Deja Vu 1990 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα! Λοιπόν κοίταξα και για αυτό το Crash free bios, το θέμα είναι ότι δεν λειτουργεί ούτε η οθόνη αυτή τη στιγμή ούτε το πληκτρολόγιο/ποντίκι. Απ' ότι είδα δεν δουλεύει με HDMI καλώδιο, θέλει dvi που δεν έχω, ομοίως για πληκτρολόγιο/ποντίκι δεν δουλεύουν οι θύρες USB (αν το κατάλαβα και καλά) Μπαίνεις σε ένα πιο περιορισμένο bios κ από εκεί το φτιάχνεις μετά. Εμένα πάντως όπως είναι παρ όλο που δοκίμασα και με φλασάκι και με το cd της μητρικής τίποτα που το άφησα κάνα 20λεπτο με το καθένα μήπως και από μόνο του. Δοκίμασα να αφήσω εκτός και τη CMOS το βράδυ αλλά τίποτα. Από την Asus μου απάντησαν τώρα το πρωί, γρήγορα γρήγορα, ρώτησα χθες βράδυ, μου έστειλαν απλά ένα PDF της μητρικής, https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X370-PRO/E12344_PRIME_X370-PRO_web_only_20170712.pdf?_ga=2.247692101.375592610.1569823865-165671158.1561446370 φαντάζομαι για το crash free αλλά ή κάτι δεν κάνω καλά ή δεν δουλεύει Τελικά πήρα τηλέφωνο σε έναν τεχνικό εδώ της περιοχής που πήγαινα το λάπτοπ για καθάρισμα, χωρίς να ρωτήσει πολλά πολλά μου είπε σίγουρος ότι φτιάχνεται αν δεν έγινε κάτι άλλο, οπότε θα τον πάρει το μεσημέρι και όταν το δει θα ενημερώσω. Γενικά λόγο χρόνου και χρημάτων μου φαίνεται το πιο απλό αυτή τη στιγμή, δεν μου είναι εύκολο να βγάλω τη ψήκτρα και τον επεξεργαστή αν τελικά χρειαστεί αλλαγή οπότε απ' το να κάνω μεγαλύτερη ζημιά ή να καταλήξω πάλι σε τεχνικό κατέφυγα κατευθείαν εκεί. 3
Coppermine Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Στις 30/9/2019 στις 2:03 ΠΜ, ilos είπε Όλα αυτά είναι σε περίπτωση που η μητρική ποστάρει αλλά είναι corrupted και κολλάει/δε μπαίνει. Αν η μητρική δε ποστάρει καν και δεν έχεις bios flashback ή bios switch δε νομίζω να κάνουν τίποτα. Οχι δεν ισχύει αυτό, και επίσης δουλεύουν και τα bios flashback όσο και το crashfree, και σώζουν από μπελάδες πριν καταφύγει κάποιος σε εξωτικές λύσεις όπως eprom programmer, ή hot flash με άλλη λειτουργική ίδια μητρική, ή αντικατάσταση του τσιπ ( αν είναι socketed ok), δοκιμασμένα πολλές φορές και με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. το σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι όταν κάνουν recovery το bios είναι -να μην αφήνουν την διαδικασία να ολοκληρωθεί και να την διακόπτουν πρόωρα γιατι νόμιζαν ότι δεν κάνει τίποτα - να μην διαβάζουν σωστά τις οδηγίες και να μην χρησιμοποιούν την σωστή usb θύρα και το ανάλογο usb 2.0 κατάλληλο φλασάκι σε fat 32 συνήθως κλπ.... Εαν όμως έχει ξεκινήσει το recovery και το διακόψεις ναι τότε παίζει να βγεί off το τσιπάκι... 1
ilos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Coppermine είπε Οχι δεν ισχύει αυτό, και επίσης δουλεύουν και τα bios flashback όσο και το crashfree, και σώζουν από μπελάδες πριν καταφύγει κάποιος σε εξωτικές λύσεις όπως eprom programmer, ή hot flash με άλλη λειτουργική ίδια μητρική, ή αντικατάσταση του τσιπ ( αν είναι socketed ok), δοκιμασμένα πολλές φορές και με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. το σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι όταν κάνουν recovery το bios είναι -να μην αφήνουν την διαδικασία να ολοκληρωθεί και να την διακόπτουν πρόωρα γιατι νόμιζαν ότι δεν κάνει τίποτα - να μην διαβάζουν σωστά τις οδηγίες και να μην χρησιμοποιούν την σωστή usb θύρα και το ανάλογο usb 2.0 κατάλληλο φλασάκι σε fat 32 συνήθως κλπ.... Εαν όμως έχει ξεκινήσει το recovery και το διακόψεις ναι τότε παίζει να βγεί off το τσιπάκι... Μακάρι, ευτυχώς δε μου έχει χρειαστεί ποτέ κάτι τέτοιο.
akoinonitos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 1 ώρα πριν, Coppermine είπε Οχι δεν ισχύει αυτό, και επίσης δουλεύουν και τα bios flashback όσο και το crashfree, και σώζουν από μπελάδες πριν καταφύγει κάποιος σε εξωτικές λύσεις όπως eprom programmer, ή hot flash με άλλη λειτουργική ίδια μητρική, ή αντικατάσταση του τσιπ ( αν είναι socketed ok), δοκιμασμένα πολλές φορές και με σχεδόν απόλυτη επιτυχία. το σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες είναι όταν κάνουν recovery το bios είναι -να μην αφήνουν την διαδικασία να ολοκληρωθεί και να την διακόπτουν πρόωρα γιατι νόμιζαν ότι δεν κάνει τίποτα - να μην διαβάζουν σωστά τις οδηγίες και να μην χρησιμοποιούν την σωστή usb θύρα και το ανάλογο usb 2.0 κατάλληλο φλασάκι σε fat 32 συνήθως κλπ.... Εαν όμως έχει ξεκινήσει το recovery και το διακόψεις ναι τότε παίζει να βγεί off το τσιπάκι... Εγω μια φορα που το χρειαστηκα πάντως το crash free δεν δούλεψε, το άφησα κάνα 2ωρο αλλά τζίφος. Η μητρική ήταν βέβαια ολοκαίνουρια και μου το έκανε στο πρώτο πλασάρισμα του bios πράγμα που μπορεί να σημαινε ότι ειχε θέμα η μητρική, αλλά μου την άλλαξαν με την μια με καινούρια ευτυχώς.
Deka013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω μια φορα που το χρειαστηκα πάντως το crash free δεν δούλεψε Την έχω κι εγώ αυτή τη φοβία σε σημείο που αν η μητρική δεν έχει flashback/dual bios απλά παίρνω άλλη.
snbblp Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Πριν να κάνεις οτιδήποτε, διάβασε αυτό. Εχει οδηγίες για bios recovery. https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/B250M-BASALT/E13571_BIOS_Update_EM_V4_WEB.pdf 1
Deja Vu 1990 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Ενημέρωση: το πήγα στο τεχνικό το είδε, δεν φτιάχνεται, η μητρική είδα στην Asus εχει 3 χρόνια εγγύηση, την είχα πάρει από inter- eshop στις 22/07/2017. Πιστεύετε θα την αλλάξουν αν τους πω τι έγινε; Ή φτιάξουν αν παίρνει κάτι; Η λόγο του οτι πήγα να κάνω ενημέρωση το bios θα μου πουν ότι ήταν λάθος μου; Η συγκεκριμένη μητρική να επισημάνω ότι όταν την πήρα επειδή είχα μπλε οθόνες που και που (δεν είμαι σίγουρος τι έφταιγε γιατί ήταν όλα τα εξαρτήματα καινούργια) είχα προσπαθήσει να κάνω update το bios και δεν γινόταν με τιποτα, μετά τη πρώτη φορά που κατάφερα να κάνω update απλά έβαζα το ενημερωμένο bios σε φλασάκι και δούλευε κατευθείαν χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο.
akoinonitos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε Ενημέρωση: το πήγα στο τεχνικό το είδε, δεν φτιάχνεται, η μητρική είδα στην Asus εχει 3 χρόνια εγγύηση, την είχα πάρει από inter- eshop στις 22/07/2017. Πιστεύετε θα την αλλάξουν αν τους πω τι έγινε; Ή φτιάξουν αν παίρνει κάτι; Η λόγο του οτι πήγα να κάνω ενημέρωση το bios θα μου πουν ότι ήταν λάθος μου; Η συγκεκριμένη μητρική να επισημάνω ότι όταν την πήρα επειδή είχα μπλε οθόνες που και που (δεν είμαι σίγουρος τι έφταιγε γιατί ήταν όλα τα εξαρτήματα καινούργια) είχα προσπαθήσει να κάνω update το bios και δεν γινόταν με τιποτα, μετά τη πρώτη φορά που κατάφερα να κάνω update απλά έβαζα το ενημερωμένο bios σε φλασάκι και δούλευε κατευθείαν χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Να μιλήσεις με το κατάστημα και να τους την στείλεις για rma αν δεν έχει τελειώσει η εγγύηση. Μην πεις τπτ ,πες απλά ότι σταμάτησε να δουλεύει. 3
Deja Vu 1990 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2019 13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Να μιλήσεις με το κατάστημα και να τους την στείλεις για rma αν δεν έχει τελειώσει η εγγύηση. Μην πεις τπτ ,πες απλά ότι σταμάτησε να δουλεύει. Οκ σ ευχαριστώ πολύ! Λογικά Δευτέρα τώρα, νομίζω το συγκεκριμένο είναι μόνο καθημερινές ανοιχτό
Deja Vu 1990 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια ακόμα απορία! (Έχω στείλει τη μητρική λογικά αύριο θα την έχουν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχω νέα πως και τι) Αφού είχα ρωτήσει στην Asus αν παίρνει κάτι που κόλλησε το bios update, αυτοί δεν θα χρειαστεί να τη στείλουν εκεί και θα φανεί ότι είχα ρωτήσει για αυτό το θέμα; Τι είχα πάθει; Για να ρωτήσω στην Asus είχε χρειαστεί να δώσω σειριακό αριθμό της μητρικής. Επίσης το συγκεκριμένο κατάστημα βλέπω ότι πλέον δεν έχει μητρικές, έχει μόνο 4 που δεν κάνουν για τον επεξεργαστή που έχω, υπάρχει καμία πιθανότητα; Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2019 από Deja Vu 1990
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 19 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε Μια ακόμα απορία! (Έχω στείλει τη μητρική λογικά αύριο θα την έχουν, και την επόμενη εβδομάδα θα έχω νέα πως και τι) Αφού είχα ρωτήσει στην Asus αν παίρνει κάτι που κόλλησε το bios update, αυτοί δεν θα χρειαστεί να τη στείλουν εκεί και θα φανεί ότι είχα ρωτήσει για αυτό το θέμα; Τι είχα πάθει; Για να ρωτήσω στην Asus είχε χρειαστεί να δώσω σειριακό αριθμό της μητρικής. Επίσης το συγκεκριμένο κατάστημα βλέπω ότι πλέον δεν έχει μητρικές, έχει μόνο 4 που δεν κάνουν για τον επεξεργαστή που έχω, υπάρχει καμία πιθανότητα; Δυσκολακι να το συνδεσουν ,δεν νομιζω να εχεις θεμα. Αν ειναι θα στην αντικαταστησουν με καινουρια κατευθειαν απο την Asus η απο τον προμηθευτη του καταστηματος που την πηρες 1
tsofras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Λέει κάπου στους όρους εγγύησης ότι απαγορεύεται το flash του bios?
Deja Vu 1990 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 The warranty will not apply if: Damage caused to this Product(s) by you or any non-authorized third party. the serial number has been altered, cancelled or removed; the damage is caused by accident, natural disaster, intentional or accidental misuse, abuse, neglect or improper maintenance, or the abnormal use conditions; the damage is caused by an external electrical fault or any accident; the damage from use outside of the operation or storage parameters or environment detailed in the User's Manual; the damage is caused from the using of parts not manufactured or sold by ASUSTeK. damage is caused from third party software or from virus(es); the software loss or data loss that may occur during repair or replacement. Νομίζω μόνο αυτό έχει, δεν ξέρω αν το πιάνει το bios update όταν κολλάει, πάντως κ εδώ και ο τεχνικός που το είχα πάει να το δει μου είπε να πω ότι απλά χάλασε. Απλά ξέρω κ εγώ μη βρω και κάνα μπελά χαχα για αυτό είπα να ρωτήσω κ εδώ
tsofras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε The warranty will not apply if: Damage caused to this Product(s) by you or any non-authorized third party. the serial number has been altered, cancelled or removed; the damage is caused by accident, natural disaster, intentional or accidental misuse, abuse, neglect or improper maintenance, or the abnormal use conditions; the damage is caused by an external electrical fault or any accident; the damage from use outside of the operation or storage parameters or environment detailed in the User's Manual; the damage is caused from the using of parts not manufactured or sold by ASUSTeK. damage is caused from third party software or from virus(es); the software loss or data loss that may occur during repair or replacement. Νομίζω μόνο αυτό έχει, δεν ξέρω αν το πιάνει το bios update όταν κολλάει, πάντως κ εδώ και ο τεχνικός που το είχα πάει να το δει μου είπε να πω ότι απλά χάλασε. Απλά ξέρω κ εγώ μη βρω και κάνα μπελά χαχα για αυτό είπα να ρωτήσω κ εδώ Δεν βλέπω αναφορά για το flash μόνο το third party software αλλά φαντάζομαι το κατέβασες από την εταιρεία 1
akoinonitos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2019 32 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε The warranty will not apply if: Damage caused to this Product(s) by you or any non-authorized third party. the serial number has been altered, cancelled or removed; the damage is caused by accident, natural disaster, intentional or accidental misuse, abuse, neglect or improper maintenance, or the abnormal use conditions; the damage is caused by an external electrical fault or any accident; the damage from use outside of the operation or storage parameters or environment detailed in the User's Manual; the damage is caused from the using of parts not manufactured or sold by ASUSTeK. damage is caused from third party software or from virus(es); the software loss or data loss that may occur during repair or replacement. Νομίζω μόνο αυτό έχει, δεν ξέρω αν το πιάνει το bios update όταν κολλάει, πάντως κ εδώ και ο τεχνικός που το είχα πάει να το δει μου είπε να πω ότι απλά χάλασε. Απλά ξέρω κ εγώ μη βρω και κάνα μπελά χαχα για αυτό είπα να ρωτήσω κ εδώ εχω αλλαξει και εγω μητρικη στην ιδια φαση με εσενα μου εκατσε η στραβη ,μου την αλλαξαν κανονικα αφου ηταν εντος εγγυησης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα