aleks123 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Να πω κι εγώ (έχω μείνει και δουλέψει Ανατολικά οπότε έχω άποψη). Αν θέλεις ήσυχα αλλά όχι απόμερα όντως Αγιά Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου είναι ιδανική επιλογή. Με τα 650 είσαι οριακά για καλό διαμέρισμα 2,5 δωμάτια, πάρκινκγ, αυτόνομη, αποθήκη (80-90 τμ). Ψάξε μακριά από το μετρό εκεί πέφτουν οι τιμές. Θα σου πρότεινα να δεις και τα μεσόγεια (Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Σπατα, Καλύβια) κάπου κεντρικά για να μην είναι απόμερα. Θα μένεις σε χωριό, θα είσαι κοντά στη δουλειά αλλά και κοντά στη θάλασσα και αν θέλεις κέντρο πας με μετρό – προαστιακό. Είναι ιδανικά για μωρό παιδί θα μεγαλώσει με κοτούλες και πρόβατα και καθαρό αέρα. Δεν θα διάλεγα: Χαλάνδρι (πολύ κίνηση, φασαρία, μηδέν πάρκινγκ) Παλλήνη (βόθροι, μηδέν υποδομές: παρκα, γήπεδα, πεζοδρόμια κτλ) Γέρακας λίγο καλύτερα από Παλλήνη εξαρτάται την περιοχή. 2
Dinos1973 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Θα πρότεινα να κοιτάξεις το θέμα αγοράς, με ενοίκια πανω από €600 είσαι κοντα σε δοση δανείου 15ετιας. 5
CyberCr33p Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Εγώ μένω Γλυκά Νερά και έχω γραφείο στην Παιανία. Γνώμη μου είναι να ψάξεις σε Γλυκά Νερά (δεν υπάρχουν πολλά για ενοικίαση ελεύθερα), Κάντζα και Παιανία. Σε 10-15 λεπτά θα είσαι στη δουλειά σου. Εάν χρειαστείς μετρό 5-15 λεπτά είναι οι σταθμοί Δουκίσσης Πλακεντίας και Κάντζα. Όσο αφορά την αποχέτευση λογικά σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμη ή βρίσκεις παλιό σπίτι ανακαινισμένο που να έχει "ανοιχτού τύπου" βόθρο και δεν χρειάζεται άδειασμα ποτέ.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δεν μας εχει πει ο ts που ειναι μαθημενος να ζει αυτος και η γυναικα του. Δεν ειναι για ολους περιοχες οπως η Παιανια , η Νεα Μακρη και το Πορτο Ραφτη, ειδικα αν εχεις μαθει με ευκολιες μεγαλουπολης.
Dutch Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Θα πρότεινα να κοιτάξεις το θέμα αγοράς, με ενοίκια πανω από €600 είσαι κοντα σε δοση δανείου 15ετιας. Άνοιξες μεγάλο θέμα τώρα.... Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτήκαμε και αυτό πολύ σοβαρά....Αλλά δεν έχουμε ιδέα τι παίζει γενικά στην Ελλάδα με αυτό το θέμα....Δεν ξέρω δλδ αν αξίζει έναντι του ενοικίου... 27 λεπτά πριν, Talepwros είπε Δεν μας εχει πει ο ts που ειναι μαθημενος να ζει αυτος και η γυναικα του. Δεν ειναι για ολους περιοχες οπως η Παιανια , η Νεα Μακρη και το Πορτο Ραφτη, ειδικα αν εχεις μαθει με ευκολιες μεγαλουπολης. Πολύ σωστό.... Η αλήθεια είναι οτι κανεις από τους 2 δεν έχει ζήσει σε περιοχές "έξω", όπως Γλυκά Νερά, Κορωπί, Μαρκόπουλο κτλ... Και νμζ ότι δύσκολα θα πάμε σε κάτι τέτοιο...
Dinos1973 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dutch είπε Άνοιξες μεγάλο θέμα τώρα.... Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτήκαμε και αυτό πολύ σοβαρά....Αλλά δεν έχουμε ιδέα τι παίζει γενικά στην Ελλάδα με αυτό το θέμα....Δεν ξέρω δλδ αν αξίζει έναντι του ενοικίου... Λογο δουλείας κατοικώ στο Γαλάτσι από το 2016, είμαι τυχερος διότι σε πολυκατοικία του 2000 75τμ το ενοίκιο είναι στα €400. Τα προβλήματα είναι κυρίως η θέρμανση (πετρέλαιο) η οποία είναι κλειστεί διότι οι ένοικοι δεν πληρώνουν, υπάρχει αεριο στην γειτονιά αλλα δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρων για την συγκεκριμένη πολυκατοικία από τους ιδιοκτήτες , το αποτέλεσμα είναι να πληρώνω την ΔΕΗ (κλιματιστικά) περίπου €600 την σεζόν (χειμώνας). Τα ενοίκια στο Γαλάτσι είναι πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα, σκεφτόμασταν να μετακομίσουμε σε μεγαλύτερο διαμέρισμα αλλα δεν βρίσκεις κατω από €650, και ότι εμφανιστεί σε αγγελία είναι πανω από €650 και δεν μένει ανοίκιαστο πανω από μια εβδομάδα. Το καλοκαιρι έληγε το συμβόλαιο (2ετια) και περίμενα μια γεναια αύξηση. Από την άνοιξη κοιτούσαμε την αγορά. υπάρχουν αρκετά καλες ευκαιρίες για αγορά (80τμ νεόδμητα αλλα και παλαιά) με αρχικές τιμές (πριν διαπραγματεύσεις) από €140,000 εως €220,000. Το θέμα είναι ότι τα επιτόκια είναι ακόμα πολύ υψηλά (πανω από 4%) . τελικα δεν είχα αύξηση στο ενοίκιο (η ιδιοκτήτρια δεν ασχολείτο ενεργά και μένει εκτός Αττικής) αλλα είμαστε αποφασισμένοι για αγορά διότι δεν αξίζει ενοίκιο πανω από €600. Αλλα περιμένουμε να πέσουν τα επιτόκια (50% μετρητά και 50% δάνειο) διότι τα ενοίκια θα έχουν ανοδική πορεία τα επόμενα χρονια και η αγορά (εάν υπάρχει δυνατότητα) είναι μονόδρομος. τώρα σχετικά με την περιοχή, η άποψη μου είναι κατά ποσο το ακίνητο είναι σε λογική (εάν όχι ευκαιρία) τιμή και η περιοχή να μην είναι υποβαθμισμένη.Το θέμα για το που είναι η εργασία είναι σχετικο διότι στον ιδιωτικο τομέα υπάρχει η εναλλαγή από δουλειά σε δουλειά η ακόμα και η αλλαγή διεύθυνσης τις εταιρείας οπότε οι καθημερινές μετακινήσεις είναι επιβεβλημένες. Υπάρχει το θέμα με τα σχολεία (εάν υπάρχουν παιδιά) αλλα αυτό είναι short-term δηλαδή μην κολλάτε εάν υπάρχουν κοντα σχολεία διότι τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν παντα σχολείο!!! Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2019 από Dinos1973
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα