωσαν αρκετά χρόνια περιθώριο στον ιδιοκτήτη μέχρι να προχωρήσει στις εργασίες γιατί αδυνατούσε αποδεδειγμένα λόγω οικονομικών.

Δημοσ.

@A10B αν κατάλαβα σωστά έχει κλειστεί ήδη με γυψοσανίδα; Και κάποιος ενδιαφερόμενος δεν αγόρασε το σπίτι επειδή είχε σε ένα σημείο γυψοσανίδα; Τραβηγμένο μου φαίνεται, μάλλον δεν έφταιγε αυτό.

Δηλαδή έχει φέρει κι άλλους να δουν το σπίτι και το πρόβλημα είναι η γυψοσανίδα;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zio10 είπε

@A10B αν κατάλαβα σωστά έχει κλειστεί ήδη με γυψοσανίδα; Και κάποιος ενδιαφερόμενος δεν αγόρασε το σπίτι επειδή είχε σε ένα σημείο γυψοσανίδα; Τραβηγμένο μου φαίνεται, μάλλον δεν έφταιγε αυτό.

Δηλαδή έχει φέρει κι άλλους να δουν το σπίτι και το πρόβλημα είναι η γυψοσανίδα;

Δεν ειναι το προβλημα η γυψοσανιδα αλλα οτι δεν εισαι αυτονομος, περναει κατι ξενο μεσα απο το σπιτι σου και θα βρεθεις να πρεπει να κανεις πραγματα σε συνεννοηση με τον απο πανω.
Τωρα ειναι συγγενεις και δεν βγαζουν ακρη, φαντασου μετα που θα ειναι δυο αγνωστοι.

Δημοσ.

Μηπως ο σωληνας της αποχετευσης υπηρχε εκει και στο κατω σπιτι προσθεσε δωματια σε δευτερο χρονο με αποτελεσμα η προϋπαρχουσα αποχετευση να φυλακιστει στο νεοδμητο;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

το γεγονός οτι συμφωνήθηκε κάτι γραπτώς μεταξύ ιδιωτών δεν αναιρεί οτι έχει γίνει πολεοδομική παράβαση και η όποια συμφωνία παύει να ισχύει έτσι κι αλλιώς απ' την στιγμή που μεταβάλλεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου.

Με αυτή τη λογική απαιτεί ο γιος του φίλου μου να γίνει η αλλαγή. Η δική μου άποψη είναι πως σε μια παρανομία κάποιου δεν απαντάς με μια άλλη εσύ.

3 ώρες πριν, zio10 είπε

Το σπίτι επειδή έχω φιλοξενηθεί εκεί αν και έχω πολλά χρόνια πια να πάω, είναι σε πραγματικά καλό σημείο και έχει ζήτηση αρκετή από ξένους αγοραστές κυρίως, όπως μου είπαν πριν από λίγο στο τηλέφωνο και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά παραπάνω από έναν Έλληνα (εξοχικό στην Ελλάδα θα έχουν) αλλά με την προϋπόθεση να μπορούν αυτό που θα αγοράσουν το κάνουν όπως «θέλουν». Έτσι λοιπόν δεν μπορούν να δεχτούν πως υπάρχει μια αποχέτευση κάποιου άλλου μέσα στην οικία. Το πρόβλημα δεν είναι η γυψοσανίδα (άλλωστε μπορεί να έχει και άλλες στο σπίτι δεν το ξέρω αυτό) αλλά τι υπάρχει μέσα σε μια λωρίδα γυψοσανίδας που υπάρχει πάνω στο ταβάνι και όπως τους είπε ο μεσίτης μόλις τους ενημερώσει για αυτό του ζητάνε να τους βρει κάτι άλλο γιατί έτσι δεν το θέλουν.

1 ώρα πριν, vastegial_74 είπε

Μηπως ο σωληνας της αποχετευσης υπηρχε εκει και στο κατω σπιτι προσθεσε δωματια σε δευτερο χρονο με αποτελεσμα η προϋπαρχουσα αποχετευση να φυλακιστει στο νεοδμητο;

Επειδή ήταν και δική μου απορία αυτή σήμερα που ρώτησα έμαθα πως: Η αποχέτευση υπήρχε από παλιά αλλά ο χώρος αυτός δεν ήταν δωμάτιο του σπιτιού αλλά ένα μπαλκόνι του. Αυτοί το έχτισαν πριν χρόνια και το νομιμοποίησαν κανονικά με όλες τις διαδικασίες για να μην είναι αυθαίρετο και για να έχουν ένα επιπλέον δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Δεν έκαναν όμως καμιά αλλαγή τότε και η αποχέτευση έμεινε μέσα σε αυτό. Τώρα που το ακίνητο μεταβιβάστηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου άλλαξε θέλει να αλλάξει και αυτό για τους λόγους που είπα πριν.

2 ώρες πριν, Talepwros είπε

Δεν ειναι το προβλημα η γυψοσανιδα αλλα οτι δεν εισαι αυτονομος, περναει κατι ξενο μεσα απο το σπιτι σου και θα βρεθεις να πρεπει να κανεις πραγματα σε συνεννοηση με τον απο πανω.
Τωρα ειναι συγγενεις και δεν βγαζουν ακρη, φαντασου μετα που θα ειναι δυο αγνωστοι.

Έτσι είναι ναι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ταβάνι είναι; Αν κάνατε μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα σε όλο το ταβάνι για να μη φαίνεται; Να μπει κι ένας φωτισμός να γίνει ωραίο και να μη φαίνεται καθόλου. 

Τι μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιος για να χρειαστεί συνεννόηση με τον από πάνω;

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, A10B είπε

Επειδή ήταν και δική μου απορία αυτή σήμερα που ρώτησα έμαθα πως: Η αποχέτευση υπήρχε από παλιά αλλά ο χώρος αυτός δεν ήταν δωμάτιο του σπιτιού αλλά ένα μπαλκόνι του. Αυτοί το έχτισαν πριν χρόνια και το νομιμοποίησαν κανονικά με όλες τις διαδικασίες για να μην είναι αυθαίρετο και για να έχουν ένα επιπλέον δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Δεν έκαναν όμως καμιά αλλαγή τότε και η αποχέτευση έμεινε μέσα σε αυτό. Τώρα που το ακίνητο μεταβιβάστηκε και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου άλλαξε θέλει να αλλάξει και αυτό για τους λόγους που είπα πριν.

Αν προυπήρχε τοτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι νομιμο παντως.. και αν ειναι νομιμο ο μονος τροπος να μεταφερθει η σωληνωση ειναι με εξοδα δικα σας κ οχι του απο πανω. και αν δεχθει κιολας. και αν δεχθει και η πολεοδομια... παντα στην περιπτωση που ηταν στα αρχικα σχεδια ετσι η αποχετευση εξαρχης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...