A10B Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε μια διπλοκατοικία ανήκει το κάτω διαμέρισμα σε φίλο το οποίο και μόλις το μεταβίβασε στο παιδί του αυτό και με τη σειρά του εκείνο θέλει να το πουλήσει. Η αποχέτευση όμως του πάνω σπιτιού, περνάει μέσα από το κάτω σπίτι αφού έχουν τρυπήσει την πλάκα και διανύει μια απόσταση κάποιων μέτρων κολλητά στο ταβάνι του με αποτέλεσμα να του δημιουργεί πρόβλημα με τους αγοραστές. Ο μηχανικός τους είπε πως δεν υπήρχε ούτε υπάρχει καμιά μελέτη για αυτό και φυσικά μπορεί να την ξηλώσει όποτε θέλει αφού βρίσκεται παράνομα μέσα στην την περιουσία του. Προσπάθησαν να συνεννοηθούν με τον από πάνω ιδιοκτήτη αλλά δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής οπότε αποφάσισε ο κάτω ιδιοκτήτης να του δώσει απλά ένα περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να κάνει αυτός τις αλλαγές όπως θέλει και να αλλάξει την αποχέτευση αυτή, αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα κόψει αυτός την παροχή που βρίσκεται παράνομα μέσα στο σπίτι του. Έχει συμβεί σε κάποιον ανάλογο περιστατικό; Το να «κόψεις» μια παροχή θέλει χρόνο και χρήματα, παραμένει όμως το εύκολο σε αυτή την υπόθεση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση π.χ που ο από πάνω θελήσει να τον εκδικηθεί και του ρίχνει νερά στο στόμιο που θα υπάρχει ακόμα στο δικό του διαμέρισμα; Πως μπορεί να αποτρέψει κάθε είδους «τυχαίες» διαρροές; Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από A10B
Deka013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, A10B είπε Τι γίνεται όμως στην περίπτωση π.χ που ο από πάνω θελήσει να τον εκδικηθεί και του ρίχνει νερά στο στόμιο που θα υπάρχει ακόμα στο δικό του διαμέρισμα; Να ναι νερά παλεύεται,μην είναι κάτι άλλο.....
paylidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Εφόσον την ταπώσει αργά ή γρήγορα θα πλημμυρίσει από από πάνω στο σκατο 1
A10B Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Είναι ένα ενδεχόμενο αλλά αν συμβεί αυτό θα έχει πρόβλημα και ο από πάνω.
kallair Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δεν νομιζω να μπορει "απλα να την ταπωσει". οποιαδηποτε βλάβη παθει ο απο πανω, θα πρεπει να την πληρώσει ο φιλος σου. Η μόνη λογική λυση ειναι συνεννοηση με δικηγορο, εξωδικο και αν δεν συμμορφωθει, δικαστηριο που θα κρινει αν πρεπει να καταστραφει η σωληνωση. η οποιαδηποτε αυθαιρετη κινηση γινει με αποτελεσμα να ζημειωθει ο απο πανω, θα σας ερθει μπουμερανγκ. 1
A10B Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Προσπάθησαν να τα βρουν αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα πάνε τώρα και δικαστικά. Όμως ο νέος ιδιοκτήτης θέλει και απαιτεί την απομάκρυνση της για αυτό και πιστεύω πως θα την βγάλει με κάθε τρόπο επειδή αυτό το ακίνητο του είναι «άχρηστο» αφού δεν το χρησιμοποιεί ποτέ αλλά το βλέπει και ως πηγή εισοδήματος για μια μελλοντική επένδυση που θέλει να κάνει με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Σου λέει το δικό μου σπίτι είναι και βρίσκεται παράνομα εκεί οπότε θα κάνω ότι θέλω.
kallair Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 22 λεπτά πριν, A10B είπε Προσπάθησαν να τα βρουν αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν θα πάνε τώρα και δικαστικά. Όμως ο νέος ιδιοκτήτης θέλει και απαιτεί την απομάκρυνση της για αυτό και πιστεύω πως θα την βγάλει με κάθε τρόπο επειδή αυτό το ακίνητο του είναι «άχρηστο» αφού δεν το χρησιμοποιεί ποτέ αλλά το βλέπει και ως πηγή εισοδήματος για μια μελλοντική επένδυση που θέλει να κάνει με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Σου λέει το δικό μου σπίτι είναι και βρίσκεται παράνομα εκεί οπότε θα κάνω ότι θέλω. Το αν βρισκεται παρανομα εκει η οχι, θα το κρινει το δικαστηριο. Οποιαδηποτε κινηση κανει με αποτελεσμα να ζημειωθει ο απο πανω, αν δεν υπαρχει αποφαση δικαστηριου οτι οντως ειναι παρανομο κ πρεπει να αφαιρεθει, μονο προβληματα θα του φερει. Το οτι του ειπε ενας μηχανικος οτι αυτό δεν προβλέπεται να υπαρχει εκει, δεν λεει απολυτως τπτ. δεν του δινει το δικαιωμα να το καταστρεψει/αφαιρεσει, οταν εμπρακτως δημιουργει ουσιαστικο και πρακτικο προβλημα στον απο πανω.
paylidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Εγώ να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Να την κλείσει με μια γυψοσανιδα και να τη μονώσει να μη φαίνεται το σκέφτηκε; Έτσι κ ο από πάνω ο τρελός δε θα είχε θέμα και ο οποιοσδήποτε κάτοικος από κάτω δε θα είχε κάποια όχληση 2
kleo1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 μπλέξιμο και πιστεύω μόνο δικαστικά θα βγει άκρη. Γνωρίζω κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιας φύσεως. Συνήθως όλα ξεκινάνε από τους γονείς οι οποίοι στο οικόπεδο που έχουν θέλουν να χτίσουν κι άλλο σπίτι ή 2 σπίτια για τα παιδιά τους. Και με τη λογική.. έλα μωρέ μια οικογένεια είμαστε γίνονται ένα σωρό βλακείες. Και βλέπεις τον έναν να περνάει μέσα από την αυλή του άλλου, τον βόθρο του ενός στο οικόπεδο του άλλου..... (πραγματικό γεγονός με γνωστό μου) Όταν όμως ο ένας θέλει να πουλήσει το δικό του σπίτι αρχίζουν τα προβλήματα. Όπως και τώρα 2
stelios18120 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, paylidis είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Να την κλείσει με μια γυψοσανιδα και να τη μονώσει να μη φαίνεται το σκέφτηκε; Έτσι κ ο από πάνω ο τρελός δε θα είχε θέμα και ο οποιοσδήποτε κάτοικος από κάτω δε θα είχε κάποια όχληση Αυτό ακριβώς θα έγραφα μολις τώρα αλλα με πρόλαβες. Γυψοσανιδα, μονωση και τέλος. Σε τέτοιες καταστάσεις με παλαβους γείτονες και συγκατοίκους αυτά κάνεις και ξεμπερδεύεις. Ούτε καυγάδες, ούτε μηνύσεις ούτε άλλες φασαρίες. 1
spyros007 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Tο οτι εχει κόψει την πλακα στα δυο και πιθανως τα σιδερα δεν το σχολιαζει κανείς ???????? 3
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Άς φτιάξει την παράκαμψη ο ιδιοκτήτης του κάτω διαμερίσματος να ξεμπερδεψει.
jgeorgiou Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, kallair είπε Το αν βρισκεται παρανομα εκει η οχι, θα το κρινει το δικαστηριο. Οποιαδηποτε κινηση κανει με αποτελεσμα να ζημειωθει ο απο πανω, αν δεν υπαρχει αποφαση δικαστηριου οτι οντως ειναι παρανομο κ πρεπει να αφαιρεθει, μονο προβληματα θα του φερει. Το οτι του ειπε ενας μηχανικος οτι αυτό δεν προβλέπεται να υπαρχει εκει, δεν λεει απολυτως τπτ. δεν του δινει το δικαιωμα να το καταστρεψει/αφαιρεσει, οταν εμπρακτως δημιουργει ουσιαστικο και πρακτικο προβλημα στον απο πανω. ΜΕΓΑΛΟ λάθος , αν δεν είναι όπως προβλέπει ο μηχανικός απλα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η σωλήνωση , δεν χρειάζεσαι δικαστή να το πει. Αν ερωτηθεί ο δικαστής θα μου πει φέρτε μου την μελέτη με πραγματογνώμονα - δεν είναι μηχανικός ο δικαστής να κρίνει. Μπορεί να την κάνει ότι γουστάρει (ταπώσει για να ξεχειλίσει ο πάνω) και να πει ότι ήταν μια σωλήνα εντός της ιδιοκτησίας μου και αποφάσισα να την ταπώσω. Σε κάθε περίπτωση να κάνει ένα εξώδικο με 1 μήνα περιθώριο (γραπτό με επίδοση για να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο αν αρχίσει ο άλλος τα κλάματα και τα δεν κατάλαβα) 99% των περιπτώσεων μετά από ΣΑΦΕΣ εξώδικο με χρονικό περιθώριο και περιγραφή των ενεργειών που θα γίνουν ο "αμελής" ξυπνάει ξαφνικά και συνετίζεται. Προσοχή στους θρασύδειλους , στα δικαστήρια κλαίνε κυριολεκτικά και λένε συνήθως ότι είναι χαζοί και δεν κατάλαβαν. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou 1
kallair Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε ΜΕΓΑΛΟ λάθος , αν δεν είναι όπως προβλέπει ο μηχανικός απλα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η σωλήνωση , δεν χρειάζεσαι δικαστή να το πει. Αν ερωτηθεί ο δικαστής θα μου πει φέρτε μου την μελέτη με πραγματογνώμονα - δεν είναι μηχανικός ο δικαστής να κρίνει. Μπορεί να την κάνει ότι γουστάρει (ταπώσει για να ξεχειλίσει ο πάνω) και να πει ότι ήταν μια σωλήνα εντός της ιδιοκτησίας μου και αποφάσισα να την ταπώσω. Σε κάθε περίπτωση να κάνει ένα εξώδικο με 1 μήνα περιθώριο (γραπτό με επίδοση για να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο αν αρχίσει ο άλλος τα κλάματα και τα δεν κατάλαβα) 99% των περιπτώσεων μετά από ΣΑΦΕΣ εξώδικο με χρονικό περιθώριο και περιγραφή των ενεργειών που θα γίνουν ο "αμελής" ξυπνάει ξαφνικά και συνετίζεται. Το να την κλεισει απλα την αποχετευση χωρις να ακολουθησει τις νομιμες διαδικασιες (δεν γνωριζω ποιες ειναι, πιθανοτατα να θελει μονο πραγματομοσυνη απο την αρμοδια αρχη, μπορει και αποφαση δικαστηριου αν υπαγεται στο αστικο δικαιο) πιστευεις οτι δεν θα φερει μπλεξιματα στον φιλο του TS; Ο δικαστης που αναφερω ανωθεν, δεν θα αποφανθει αν καλως ειναι εκει ή οχι. αυτο θα το κανει η αρμοδια υπηρεσια. ο δικαστης θα κρινει βαση αστικου δικαιου αν θα πρεπει να αποζημειωθει ο απο πανω σε περιπτωση που αυθαιρετα καταστρεψει την αποχετευση ο φιλος του. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από kallair 1
A10B Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, kallair είπε Το αν βρισκεται παρανομα εκει η οχι, θα το κρινει το δικαστηριο. Οποιαδηποτε κινηση κανει με αποτελεσμα να ζημειωθει ο απο πανω, αν δεν υπαρχει αποφαση δικαστηριου οτι οντως ειναι παρανομο κ πρεπει να αφαιρεθει, μονο προβληματα θα του φερει. Το οτι του ειπε ενας μηχανικος οτι αυτό δεν προβλέπεται να υπαρχει εκει, δεν λεει απολυτως τπτ. δεν του δινει το δικαιωμα να το καταστρεψει/αφαιρεσει, οταν εμπρακτως δημιουργει ουσιαστικο και πρακτικο προβλημα στον απο πανω. Αν το αφαιρέσει σίγουρα θα του δημιουργήσει πρόβλημα. 45 λεπτά πριν, paylidis είπε Εγώ να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Να την κλείσει με μια γυψοσανιδα και να τη μονώσει να μη φαίνεται το σκέφτηκε; Έτσι κ ο από πάνω ο τρελός δε θα είχε θέμα και ο οποιοσδήποτε κάτοικος από κάτω δε θα είχε κάποια όχληση Το είπα και εγώ αυτό. Η απάντηση του πατέρα ήταν πως το έχει κάνει ο ίδιος (πιάνουν τα χέρια του) αλλά από τη στιγμή που ο μικρός έχασε αγοραστή με αφορμή αυτό δεν συζητάει τίποτε άλλο εκτός από την αφαίρεση της. 44 λεπτά πριν, kleo1 είπε μπλέξιμο και πιστεύω μόνο δικαστικά θα βγει άκρη. Γνωρίζω κι άλλες περιπτώσεις παρόμοιας φύσεως. Συνήθως όλα ξεκινάνε από τους γονείς οι οποίοι στο οικόπεδο που έχουν θέλουν να χτίσουν κι άλλο σπίτι ή 2 σπίτια για τα παιδιά τους. Και με τη λογική.. έλα μωρέ μια οικογένεια είμαστε γίνονται ένα σωρό βλακείες. Και βλέπεις τον έναν να περνάει μέσα από την αυλή του άλλου, τον βόθρο του ενός στο οικόπεδο του άλλου..... (πραγματικό γεγονός με γνωστό μου) Όταν όμως ο ένας θέλει να πουλήσει το δικό του σπίτι αρχίζουν τα προβλήματα. Όπως και τώρα Τέτοια περίπτωση είναι και εδώ. Δεν ξέρω αν είναι ξαδέλφια ή θείος με ανιψιό αλλά είναι συγγενείς και τώρα έχουν τα σπίτια τα παιδιά. 38 λεπτά πριν, spyros007 είπε Tο οτι εχει κόψει την πλακα στα δυο και πιθανως τα σιδερα δεν το σχολιαζει κανείς ???????? Πόσο δίκιο έχετε σε αυτό! 36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Άς φτιάξει την παράκαμψη ο ιδιοκτήτης του κάτω διαμερίσματος να ξεμπερδεψει. Τι εννοείτε με αυτό; Να πληρώσει όλα τα έξοδα για να αλλάξει η αποχέτευση του πάνω σπιτιού ή κάτι άλλο; 30 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε ΜΕΓΑΛΟ λάθος , αν δεν είναι όπως προβλέπει ο μηχανικός απλα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η σωλήνωση , δεν χρειάζεσαι δικαστή να το πει. Αν ερωτηθεί ο δικαστής θα μου πει φέρτε μου την μελέτη με πραγματογνώμονα - δεν είναι μηχανικός ο δικαστής να κρίνει. Μπορεί να την κάνει ότι γουστάρει (ταπώσει για να ξεχειλίσει ο πάνω) και να πει ότι ήταν μια σωλήνα εντός της ιδιοκτησίας μου και αποφάσισα να την ταπώσω. Σε κάθε περίπτωση να κάνει ένα εξώδικο με 1 μήνα περιθώριο (γραπτό με επίδοση για να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο αν αρχίσει ο άλλος τα κλάματα και τα δεν κατάλαβα) 99% των περιπτώσεων μετά από ΣΑΦΕΣ εξώδικο με χρονικό περιθώριο και περιγραφή των ενεργειών που θα γίνουν ο "αμελής" ξυπνάει ξαφνικά και συνετίζεται. Προσοχή στους θρασύδειλους , στα δικαστήρια κλαίνε κυριολεκτικά και λένε συνήθως ότι είναι χαζοί και δεν κατάλαβαν. Του είπα και εγώ να ρωτήσει και δικηγόρο εκτός από τον μηχανικό του. Αλλά ξέρω ήδη πως θα του δώσει και δυο και τρεις και πέντε μήνες περιθώριο δεν είναι το πρόβλημα του αυτό, αλλά να μπορεί να πουλήσει το σπίτι που τώρα για αυτό το λόγο δεν μπορεί. 19 λεπτά πριν, kallair είπε Το να την κλεισει απλα την αποχετευση χωρις να ακολουθησει τις νομιμες διαδικασιες (δεν γνωριζω ποιες ειναι, πιθανοτατα να θελει μονο πραγματομοσυνη απο την αρμοδεια αρχη, μπορει και αποφαση δικαστηριου αν υπαγεται στο αστικο δικαιο) πιστευεις οτι δεν θα φερει μπλεξιματα στον φιλο του TS; Ο δικαστης που αναφερω ανωθεν, δεν θα αποφανθει αν καλως ειναι εκει ή οχι. αυτο θα το κανει η αρμοδοια υπηρεσια. ο δικαστης θα κρινει βαση αστικου δικαιου αν θα πρεπει να αποζημειωθει ο απο πανω σε περιπτωση που αυθαιρετα καταστρεψει την αποχετευση ο φιλος του. Δηλαδή και κερατάς και γδαρμένος ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα