Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω γραφτει και ξεκινησει αυτο το MOOC  https://courses.edx.org/courses/course-v1:HarvardX+CS50+X/course/ το οποιο σε ξεκιναει με τη C. Θελω να ρωτησω σαν αρχαριος στον προγραμματισμο αξιζει να ξεκινησω απο C ? και γενικα αν αξιζει να τη μαθει κανεις το 2019.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρταται την ηλικια σου και για ποιο λογο θες να μαθεις C.

• Εισαι μαθητης πχ Λυκειου κλπ και θες να κανεις μια εισαγωγη?
  • Ειναι να ξεκινησεις πχ μια σχολη  πληροφορικης και την εχεις μαθημα στο 1ο ετος?
  • Εισαι 30ρης και καιγεσαι να βρεις δουλεια?

Αν ισχυει το τελευταιο, τοτε για μενα οχι, μην ξεκινησεις με C. Σε καθε αλλη περιπτωση που αναφερω, δεν εχεις να χασεις τπτ. Αντιθετως μονο να κερδισεις.

υγ. Αν αποφασισεις να ξεκινησεις τελικα, εχε υποψην σου και την τρομερη playlist του τιτανοτεραστιου Ψούνη.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickname2016 είπε

• Ειναι να ξεκινησεις πχ μια σχολη  πληροφορικης και την εχεις μαθημα στο 1ο ετος?

Αν ισχυει το τελευταιο, τοτε για μενα οχι, μην ξεκινησεις με C. Σε καθε αλλη περιπτωση που αναφερω, δεν εχεις να χασεις τπτ. Αντιθετως μονο να κερδισεις.

υγ. Αν αποφασισεις να ξεκινησεις τελικα, εχε υποψην σου και την τρομερη playlist του τιτανοτεραστιου Ψούνη.

26 ειμαι δεν εχω σπουδασει πανω στο αντικειμενο το σκεφτομαι για του χρονου. Δε καιγομαι αμεσα να βρω δουλεια αλλα στο μελλον να ασχοληθω με τον προγραμματισμο και να μπω σε καποια εταιρια ειτε ως freelancer. Τωρα πιο πολυ για μενα το μαθαινω σαν εξτρα γνωση και μετα να παω σε αλλες γλωσσες. Thank you για το link :)

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickname2016 είπε

Ο οποίος πλέον ανεβάζει και C++ και με έχει ψήσει πολύ άσχημα!

• Like 1
Δημοσ.

Το ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι τι είδους τεχνολογία θες να προγραμματίζεις .

Web sites, Apps, Mobile, Embedded Systems, Server Applications, Data bases ;  

Ανάλογα με τι θες να ασχοληθείς θα βρεις και την ανάλογη γλώσσα. 

Δημοσ.

Αξίζει να την μάθεις για να αποκτήσεις μια κατανόηση του τι γίνεται behind the scenes. Η C είναι καλό σχολείο. Στην κατάσταση που είσαι, αν δεν ξέρεις με τι θες να ασχοληθείς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις python. Τεράστιο φάσμα εφαρμογών και πολύ ωραία γλώσσα, σχετικά εύπεπτη.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 3/10/2019 στις 1:52 ΜΜ, RcManiac είπε

Το ερώτημα που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι τι είδους τεχνολογία θες να προγραμματίζεις .

Web sites, Apps, Mobile, Embedded Systems, Server Applications, Data bases ;  

Ανάλογα με τι θες να ασχοληθείς θα βρεις και την ανάλογη γλώσσα. 

Δε ξερω ακομα με τι θελω σιγουρα να ασχοληθω απλα θελω να ξεκινησω απο καπου.

Δημοσ.

Ξεκινα με ενα καλο βιβλιο να μαθεις βασικα πραγματα π.χ. τι ειναι διαδικαστικος ορογραμματισμος και τι αντικειμενοστρεφης. Το συντακτικο της καθε γλωσσας (οποιασδηποτε) ειναι το  ευκολο κομματι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, newfoot είπε

Ξεκινα με ενα καλο βιβλιο να μαθεις βασικα πραγματα π.χ. τι ειναι διαδικαστικος ορογραμματισμος και τι αντικειμενοστρεφης. Το συντακτικο της καθε γλωσσας (οποιασδηποτε) ειναι το  ευκολο κομματι.

προτεινεις κανενα?

Δημοσ.

Πολλά, αλλά στα αγγλικά (διάλεξε μόνος σου), προτίμησε όσα έχουν σαν θέμα την τεχνολογία λογισμικού.

http://www.allitebooks.org/

σε πετάει σε κάτι άσχετες σελίδες αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει ιούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπική μου γνώμη πήγαινε κατευθείαν σε c++

Δεν βρίσκω κάποιο καλό λόγο να μάθει κάποιος αυστηρά c γιατί η c++ κάνει ότι και η c και ακόμη περισσότερα.

To παρακάτω από το reference της c++ για την c library http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/

C Language Library

The C++ library includes the same definitions as the C language library organized in the same structure of header files, with the following differences:

• Each header file has the same name as the C language version but with a "c" prefix and no extension. For example, the C++ equivalent for the C language header file <stdlib.h> is <cstdlib>.
  • Every element of the library is defined within the std namespace.

Nevertheless, for compatibility with C, the traditional header names name.h (like stdlib.h) are also provided with the same definitions within the global namespace. In the examples provided in this reference, this version is used so that the examples are fully C-compatible, although its use is deprecated in C++.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να γράφεις c σε αρχείο με κατάληξη .cpp και κάνεις compile με g++. Όποτε θες να γράψεις κάτι σε c++ το γράφεις στο ίδιο αρχείο και δουλεύει μια χαρά.

Αν διαβάσεις παρακάτω έχει και τα σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Προσωπικά έχω χρησιμοποίησει αρκετές φορές c σε c++ κώδικα. Η μορφοποιήση της εξόδου πχ με την cout  μου φένεται λίγο δύσκολη οπότε χρησιμοποιώ την printf.

Όσον αφορά τα βίντεο για την εκμάθηση μια γλώσσας είμαι λίγο κατά. Νομίζω ότι αυτά που θα σου δώσει ένα βιβλίο ή ένα reference στο internet δεν μπορεί να σου τα δώσει κάποιο βίντεο. Δύσκολα θα βρεις κάποιον με εμπειρία να σου πει κάτι παραπάνω.

Επεξ/σία από k33theod
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/10/2019 στις 10:11 ΜΜ, newfoot είπε

Πολλά, αλλά στα αγγλικά (διάλεξε μόνος σου), προτίμησε όσα έχουν σαν θέμα την τεχνολογία λογισμικού.

http://www.allitebooks.org/

σε πετάει σε κάτι άσχετες σελίδες αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει ιούς.

Πολύ καλό το link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...