Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Deka013 είπε Μερικοί ακόμα την περνάμε 😋. Χαχαχα χαχαχα.
oceanborngr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Μια χαρα θα είναι ο 2600/Χ για 3-5-8 χρόνια. Όταν δεν είναι αρκετός δεν θα ήταν ούτε ο 3600. Αυτο. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το εξηγω σε οτι αφορα μπατζετ για cpu. Σε αυτη τη λογικη λοιπον θα επελεγα ryzen 5 2600 και τη διαφορα θα την εβαζα να αλλαξω την rtx 2060 με rx 5700xt ειδικα τωρα που τρεχει απο πλαισιο στα 370 ευρω.
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, oceanborngr είπε Αυτο. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το εξηγω σε οτι αφορα μπατζετ για cpu. Σε αυτη τη λογικη λοιπον θα επελεγα ryzen 5 2600 και τη διαφορα θα την εβαζα να αλλαξω την rtx 2060 με rx 5700xt ειδικα τωρα που τρεχει απο πλαισιο στα 370 ευρω. Ναι, θα ηταν καλη επιλογή. Αλλα ειναι reference και θα κάνει σαν σκουπα... 2
Deka013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 https://www.ekwb.com/shop/ek-vector-radeon-rx-5700-xt-rgb-nickel-plexi καταπολεμάει τους θορύβους 😋.
apleistos_gatos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Θα υποθέσω ότι το budget 800€ δεν είναι μόνο για τον πύργο, αλλά και για όλα τα περιφερειακά (πληκτρολόγιο + ποντίκι, οθόνη + ηχεία, τα πιο βασίκα, δεν βάζω άλλα πχ gamepad). Με αυτή την υπόθεση, έχω το παραπάνω build: CPU: AMD Ryzen 5 2600X (146,31€ Kavatza) - Η τέλεια ισορροπία απόδοσης και τιμής, και θα κρατήσει για καιρό. Αν θες, σώζεις 20€ με ένα 2600, ή ρίχνεις 40€ παραπάνω για ένα 2700. Motherboard: Asrock B450M-Pro4 (72,25€ Kavatza) - Οτι πιο στάνταρ, κάνει τη δουλειά με το παραπάνω. Το socket AM4 επίσης θα κρατήσει μέχρι το 2020 και θα έχει επιλογή για μέχρι 16 πυρήνες, σε αντίθεση με την Intel. RAM: Crucial Ballistix Sport LT Gray 16GB DDR4-3000MHz (72,80€ HellasPhone) - Η Micron E-Die είναι ότι καλύτερο, δεν μπορώ να το συνηστήσω περισσότερο. Storage: Intel 660p 512GB (63,98€ HellasPhone) - Κάπιοι θα με χλεβάσουν για το QLC που έχει, αλλά η Intel είναι η πιο σοβαρή εταιρία σε θέμα SSD. Δε νομίζω να χρειαστεί το παιδί παραπάνω χωρητικότητα, αλλά αν τυχόν, παίρνεις έναν WD HDD όταν χρειαστέι. Και αν θες να σώσεις λεφτά (δεν το συνιστώ, αλλά είναι επιλογή), παίρνεις μια Kingston A400 ή WD Green 240GB για ~30€. Case: Aerocool QS-240 (27,80€ Cosmodata) - Μικρό, λιτό, τέλειο για την micro atx μητρική, και έχει χώρο για 5 ανεμιστήρες 120mm. Για ανεμιστήρες, προτείνω τις Arctic, που οι τιμές είναι χώμα για την καλή ποιότητα τους (~3.5-4€/fan για 3-pin, ~4.5-5.5€/fan για PWM). PSU: Thermaltake Smart SE 530W (45,96€ HellasPhone) - Για ένα σύστημα με ένα CPU 1151/AM4 και ένα GPU, όσο ενεργοβόρες και να είναι, δε θα ξεπεράσει ποτέ τα 400-500W. Είναι επίσης Semi-Modular, που θα βοηθήσει απίστευτα στο σετάρισμα. Και τα περιφερειακά: Monitor: (μέχρι 120€) - Προσωπικά δε βλέπω νόημα για τηλεόραση για οθόνη. Πάρε μία 1080p οθόνη με Freesync και 75hz συχνότητα και αν θες τηλεόραση οπωσδήποτε, πάρε ένα ξεχωριστό δέκτη. Speakers: Creative Pebble (18,40€ Cosmodata) - Φαίνονται φτηνιάρικα, αλλά έχουν πολύ καλή ποιότητα (φίρμα Creative) και είναι τέλεια για γραφείο (τα έχω, δεν το λέω έτσι). Keyboard: Redragon Karura (18,40€ Mobiletrade) - Είναι κινεζιά μεν, αλλά είναι πολύ καλό και πολύ αθόρυβο (και αυτό το έχω, μιλάω από εμπειρία). Mouse: Motospeed V30 (18,99€ My24shop) - Ενα τρίτο που προτείνω επειδή το έχω, κάθε ρύθμιση που του βάζεις το γράφει στο ROM που είναι μέσα του, και επιβιώνει ακόμα και format και άλλους υπολογιστές. Κάνει μέχρι 7000 DPI και 1000hz polling rate. Το μόνο που δεν έβαλα είναι η κάρτα γραφικών. Κατά τη γνώμη μου, ψάξε στα μεταχειρησμένα, γιατί δεν έχει νόημα να πάρεις καινούργια από οποιαδήποτε ομάδα. Καλύτερα δώστου μία μεταχειρησμένη GTX 1070/1070Ti/1080 ή Vega 56/64 και θα είναι κομπλέ για μεγάλο καιρό, και αν θες να οικονομήσεις, παίρνεις ένα GTX 1060 6GB ή RX 580 8GB και αναβαθμίζει αργότερα. Το budget είναι ότι απέμεινε από τα υπόλοιπα. Οτι έχεις ήδη, αφαιρείς και τα βάζεις στο budget της κάρτας γραφικών. ΥΓ: Αν θες να οικονομήσεις περισσότερα χρήματα, ψάξε και στις αγγελίες του site για τα άλλα κομμάτια (δλδ εκτός από κάρτα γραφικών μόνο). Μπορεί να βρεις καλές ευκαιρίες και να στήσεις κάτι καλύτερο απ'ότι έβαλα με το 800€ όριο. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από apleistos_gatos
jgeorgiou Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, oceanborngr είπε Αυτο. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το εξηγω σε οτι αφορα μπατζετ για cpu. Σε αυτη τη λογικη λοιπον θα επελεγα ryzen 5 2600 και τη διαφορα θα την εβαζα να αλλαξω την rtx 2060 με rx 5700xt ειδικα τωρα που τρεχει απο πλαισιο στα 370 ευρω. Πρακτικά άχρηστη , ενδείκνυται μόνο για υπέργηρους που δεν ακούν. Μπορούν να την ανεχθούν και όσοι κάνουν συχνή χρήση ελικοπτέρου και έχουν συνηθίσει. Για aftermarket ψύκτρα δεν το συζητάω , με τα ίδια λεφτά αγοράζεις ΠΟΛΥ καλύτερες κάρτες χωρίς να χάσεις την εγγύηση. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Sheogorath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, Deka013 είπε https://www.ekwb.com/shop/ek-vector-radeon-rx-5700-xt-rgb-nickel-plexi καταπολεμάει τους θορύβους 😋. Και θέλει κανα 350-400αρι ευρώ σε ψυγεία, αντλίες, fittings κτλ...
Deka013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Και θέλει κανα 350-400αρι ευρώ σε ψυγεία, αντλίες, fittings κτλ... Πληροφοριακά το είπα,λύση υπάρχει φτάνει να υπάρχει θέληση φάση 🙂.
apleistos_gatos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Ένα δεύτερο υστερόγραφο που έχει λιγότερο σχέση με το υλικό. Για OS, σου προτείνω να βάλεις το Windows 10 1809 LTSC. Ο κύριος λόγος είναι ότι είναι το Windows 10 χωρίς τα "έξτρα" που χώνει η Microsoft πάνω μας, και με λίγο παραπάνω tweaking, είναι ότι πρέπει για να κάνεις πράγματα χωρίς overhead από το bloat. Και σκέψου, το παιδί θα έχει καλύτερα 1%/0.1% lows στο Fortnite, άρα πιο ομαλό gaming! Καθαρά επιλογή σου όμως, απλά το προτείνω γιατι το LTSC έχει μόνο update ασφάλειας και δεν έχει πιθανότητα να "καταστρέψει" το PC με κάθε feature update επειδή η Microsoft δεν ξέρει να κάνει bug testing. Και για gaming γενικά, είναι περισσότερο προσωπική συμβουλή - αν μπορείς, συστησέ τον σε άλλα παιχνίδια εκτός του Fortnite. Καμία ντροπή με το να παίζεις Fortnite προφανώς, απλά να έχει ένα εύρος επιλογής. Οταν ήμουν στην ηλικία του, έπαιζα μια μεγαλύτερα γκάμα παιχνιδιών - έπαιζα Need for Speed, Civilization IV, Caesar 3, μερικά SNES/Nintendo DS παιχνίδια, και η λίστα πάει για χιλιόμετρα. Προφανώς μη το πιέζεις, απλά πάρε μερικά παλιούτσικα παιχνίδια (emulators είναι επίσης ΟΚ, αυτό είναι το πλεονέκτημα του PC 😉), δώστου τα, και άσε την περιέργεια + κορεσμό με το Fortnite να κάνει τα υπόλοιπα. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να τα ευχαριστηθέι περισσότερο. 1
redbighunter Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Το budget των 800€ είναι μόνο για τον πύργο! Τα υπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν εκτός οθόνης που θα αγοραστεί ξεχωριστά! Ο μικρός δεν θα κάνει o/c...πρώτον γιατί δεν ξέρει και όταν θελήσει ας πάρει εκ νέου hardware που είναι για o/c, δεύτερον εγώ δεν έχω χρόνο για τέτοια ψαξίματα και τρίτον αν ποτέ το bios χάσει τις ρυθμίσεις να μπορεί ο οποιοσδήποτε να επαναφέρει τα default! Από παιχνίδια παίζει διάφορα (nfs, cod, πχ)...απλά τώρα έχει κολλήσει με το fortnite! Watercooling ούτε για αστείο ο μικρός! Θέλουμε απλά πράγματα!
Deka013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, redbighunter είπε Watercooling ούτε για αστείο ο μικρός! Θέλουμε απλά πράγματα! Προσπαθώ να τον κάνω μερακλή και έχετε πέσει να με φάτε ☹️.
radiohead Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, redbighunter είπε Το budget των 800€ είναι μόνο για τον πύργο! Τα υπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν εκτός οθόνης που θα αγοραστεί ξεχωριστά! Ο μικρός δεν θα κάνει o/c...πρώτον γιατί δεν ξέρει και όταν θελήσει ας πάρει εκ νέου hardware που είναι για o/c, δεύτερον εγώ δεν έχω χρόνο για τέτοια ψαξίματα και τρίτον αν ποτέ το bios χάσει τις ρυθμίσεις να μπορεί ο οποιοσδήποτε να επαναφέρει τα default! Από παιχνίδια παίζει διάφορα (nfs, cod, πχ)...απλά τώρα έχει κολλήσει με το fortnite! Watercooling ούτε για αστείο ο μικρός! Θέλουμε απλά πράγματα! Πήρες πρόταση από την πρώτη σελίδα με 800 συμπεριλαμβανομένης και της οθόνης. Κρίνε και επιλεξε δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση και δεν είναι απαραίτητο να δαπανήσετε περισσότερα για ένα 12χρονο παιδί. 4
apleistos_gatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, redbighunter είπε Το budget των 800€ είναι μόνο για τον πύργο! Αυτό είναι πολύ καλό, επειδή σε αφήνει να πας πιο επιθετικά. Με αυτό υπόψειν, έχεις ~370€ για μία κάρτα γραφικών με τη πρώτη λίστα που έφτιαξα, και βρίσκεις εύκολα κάρτα GTX 1070Ti/1080 ή Vega 56/64 με 250-300 ευρώ σε αγγελείες. Επειδή δε θες να ασχοληθεις με OC, πάρε μία GTX 1070ti/1080 και ξεμπλέξου, γιατί οι Vega κάρτες θέλουν πολύ tweaking για full απόδοση. Οι κάρτες Turing είναι λίγο meme κατά τη γνώμη μου, και με μια 1070ti/1080 έχεις και ~70-120 ελεύθερα να πάρεις κάτι παραπάνω, όπως έναν HDD έξτρα, ή να πας από 2600X σε 2700X 😏 Αν θες οπωσδήποτε καινούρια κάρτα (δεν το προτείνω, θα δεις γιατί), σου έχω 2 προτάσεις: Nvidia: MSI GeForce RTX 2060 6GB Ventus XS OC (330,81€ HellasPhone) - 5-10% πιο αργό από GTX 1080, 6GB VRAM αντί για 8GB (άντε για), και έχει το raytracing gimmick που σχεδόν τίποτα δεν το χρησιμοποιεί. Τουλάχιστον σου αφήνει 40€ περίσσια. AMD: Sapphire Radeon RX 5700 8GB Pulse (372,46€ HellasPhone) - περίπου ίσια ταχύτητα με GTX 1080 και ίδιο VRAM, αλλά άντε να σκάσεις όλο το υπόλοιπο budget για την κάρτα. Δεν αξίζει, και σαν τις άλλες AMD κάρτες θέλει λίγο παίξιμο να δώσει τα πάντα της. Το verdict είναι καλύτερα να πας με GTX 1070ti ή 1080 και ή τα αφήνεις τα περίσσια λεφτά ή τα επενδύεις για κάτι παραπάνω. 1 ώρα πριν, redbighunter είπε Από παιχνίδια παίζει διάφορα (nfs, cod, πχ)...απλά τώρα έχει κολλήσει με το fortnite! Σύστησέ τον στο Crysis, μπορεί να το λατρέψει 😉 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα