Προς το περιεχόμενο

Graphics card

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Φτιάχνω ένα linux workstation και έχω κολλήσει στην επιλογή κάρτας γραφικών. Η χρήση είναι VMs, office, multi thread scripts, 2 monitors (προς το παρών FHD το μέλλον θα πάω σε 2 x 2k). Δεν κάνω render δεν παίζω games. 

Η ερώτηση είναι αν με μια φτηνή κάρτα γραφικών θα τρέχουν όλα smooth (π.χ. τα γραφικά του gnome 3 ή 4K video) ή παίζει ρόλο η gpu σε κάτι?

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Lside
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lside είπε

Καλησπέρα,

Φτιάχνω ένα linux workstation και έχω κολλήσει στην επιλογή κάρτας γραφικών. Η χρήση είναι VMs, office, multi thread scripts, 2 monitors (προς το παρών FHD το μέλλον θα πάω σε 2 x 2k). Δεν κάνω render δεν παίζω games. 

Η ερώτηση είναι αν με μια φτηνή κάρτα γραφικών θα τρέχουν όλα smooth (π.χ. τα γραφικά του gnome 3 ή 4K video) ή παίζει ρόλο η gpu σε κάτι?

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα, θα σου προτεινα μια φθηνή έκδοση GT1030 με GDDR5 για να μην κολλήσει πουθενά. Θεωρητικά και με Kepler 730 κανεις την δουλειά σου, αλλά δεν θα έπεφτα σε πυρήνα Fermi γιατί είναι παλιός και παίζουν προβλήματα με υποστήριξη, bandwidth θυρών, δεν βγάζουν 4Κ κτλ. Δηλαδή δεν θες δύναμη αλλά σύγχρονο πυρήνα. 

Απο AMD δεν έχω ιδέα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...