Deja Vu 1990 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα Έκανα τη βλακεία και είπα να κάνω μια ενημέρωση στο bios, για κάποιο λόγο κόλλησε το είχα κάνα 15λεπτο και τιποτα, μηδενική πρόοδος, δοκίμασα το κουμπί της επανεκκίνησης και δεν δούλευε, αναγκαστικά έκλεισα το ρεύμα από το διακοπτακι πίσω. Μετά που προσπάθησα να τον ανοίξω δεν ανοίγει (αναμενόμενο) Παίρνει τίποτα αυτό τώρα; Ή αναγκαστικά καινούργια μητρική; Η μητρική είναι η Asus prime x370-pro. Επεξεργαστή έχω τον ryzen 7 1700. Και κάρτα γραφικών τη gtx 1060. Μόνο με CMOS δοκίμασα να βγάλω ξανά βάλω αλλά τίποτα. Απ' όσο ξέρω η μητρική δεν έχει αυτό που κάνει flush το bios. Αν δεν παίρνει φτιαξιμο έχετε κάποια αντίστοιχη μητρική πιο οικονομική να βάλω; Για να μην παραγγείλω πάλι την ίδια
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε Καλησπέρα Έκανα τη βλακεία και είπα να κάνω μια ενημέρωση στο bios, για κάποιο λόγο κόλλησε το είχα κάνα 15λεπτο και τιποτα, μηδενική πρόοδος, δοκίμασα το κουμπί της επανεκκίνησης και δεν δούλευε, αναγκαστικά έκλεισα το ρεύμα από το διακοπτακι πίσω. Μετά που προσπάθησα να τον ανοίξω δεν ανοίγει (αναμενόμενο) Παίρνει τίποτα αυτό τώρα; Ή αναγκαστικά καινούργια μητρική; Η μητρική είναι η Asus prime x370-pro. Επεξεργαστή έχω τον ryzen 7 1700. Και κάρτα γραφικών τη gtx 1060. Μόνο με CMOS δοκίμασα να βγάλω ξανά βάλω αλλά τίποτα. Απ' όσο ξέρω η μητρική δεν έχει αυτό που κάνει flush το bios. Αν δεν παίρνει φτιαξιμο έχετε κάποια αντίστοιχη μητρική πιο οικονομική να βάλω; Για να μην παραγγείλω πάλι την ίδια Σίγουρα παίρνει φτιάξιμο με εξωτερικό eprom. Αν δεν βρεθεί software λύση, στείλε μήνυμα στον @kostas_anes 1
kostas_anes Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν ξερω αν το τσιπακι ειναι write protected στην ASUS που μου λες, αλλα αν δεν ειναι φτιαχνεται με εναν EEPROM flasher. Εχω κανει ενα guide για την διαδικασια και γενικα στο προτεινω μιας και το flasher ειναι πολυ μικρο εξοδο (5-10 ευρω) σε σχεση με την αλλαγη μητρικης. Ο flasher κυκλοφορει και Ελλαδα να ξερεις, αλλα δεν γνωριζω αν εχει το κλιπακι. Αν παρεις απο Κινα παντως, θα σου κανει κανα μηνα να ερθει. 50-50 να δουλεψει, αλλα και να μην δουλεψει ο EEPROM flasher ειναι καλη επενδυση. Μου εχουν τυχει αρκετες περιπτωσεις που δεν θα φτιαχνονταν αν δεν τον ειχα. Και για οσους διαβαζουνε, ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ αν κολλησει ενα BIOS update δεν κλεινουμε το PC. Το αφηνουμε να τρεχει και ψαχνουμε βοηθεια online. Υπαρχει τροπος να σωθει! Απαξ και το κλεισεις ομως, αναγκαστικα EEPROM flasher και αγιος ο θεος. 7 4
Deja Vu 1990 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στο link βλέπω λέει ότι θα έρθει 18 Οκτώβρη - 29 Νοέμβρη; Υπάρχει τρόπος να το βρω πιο άμεσα; Δεν έχω ξανά αγοράσει από eBay και δεν το ξέρω καλά. Επίσης το bios chip θα μπορέσω να το βρω σίγουρα ποιο είναι; Ποτέ δεν το έχω ψάξει τόσο, έχω μείνει στο πιο βασικά
kostas_anes Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, Deja Vu 1990 είπε Στο link βλέπω λέει ότι θα έρθει 18 Οκτώβρη - 29 Νοέμβρη; Υπάρχει τρόπος να το βρω πιο άμεσα; Δεν έχω ξανά αγοράσει από eBay και δεν το ξέρω καλά. Επίσης το bios chip θα μπορέσω να το βρω σίγουρα ποιο είναι; Ποτέ δεν το έχω ψάξει τόσο, έχω μείνει στο πιο βασικά Tα βρηκα και ελλαδα εδω : https://www.hellasdigital.gr/electronics/microcontrollers/soic16-sop16-flash-chip-ic-test-clips-socket-adpter-programmer/?skr_prm=WyI4NDdjMDQ4NS1lNjIzLTQzY2YtOTM2YS1mNTNiMjU3ZTk1MWEiLDE1Njk3ODE0NjIzNTkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 https://www.hellasdigital.gr/electronics/microcontrollers/ch341a-24-25-series-eeprom-flash-bios-usb-programmer-with-software-and-driver/?skr_prm=WyI4NDdjMDQ4NS1lNjIzLTQzY2YtOTM2YS1mNTNiMjU3ZTk1MWEiLDE1Njk3ODEzNDczNjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 Καλη φαση οι τυποι, χρεωνουν την τσιμπηδα χρυσο To ΒΙOS chip ειναι εδω στην μητρικη σου. 2
Deja Vu 1990 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα κοιτάξω μήπως μπορέσω να ρωτήσω στην Asus αν είναι write protected το bios chip και θα τα παραγγείλω από εδώ αναγκαστικά, αν και μεγάλη η διαφορά αξίζει τις μέρες που γλυτώνω
mcrae13 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 με το παρακάτω δεν γίνεται? https://www.asus.com/support/FAQ/1012219/ 2
kostas_anes Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, mcrae13 είπε με το παρακάτω δεν γίνεται? https://www.asus.com/support/FAQ/1012219/ Πρωτη φορα το ακουω αν και απο οτι καταλαβα ειναι σε συγκεκριμενες μητρικες μονο.
Deka013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Πρωτη φορα το ακουω αν και απο οτι καταλαβα ειναι σε συγκεκριμενες μητρικες μονο. Και η msi έχει μια διαδικασία ανάκτησης και καλά αυτόματη (απλά βάζεις stickακι με το Bios και περιμένεις)αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ.
akoinonitos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Πρωτη φορα το ακουω αν και απο οτι καταλαβα ειναι σε συγκεκριμενες μητρικες μονο. οι περισσοτερες asus αν δεν κάνω λάθος έχουν crash free bios. Εγώ πάντως μια φορά που το χρειάστηκα δεν δούλεψε και πήγε για rma η μητρική. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από akoinonitos 2
kostas_anes Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 57 λεπτά πριν, Deka013 είπε Και η msi έχει μια διαδικασία ανάκτησης και καλά αυτόματη (απλά βάζεις stickακι με το Bios και περιμένεις)αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ. Moνο με μητρικες που εχουν flashback.
Deka013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Moνο με μητρικες που εχουν flashback. https://service.msicomputer.com/msi_user/support/techfaqdetail.aspx?formid=3046 Νομίζω είναι για όλες.Είναι αρκετά παλιό το entry,αλλά υπάρχει.Μάλλον είναι της απελπισίας,αν είσαι ένα βήμα πριν το RMA.Και κατά πάσα πιθανότητα δεν δουλεύει.Αν δούλευε δεν θα έβαζαν το flashback. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2019 από Deka013 1
ilos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 57 λεπτά πριν, Deka013 είπε https://service.msicomputer.com/msi_user/support/techfaqdetail.aspx?formid=3046 Νομίζω είναι για όλες.Είναι αρκετά παλιό το entry,αλλά υπάρχει.Μάλλον είναι της απελπισίας,αν είσαι ένα βήμα πριν το RMA.Και κατά πάσα πιθανότητα δεν δουλεύει.Αν δούλευε δεν θα έβαζαν το flashback. Όλα αυτά είναι σε περίπτωση που η μητρική ποστάρει αλλά είναι corrupted και κολλάει/δε μπαίνει. Αν η μητρική δε ποστάρει καν και δεν έχεις bios flashback ή bios switch δε νομίζω να κάνουν τίποτα.
Deka013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Το συγκεκριμένο εγώ γενικά δεν νομίζω να κάνει τίποτα για να λέω την αλήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα