Προς το περιεχόμενο

Massive Open Online Courses (MOOCs)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πιστοποιησεις απο EDX, UDEMY κλπ μετρανε στο βιογραφικο σου αν δεν εχεις πτυχιο? Μπορεις να βρεις εργασια πανω στη πληροφορικη εστω και junior level μονο με projects και και καποια πιστοποιηση απο EDX ακομα και αν δεν εχεις καποιο πτυχιο?  Επισης το treehouse εχει τα λεγομενα techdegree https://join.teamtreehouse.com/techdegree/ εχει καποιος εμπειρια ?

Επεξ/σία από dimlevi
Δημοσ.

Για τα συγκεκριμένα που λες δεν ξέρω αν έχουν ζήτηση, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η πιστοποίηση της cisco ccna έχει πολύ ζήτηση στην αγορά, τόσο Ελλάδα όσο και εξωτερικό, αλλά να ξέρεις ότι είναι δύσκολα να τα αποκτήσεις θέλει να έχεις αρκετές γνώσεις πάνω στα δίκτυα.

Δημοσ.

10 λεπτά πριν, neo80 είπε

Για τα συγκεκριμένα που λες δεν ξέρω αν έχουν ζήτηση, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι η πιστοποίηση της cisco ccna έχει πολύ ζήτηση στην αγορά, τόσο Ελλάδα όσο και εξωτερικό, αλλά να ξέρεις ότι είναι δύσκολα να τα αποκτήσεις θέλει να έχεις αρκετές γνώσεις πάνω στα δίκτυα.

Και το ccna σκεφτομαι και το CompTIA να τα κουμπωσω μαζι με certificates απο online πλατφόρμες. 

Δημοσ.

τα comptia δεν τα έχουν και τόσο σε εκτίμηση εδώ Ελλάδα να το ξέρεις πάντως δεν έχω ακούσει καλά λόγια.

Στο εξωτερικό ίσως να είναι καλύτερα δεν ξέρω πάντως της cisco έχουν αξία παντού αλλά είναι δύσκολα τα άτιμα.

Γνώμη μου είναι αν τα πάρεις φύγε για εξωτερικό μην κάθεσαι Ελλάδα τα πράγματα είναι τραγελαφικά. Τα περισσότερα αφεντικά είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται απο τεχνολογία.

Δες και αυτό το βίντεο που μιλάει για το CCNA.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, neo80 είπε

τα comptia δεν τα έχουν και τόσο σε εκτίμηση εδώ Ελλάδα να το ξέρεις πάντως δεν έχω ακούσει καλά λόγια.

Στο εξωτερικό ίσως να είναι καλύτερα δεν ξέρω πάντως της cisco έχουν αξία παντού αλλά είναι δύσκολα τα άτιμα.

Γνώμη μου είναι αν τα πάρεις φύγε για εξωτερικό μην κάθεσαι Ελλάδα τα πράγματα είναι τραγελαφικά. Τα περισσότερα αφεντικά είναι τεχνολογικά αναλφάβητοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται απο τεχνολογία.

Δες και αυτό το βίντεο που μιλάει για το CCNA.

Μπορεις να βγεις εξω μονο με το  cisco  και μερικα certs?

Δε κοιταω αποκλειστικά για δίκτυα γενικα ρωτησα γιατί με ενδιαφέρει και ο το web development η προγραμματισμός αν υπαρχει περίπτωση να βρεις δουλειά χωρις πτυχίο.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, donblunts είπε

Η ύλη πάντως του CCNA και γενικά της CISCO απέχει αρκετά απ'το Web development.

Προφανώς αλλα μαρεσουν και τα δικτυα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimlevi είπε

Μπορεις να βγεις εξω μονο με το  cisco  και μερικα certs?

Δυστυχώς όχι θες και ένα πτυχίο ΤΕΙ/ΑΕΙ ή πάνω στα δίκτυα ή στον προγραμματισμό.Αλλά και προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 χρόνια.

μόνο με ένα πιστοποιητικό δεν κάνεις δουλειά. Είναι όμως ένα + στο βιογραφικό σου.

Υπάρχει λόγος που προτιμάνε αυτούς που έχουν cisco το λέει μέσα στο βίντεο που παρέθεσα νομίζω παίρνουν δωρεάν ρούτερ για καθε υπάλληλο που προσλαμβάνουν που έχει πιστοποίηση της CISCO.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, dimlevi είπε

Οι πιστοποιησεις απο EDX, UDEMY κλπ μετρανε στο βιογραφικο σου αν δεν εχεις πτυχιο? Μπορεις να βρεις εργασια πανω στη πληροφορικη εστω και junior level μονο με projects και και καποια πιστοποιηση απο EDX ακομα και αν δεν εχεις καποιο πτυχιο?  Επισης το treehouse εχει τα λεγομενα techdegree https://join.teamtreehouse.com/techdegree/ εχει καποιος εμπειρια ?

Ειναι δυσκολοτερο να βρεις δουλεια χωρις bachelor's degree. Αλλα, δεν ειναι ακατορθωτο. Ανεβασε projects στο github/bitbucket με αναλυτικη περιγραφη. Ηοw to build/compile κτλπ. Projectakia που χρησιμοποιουν διαφορες τεχνολογιες εχουν μεγαλη περαση. Πχ ενα backend προγραμμα που καλει μια βαση δεδομενων για διαφορα queries, και τα εμφανιζει σε μια HTML φορμα.

Νομιζω οτι τα personal projects μπορουν να σε βοηθησουν τρομακτικα να βρεις μια entry δουλεια. Οσον αφορα τα moocs, το Helsinki mooc ειναι πολυ γνωστο και πολυς κοσμος το παρακολουθει. Δινει μια παρα πολυ καλη εισαγωγη στο OOP και στην Java

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπόψιν ότι την πιστοποίηση της cisco όπως & με την comptia θα πρέπει να την ανανεώσεις έτσι έχω διαβάσει κάπου.

Οπότε αν θες πραγματικά να πάρεις πιστοποίηση ξεκίνα διάβασμα γερώ.

Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν βιβλία δωρεάν στο διαδίκτυο στα Ελληνικά για cisco & Comptia, αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει γιατί με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω κάποια πράγματα πάνω στα δίκτυα αλλά και στο hardware των pc εγκυκλοπεδικά.

Επεξ/σία από neo80
Δημοσ.
Στις 30/9/2019 στις 12:27 ΠΜ, neo80 είπε

Ccna έχουν πάρα πολλοί έξω , επίσης οι εταιρίες στην Ελλάδα παίρνουν πολύ λίγα άτομα γενικά , διάβασε εδώ B)

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/9/2019 στις 12:39 ΠΜ, dimlevi είπε

Και το ccna σκεφτομαι και το CompTIA να τα κουμπωσω μαζι με certificates απο online πλατφόρμες. 

αρχικά πρέπει να αποφασίσεις τι θες να κάνεις.Αν θες για dev  δεν θα τον νοιαξει κανέναν αν έχεις ccna .Οπότε καλύτερα μην χάνεις τον χρόνο σου και κάνε στοχευμένες κινήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, MitsarasAth είπε

αρχικά πρέπει να αποφασίσεις τι θες να κάνεις.Αν θες για dev  δεν θα τον νοιαξει κανέναν αν έχεις ccna .Οπότε καλύτερα μην χάνεις τον χρόνο σου και κάνε στοχευμένες κινήσεις

Ειπα παραπανω οτι με ενδιαφερουν και τα δικτυα οποτε γιατι να μη το συνδιασω. Πρωτα κοιταω για δουλεια σε dev γιαυτο και ρωτησα αν μετρανε σε βιογραφικο αν δεν εχεις πτυχιο.

Δημοσ.
Στις 4/10/2019 στις 10:20 ΜΜ, dimlevi είπε

Ειπα παραπανω οτι με ενδιαφερουν και τα δικτυα οποτε γιατι να μη το συνδιασω. Πρωτα κοιταω για δουλεια σε dev γιαυτο και ρωτησα αν μετρανε σε βιογραφικο αν δεν εχεις πτυχιο.

Εαν θες να τα μάθεις και τα δυο πολύ καλά ( δίκτυα - προγραμματισμό ) είναι δύσκολο εκτός εαν είσαι 22 ώρες πάνω στον υπολογιστή , πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εαν έχεις το κουράγιο - υπομονή για όλο αυτό ( δεν σε αποθαρρύνω , απλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια ) B)

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ss13 είπε

Εαν θες να τα μάθεις και τα δυο πολύ καλά ( δίκτυα - προγραμματισμό ) είναι δύσκολο εκτός εαν είσαι 22 ώρες πάνω στον υπολογιστή , πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εαν έχεις το κουράγιο - υπομονή για όλο αυτό ( δεν σε αποθαρρύνω , απλά αυτή είναι η ωμή αλήθεια ) B)

Προφανως οχι και τα δυο ταυτοχρονα. Μπορεις να μου πεις σε παρακαλω εκτος απο ccna τι αλλο θα με βοηθουσε στο να βρω μια θεση σε εταιρεια ειμαι λιγο μπερδεμενος αν αξιζει να εχω το comptia  η οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...