Dutch Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Ακου μονο τωρα μια συμβουλη. Τωρα που εισαι σε φαση αναζητησης. Προσπαθησε η περιοχη που θα πας να μην ειναι πανω απο μια ωρα οδηγησης απο τη δουλεια σου συνολικα την ημερα. Στο λεω εγω που κανω καθημερινα 80 χιλιομετρα, 2 ωρες οδηγηση. Μακροπροθεσμα θα σε κουρασει πολυ. 2 λεπτά πριν, SeaLion είπε Πάρε όλα τα παραπάνω tips και συμβουλέψου την γυναίκα σου, που (υποθέτω) θα την αφήνεις μόνη της μισή μέρα με ένα μωρό. Θέλετε να μπορείτε να έχετε υποδομές προσβάσιμες με τα πόδια ή να είναι όλα με το αμάξι; Προσωπικά, όσο πιο ανατολικά πηγαίνω στην Αττική, τόσο πιο μίζερα μου φαίνεται, δεν είναι ακριβώς σαν τα περίχωρα των επαρχιακών πόλεων, στις οποίες στο 10λεπτο είσαι στο κέντρο τους. Αφού δεν σας αρέσουν τα απόμερα, κινήσου γύρω από την Αττική οδό, κατά προτίμηση και από τη μέσα μεριά. Οι ωραίες γειτονιές που είναι πέρα από την Αττική οδό (βόρεια) είναι μάλλον ακριβές. Απόφυγε την Μεσογείων για τις μετακινήσεις σου, έχει κίνηση και πολλά φανάρια. Αυτο προσπαθω να αποφυγω παιδια... Να μην τρώω πολύ ώρα στο δρόμο, και παράλληλα να είμαστε σε ένα μέρος που θα έχει "υποδομές"! Γιατι όπως ειπέ ο @SeaLion η γυναίκα θα ειναι όλη μέρα μόνη και εννοείται ότι θα θέλει να κάνει τις βόλτες τις με το μωρό, και γενικά να έχει έυκολη πρόσβαση στα "κεντρικά". Άλλωστε στο πρώτο ποστ, ανέφερα την Αγία Παρασκευή σαν παράδειγμα για αυτό το λόγο... Και από ότι καταλαβαίνω, ακόμα και Ζωγράφου που λέει ο λόγος να βρούμε, αν η έξοδος στην Αττική οδό είναι εύκολη, τότε θα είμαστε καλά.... Απλά παίρνω ιδέες και εμπειρίες από όλους και τα βάζουμε στο μυαλό μας..... 1
kostakis81 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Dutch είπε Και πέρα από τα ενοίκια και την περιοχή, με τις συγκοινωνίες εκεί πάνω τί παίζει ? Γιατί όσο καλά και να είναι "γενικά", αν θέλουμε 2-3 λεωφορεία για να πάμε στο mall παράδειγμα και στις γειτονικές περιοχές...... απαραίτητη προϋπόθεση αυτοκίνητο αν είναι να μπλεξεισ με λεωφορεία αστο 1
unforgiven Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, kostakis81 είπε απαραίτητη προϋπόθεση αυτοκίνητο αν είναι να μπλεξεισ με λεωφορεία αστο Ναι, γενικά οι συγκοινωνίες στην περιοχή, ιδίως αν είσαι μακρυά από κεντρικούς οδικούς άξονες (Λ. Πεντέλης, Μεσογείων κτλ) είναι δράμα. Και αραιές, και χωρίς τήρηση του προγράμματος, και πολλές μετεπιβιβάσεις. Αν είναι να θέλεις μία ώρα στα λεωφορεία για να φτάσεις σε κεντρικό σημείο, άστα. Τα ΒΠ έχουν το πλεονέκτημα πως έχουν πολλά πάρκα και παιδικές χαρές. Η κυκλοφορία με το καρότσι είναι δύσκολη λόγω μικρών, κατεστραμένων, με αυτοκίνητα ή ανύπαρκτων πεζοδρομίων. Τουλάχιστον στους μη κεντρικούς δρόμους, είναι δράμα. 1
kti23 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όπως είπαν και οι προλαλησαντες και επειδή μένω Ραφήνα, μακριά από ανατολική Αττική εκτός και αν πρόκειται να δουλέψεις στο αεροδρόμιο. Για κανέναν λόγο τόσο μακριά είτε θα χαλάς σε βενζίνη είτε θα παίρνεις 3 διαφορετικά μέσα και ΚΤΕΛ (ναι και έχουμε 2019). Κακη οργάνωση , κακό περιβάλλον , μεγαλοχωρια με αντίληψη νεοέλληνα Και εγώ κοιτάζω για μετακόμιση εν τω μεταξυ κυρίως σε βόρεια προάστια. ΧΔ Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από kti23 2
kosko42 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Ζωγράφου στα σύνορα με Γουδί, κοντά στο μπαντμιντον. Συνδυάζει αρκετά πράγματα.
mechpanos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Αν σκοπεύεις να μείνεις για χρόνια (και βλέπεις ότι θα παραμείνεις πχ στην ίδια εταιρεία), αφού βρεις περιοχές τσέκαρε κάπου να είναι σχολεία (παιδικοί, νήπια, δημοτικά κλπ) σε σχετικά κοντινή απόσταση, να μην τρέχεις. Ε τώρα νομίζω οι περισσότερες περιοχές από Ιωνία - Χαλάνδρι - Μαρούσι - Αγ. Παρασκευή, Παπάγου κλπ πληρούν τα κριτήρια άμεσης πρόσβασης σε Αττική οδό και ποιοτικής καθημερινότητας. Στις εκτός αστικού ιστού περιοχές (Μαρκόπουλο, Παλλήνες, κλπ) δεν έχω κυκλοφορήσει ποτέ, και δεν ξέρω! 1
mitspetr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, Dutch είπε Αυτο προσπαθω να αποφυγω παιδια... Να μην τρώω πολύ ώρα στο δρόμο, και παράλληλα να είμαστε σε ένα μέρος που θα έχει "υποδομές"! Γιατι όπως ειπέ ο @SeaLion η γυναίκα θα ειναι όλη μέρα μόνη και εννοείται ότι θα θέλει να κάνει τις βόλτες τις με το μωρό, και γενικά να έχει έυκολη πρόσβαση στα "κεντρικά". Άλλωστε στο πρώτο ποστ, ανέφερα την Αγία Παρασκευή σαν παράδειγμα για αυτό το λόγο... Και από ότι καταλαβαίνω, ακόμα και Ζωγράφου που λέει ο λόγος να βρούμε, αν η έξοδος στην Αττική οδό είναι εύκολη, τότε θα είμαστε καλά.... Απλά παίρνω ιδέες και εμπειρίες από όλους και τα βάζουμε στο μυαλό μας..... Δεν συνυπολογίζεις την πυκνότητα κατοίκησης σε αυτές τις περιοχές που είναι άμεσα συνδεμένη με την κίνηση. Τι παει να πει Ζωγράφου είναι καλά; Επειδή είναι κοντά η Ατ. Οδός; Ξέρεις πόσο θες για τη μικρή απόσταση μέχρι την Ατ. Οδό ή από την Ατ. Οδό μέχρι Ζωγράφου ας πούμε; Και για πάρκινγκ... πιο εύκολα κερδίζεις το τζόκερ... . Δεν έχεις δει π.χ. την Κατεχάκη πλημυρισμένη από σταματημένα οχήματα και στις 4 λωρίδες. Ή δεν έχεις δει π.χ. την περιφερειακή του Καρέα από την έξοδο της Ατ. Οδού μέχρι το Βύρωνα π.χ. σταματημένα οχήματα από την κίνηση. Και όλα αυτά τις ώρες αιχμής εννοείται έτσι. Το πρωί και το απόγευμα που γυρνάς. Και αυτά όταν λειτουργούν όλα άψογα. Αν έχει καμιά απεργία στις συγκοινωνίες, καλύτερα να ξεχάσεις τη συγκεκριμένη μέρα για να πας στη δουλειά. Θα αποκλειστείς στο αυτοκίνητο - και δεν κάνω πλάκα! Τίποτε φίλε. Ο μέσος όρος μετακίνησης από και προς τη δουλειά είναι μία ώρα ή και μιάμιση με κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας στην Αθήνα. Για μένα κοιτάς όσο πιο κοντά γίνεται στη δουλειά σου να βρεις σπίτι. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις. 3
Leo18 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Στις 30/9/2019 στις 3:53 ΜΜ, Dutch είπε Έχεις δίκιο, αλλά παρέλειψα να πω ότι τα διόδια είναι πληρωμένα από την δουλειά! Λοιπόν επειδή νομίζω κατάλαβα που θα δουλεύεις, δούλευα εκεί κάποτε. Αρχικά εμένα Παιανία. Καλή ήσυχη περιοχή που πας μέχρι και με ποδήλατο στην δουλειά. Στα αρνητικά απόσταση από το κέντρο και δημόσια συγκοινωνία. Εγώ περισσότερο έμεινα Αγία Παρασκευή που την θεωρώ την ομορφότερη περιοχή να μένεις Αττική. Καταπράσινη, όμορφες πλατείες, ωραία καφέ, και κυρίως δεν είναι πυκνοκατοικημένη σαν ζούγκλα. Από εκεί σε 15 λεπτα θα είσαι στην δουλειά από Μεσογείων- Λαυριου. Άλλες βολικές περιοχές είναι όλες όσες έχουν είσοδο στην Αττική οδό από Παιανία μέχρι Ηράκλειο. 1
Djzan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Leo18 είπε Λοιπόν επειδή νομίζω κατάλαβα που θα δουλεύεις, δούλευα εκεί κάποτε. Αρχικά εμένα Παιανία. Καλή ήσυχη περιοχή που πας μέχρι και με ποδήλατο στην δουλειά. Στα αρνητικά απόσταση από το κέντρο και δημόσια συγκοινωνία. Εγώ περισσότερο έμεινα Αγία Παρασκευή που την θεωρώ την ομορφότερη περιοχή να μένεις Αττική. Καταπράσινη, όμορφες πλατείες, ωραία καφέ, και κυρίως δεν είναι πυκνοκατοικημένη σαν ζούγκλα. Από εκεί σε 15 λεπτα θα είσαι στην δουλειά από Μεσογείων- Λαυριου. Άλλες βολικές περιοχές είναι όλες όσες έχουν είσοδο στην Αττική οδό από Παιανία μέχρι Ηράκλειο. μονο μια εταιρια πληρωνει διοδια και την καταλαβες? 😂
Leo18 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Djzan είπε μονο μια εταιρια πληρωνει διοδια και την καταλαβες? 😂 Ναι μια. Δεν έχει και πολλές σε αυτό το σημείο. Αλλά και να μην είναι αυτή το ίδιο πράγμα είναι. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από Leo18
Alex2020 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Στις 30/9/2019 στις 3:47 ΜΜ, Dutch είπε Χαίρεται! Πρόκειται να μετακομίσω τους επόμενους μήνες στην Αττική καθώς ξεκινάω καινούργια δουλειά! Η οποία βρίσκεται κάπου στην Παιανία, κοντά στην Αττική οδό. Έχουμε ψιλοπελαγώσει με το θέμα "περιοχή διαμονής", και είπα να ρωτήσω για ιδέες! Είμαστε ζευγάρι 30δων με ενα μωρό καθ'οδόν! Ιδανικά θα θέλαμε πέρα από το να είναι βολικά για το καθημερινό commuting, να είναι και σε περιοχή που δεν θα είναι απόμερα. Για παράδειγμα έτσι όπως τα είδαμε τα πράγματα, η Αγία Παρασκευή φαίνεται ιδανική, ειδικά αν βρούμε σπίτι κοντά στην Αττική οδό... Ευελπιστούμε επίσης ότι θα έχουμε αμάξι από την πρώτη μερα... Ενοίκιο max 650! Κάθε πρόταση δεκτή! Σας ευχαριστώ! Η καλύτερη επιλογή είναι Γέρακας. Είσαι δίπλα στην Παινία και τα ενοίκια είναι -30% σε σχέση με μαρούσι αγία παρασκευή κτλ 28 λεπτά πριν, Djzan είπε μονο μια εταιρια πληρωνει διοδια και την καταλαβες? 😂 Και εγώ την κατάλαβα . Δεν έχει και πολλές εταιρίες στην παινία και μάλλον μόνο μία που πληρώνει διόδια προς και από την δουλειά στο σπίτι
afantos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Έχω μείνει Χολαργό και Μελίσσια. Καλές περιοχές και οι δύο με άνεση για μια βόλτα με το μωρό και γενικά κρατάνε τον χαρακτήρα της γειτονιάς. Τα Μελίσσια είναι γενικά πιο άνετα από κίνηση (πάρκινγκ, πολυκοσμία, και πολλές πολυκατοικίες) και έχουν περισσότερα καινούρια σπίτια στην τιμή που κοιτάς αλλά ο Χολαργός είναι πιο κοσμοπολίτικος και είναι (βασικό) πιο κοντά στο κέντρο και με μετρό. Μαγαζιά και άλλες ευκολίες έχουν και οι δύο περιοχές. Με το καλό να έρθεις καλή τύχη στο ψάξιμο. 1
paylidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ την κατάλαβα (Το ονομα του αφεντικού της έπαιζε κ στο σποτάκι του αμάν κάποτε) αλλά δεν έχει νόημα. για εμενα το ξαναλέω μακρυά από αυτά τα μέρη... η ίδια εταιρεία έχει και λεωφορεία μισθωμένα από οσο ξέρω από πολλά σημεία της αττικής εάν δουλεύεις το στάνταρ ωράριο τους και όχι στις βάρδιες που έχουν. Δες τα κ κάνε ανάλογα το πλάνο σου-σε συμφερει πολύ περισσότερο Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2019 από paylidis 1
deafman Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 10 hours ago, Dutch said: Ε και αυτό καλό είναι όμως! Από τέτοιες συζητήσεις μαθαίνεις και καταλαβαίνεις πολλά! Π.χ. δεν είχα ιδέα για το θέμα με την αποχέτευση στο Γερακα... Αλλωστε δεν περίμενα να απαντήσουν 20 άτομα και να συμφωνήσουν όλοι....😂😂 Αυτο ισχυει λιγο στο γερακα αλλα δεν ειναι ουτε κατι τραγικο ουτε ισχυει για ολη την περιοχη. Αν σε βολευει δηλαδη η τοποθεσια και η περιοχη η ιδια μπορεις να αποφυγεις τα προβληματικα σημεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα