Προς το περιεχόμενο

windows 10 σε παλιο pc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο αδερφος μου εχει ενα παλιο pc το οποιο αποτελειται απο τα παρακατω

intel i3 540 @3.07GHz 3.06GHz

ram 2gb

gigabyte P55-UD3L

hdd 500gb

οπως ειναι, σηκωνει 10αρια?

αν οχι, αν του προσθεσω εναν ssd 250gb κ μνημη (ποση μνημη) θα ειναι κομπλε?

χρηση ειναι internet μονο κ καμια ταινια που κ που. παιχνιδια δεν παιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ετσι οπως ειναι ομως, θα παιζει η θα σερνεται?

η μητρικη του δεν εχει sata 3 αλλα sata 2. ποσο θα επηρεάσει τον ssd?

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.

To SATA II υποστηριζει μεχρι 300MB/s, σιγουρα ο SSD δεν θα φτανει τις μεγιστες επιδοσεις του αλλα θα εισαι 2x-3x πιο γρηγορα απο ενα κλασσικο μηχανικο δισκο. Τα 2GB RAM δυστυχως θα προκαλουν αρκετη καθυστερηση στο συστημα, θα προτεινα τουλαχιστον να παει στα 4...

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, ilias78 said:

ο αδερφος μου εχει ενα παλιο pc το οποιο αποτελειται απο τα παρακατω

intel i3 540 @3.07GHz 3.06GHz

ram 2gb

gigabyte P55-UD3L

hdd 500gb

οπως ειναι, σηκωνει 10αρια?

αν οχι, αν του προσθεσω εναν ssd 250gb κ μνημη (ποση μνημη) θα ειναι κομπλε?

χρηση ειναι internet μονο κ καμια ταινια που κ που. παιχνιδια δεν παιζει

25 minutes ago, ilias78 said:

ετσι οπως ειναι ομως, θα παιζει η θα σερνεται?

η μητρικη του δεν εχει sata 3 αλλα sata 2. ποσο θα επηρεάσει τον ssd?

Με RAM και SSD όπως σου είπαν θα είναι ΟΚ. Επίσης τα Intel HD graphics 1st gen παίζουν μεν στα 10, αλλά οριακά. Δεν σου βρίσκεται καμία κάρτα γραφικών έστω 5-6 ετίας?
Η αποκρισιμότητα του συστήματος πατάει πάνω στα access times των SSD και όχι στα max transfer rates, άρα ναι αξίζει και ναι θα δεις διαφορά μεγάλη. Αν πάρεις κάποιον με onboard memory cache (όχι δηλαδή τους Α400 της Kingston και λοιπά εντελώς low end μοντέλα), ακόμα καλύτερα.

Προσοχή στις RAM, μπορεί να έχεις θέματα με τις 4GB per dimm single sided όπως τα 775 ddr3. Για σιγουριά θα έλεγα να αν βρεις καινούρια κάποια που να έχει δοκιμάσει κάποιος και να παίζει σίγουρα ή ακόμα καλύτερα παλιές 2GB per DIMM μεταχειρισμένες από εδώ.

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καρτα γραφικων εχει πανω αλλα δεν ξερω πια ειναι. θα το τσεκαρω αυριο.

για ssd ελεγα να του βαλω τον crusial mx 500 ή τον crusial bx500 για πιο οικονομικο.

τωρα για μνημες σκεφτομουν ή 1 ή 2 τετοιες (αναλογα τα οικονομικα του) https://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16n11s8-4-4gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.550508

ή μια τετοια https://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16n11-8-8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.550509

κ στην χειροτερη αφαιρω την 2ααρα που εχει

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.

Βάλε το speccy και πάρε ένα report το τι έχει πάνω το pc για να ξέρουμε τι έχεις και τι να προτείνουμε.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για ram και ssd. Αν η μνήμη είναι σε ένα  τιμακι πάρε άλλο ένα 2αρι. Αν είναι δύο τα ντιμακια πέταξε τα και πάρε 2 ίδια στα 2 ή 4 gb το καθένα. Έλεγξε όμως αν η κάρτα γραφικών σου υποστηρίζεται στα 10αρια γιατί αν δεν υποστηρίζεται θα δουλεύει σε συμβατότητα και δε θα αποδίδει σωστά. Όσο για το ssd θα έλεγα από τους δύο τον mx.

Τώρα για το ότι είναι παλιό, δε θα το έλεγα. Όταν λέμε για παλιό pc αναφερόμαστε σε p4 η σε τίποτα αργούς c2d και όχι σε i3, ας είναι και από τους πρώτους. Σε core2duo 2,,8 με 4gb dd3 και ATI HD 3850 και μηχανικό ws 120gb στις 1000 στροφές έχω 10αρια από τότε που βγήκαν και ειμαι ευχαριστημένος. Εκτός αν ψάχνεις σούπερ παιχνίδια και 4k video editing οπότε δε θα σε καλύψει.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, micos000 είπε

. Σε core2duo 2,,8 με 4gb dd3 και ATI HD 3850 και μηχανικό ws 120gb στις 1000 στροφές έχω 10αρια από τότε που βγήκαν και ειμαι ευχαριστημένος. Εκτός αν ψάχνεις σούπερ παιχνίδια και 4k video editing οπότε δε θα σε καλύψει.

Αναγνωριζεται η 3850 στα windows 10?

Στις 1000 στροφες αποκλειεται να ειναι ο δισκος και αμα σου αρκουν 120gb θα εδινα ενα 20ρικο να παω σε ssd

Δημοσ.

Με τόσο bloaware που έχουν τα 10ρια συν τα patches Meltdown, Spectre και το Microcode Update, η CPU θα είναι εκνευριστικά αργή (just saying). Δοκιμάζεις και βλέπεις.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Bspus είπε

Αναγνωριζεται η 3850 στα windows 10?

Ναι, κατάφερα να την στήσω κανονικά.

17 ώρες πριν, Bspus είπε

Στις 1000 στροφες αποκλειεται να ειναι ο δισκος και αμα σου αρκουν 120gb θα εδινα ενα 20ρικο να παω σε ssd

Κι όμως δεν αποκλείεται. Μάλλον είσαι σχετικά νέος στους υπολογιστές αλλιώς θα θυμόσουν τους raptor και τους velociraptor της wd οι οποίοι γύριζαν στις 10.000 rpm και είχαν 16ΜΒ cache.

https://www.newegg.com/p/1Z4-0002-000Z5

Όσο για το μέγεθος του δίσκου, αυτό εξαρτάτε από τις ανάγκες σου. Ο wd είναι στα 150gb (λάθος έγραψα για 120) αλλά πέρα από αυτό, στο λάπτοπ έβαλα πριν 2 μήνες έναν φθηνό ssd 120gb "έτσι για δοκιμή" και είμαι από τότε με αυτόν. Βέβαια, ούτε κρατάω μεγάλα αρχεία στο λάτοπ, ούτε το έχω στουμπώσει με 10δες παιχνίδια των 10-20gb το καθένα. Ότι κατεβάσω το μεταφέρω σε εξωτερικούς δίσκους και κρατάω τα 10άρια, office, chrome, firefox, photoshop, viber, skype και 3-4 παιχνίδια που παίζω (κάτω από 1gb το καθένα) και πρόσφατα έβαλα ένα με 2.5gb. Έτσι είμαι με 60gb ελεύθερα στον 120άρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και 8 χρόνια το λάπτοπ μου Fujitsu A530 δουλεύει αδιάλειπτα με τον επεξεργαστή i3 M380 (πρώτης γενιάς) στα 2.53Gh. Από το 2015 έχω περάσει τα windows10 με έναν ssd 250GB + 8GB RAM και δουλεύει από τότε άψογα, χωρίς αυτόνομη κάρτα γραφικών. Εσύ μιλάς για σταθερό επεξεργαστή ίδιας χρονολογίας αλλά δυνατότερο. Κάνε την αναβάθμιση άφοβα και μην ακούς τις Κασσάνδρες :P :P

Επεξ/σία από fujitsuA530
Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Ναι, κατάφερα να την στήσω κανονικά.

Κι όμως δεν αποκλείεται. Μάλλον είσαι σχετικά νέος στους υπολογιστές αλλιώς θα θυμόσουν τους raptor και τους velociraptor της wd οι οποίοι γύριζαν στις 10.000 rpm και είχαν 16ΜΒ cache.

Χαχα, μετα απο 25+ χρονια στο "αθλημα" δεν θα με ελεγα νεο :D

Τους θυμαμαι τους raptor. Ειχα στα 74, 150 και 600. Τοτε που ακομα δισταζα να παω σε ssd.

Αλλα εγραψες 1000 στροφες οχι 10000

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bspus είπε

Αλλα εγραψες 1000 στροφες οχι 10000

Το έγραφα στο κινητό αυτό και μάλλον πεινούσα εκείνη τη στιγμή και μου φάνηκε για κουλούρι το μηδενικό! :D Σόρυ που σου έκοψα χρόνια. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...