bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια βοηθια παιδια! Πιανω στο μπαλκονι αδυναμο σιμα απο γειτονα μου και κανω δουλεια αλλα δεν πιανω μεσα στα υπνοδωματια. Υπάρχει καποια συσκευη να βαλω στο μπαλκονι (κατα προτιμιση σε μια πριζα) που να αναπαραγει το σημα και να το στελνει μεσα στα δωματια η ακομα καλιτερα να διμιουργει νεο δικτυο με δικο μου κωδικο; WiFi extender χρειαζομαι και αν ναι ποιο; Αν η συσκευη μπει σε πριζα πειραζει αν θα εχει "πλατη" τα υποδωματια; edit... βλέπω εδώ στο βιντεο https://www.skroutz.gr/s/13271526/TP-LINK-TL-WA860RE-v5.html ότι χριαζεται να το συνδεσω μεσο WPS. Αυτό δεν έχει τριπες ασφαλειας; Υπαρχει αλλος τροπος πχ να βαζο τον κοδικο του wifi? Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από bryanNOTryan
chios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Με αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά, πεταμένα λεφτά, πάρε εξωτερικό access point π.χ cpe210 ή κάποιο ubiquiti βάλε το στο μπαλκόνι εκεί που έχει καλό σήμα και μέσα στο σπίτι ένα απλό access point να σου δίνει internet. 1
bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chios είπε Με αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά, πεταμένα λεφτά, πάρε εξωτερικό access point π.χ cpe210 ή κάποιο ubiquiti βάλε το στο μπαλκόνι εκεί που έχει καλό σήμα και μέσα στο σπίτι ένα απλό access point να σου δίνει internet. Ευχαριστω για την απαντηση σου. Ψάχνω στο σκρουτζ αυτα που μου ειπες και (ειμαι ασχετος υποψιν) βάζω access point με φιλτρο το "τοποθετηση: εξωτερικη" Το https://www.skroutz.gr/s/12653762/TP-LINK-CPE210-v3.html λεει "αρνητικα: 1. πολυ μικρη εμβελεια ως access point σε πλαγιους λοβους και πρακτικα εκτος απο ευθεια ειναι πολυ αδυναμο. 2. ειδικα πισω του σχεδον ανυπαρκτο σημα" αυτό σημαινει οτι δεν θα δινει πισω του στα υπνοδωματια του σιμα (αν το βαλω μονο του); Εσυ αν καταλαβα καλα λες να εχω ενα εξωτερικο access point στο μπαλκονι και μετα ενα αλλο εσωτερικο access point μεσα στο σπιτι για τα δωματια ναι; Επισης το αλλο που προτεινες (αν καταλαβα καλα) πχ https://www.skroutz.gr/s/10488195/Ubiquiti-UniFi-AC-Mesh.html διαβαζω οτι εχει πολυ δυσκολη παραμετροποιηση στα σχολια και το φοβαμαι σαν ασχετος που ειμαι (αλλα εχω διαθεση να μαθω). Αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι αν χρειαζεται επιπλεον συνεργασια με τον γειτονα μου ή απο τη στιγμη που πιανω εστω και ασθενες σιμα στο μπαλκονι μου και ξερω τον κωδικο του wifi αρκει; (ρωταω γιατι στο πρωτο βιντεο του TP-LINK CPE210 στο youtube δειχνει εγκατασταση με 2 πανομοιοτιπες συσκευες - μια για τον πομπο και μια για τον δεκτη) Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από bryanNOTryan
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ ένα repeater έχω πίσω απο το παράθυρο που βλέπει στον γείτονα και δίνει μέχρι 2 τοιχους μακρυά. Σε roaming το έχω βάλει . Aν μπορεί ο γείτονας να σου βάλει το ρουτερ του κοντα στο παράθυρο που θα βλέπεις θα κάνεις καλύτερη δουλειά.
bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ ένα repeater έχω πίσω απο το παράθυρο που βλέπει στον γείτονα και δίνει μέχρι 2 τοιχους μακρυά. Σε roaming το έχω βάλει . Aν μπορεί ο γείτονας να σου βάλει το ρουτερ του κοντα στο παράθυρο που θα βλέπεις θα κάνεις καλύτερη δουλειά. ποοιο μοντελο μπορεις να μου πεις; Και στο repeater απλα βαζεις τον κωδικο του wifi που θελεις να κανεις repeat? Ο γειτονας δεν χρειαζεται να κανει τιποτα; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από bryanNOTryan
chios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν πιάνεις σήμα με το κινητό στο μπαλκόνι και συνδέεται τότε θα κάνεις δουλειά. Το cpe210 το έχω εγώ και δεν έχω ποτέ πρόβλημα μια χαρά πιάνει από το modem του γείτονα περίπου 50 μέτρα με 2 τοίχους , η καλύτερη λύση είναι ένα έξω σε λειτουργία client να κάνει λήψη, και ένα μέσα σε λειτουργία access point, το μέσα δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο και ένα τον 20-25€ κάνει. Η ρύθμιση είναι πανεύκολη αν έχεις λίγες γνώσεις πάνω σε δίκτυα και ip. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από chios 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 https://www.e-shop.gr/netis-e1-300mbps-wireless-n-range-extender-green-p-PER.617437 Tέτοιο εχω σε λευκο .Το έχω βάλει στο παράθυρο ,διπλό τζάμι το παράθυρο.Πιάνει το ρουτερ του γειτονα και το αναμεταδίδει στο σπιτι μου.Ο γειτονας το έχει κοντα στο παράθυρο του.Θες τον κωδικό του βεβαια που θα τον βάλεις και στο repeater αλλά και στο pc σου. 1
bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, chios είπε Το cpe210 το έχω εγώ και δεν έχω ποτέ πρόβλημα μια χαρά πιάνει από το modem του γείτονα περίπου 50 μέτρα με 2 τοίχους , η καλύτερη λύση είναι ένα έξω σε λειτουργία client να κάνει λήψη, και ένα μέσα σε λειτουργία access point, το μέσα δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο και ένα τον 20-25€ κάνει. Η ρύθμιση είναι πανεύκολη αν έχεις λίγες γνώσεις πάνω σε δίκτυα και ip. Ωραια. Επειδη υπαρχει παντα η πιθανοτητα να κανω πατατα και να χαλασω τσαμπα λεφτα σκεφτομαι να παρω πρωτα ενα cpe210, να το τεσταρω αν πιανει του γειτονα και δινει εστω και στη κουζινα και αν δεν καλυπτει ολο το σπιτι αγοραζω και ενα δευτερο. Καλα το σκεφτομαι;
kostasbm Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 αν πιανει το τηλέφωνο σου δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιανει το ΑΡ......οποτε παρε κατι καλο μιας και ο γειτονας σου δινει ιντερνετ να το ευχαριστηθεις 1
bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 το τηλ πιανει και δεν πιανει. Το laptop πιανει αλλα θελει ακρη στο μπαλκονι και κανει και μερικες αποσυνδεσεις αλλα τιποτα ενοχλητικο.
bryanNOTryan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εξτρα ερωτηση: Πιανω και ενα WiFi Fon (αυτο του ΟΤΕ που αν μιραζεσαι το δικο σου ασυρματο δικτυο σπιτι σε αφηνει να μπεις στα ασυρματα αλλων πελατων ΟΤΕ). Μπορω να μπω τωρα κανονικα. Αν παρω repeater/extender θα μπορω να μπαινω κανονικα; Εχω την απορια γιατι WiFi Fon σου πεταει μια μασκα που συμπληρωνεις τα στοιχεια σου (σαν πελατης ΟΤΕ) και μετα σε αφηνει να μπεις στο internet... Το εχει κανει κανεις με επιτυχια; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από bryanNOTryan
chios Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στο wifi fon του ΟΤΕ δεν μπορείς να βάλεις Repeater, μόνο απευθείας πάνω του μπορείς να συνδεθείς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα