Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ανακάλυψα σήμερα πολλά μικρά κατσαριδάκια και μάλλον κάπου έχει δημιουργηθεί φωλιά. προφανώς η καλύτερη λύση είναι η απολύμανση αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα. έχετε να προτείνετε κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για μια τέτοια περίπτωση;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sensai είπε

ανακάλυψα σήμερα πολλά μικρά κατσαριδάκια και μάλλον κάπου έχει δημιουργηθεί φωλιά. προφανώς η καλύτερη λύση είναι η απολύμανση αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα. έχετε να προτείνετε κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο για μια τέτοια περίπτωση;

Ναι καποτε σε ενα σπιτι που ειχα νοικιασει ειχα και εγω. Ξυπναγα πρωι πρωι για δουλεια αναβα το φως και ηταν παντου στη κουζινα, σε 1 λεπτο εξαφανιζονταν, δε τα εβρισκες πουθενα. Την αλλη μερα παλι τα ιδια. Τα πηρα κρανιο αδειασα ολα τα ντουλαπια και δεν βρηκα τιποτα. Ανεβηκα πανω απο τα ντουλαπια της κουζινας και ειδα οτι στη γωνια των ντουλαπιων σχηματιζοταν μια τρυπα (η ενωση δηλαδη των δυο ντουλαπιων της γωνιας) που στο κατω μερος ηταν κλειστη με ξυλο. Λεω εδω ειστε στανταρ. Πεταω λιγο τεζα και εγινε γεννοκτιονια. Απο τοτε δεν ξαναειδα. Παντως ειναι πανεξυπνα και εχουν αλλη συμπεριφορα απο τις κλασικες κατσαριδες. Το πρωι δεν κυκλοφορουν και αν δουν φως αναμμενο παλι δεν εμφανιζονται, και τη μερα γυριζουν στη φωλια τους, δε κοιμουνται οπου βρουν. Μαλλον γι αυτο τον λογο τα εξολοθρευσα ετσι ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/18629801/Arysta-LifeScience-Bombex-Perm-25-SC-50ml.html

https://www.skroutz.gr/s/14446007/Δάφνη-Agrotrade-Serpa-Gel-Ultra-10gr.html

Ψεκαζεις αυτο το υγρο και βαζεις  και το gel  παντου(ντουλαπια,κουζινα κλπ) το οποιο ειναι εντελως ακινδυνο για τον ανθρωπο.Το καλο με το τζελ ειναι οτι τρελαινει τις κατσαριδες και επιτιθονται η μια στην αλλη μεσα στην φωλια τους.

Επειδη εχεις ηδη προβλημα θα χρειαστει επαναληψη μεσα σε ενα μηνα για να εξαλειφθει τελειως το προβλημα.

1 λεπτό πριν, gustom2008 είπε

https://www.skroutz.gr/s/18629801/Arysta-LifeScience-Bombex-Perm-25-SC-50ml.html

https://www.skroutz.gr/s/14446007/Δάφνη-Agrotrade-Serpa-Gel-Ultra-10gr.html

Ψεκαζεις αυτο το υγρο και βαζεις  και το gel  παντου(ντουλαπια,κουζινα κλπ) το οποιο ειναι εντελως ακινδυνο για τον ανθρωπο.Το καλο με το τζελ ειναι οτι τρελαινει τις κατσαριδες και επιτιθονται η μια στην αλλη μεσα στην φωλια τους.

Επειδη εχεις ηδη προβλημα θα χρειαστει επαναληψη μεσα σε ενα μηνα για να εξαλειφθει τελειως το προβλημα.

το Goliath gel Που ανεφερε ο φιλος πιο πανω ειναι πανακριβο (70 ευρω) και χρησιμοποιειται σε παρα πολυ εντονο προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρνεις το K-othrine (σκόνη) και το Fendona (υγρό). Τα κάνεις mix σε ένα ψεκαστήρι (1 κουταλιά σούπας K-othrine και ένα καπάκι Fendona σε 5 λίτρα νερό-αν έχεις μικρότερο ψεκαστήρι ρυθμίζεις ανάλογα τη δόση). Ψεκάζεις το σπίτι (γωνίες, κάτω από έπιπλα και στο πάτωμα), αφήνεις 3 ωρίτσες να αεριστεί καλά και μετά 2-3 ημέρες  σφουγγαρίζεις. Ότι περισσέψει από ψεκαστικό υγρό το ρίχνεις στην σχάρα της αποχέτευσης. Το max force (και τα άλλα παρόμοια σκευάσματα), είναι για ψιλό κατσαριδάκι και εφαρμόζεται μέσα στα συρτάρια (μακριά από τρόφιμα) σε μεντεσέδες γωνίτσες κλπ. Είναι δόλωμα και δεν δουλεύει και πολύ στις μεγάλες κατσαρίδες. Το goliath είναι κυρίως για επαγγελματικούς χώρους. Περριτό να σου πω ότι όλα τα φάρμακα μακριά από παιδιά. Προσέχουμε να μην τα αναπνέουμε και τηρούμε τις οδηγίες, χρησιμοποιούμε γάντια. Καλή επιτυχία 

Επεξ/σία από afantos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον επειδή πολλές εταιρίες ύδρευσης έχουν σταματήσει εδώ και 2 χρόνια να ψεκάζουν τους σωλήνες, έχουν γενικότερο πρόβλημα οι Ελληνικές πόλεις.

Μου το έλεγε ένας επαγγελματίας που κάνει απεντομώσεις.

Το δικό μας υπόγειο παρκινγκ έχει εδώ και χρόνια κάθε μέρα πάνω από 100 πτώματα μεγάλων κατσαρίδων.

Και γίνεται κιόλας ψεκασμός κάθε χρόνο από ειδικό.

Σφραγίσματα δεν παίζουν.

Μου έλεγε ο ειδικός ότι επειδή αλλάζουν το σώμα τους αυτές, έχει δει να περνάει κατσαρίδα από 2 σφραγισμένα καπάκια!

Επεξ/σία από skiabox
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο άνθρωπος λέει μικρά κατσαριδακια, άρα το max force θα κάνει άριστα τη δουλειά. Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες και σε μερικές βδομάδες θα εξαφανιστούν τελείως. Τα τζελ λειτουργούν ως εξής, το τρώνε οι κατσαρίδες πάνε στη φωλιά και ψοφάνε. Επειδή οι κατσαρίδες τρώνε τις ακαθαρσίες τους τρώνε και όσες δεν το φάγανε άμεσα, επειδή έχουν και τάσεις κανιβαλισμου τρώνε και τα πτώματα και παπαλα όλες 😊 βάλε πίσω από το ψυγείο το πλυντήριο πιάτων και γενικά όπου έχει ζέστη και υγρασία. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, skiabox είπε

Πλέον επειδή πολλές εταιρίες ύδρευσης έχουν σταματήσει εδώ και 2 χρόνια να ψεκάζουν τους σωλήνες, έχουν γενικότερο πρόβλημα οι Ελληνικές πόλεις.

Μου το έλεγε ένας επαγγελματίας που κάνει απεντομώσεις.

Το δικό μας υπόγειο παρκινγκ έχει εδώ και χρόνια κάθε μέρα πάνω από 100 πτώματα μεγάλων κατσαρίδων.

Και γίνεται κιόλας ψεκασμός κάθε χρόνο από ειδικό.

Σφραγίσματα δεν παίζουν.

Μου έλεγε ο ειδικός ότι επειδή αλλάζουν το σώμα τους αυτές, έχει δει να περνάει κατσαρίδα από 2 σφραγισμένα καπάκια!

Nαι το εχω παρατηρησει και εγω μεγαλο προβλημα μολις σταματησουν οι βροχες κοβουν βολτες μεσα στο δρομο κανονικα και ειμαι σε επαρχιακη πολη και το ειχα διαβασει κιολας οτι ειχαν σταματησει τις απεντομωσεις.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mavlok είπε

Παίρνεις έτοιμες παγίδες με δόλωμα απ' το σούπερ-μάρκετ και ξεμπερδεύεις. 

Δεν κανουν τιποτα αυτες της τεζα κτλπ 

• Like 1
Δημοσ.

Τζελ από γεωπόνο. Το βάζεις στις γωνίες, μέσα σε ντουλάπια κτλ. Μία σταγονίτσα μικρή ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. Είχα αυτές τις τεράστιες οι οποίες δεν ξέρω από που διάολο έρχονται μιας και τα ντουλάπια είναι όλα καινούργια. Λογικά απ' έξω μιας και οι άχρηστοι δεν ψεκάζουν όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, τα τέλη αποχεύτευσης τα παίρνουν όμως κανονικά σε κάθε λογαριασμό νερού. Μετά από καμιά βδομάδα έβρισκα μόνο ψόφιες και γενικά αν τύχαινε να δω καμία ζωντανή (πολύ σπάνια) δεν ήταν και τόσο τούρμπο, τις πιάνει το φάρμακο και πεθαίνουν. Αλλά προσοχή μόνο το τζελ, μην ψεκάζεις ταυτόχρονα. Το σπρευ είναι μόνο αν δεις κάποια και την κυνηγήσεις εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι μόνιμη λύση. Το τζελ είναι ότι καλύτερο. Κάθε χρόνο λίγο πριν το καλοκαίρι, βάζεις και ξενοιάζεις. Και ανανέωση τα δολώματα μετά από 1-1.5 μήνα. Και να θυμάσαι που είναι για να μην σφουγγαρίσεις πάνω και φύγει το τζελ..

Δημοσ.

Μαξ φορς 12 γιουρα,  πας με αυτό στην αρχή.

Βάλε πίσω από ψυγεία πλυντήρια κλπ όπως αναφέρθηκε, αλλά βάλε οπωσδήποτε στις διαδρομές τους Π.χ. μεντεσεδες απο πορτες, ποδια απο τραπεζια, τυχόν εκτεθειμένες σωληνώσεις, εξωτερικές γωνίες των ντουλαπιων κλπ

Δεν έχω παιδιά, σκυλιά, γατιά, οπότε αν έχεις καλό είναι να ρωτήσεις πριν βάλεις όχι μόνο αυτο, αλλά οτιδήποτε 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greengr21 είπε

Nαι το εχω παρατηρησει και εγω μεγαλο προβλημα μολις σταματησουν οι βροχες κοβουν βολτες μεσα στο δρομο κανονικα και ειμαι σε επαρχιακη πολη και το ειχα διαβασει κιολας οτι ειχαν σταματησει τις απεντομωσεις.

Να φανταστείς σε εμάς το δίκτυο ύδρευσης είναι φρεσκότατο από πλευράς σωληνών, δηλαδή τις έχουν αλλάξει όλες πρόσφατα, αλλά προφανώς αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει γύρω από τους σωλήνες.

Επίσης όλα τα σκαψίματα για ανέγερση οικοδομών ή σε δρόμους ξυπνάνε τις αποικίες και γίνεται χαμός μετά.

Εμείς δεν είχαμε κατσαρίδες μέχρι που έγινε μια καινούρια οικοδομή κοντά και από τότε μονιμοποιήθηκε το πρόβλημα εδώ και δέκα χρόνια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...