Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Black Demis είπε

μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακριβός την είδηση δεν είναι ότι βλεπει αν είναι αυθεντικοί η όχι οθονη αλλά αν έχει αλλαχτεί σε service εκτός apple

και σας δίνω ένα παραδειχγμα

έχετε δυο iphone 11 pro και βγάζετε οθονη από το ένα και βάζετε στο αλλο

και τα δυο έχουν αυθεντική οθονη σωστά?

το μήνυμα θα εμφανιστεί ομος

τι γινεται ουσιαστικά κάθε οθονη έχει και ένα μοναδικό id το οποίο γινεται match στην μνήμη της συσκευης

για να γίνει ξανά match θα πρέπει να γίνει reprogramm η συσκευή από επίσημο εργαλείο της apple με κατατοπιστικά της apple

το ίδιο και με την μπαταρία παιζει

δεν είναι ότι δεν σε αφήνουν να βάλεις μη αυθεντικά ανταλλακτικά δεν σε αφήνουν να κάνεις αλλαγή εκτός από το service της apple

ο λόγος? καθαρά για να κόψει τράτες εταιρείες που παράγουν ανταλλακτικά και κάνουν επισκευές καθώς ενα τετοιο μηνημα ειναι άκρος ψυχαναγκαστικο σε βαθμό να πας να αλλάξεις συσκευή

Να και ένας άνθρωπος που τοποθετείται σωστά στο θέμα. Υπάρχει κάποιο whitelist περιφερειακών στο firmware. Το τι περιλαμβάνει η λίστα για τις οθόνες ή για τις μπαταρίες και το ποσό αυστηρός είναι ο έλεγχος θα φανεί όταν τα iPhone 11 γίνουν jailbreak και αποκτήσουν πρόσβαση οι moders χαμηλά. Μπορεί να ελέγχει μόνο serial number οθόνης άρα να τσεκάρει μόνο τις αυθεντικές. Στη περίπτωση αυτή, refurbish με ανταλλακτικά parts από αλλά τηλέφωνα δεν ανιχνεύεται λογικά. Η να το συσχετίζει με το imei της συσκευής άρα αλλαγή μόνο στην αντιπροσωπεία αφού θα θέλει reprogram η flash.

Πάντως whitelist σε ανταλλακτικά κάνουν πολλές εταιρίες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά όπως λες, υπάρχουν άπειροι επισκευαστες iPhone και θέλει να τους περιορίσει 

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gthe είπε

Να και ένας άνθρωπος που τοποθετείται σωστά στο θέμα. Υπάρχει κάποιο whitelist περιφερειακών στο firmware. Το τι περιλαμβάνει η λίστα για τις οθόνες ή για τις μπαταρίες και το ποσό αυστηρός είναι ο έλεγχος θα φανεί όταν τα iPhone 11 γίνουν jailbreak και αποκτήσουν πρόσβαση οι moders χαμηλά. Μπορεί να ελέγχει μόνο serial number οθόνης άρα να τσεκάρει μόνο τις αυθεντικές. Στη περίπτωση αυτή, refurbish με ανταλλακτικά parts από αλλά τηλέφωνα δεν ανιχνεύεται λογικά. Η να το συσχετίζει με το imei της συσκευής άρα αλλαγή μόνο στην αντιπροσωπεία αφού θα θέλει reprogram η flash

δεν είναι στο κυριο firmware ειναι στο δευτερεύον εκει που είναι το Imei mac address touch id face id serial κλπ και δεν είναι οτι ειναι white lists απλά εκεί καταχωρεί οτι η οθονη σου έχει τάδε serial ότι οθονη και να βάλεις δεν θα σου φιγει το μήνυμα θα πρέπει να γράψεις το καινούργιο serial μέσα εκεί.......... κάτι το όποιο δεν γινεται χωρίς πιστοποιητικό της apple ούτε me jailbreak καθώς θα αλλαξει το secure boot και η συσκευή θα πέσει σε bootloop

τωρα αν βγαλεις το mass memory και το γραψεις απο programmer οκ αλλα ποιος θα το κάνει αυτό για μια αλλαγή οθονης οεο?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

δεν είναι στο κυριο firmware ειναι στο δευτερεύον εκει που είναι το Imei mac address touch id face id serial κλπ και δεν είναι οτι ειναι white lists απλά εκεί καταχωρεί οτι η οθονη σου έχει τάδε serial ότι οθονη και να βάλεις δεν θα σου φιγει το μήνυμα θα πρέπει να γράψεις το καινούργιο serial μέσα εκεί.......... κάτι το όποιο δεν γινεται χωρίς πιστοποιητικό της apple ούτε me jailbreak καθώς θα αλλαξει το secure boot και η συσκευή θα πέσει σε bootloop

τωρα αν βγαλεις το mass memory και το γραψεις απο programmer οκ αλλα ποιος θα το κάνει αυτό για μια αλλαγή οθονης οεο?

Δεν την ξέρω την αρχιτεκτονική των iPhone. Οκ αν περνάει απο το secure boot επομένως δεν παρακάμπτεται εύκολα. Απλά τ μαγαζιά θα αλλάζουν λοιπόν οθόνες στα προηγούμενα μοντέλα 😊. Ούτως η άλλως αν πήγαινε μαζί με το board για το faceid όπως είπαν, δεν μπαίνει χέρι εύκολα 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPANK είπε

Συγνώμη αλλά όταν πας για αλλαγή οθονης iphone στην Ελλάδα σου βάζουν αυθεντική / genuine η κάποια aftermarket ; 

Να το καταλάβω για τις οθόνες και γενικά τα ανταλλακτικά σε χώρες που υπάρχουν κανονικά apple stores / service κτλπ αλλά τι γίνεται στις άλλες χώρες ;

Μην παρεξηγηθω ρωτάω πραγματικά αν τα ανταλλακτικά που περνάνε ακόμη και επίσημοι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα είναι original / genuine της apple ή απλά compatible που ίσως η apple απλά να εγκρίνει ;

Αντικατάσταση με ανακατασκευασμενο.... 

• Like 1
Δημοσ.

Άλλαξα μπαταρία σε ένα 6 προ δύο ετών. Υποτίθεται ότι ήταν γνήσια. Αποδείχθηκε μαϊμουδάρα μεγάλη. Συνηγορώ στο μήνυμα ότι η συσκευή έχει κάποιο μη γνήσιο ανταλλακτικό. Οι απατεώνες έξω είναι πολλοί. Καιρός να μαζευτούνε λίγο. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, svartevarg είπε

Για τι σπάσιμο μιλάμε;

Έχει ιδιαίτερη σημασία; 
Anyway για την ιστορία ήταν από αυτά τα κλασικά που μάλλον έσκασε σε γωνία και ράγισε λίγο και εκεί που σε έχει πιάσει το καρδιακό λες οκ δουλεύει αλλά κάποιους μήνες μετά αρχίζει και εξαπλώνεται και τελικά δεν δουλεύει ούτε το touch...
Σημειωτέον ότι έγινε τις πρώτες μέρες που το είχε πάρει και λες και είχε σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και δεν είχε βάλει θήκη, δεν είχε γυαλί προστασίας και δεν είχε κάνει και την ασφάλεια θραύσης στον Κωτσόβολο απ' όπου είχε γίνει η αγορά...
Μη σου τύχει η περίπτωση, απλά το ανέφερα για το αστρονομικό κατά την γνώμη μου επίσημο κόστος αντικατάστασης της οθόνης.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gthe είπε

Δεν την ξέρω την αρχιτεκτονική των iPhone. Οκ αν περνάει απο το secure boot επομένως δεν παρακάμπτεται εύκολα. Απλά τ μαγαζιά θα αλλάζουν λοιπόν οθόνες στα προηγούμενα μοντέλα 😊. Ούτως η άλλως αν πήγαινε μαζί με το board για το faceid όπως είπαν, δεν μπαίνει χέρι εύκολα 

μπαινει χερι αλλα θελει θελει χερουργου... με οτι συνεπάγεται αυτο το ποσα ατομα θα το κανουν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Επίσης η αλλαγή της οθόνης με εξάρτημα aftermarket μπορεί να προκαλέσει τις εξής ανεπιθύμητες ενέργειες:

-Υψηλό πυρετό

-Πονοκέφαλο

-Αίσθημα κόπωσης

-Άγχος

-Διαταραχές της μνήμης

-Σπασμούς

-Αίσθημα αδυναμίας

-Δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή

-Διάρροια, κοιλιακό πόνο

-Ναυτία, έμετο

-Δερματικό εξάνθημα, κνησμό

-Δυσκολία στην ακοή

-Υψηλή αρτηριακή πίεση

Εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε από τα παραπάνω ενημερώστε ΑΜΕΣΑ το Service της Apple.

Προσκυνώ...

2 ώρες πριν, MotorBreath είπε

Προσωπικά σε περίπτωση που χρειαστεί αντικατάσταση οτιδήποτε στο κινητό μου θα πήγαινα στην κατασκευάστρια, είτε αυτή είναι η apple, η samsung, ή οποιαδήποτε. Ωστόσο σε περίπτωση που για κάποιο λόγο πήγαινα σε μη official λύση, ούτε εμένα θα μου άρεσε να μου έβγαζε μνμ για μπαταρία, οθόνη, κ.λπ.. Από την άλλη βέβαια, η apple βγάζει τη συσκευή, αυτή βάζει και τους κανόνες για τα προϊόντα της. Όποιος δεν του αρέσει έχει κάτι καταπληκτικές συσκευές με 150-200 από τα κεντρικά του Πεκίνου και δεν σου βγάζει κανένα μνμ ποτέ.

Καλά και το iPhone από τα κεντρικά του Πεκίνου είναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, babooniaris είπε

Και σε κάτι αγγελίες που λένε iPhone με υγεία μπαταρίας 100% και είναι ενός και ενάμιση χρόνων παίζει Κινέζος μπαταρία 1000,% και τα πουλάνε χρυσάφι ως καινουρια. 

Μην είσαι απολυτος...XS Max εδώ και ένα χρόνο εγώ και η σύζυγος με 8αρι ενάμιση έτους και εμαστε και οι δυο με 100% μπαταρια...αλλα δεν παίζουμε καθόλου παιχνίδια στο κινητό, ούτε φορτίζουμε ποτε με ταχυφορτιστες κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει αυτό που έγραψες αλλα σίγουρα υπάρχουν και συσκευές που τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται. Τώρα πια θα έχουμε και τον τρόπο να το διαπιστώσουμε σε πιθανή αγοραπωλησία 🙂

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MAFAKA είπε

Μην είσαι απολυτος...XS Max εδώ και ένα χρόνο εγώ και η σύζυγος με 8αρι ενάμιση έτους και εμαστε και οι δυο με 100% μπαταρια...αλλα δεν παίζουμε καθόλου παιχνίδια στο κινητό, ούτε φορτίζουμε ποτε με ταχυφορτιστες κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει αυτό που έγραψες αλλα σίγουρα υπάρχουν και συσκευές που τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται. Τώρα πια θα έχουμε και τον τρόπο να το διαπιστώσουμε σε πιθανή αγοραπωλησία 🙂

Μπορεί και να έχεις δίκαιο απλά εμένα μου χτυπάει παραξενα ένα και ενάμιση χρόνων τηλέφωνα να έχουν μηδενική φθορά στην μπαταρια. Ένα φυσιολογικό τηλέφωνο όσο και να μην θέλει μια φόρτιση την μιάμιση μέρα την θέλει 

Δημοσ.

Καλά κάνουν κι ενημερώνουν τον χρήστη.

Meanwhile στους τίτλους των ειδήσεων σήμερα:

"Τα νέα iPhone 11 εξαντλήθηκαν στην Ελλάδα από την πρώτη ημέρα"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κινητό τον 800-1000 ευρώ είναι λογικό να έχει ακριβά ανταλλακτικά, αν όντως έχεις χρήμα τα δίνεις, αν δεν έχεις  και μάζευες το ΚΕΑ του έτους για να πάρεις i phone το έχεις έτσι.

broken.jpg.88078a7556afaee5b43bfbcb8a26a054.jpg

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.

Προς ενημέρωση όλων, αν και νομίζω ότι θα το γνωρίζετε αρκετοί και επειδή μέχρι πρόσφατα δούλευα σε μικρομάγαζο ως τεχνικός. 

Ένα μεγάλο ποσοστό ανταλλακτικών ανεξαρτήτου μάρκας προέρχεται από τα Πάκια στην Σωκράτους και γύρω οδών. 

Εννοείται ότι δεν είναι αυθεντικά και εννοείται ότι πωλούνται ως αυθεντικά. 

Παράδειγμα: iPhone xr αλλαγή οθόνης κόστος αγοράς από τους Πακιστανούς 60€

Κόστος επισκευής και χρέωση οθόνης 260€ Χρόνος επισκευής 20'

Έκατσα 4 μήνες δεν άντεξα άλλο την κοροϊδία και την έκανα .

Δεν θέλω να βγάλω λάδι την Apple πάνω στο συγκεκριμένο γιατί έχει κάνει πολλά και ασυγχώρητα, αλλά νομίζω ότι όταν σκας τόσα λεφτά για μία συσκευή θα πρέπει να έχεις και την απαίτηση των αυθεντικών ανταλλακτικών και όχι να σε γλεντάει έτσι ο κάθε τελευταίος. 

• Like 1
  • Thanks 8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, babooniaris είπε

Μπορεί και να έχεις δίκαιο απλά εμένα μου χτυπάει παραξενα ένα και ενάμιση χρόνων τηλέφωνα να έχουν μηδενική φθορά στην μπαταρια. Ένα φυσιολογικό τηλέφωνο όσο και να μην θέλει μια φόρτιση την μιάμιση μέρα την θέλει 

Έχοντας αλλάξει αρκετά μηλοτηλεφωνα στην "καριέρα" μου (ξεκινώντας από 3G) αλλα και κάποια Samsung (Note 3-S8+-S9+) σε διαβεβαιώ ότι οι μπαταριες των Iphone δείχνουν εξαιρετική αντοχή στη φθορά του χρόνου αν τους φερθείς με σύνεση κατά τη χρήση και φόρτιση. 

Όχι υπερβολές, αρκεί να μην ξελιγώνεις τη μπαταρια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...