darlito1990 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα στα μέλη του insomnia, Θα χρειστώ την βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου από εμένα ώστε να λύσω ένα πρόβλημα που με δυσκολεύει στην εργασία μου. Το πρόβλημα είναι το εξής: Έχω δύο στήλες σε ένα αρχείο στο excel. Η "Α" στήλη έχει την περιγραφή κάποιων υλικών που θέλω να αγοράσω (text) Η "Β" στήλη έχει τους προμηθευτές των αντίστοιχων υλικών. Δηλαδή το υλικό στο κελί "Α1" συνδέεται με τον προμηθευτή στο κελί "Β1". Υπάρχει άλλη μια έστω "Γ" στήλη με τις περιγραφές των νέων υλικών που πρέπει να παραγγελθούν. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής: Να συγκρίνω τα texts στις περιγραφές των νέων υλικών με τις παλιές περιγραφές και για όσες είναι ίδια η περιγραφή να δημιουργείται δίπλα στο κελί, με το νέο υλικό, ο αντίστοιχος προμηθευτής. Αν δεν υπάρχει αντιστοιχία να προχωράει στο επόμενο κελί *Υπ' όψιν η στήλη "Α" καθώς και η "Β" ως φυσικό επακόλουθο της αντιστοιχίας τους είναι μεγαλύτερες από την στήλη "Γ". Λόγω περιορισμένου χρόνου καθώς και γνώσης στον "προγραμματισμό" στο excel το προχωράω πολύ αργά. Ανοιχτός σε προτάσεις ή κάποιο εναλλακτικό τρόπο ίσως ευκολότερο με σκοπό την επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Mene Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εδώ μπορείς να προχωρήσεις με μια απλή VLOOKUP: Στο D1 μπορείς να βάλεις: =VLOOKUP(C1;A:B;2;FALSE) Στο D2: =VLOOKUP(C2;A:B;2;FALSE) , Στο D3: =VLOOKUP(C3;A:B;2;FALSE) , κ.ο.κ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από Mene 2 1
archer100 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με τη συναρτηση VLOOKUP θα εχεις αυτο που θελεις Στο κελι Δ1 θα ειναι: =VLOOKUP(Γ1 ; Α:Β ; 2 ) Και θα τραβηξεις κατω στα υπολοιπα κελια της στηλης Δ Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από archer100 1
darlito1990 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Mene είπε Εδώ μπορείς να προχωρήσεις με μια απλή VLOOKUP: Στο D1 μπορείς να βάλεις: =VLOOKUP(C1;A:B;2;FALSE) Στο D2: =VLOOKUP(C2;A:B;2;FALSE) , Στο D3: =VLOOKUP(C3;A:B;2;FALSE) , κ.ο.κ. Done Δεν έχω λόγια!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα