Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, babooniaris είπε

Και σε κάτι αγγελίες που λένε iPhone με υγεία μπαταρίας 100% και είναι ενός και ενάμιση χρόνων παίζει Κινέζος μπαταρία 1000,% και τα πουλάνε χρυσάφι ως καινουρια. 

Μάλλον όσοι κράζουν προτιμούν αυτο......καλά κάνει η apple  σε αυτό το θέμα την επξκροτω προστατεύει τα συμφέροντα της και τους καταναλωτές των προϊόντων της  όσο και αν την σιχαίνομαι γενικα. 

Δεν ισχύει πάντα αυτό που λες, έχω XS Max που σε δυο μέρες κλείνει χρόνο με υγειά 100%.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ..

31 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Μην είσαι απολυτος...XS Max εδώ και ένα χρόνο εγώ και η σύζυγος με 8αρι ενάμιση έτους και εμαστε και οι δυο με 100% μπαταρια...αλλα δεν παίζουμε καθόλου παιχνίδια στο κινητό, ούτε φορτίζουμε ποτε με ταχυφορτιστες κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει αυτό που έγραψες αλλα σίγουρα υπάρχουν και συσκευές που τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται. Τώρα πια θα έχουμε και τον τρόπο να το διαπιστώσουμε σε πιθανή αγοραπωλησία 🙂

Αυτό ακριβώς..

Επεξ/σία από manosnike
  • Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

47 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Προσκυνώ...

Καλά και το iPhone από τα κεντρικά του Πεκίνου είναι.

Φυσικά και πολλά (αν όχι όλα) είναι από Πεκίνο, αυτό που αλλάζει φίλε μου είναι οι προδιαγραφές και οι πρώτες ύλες - αυτό πληρώνεις. Η εθνικότητα του ιδιοκτήτη του χεριού που θα τοποθετήσει 1 οθόνη και θα βιδώσει 10 βίδες σε μία πλακέτα μου είναι αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία είναι το υλικό κατασκευής π.χ. της πλακέτας, το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για να μπει όπως πρέπει (και όχι όπως να 'ναι), κ.λπ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Bluedive είπε

Κακως τα περιλαμβάνει όλα αυτά. Είναι μια ελεεινή πολιτική όλων των εταιρειών. Πας για αλλαγή ενός component και το παντρευουν επίτηδες με όλο το υποσύστημα του για να πουλάνε χρυσάφι το ανταλλακτικό η να σε σπρώχνουν σε νέα συσκευή.  Το έχω δει παντού αυτό το έργο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ειδικα είναι καθηγητές σε αυτή την αθλια πρακτική 

Δεν ξέρω για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά στα κινητά ο λόγος που μερικά εξαρτήματα πάνε "πακέτο" είναι γιατί δεν υπάρχει επίσημος (δηλαδή βέλτιστος) τρόπος να αλλαχτεί μόνο ένα από τα εξαρτήματα του πακέτου. Πχ το glass-only replacement σε μια σύγχρονη οθόνη κινητού απαιτεί προσεκτική αφαίρεση της οθόνης από το τζάμι με διαχωρισμό του υπάρχοντος στρώματος κόλλας (μια διαδικασία που αναπόφευκτα θα γρατζουνίσει έστω και ελάχιστα την οθόνη αν δεν την σπάσει), προσεκτική τοποθέτηση διαφανούς UV-curing κόλλας και τέλος την τέλεια ευθυγράμμιση της οθόνης με το γυαλί (και ενώ γίνεται αυτό πρέπει να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες στην κόλλα και να μη διαρρεύσει η κόλλα στα διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της οθόνης).

Από τη στιγμή λοιπόν που η διαδικασία επισκευής εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη δεξιοτεχνία αυτού που την πραγματοποιεί, δεν μπορεί να προταθεί από τον κατασκευαστή ως επίσημη ή βέλτιστη μέθοδος επισκευής και άρα πρέπει να αλλαχτεί όλο το display assembly.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Από τη στιγμή λοιπόν που η διαδικασία επισκευής εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τη δεξιοτεχνία αυτού που την πραγματοποιεί, δεν μπορεί να προταθεί από τον κατασκευαστή ως επίσημη ή βέλτιστη μέθοδος επισκευής και άρα πρέπει να αλλαχτεί όλο το display assembly.

Οπότε ισχυρό γυαλί οθόνης, military grade θήκη και προσοχή στον χειρισμό του κινητού είναι η καλύτερη λύση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MAFAKA είπε

Έχοντας αλλάξει αρκετά μηλοτηλεφωνα στην "καριέρα" μου (ξεκινώντας από 3G) αλλα και κάποια Samsung (Note 3-S8+-S9+) σε διαβεβαιώ ότι οι μπαταριες των Iphone δείχνουν εξαιρετική αντοχή στη φθορά του χρόνου αν τους φερθείς με σύνεση κατά τη χρήση και φόρτιση. 

Όχι υπερβολές, αρκεί να μην ξελιγώνεις τη μπαταρια.

δεν είναι ετσι τα πράγματα αλλά σε γενικές γραμμές να τι  παιζει

αν δεν παίζεις παιχνιδια αν δεν κάνεις φόρτιση και χρήση συσκευής και γενικός δεν ζεσταίνεις την συσκευή η μπαταρία ζει πολύ πολυυυυ περρισοτερο

ενα τρανό παράδειγμα η ξαδέλφη μου έχει δίδυμα (κορίτσι αγόρι) πριν 10 11 μήνες τους πήρε μαζί (για τα γενέθλια) ενα iphone 8 plus το αγόρι την συσκευή την λιώνει με fortnite κλπ κλπ το κορίτσι κλασσική χρήση κανα Instagramm κλπ το φορτίζει καθε δεύτερη μερα καμία φορά την ιδια μερα

ηγεια μπαταρίας
68 στο αγόρι 100% στο κοριτσι και μυρίζομαι κιόλας ότι στον μικρο άρχισε και φουσκώνει πρέπει να του πάρω το κινιτο (αν μπορέσω) να του αλλάξω μπαταρία

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sinistargr είπε

θα το φάει το κεφάλι τις αυτή στο τέλος, με τις πρωτοποριακές και καλά βλακείες που σκέφτεται κάθε τόσο για να βγάλει χρήματα..... 

Και ομως εισαι τερμα λαθος.

Παλιοτερα ηταν πολλες οι φορες που πετυχαινα ατομα που εκαναν παραπονα οτι αγοραζαν απο αγγελιες Iphone τα οποια αργοτερα στην πορεια μαθαιναν οτι ειχε γινει αλλαγη οθονης,και προφανως σε μη επισημο service.

Αυτο ειχε ως αποτελεσμα ο αλλος να εχανε το υπολοιπο της εγγυησης του(αφου το κινητο ανοιχτηκε σε service μη εξουσιοδοτημενο),πιθανως να μην ειχε και αδιαβροχοποιηση και αρα ο αλλος να πληρωσε παραπανω χρηματα απο οσα αξιζε το κινητο.

να σκεφτεστε και λιγο πιο ανοιχτα καποια πραγματα,μην ειστε τελειως καθετοι.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MotorBreath είπε

Φυσικά και πολλά (αν όχι όλα) είναι από Πεκίνο, αυτό που αλλάζει φίλε μου είναι οι προδιαγραφές και οι πρώτες ύλες - αυτό πληρώνεις. Η εθνικότητα του ιδιοκτήτη του χεριού που θα τοποθετήσει 1 οθόνη και θα βιδώσει 10 βίδες σε μία πλακέτα μου είναι αδιάφορο. Αυτό που έχει σημασία είναι το υλικό κατασκευής π.χ. της πλακέτας, το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί για να μπει όπως πρέπει (και όχι όπως να 'ναι), κ.λπ..

Δεν διαφωνώ καθόλου. Εσύ ανέφερες το Πεκίνο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Έτσι μπράβο !! Και δεν είναι καθόλου ειρωνικό αυτό .

Όταν στις αγγελίες μεταχειρισμένων οι τιμές των «ακριβών» μοντέλων αντιστοιχούν σε τιμές καινούργιων ναυαρχίδων του Android το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι πραγματικά ΑΨΟΓΟ!

Δεν βρίσκω το λόγο να παραπονεθεί κάποιος εφόσον του δίνετε η δυνατότητα να αντικαταστήσει την οθόνη του με μια μη αυθεντική πλην όμως πλέον , εκτός από τον ίδιο κάτοχο και τον μαστρο-Γιώργη θα το ξέρει και η Apple αλλά κ ο υποψήφιος μελλοντικός αγοραστής ή κάτοχος απλά της συσκευής .

Το βρίσκω πολύ λογικό καθότι έτσι προστατεύει την φήμη της ως εταιρείας (αν παρουσιάσει πρόβλημα κάποια οθόνη αυτόματα θα ξέρει αν πρόκειται για αυθεντική η μαϊμού και θα παίρνει τα μέτρα της ) και ενισχύει το premium των προϊόντων της καθότι το τηλέφωνο ξέρει ποτέ φοράει κάτι μη αυθεντικό .

Ένσταση μου πάνω σε αυτό ( δεν ξέρω αν ισχύει εδώ στις μπαταρίες ίσχυε) αν και έχει μια λογική είναι πως αν με κάποιο τρόπο έχεις στα χέρια σου την αυθεντική οθόνη και τις γνώσεις να την περάσεις μόνο σου αν βγάζει πάλι το ίδιο μνμ .

Αλλά και πάλι έχει μια βάση καθότι η ίδια εταιρεία δεν ξέρει τι γνώσεις μπορεί να έχεις εσυ που ανοίγεις το τηλέφωνο της και το βάζεις χέρι ακόμα κ αν βάζεις αυθεντικό ανταλλακτικό ..

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μήλο δεν έχει τις γνώσεις για να σου επισκευάσει την συσκευή. Καινούργια θέλει να πάρεις. Get over it. Damn

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Δεν διαφωνώ καθόλου. Εσύ ανέφερες το Πεκίνο.

Προφανώς αναφερόμουν στις μη ποιοτικές συσκευές και όχι σε όλες όσες παράγονται εκεί. Θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν διευκρίνιση αλλά μάλλον έκανα λάθος...

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, MotorBreath είπε

Προφανώς αναφερόμουν στις μη ποιοτικές συσκευές και όχι σε όλες όσες παράγονται εκεί. Θεώρησα ότι δεν χρειαζόταν διευκρίνιση αλλά μάλλον έκανα λάθος...

Εγώ κατάλαβα τι ήθελες να πεις εξαρχής. Απλά ήθελα να σου δείξω ότι το να λες Πεκίνο για να πεις ότι δεν είναι ποιοτικό δεν στέκει πια σαν έκφραση αφού όλα εκεί παράγονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, xyvirus είπε

Αφού πήρες iPhone και έχεις το χρήμα και το φυσάς να πλερωσεις κυριε.

Τα μεταξωτά βρακάκια θέλουν και επιδέξιους πισινους 

Με αδέξιο πισινό σε βγάζουν εκτός εγγύησης?

Επεξ/σία από chris_g92
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xristos97 είπε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μήλο δεν έχει τις γνώσεις για να σου επισκευάσει την συσκευή. Καινούργια θέλει να πάρεις. Get over it. Damn

Ολες οι εταιρειες θελουν να παρεις καινουργια γιατι τις ενδιαφερει αποκλειστικα και μονο το κερδος. Get over it. :)

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ολες οι εταιρειες θελουν να παρεις καινουργια γιατι τις ενδιαφερει αποκλειστικα και μονο το κερδος. Get over it. :)

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί ο καταναλωτής αν ξέρει ότι δεν μπορεί να επισκευάσει το προϊόν του τότε δεν θα το αγοράσει. Απλά η apple είναι σε μία αγορά που έτσι και αλλιώς ο καταναλωτής θέλει την ανανέωση και δεν το νοιάζει που δεν επισκευάζεται. Αλλά αυτό δεν ισχύει για ΟΛΕΣ τις εταιρείες όπως είπες και πολλές βασίζουν ένα μεγάλο μέρος των κερδών τους σε ανταλλακτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...