Προς το περιεχόμενο

The Irishman (2019)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό που έχουν δίκιο οι περισσότεροι είναι ότι ναι, οι εποχές έχουν αλλάξει. Η πλειοψηφία δε θέλει να «κουράζεται». Δε θέλει υπερβολικό βάθος, υπερβολική σκέψη, κ.λπ. σε όλες τις μορφές της τέχνης. Δείτε τι μουσική ακούγεται πια στο ράδιο. Τι βιντεοπαιχνίδια παίζουν οι νέοι και κράζουν παιχνίδια με βάθος όπως το Death Stranding. Στις ταινίες, επίσης! Διαβάζω παντού ότι κούρασε ο Σκορτσέζε και οι ηθοποιοί-τέρατα! Κούρασε! Ο Σκορτσέζε! Οι super hero movies δε κουράσανε; Οι εύπεπτες μελοδραματικές ταινίες δε κούρασαν; Οι μπούρδες action ταινίες over the top αλά Fast and Furious, δε κούρασαν; Και κουράζουν ταινίες που δε βασίζονται στη δράση, και έχουν μία αργή εξέλιξη; Ταινίες που είναι άρτιες σκηνοθετικά, με υπέροχη φωτογραφία και εξαιρετικές ερμηνείες;

Ο καθένας είναι ελεύθερος να δει ότι θέλει, αλλά τα «κούρασε ο τάδε» ας τα κρατήσει για τον εαυτό του. Κάποιοι θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες ταινίες και ας είναι ο Σκορτσέζε σε αναπηρικό καροτσάκι! Βλέπω στο FB άτομα που τους κούρασε ο Σκορτσέζε και ο Πατσίνο, αλλά θα πάνε στο Δελφινάριο να δούνε το Σεφερλή και κάθε Δευτέρα παρακολουθούν GNTM! Ρε θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διαβάζω!!

Το είδα στο Netflix χθες (μου πήρε 4.30 ώρες με τα διαλείμματα), και πραγματικά «ρουφούσα» το κάθε πλάνο, τη κάθε έκφραση προσώπου, τη κάθε λέξη. Ήταν υπέροχη από όλες τις απόψεις! Ο Σκορτσέζε χρησιμοποίησε αριστουργηματικά κάθε σκηνοθετική τεχνική που υπάρχει για να σε κρατήσει κολλημένο χωρίς να κουράζει. Όσο για τους ηθοποιούς ήταν εξαιρετικοί στις ερμηνείες τους. Βρέθηκαν όλοι μαζί και αποφάσισαν να δείξουν σε όλους ποιοι πραγματικά είναι, γιατί η καριέρα τους είχε μεγάλη πτώση τελευταία. Ο Ντε Νίρο θα έχει σίγουρα υποψηφιότητα αλλά δε θα πάρει το Όσκαρ ελέω Χοακίν Φοίνιξ. Του δεύτερου ρόλου, όμως, θα είναι ντροπή να μη το πάρει ο Πέσι. Ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ! Ο Πατσίνο, επίσης φοβερός, αν και νομίζω επισκιάστηκε από τον Πέσι. Επίσης, όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί έπαιξαν καταπληκτικά. Είτε ο ρόλος τους διαρκούσε 1 λεπτό, είτε 30, έβλεπες πως όλοι ήταν «στο πετσί» του ρόλου τους! Ήταν καταπληκτικό! Κανείς δε… βαριόταν ή έκανε αγγαρεία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που τελικά η χρονιά (στο δεύτερο μισό) μας επιφύλασσε τόσες καλές ταινίες! Από όσο διαβάζω και το 1917 πρέπει να είναι καλή ταινία. Για να δούμε... Η χαρά του σινεφίλ οι τελευταίοι μήνες! 

Υ.Γ. Σκεφτείτε να έβγαινε τέτοια εποχή το Space Odyssey. Τα σινεμά θα άδειαζαν στο τέταρτο με τον... άμπαλο τον Κιούμπρικ! :D 

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 18
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οτι κουρασε ειναι το μονο σιγουρο.Τοσα σεναρια βασισμενα σε κλασσικους συγγραφεις και  σε συγχρονα best seller υπαρχουν  , κοινωνικα, ιστορικα ,πολιτικα θριλερ, δικαστικα, οπου δεν απαιτουνται σωματικες δεξιοτητες αλλα δυνατες ερμηνειες.Και μαζευτηκαν ολα τα πουρα, για ενα μαφιοζικο  σεναριο που πιθανοτατα το ειχαν διαβασει πριν χρονια,..:D

Μarvel καταντησε και ο Σκορτσεζε, μονο που αντι για spiderman και ιronman, εβαλε τον..irishman και του λοιπους μαφιοζους σουπερηρωες .4 ταινιες με την μαφια με τους ιδιους ηθοποιους και αλλες δυο τρεις για την βια στους ''δρομους'' .Η μιση του καριερα ..ευπεπτο action show για την μαφια .Συναγωνιζεται τον Tarantino σε βια και...''κοινωνικους προβληματισμους'' 😆

Aυτο ας πουμε ειναι επος.Υμνος για την ζωη , την φυση και την φιλια

Επος τωρα ο ...Τζοκερ, ο Μπατμαν και ο  Ιρλαδος εκτελεστης της μαφιας 😆

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 2
  • Sad 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Αυτο δεν ειναι επος ,αυτο ειναι αριστουργημα του παγκοσμιου κινηματογραφου κατι που φυσικα δεν ειναι το Irishman .

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^Επειδή μερικές φορές κάποιες λέξεις δεν αρκούν για να συνεννοηθούμε. Εγώ π.χ. " Έπος" δεν θα έγραφα αν δεν θεωρούσα μια ταινία αριστούργημα, τα παραδείγματα σίγουρα βοηθάνε. Το ίδιο εννοούσα εγώ όταν έγραφα πως δεν είναι αριστούργημα, δεν είναι σαν τα παλιά του κλπ. Οπότε (ενώ μπορεί να μην είναι τόσο προφανές απ'αυτά που αρχικά γράψαμε) μάλλον πάνω-κάτω την ίδια αίσθηση έχουμε για την ταινία.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bluesattack είπε

Οτι κουρασε ειναι το μονο σιγουρο.Τοσα σεναρια βασισμενα σε κλασσικους συγγραφεις και  σε συγχρονα best seller υπαρχουν  , κοινωνικα, ιστορικα ,πολιτικα θριλερ, δικαστικα, οπου δεν απαιτουνται σωματικες δεξιοτητες αλλα δυνατες ερμηνειες.Και μαζευτηκαν ολα τα πουρα, για ενα μαφιοζικο  σεναριο που πιθανοτατα το ειχαν διαβασει πριν χρονια,..:D

Μarvel καταντησε και ο Σκορτσεζε, μονο που αντι για spiderman και ιronman, εβαλε τον..irishman και του λοιπους μαφιοζους σουπερηρωες .4 ταινιες με την μαφια με τους ιδιους ηθοποιους και αλλες δυο τρεις για την βια στους ''δρομους'' .Η μιση του καριερα ..ευπεπτο action show για την μαφια .Συναγωνιζεται τον Tarantino σε βια και...''κοινωνικους προβληματισμους'' 😆

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισστερο για τον Σκορτσεζε.Εβγαινε και εκραζε τις ταινιες με σουπερ-ηρωες και αυτος κανει ακριβως το ιδιο οπως λες.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά τι εννοείτε κατήντησε Marvel ο Scorcese;

Προφανώς η ταινία μπορεί να είναι ξαναζεσταμένο φαγητό αλλά συγκρίνουμε τις 10 ταινίες το χρόνο που βγαίνουν για super heroes, από τις οποίες μπορεί η 1 να είναι αξιόλογη με τη φιλμογραφία του Scorcese;

Ωραία έκανε ξέρω γω 7 ταινίες για τη μαφία. Το υπόλοιπό και ιδιαιτέρως αξιόλογο και με ποικιλία έργο του το έχετε δει;

Για τσεκάρετε κάνα imdb τι έχει κάνει..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι το θεμα μου αν υπαρχουν καλυτερες ταινιες ή οχι...Η ταινια δε με χαλασε, αλλα δε μου εβγαλε συναισθηματα...την ειδα με καποιο ενδιαφερον, αλλα ηθελα παραπανω...

Λιγο παραπανω δραματοποιηση ρε παιδακι μου...σινεμα παω να δω, δε με ενδιαφερει η πραγματικοτητα...

Επεξ/σία από xavier
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ειδα και εγω την εν λογω ταινια.

Μου αρεσε?Προφανως.

Ειναι τα 3 μεγαλα ονοματα της ταινιας καλοι στους ρολους τους?Εννοειται.

Συμφωνω ομως με τις διθυραμβικες κριτικες?Οχι,την θεωρω ελαφρως overrated σαν ταινια(για το 94/100 στο metacritic).

Το πρωτο 1/3 περιπου της ταινιας ηταν προσωπικα αυτο που μου αρεσε περισσοτερο σαν περιεχομενο/σκηνες. Αργοτερα με την εισοδο του Jimmy και το Union,νιωθω οτι χαθηκε λιγο η μπαλα απο πλευρας εξελιξεων(δεν μαρεσε ο τροπος συχνης και αποτομης εναλλαγης μεταξυ γεγονοτων και ακομα και ετων(αυτο κακοφαινεται πολυ ασχημα με την διαφορα ηλικιας στις κορες).

Βεβαια ο Pacino ηταν ο αγαπημενος μου απο πλευρας ρολου με 2ρο τον Pesci και 3ο τον De niro. Για τον De Niro παρολο που εχει τον μεγαλυτερο χρονο επι της οθονης(μιας και υποτιθεται ειναι και ο κεντρικος χαρακτηρας της ιστοριας),μαρεσε στο πρωτο 1/3 της ταινιας(το εισαγωγικο δηλαδη)και καπως προς το φιναλε.

Αυτα που γενικα με χαλασαν στην ταινια ειναι

Spoiler

η ολη εξελιξη με το Union(πολυ σκορπια τα παρουσιαζαν τα πραγματα),και οτι δεν υπηρχε σχεδον καθολου αναπτυξη με την οικογενεια του De Niro και αυτο με την μια κορη την Peggy να την δειχνουν στο ακυρο,το θεωρω κακη επιλογη.

Τελος και εγω συμφωνω οτι η ταινια ειναι μεγαλυτερη απο οσο πρεπει και αρα πιο πολυ θα ελεγα οτι ταιριαζει σε Netflix παρα σε cinema.

Γενικα μου αφησε πιο πολυ την εικονα του 7.5/10 σαν περιεχομενο ταινιας,με τις ερμηνειες να την ανεβαζουν σε ενα 8/10 για μενα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.

ναι, καλη ταινια ειναι, δεν λεει κανεις το αντιθετο...η αντιδραση ειναι καθαρα στο 9/10 που εχει απο παντου...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
On 27/11/2019 at 23:40, mrpink said:

Και γιατί ρωτάς εμάς και δε ρωτάς το θείο λολ; Με το που βγαίνουν στο νέτφλιξ τις φέρνει κι ο θείος. Άμα είσαι ... βλαμμένος με την ποιότητα, περίμενε μέχρι αύριο, ίσως βγουν 4Κ ριπς. Τα βλέπω σε ένα σάιτ αλλά δεν έχουν ανεβεί ακόμα τα λινκ. Εκτός αν είναι μούφα

Βγήκε και σε 4Κ πάντως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...