kalyteros Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, έχοντας τελειώσει μηχανικών πληροφορικής και ασχοληθεί μέχρι ένα βαθμό με το Wordpress μια γνωστή μου μου ζήτησε να της δημιουργήσω μια σελίδα για το γυμναστήριο που επρόκειτο να ανοίξει. Συζητήσαμε,το έψαξα και αποφάσισα να το δημιουργήσω με το Divi theme/builder μιας και εδώ μια Α εμπειρία πάνω σ' αυτό. Η σελίδα θα έχει κάποια μενού/φωτο/αρθρα και μέχρι εκεί. Η κοπέλα δεν έχει καμία επαφή με την συγκεκριμένη τεχνολογία και αναρωτιέμαι πόσο θα πρέπει να ζητήσω πέρα από τα λεφτά για host/domain/theme. Θα μου πείτε ο καθένας ζητάει ότι θέλει αλλα σκέφτομαι να της πω περίπου 500ε σύνολο και για 1 χρόνο After sale support σε οτιδήποτε χρειαστεί. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.
slk200gr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 αναλογα την δουλεια,κανεις δεν μπορει να σου πει κατι πιο συκεκριμενο,εμενα στοιχισε 1200 ε ,πολλες φωτο και αρκετο μενου (οχι ηλεκτρονικο καταστημα ),γνωστος εχει κανει με 200 ε (στην ουσια 2 σελιδες και ερασιτεχνικη δουλεια
StigmaX Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 O καθένας χρεώνει αυτά που μπορεί, και αυτά που αξίζει. Αλλά χρεώνει η atnet που έχει πελάτες όπως την τράπεζα Πειραιώς, αλλα εγώ που μπορεί να έχω πέντε ΑΕ πελάτες, και προφανώς αλλά εσύ χωρίς portfolio, επιχειρησιακή σύσταση κτλ. Πελάτες υπάρχουν για όλες τις κατηγορίες τιμών, και ο καθένας μας κοστολογεί το χρόνο του με βάσει τις δικές του ανάγκες. Στο θέμα σου τώρα, στα 500€ με το support μεσα ζητάς να βρεις το μπελά σου. Οι ώρες ενασχόλησης και εκπαιδευσης με τον πελάτη μπορούν να γίνουν από το πουθενά πολλές περισσότερες από αυτές που χρειάστηκε για να κατασκευαστεί η σελίδα. Προσωπικά μετά από 10+ χρόνια στο χώρο και με εδραιωμένη πελατεία, δεν στέλνω προσφορά κάτω από 1.500€, χώρια support, χώρια φιλοξενία. 3
onelonelystar Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, StigmaX είπε Προσωπικά μετά από 10+ χρόνια στο χώρο και με εδραιωμένη πελατεία, δεν στέλνω προσφορά κάτω από 1.500€, χώρια support, χώρια φιλοξενία. Και πολύ καλά κάνεις, αλλά αν κατάλαβα καλά ο φίλος μας θα κάνει freelance project, οπότε δεν μπορεί να χτυπήσει τέτοια τιμή.. οσον αφορά το support, συμφωνώ απόλυτα. Εγώ σε όσα freelance websites έχω κάνει, τους δίνω 1 μήνα δωρεάν support από τη στιγμή που παραδίδω το site. Αν θυμηθεί ο πελάτης δηλ μετά από 10 μήνες να του αλλάξω κάτι, άντε τώρα να δεις τι και πως είχες κάνει στο site..
kalyteros Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σίγουρα δεν θέλω να πάω παραπάνω στα λεφτά καθώς το project Θα είναι από τα πρώτα μου. Απλώς ήθελα να ρωτήσω για το support και τα λεφτά αν φαίνονται πολλά. Με καλύψατε παρ'όλα αυτά.
DimitrisLiar Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Τουλάχιστον στην δική μου εταιρεία θα σου πω πως χρεώνω Domain name 20€/2 χρόνια VPS Server 150 € / χρόνο SSL Certificate 50€/χρόνο Ιστοσελίδα με κάποιο CMS (Wordpress, Joomla,...) με τα βασικά χωρίς σύστημα εγγραφών κ.α.. 650- 950 €. Ιστοσελίδα custom Δεν μπορώ να σου πω ανάλογα τι θα ζητήσει ο πελάτης Δημιουργία & Σύνδεση Google analytics & ads 50 € Σύνδεση με την υπηρεσία Hotjar 50€ Εκπαίδευση λειτουργίας δωρεάν Υποστήριξη ανάλογα από 500 - 2500 το χρόνο.
xrhstosiak Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Στις 30/9/2019 στις 2:54 ΜΜ, kalyteros είπε Συζητήσαμε,το έψαξα και αποφάσισα να το δημιουργήσω με το Divi theme/builder μιας και εδώ μια Α εμπειρία πάνω σ' αυτό. Την γνωστη σου την εχεις ενημερωσει οτι θα κανεις χρηση ενος θεματος (divi) που εχει ετησια χρεωση, αρα της προσθετεις καθε χρονο ενα επιπλεον παγιο κοστος εκτος υπολοιπα (domain, hosting κ.α); ελπιζω να μην κανεις χρηση κατεβασμενου θεματος απο τον θειο... εκτος αν εχεις Lifetime Access συνδρομη οποτε ακυρο το σχολιο μου
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Για πρώτη σου δουλειά νομίζω ότι τα €500 είναι μια χαρά αμοιβή. Απλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις, έστω και στο περίπου, τι θα αφορά το support. Για παράδειγμα όποτε χρειάζεται νέο περιεχόμενο θα το βάζεις εσύ ή θα την εκπαιδεύσεις να το βάζει μόνη της; Πρέπει να τα δείτε αυτά και να κάνεις μια εκτίμηση μέσες-άκρες πόσες ώρες θα φας για το support. Αν είναι 10-20 ωρίτσες μέσα στο χρόνο πάει κι έρχεται να τις καλύψεις με το αρχικό ποσό και πάντα υπό το πρίσμα μιας πρώτης δουλειάς. Για παραπάνω μάλλον θα πρέπει να χρεώσεις. Και μιας και είμαστε στο θέμα, δοκίμασε να πάρεις και κάνα κατοστάρι το μήνα έξτρα για διαχείριση social media. Στήνεις μια σελίδα στο fb και μια-δυο φορές τη βδομάδα ανεβάζεις φωτογραφίες που σου στέλνει από το γυμναστήριο και κάνεις moderation στα σχόλια. Εύκολα λεφτά και το κάνουν όλοι.
tkarts Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Νομίζω πως όλα όσα λέτε είναι ολόσωστα. Το μόνο που θα πρόσθετα είναι να διευκρινιστεί εξ' αρχής ότι η δημιουργία ιστοσελίδας δεν είναι απλά "πατάω το κουμπί και βγαίνει..." Δυστυχώς πολλοί "πελάτες" αυτό νομίζουν και όσα λεφτά και να τους πεις πολλά τα θεωρούν. Εγώ συνήθως κάνω μια προσφορά ΕΝΤΥΠΗ, συζητούμε πάνω σ' αυτή, τη διορθώνουμε, καταλήγουμε σε μία τελική τιμή, την υπογράφουμε και έπειτα όλα παίρνουν το δρόμο τους. Δε σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στην πορεία, αλλά υπάρχει μια βάση να κινηθείς σε περίπτωση υπερβολικών απαιτήσεων ή διορθώσεων. 1
polaki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2019 στις 7:55 ΜΜ, tkarts είπε Δε σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στην πορεία, αλλά υπάρχει μια βάση να κινηθείς σε περίπτωση υπερβολικών απαιτήσεων ή διορθώσεων. To σημαντικότερο είναι όπως είπες να υπάρχουν υπογραφές σε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά specs. Αν υπάρχουν και ο πελάτης αρχίσει να ζητάει τα κλασικά "α ξέχασα να σου πω, να βάλουμε και αυτό..." τα οποία γίνονται ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ γιατί είναι στο DNΑ του Έλληνα και γίνονται σε κάθε επάγγελμα (πχ φωνάζεις ηλεκτρολόγο και μόνο τον καναπέ που δε του ζητάς να σου κάνει απεντομωση), μπορούμε κάλλιστα να ζητήσουμε κάτι έξτρα. Όταν μένουμε στα λόγια, χωρίς να υπάρχει κάτι συμφωνημένο σε χαρτί, είναι δεδομένο ότι μία από τις 2 πλευρές (και συνήθως και οι 2) θα είναι σε κάποια φάση του project δυσαρεστημένη. @kalyteros 1 χρόνο aftersales support μην το κάνεις. 9 στις 10 φορές θα θυμηθεί να ασχοληθεί με το site τον 11ο μήνα, και θα σε πρήξει στις ερωτήσεις και τις απορίες στο 90φεύγα (και χωρίς VAR..). Επίσης μιας και ανέφερες "φίλη", όσο είσαι στις αρχές φυσικά "εκμεταλεύσου" τις γνωριμίες για να χτίσεις portfolio. Έχοντας εμπειρία στο χώρο 13 χρόνια (αν και δεν είμαι developer), μπορώ με το χέρι στην καρδιά να πω ότι όσο εσύ σκέφτεσαι "θα κάνω μία φιλική τιμή", τόσο η άλλη πλευρά σκέφτεται "θα ΜΟΥ κάνει μία φιλική τιμή *ΚΑΙ* θα μπορώ να τον πρήξω ελεύθερα". Η τελευταία φορά που κάναμε κάτι για φίλο ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ως προσωπική μου βοήθεια προς εκείνον επειδή έφευγε αμερική και ήθελε ένα site προβολής του εαυτού του (είναι ηθοποιός). Το έκανα στο theme AVADA (ψάξτο, πανεύκολο στη χρήση) και ξεκίνησα μόνο αφού μου είχε δώσει όλο το υλικό επ'ακριβώς που θα μπει τί. Σε 1.5 απόγευμα είχε βγει, και τη δουλειά του την κάνει. Έχω πάνω από 7 χρόνια να ασχοληθώ με φίλους. Μόνο μπλέξιμο είχα, και ελάχιστες φορές πραγματικά είχε νόημα. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2019 από polaki 1
geo9419 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2019 Εκανα το πρώτο μου website πριν 18 χρόνια το 2001 για κάποιον συγγενή μου και πήρα 500 ευρώ. Νομίζω ειναι λογική τιμή. Το support που αναφερεις ειναι υποχρεωτικό εκτός εαν θελει πλήρης αλλαγή οπότε εκει θα ζητήσεις extra. Εαν μεινει ικανοποιημένη και σε αυτό ειναι και η τιμή θα σε συστήσει και σε αλλους γνωστούς οποτε θα αποκτήσεις και νεα πελατεία συν οτι θα το βαλεις και στο portfolio σου για να το δειχνεις σε απαιτητικούς πελάτες που θα ζητανε να δουνε την δουλεία σου. Τότε μόνο ζήτα παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα