allen_28 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Αλο! Παιδες εχω ενα πισακι το οποιο φοραει τα παρακατω CPU Intel Core i3 3225 @ 3.30GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM 4,00GB Dual-Channel DDR3 Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. P8Z77-V LX2 (LGA1155) Graphics SyncMaster (1440x900@60Hz) Intel HD Graphics 4000 (ASUStek Computer Inc) ,socket 1155 και τα μυαλα στα καγκελα. Σκεφτομουν να κανω γενικη αναβαθμιση δηλαδη pc απτην αρχη αλλα μετα ειχα μια σκεψη να κανω αναβαθμιση πανω σε οτι εχω. Θα βγει οικονομικοτερο αν βαλω Intel i5 ή i7 3ης γενιας; Θα μπορει να ανταπεξελθει σε games νεας κυκλοφοριας; Δεν με νοιαζει να ειναι σε ultra settings προφανως. Επισης δεν εχω ιδεα ποια γραφικων να κουμπωσω που να ανταπεξερχεται και αυτη στις απαιτησεις. Βοηθεια!
Ryzenlake Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Ένας i7 3ης γενιάς είναι αξιοπρεπεστατος, απλά θα πρέπει να τον βρεις σε καλή τιμή και κατάσταση, συν ότι θα χρειαστείς ram, γιστι με 4gb απλά δεν. Μέχρι 50-60 ευρώ αν βρεις 3770 είναι okay, παραπάνω δεν θα έδινα. 1
Voodooman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω το ίδιο mobo, τα υπόλοιπα specs τα βλέπεις στην υπογραφή μου. Aγόρασα τον 3770k πριν από σχεδόν 3 χρόνια στα €200, σοβαρά λεφτά ακόμη και τότε για αυτήν την CPU, αλλά και εγώ σαν εσένα δεν ήθελα να πάω σε νέα πλατφόρμα. Είχα ήδη 8GB και δυσκολεύτηκα να βρω άλλα 2Χ4 συμβατά με τα δικά μου, τελικά βρήκα. Τελικά, με περίπου €400 (περισσότερα έδωσα, απλά υπολογίζω και την πώληση των προηγούμενων κομματιών μου) έβαλα CPU, μνήμες, GPU και το αποτέλεσμα δεν είναι κακό, ακόμη και τώρα παίζει τα πάντα συμπαθητικά, ακόμη και στα 1440p. Οι διαφορές της CPU σου από τον 3770k είναι τεράστιες. Το θέμα είναι ποιος θα σου πουλήσει 3770k/μνήμες και δεν θα σου ζητάει την μάνα του και τον πατέρα του. Στο ebay βλέπω να τους πουλάνε σκέτους γύρω στα €150 που είναι εκτός πραγματικότητας για εμένα, αλλά και αυτοί προφανώς τέτοιες περιπτώσεις ψάχνουν, ανθρώπων που δεν θέλουν να αναβαθμίσουν συνολικά. Εγώ προσωπικά, αν πουλούσα, θα πουλούσα όλο το πακέτο μου CPU/mobo/μνήμες μαζί και θα ζητούσα κανένα 250άρι. Αλλά ούτε εμένα με συμφέρει αυτό, καλύτερα να κρατήσω το-αντικειμενικά- αρκετά ισχυρό πακέτο και να το κάνω δεύτερο PC. Τελικά είναι να πέσεις στην περίπτωση. Αν έχει όρεξη για ψάξιμο (όπως είχα εγώ τότε) ίσως κάνεις την δουλειά σου, αλλιώς καλύτερα με αυτά τα χρήματα να πάρεις κάτι σύγχρονο , που θα έχει πιθανότητες και για μελλοντική αναβάθμιση. Στο κάτω κάτω, τί κερδίζεις ουσιαστικά; Κανένα πενηντάρικο ίσως, επειδή κρατάς το ίδιο mobo. Για να συνοψίσουμε. Αν έβρισκες πακέτο 3770k + 16GB μνήμης γύρω στα €180 ξέρω'γω τότε ίσως κάτι κάναμε. Μετά θες και κάρτα. Οτιδήποτε από RX480 4GB, GeForce 1060 6GB και πάνω είναι ό,τι πρέπει, άλλα €150 το πολύ. Με ~€300 θα έφτιαχνες ωραίο μηχάνημα, αλλά ρεαλιστικά δεν το βλέπω να γίνεται... Καλύτερα να πάρεις κάτι σύγχρονο, πουλάς και το mobo σου κανένα πενηντάρικο και τέλος. Edit: Από ό,τι βλέπω έπεσα έξω, βρίσκεις 3770k και μνήμες με γύρω στα €150. Σε αυτήν την τιμή θα ψηνόμουν, βάζεις και μια κάρτα που σου είπα και φτιάχνεις ένα καλό μηχάνημα, καμιά σχέση με αυτό που έχεις. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Voodooman 1
Crus Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συμφωνω με το ποστ του φιλου πανω. Αν συζηταγαμε πριν 2-3 χρονια θα σου ελεγα οτι αξιζει να πας σε εναν i7-3770k, να κουμπωσεις και 8-16GB, να βαλεις και εναν SSD (αν δεν εχεις) και να κανεις την δουλεια σου. Πλεον δεν αξιζει. Ειδικα εσυ που θες το PC για gaming και ακομα περισσοτερο οταν βλεπω οτι δεν θα χρειαστεις μονο CPU. Ειτε κανε το 2ο pc, ειτε σπρωξε το πακετο οπως ειναι και βαλε κατι παραπανω να στησεις καινουριο συστημα. Εξαιρεση αποτελει αν εβρισκες πακετο CPU+RAM με 100-120 ευρω και εβαζες μια μεταχειρισμενη GTX1070 με 200 ευρω ή καινουρια RX580 με 180 ευρω. Και παλι θα ειχα επιφυλαξεις να στο προτεινω αλλα τουλαχιστον θα εκανες την δουλεια σου για 1-2 χρονια ακομα, περιμενοντας το DDR5 & PCIE5 που φαινονται να ειναι τεχνολογιες τουλαχιστον της επομενης 5ετιας. Μην ξεχνας οτι τα νεα games και κυριως αυτα που θα ερθουν απο το 2020 και επειτα θα ειναι στημενα να δουλευουν σε 8πυρηνα συστηματα οπως θα ειναι και οι κονσολες της νεας γενιας. Οποιος στηνει σημερα Gaming PC και δεν ξεκιναει απο Ryzen 3600 ή i5 9600/i7 8700 θα εχει σοβαρα bottlenecks στο μελλον. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Crus 2
allen_28 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ησασταν κατατοπιστικοτατοι , ευχαριστω για το χρονο σας. Μιλαμε για pre-owned CPU προφανως σε αυτες τις τιμες ετσι; Πως θα μπορω να δω αν υπαρχει φθορα (τι ειναι ουσιαστικα αυτο που παιζει να την εχει προκαλεσει;) Επισης σκεφτομουν και εγω αυτο που ειπε ο Crus πανω , οτι δεν ειναι αρκετα future proof κατι τετοιο , δηλαδη αν σε τελικη αναλυση θα αξιζε πραγματικα ,περα απο την τιμη που θεσαμε εδω παρεα δηλαδη 130-150 ευρω CPU/μνημες και αλλα τοσα περιπου για GPU. Edit: H mobo και η CPU παιζουν ρολο στη συμβατοτητα της GPU; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από allen_28
Voodooman Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, allen_28 είπε Ησασταν κατατοπιστικοτατοι , ευχαριστω για το χρονο σας. Μιλαμε για pre-owned CPU προφανως σε αυτες τις τιμες ετσι; Πως θα μπορω να δω αν υπαρχει φθορα (τι ειναι ουσιαστικα αυτο που παιζει να την εχει προκαλεσει;) Επισης σκεφτομουν και εγω αυτο που ειπε ο Crus πανω , οτι δεν ειναι αρκετα future proof κατι τετοιο , δηλαδη αν σε τελικη αναλυση θα αξιζε πραγματικα ,περα απο την τιμη που θεσαμε εδω παρεα δηλαδη 130-150 ευρω CPU/μνημες και αλλα τοσα περιπου για GPU. Ναι, φυσικά μεταχειρισμένο. Δεν νομίζω να υπάρχει 3770k που δεν τον εχουν υπερχρονίσει. Εγώ τον κούμπωσα στο mobo και πριν καν μπουτάρει για πρώτη φορά, μπήκα στο BIOS και τον πήγα από τα 3.5 στα 4.2...Μετά τον ανέβασα και άλλο. Αν δεν πέσεις σε κανέναν τρελό κάτοχο που να τον ξέσκισε, δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αλλά και σε τέτοιον να πέσεις, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει κάποιου είδους πρόβλημα. Future proof σίγουρα δεν είναι, αλλά μην τον υποτιμάς και πολύ, είναι αρκετά γρήγορος επεξεργαστής και με τα σημερινά δεδομένα. Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό, ή δίνεις €300 και έχεις ένα μηχάνημα που παίζει τώρα τα πάντα τουλάχιστον καλά ή δίνεις ένα σοβαρό ποσό (ίσως γύρω στα €700) και ησυχάζεις για αρκετό καιρό. Για εμένα πάντως, για να πεις ότι θα ησυχάσεις πραγματικά για πολλά χρόνια, θα χρειαζόσουν κανένα χιλιάρικο για το σετ CPU/mobo/μνήμες/GPU...
allen_28 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Εισαι απιστευτος φιλαρακι σε ευχαριστω πολυ! Και οσους απαντησαν επισης σε αυτο το thread. Cheers 🍻
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα