Miracle Worker Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 734€ καθαρα ειναι ο μισθος του νεοδιοριστου ΠΕ. 100%. Αν το υπολογισεις στους 14 μισθους του ιδιωτικου βγαινει 629€ το μηνα.
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε 734€ καθαρα ειναι ο μισθος του νεοδιοριστου ΠΕ. 100%. Αν το υπολογισεις στους 14 μισθους του ιδιωτικου βγαινει 629€ το μηνα. Δεν παίρνουν όλοι 14 μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί παίρνουν πολύ λιγότερα σε αθλιοτερες συνθήκες και με 3μηνη σύμβαση.
oikonikos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Ολοι ξερουν τι γινεται με τους ΔΥ δεν χρειαζεται να τα ξαναλεμε. Αν καποιοι δεν καταλαβαινουν ειτε ειναι οι ιδιοι ΔΥ ειτε οι γονεις οι συγγενεις κλπ. και απλα θελουν να παρουν το μερος τους. Δεν ειναι τυχαιο που οι μισθοι στο δημοσιο ειναι ακομη στα υψη ενω θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον στο μισο σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα εδω και πολλα χρονια. Ειναι κατι που με εξοργιζει απιστευτα και ειδικα στον καιρο της κρισης θα επρεπε να τους διωξουν ολους και να τους αντικαταστησουν με ατομα τα οποια θα ειναι στην θεση που πρεπει θα κανουν την δουλεια που πρεπει και ο Θεος να βαλει το χερι να παραγουν εργο.Φυσικα και με τον μισθο που πρεπει και οχι με το εγκλημα που υπαρχει τωρα. Εχω φιλους εχω συγγενεις και γνωστους που ειναι στο δημοσιο και ξερω πολυ καλα τι παιρνουν και τι δουλεια κανουν.Πραγματικα γελαει ο κοσμος. Δεν θελω να μιλησω για τις γνωσεις τους γιατι δεν θα μπορουσαν ουτε περιπτερο να κρατησουν. Οσοι εχουν καποια δουλεια η οποια ειναι αναγκαιο κακο να εχουν καθημερινα παρε δωσε με το δημοσιο ξερουν πολυ καλα περι τινος προκειται. Ας παει κανεις στο εξωτερικο να δει πως δουλευουν και τι κλιμα επικρατει και μετα να μιλησει για το Ελληνικο δημοσιο.Και φυσικα δεν μιλαω για μεγαλες χωρες αλλα πολυ μικροτερες απο εμας τις οποιες δεν τις βλεπουμε καν.Οσοι εχουν παει ξερουν δεν χρειαζεται ν'αναλυσουμε ας πανε και οι υπολοιποι να δουνε. Τιμωρουμε 10 χρονια τωρα τον ιδιωτικο τομεα για να σωσουμε τι? Την χωρα? Τον κρατος? Τους Δ.Υ.? Τι ακριβως θελουν και τιμωρουν των ιδιωτικο τομεα καθημερινα που το κρατος εχει γινει συνεταιρος σε ολα? Εχει δουλεψει ποτε κανεις απο αυτους στον ιδιωτικο τομεα να δει πως ειναι? Να βαζεις το κλειδι στην πορτα και τα εξοδα να τρεχουν εχεις δεν εχεις δουλεια? Το μονο που ξερουν ολοι να λενε ειναι οτι ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει.Να πανε να κανουν μια επιχειρηση ολοι αυτοι που το λενε κι ας ερθουν μετα να μου πουνε τι θα κανουν οι ιδιοι.Παντα το μαυρο χρημα εκανε αυτη η χωρα να κινειται.Και πριν τις καλες εποχες και τις καλες εποχες κι ακομη και σημερα κι οποιος δεν το καταλαβαινει εχει μαυρα μεσανυχτα. Κι οταν μιλαω για ιδιωτικο τομεα δεν μιλαω για εταιριες μεγαθηρια αλλα για ανθρωπους που παλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ 7 στα 7 στις επιχειρησεις τους και βγαζουν μεροκαμματο το οποιο στο μεγαλυτερο ποσοστο ειναι πολυ μικροτερο απο αυτα που βγαζει ενας δημοσιος υπαλληλος. Ειναι κατι που δεν προκειται ν'αλλαξει ποτε στην χωρα μας τουλαχιστον οσο ζουμε εμεις αλλα μακαρι να το ζησουν οι επομενες γενιες για το καλυτερο ολων. Δεν μπαίνουν πλέον όμως με τενεκέ λάδι! Ακόμα και στους ΟΤΑ μπήκε ΑΣΕΠ χωρίς συνεντεύξεις και λοιπά ( κάτι που χρησιμοποιούνταν παλιότερα για να βρεθεί κάποιος δικός τους με παραπάνω μόρια και να μπει σίγουρα) Σιγά σιγά αλλάζει το πράγμα Τεμπέληδες θα υπάρχουν πάντα και για αυτό φταίει η μονιμότητα. Στις μέρες που διανύουμε έχουμε το εξής παράδοξο. Οι προτεταμένοι να έχουν λιγότερα προσόντα από τους υφιστάμενους τους!!! 1
giwfys Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Herthan η οικονομια ειναι κυκλος. Το να κοψουν εσυ οπως λες στο μισο τους μισθους στον δημοσιο τομεα, που ακριβως θα ωφελησει τον ελευθερο επαγγελματια?
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giwfys είπε Herthan η οικονομια ειναι κυκλος. Το να κοψουν εσυ οπως λες στο μισο τους μισθους στον δημοσιο τομεα, που ακριβως θα ωφελησει τον ελευθερο επαγγελματια? Θα βοηθήσει. Τα λεφτά του επαγγελματία δε θα πηγαίνουν σε βολεμενους κηφήνες. Θα υπάρχει budget για καλύτερη παιδεία, υγεία κλπ. Ετσι, θα υπάρχει κίνητρο και για τον επαγγελματία για να μη φοροδιαφυγει. Αν είναι να πληρώνει για άθλιες κρατικές υπηρεσίες καλύτερα μαύρα και να κάνει μόνος του κουμάντο. 1
giwfys Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Ο δασκαλακος ρε φιλε που διοριστηκε τωρα ειναι κηφηνας? Ο συναδελφος μου με διδακτορικο που διοριστηκε μεσω ασεπ στην ευαθ ειναι κηφηνας? Προς τι τοσο μισος και γενικευση? Κ εγω λεω ολοι η ελ επαγγελματιες ειναι λαμογια που δεν κοβουν αποδειξεις και καλοεφαγαν τα καλα χρονια. Φυσικα δεν ειναι ετσι. Επισης ποιος νομιζεις οτι ψωνιζει απο ενα μαγαζι στην γειτονια με ρουχα πχ? Αν κοψεις τον μισθο του πως θα ψωνισει απο εσενα? Γελαω με αυτη την αιωνια μαχη μεταξυ δημοσιων και ελ επαγγελματιων την ωρα που καποιοι απο ψηλα γλεντανε βλεποντας χαζους να μαλωνουν για ποιος πρεπει να ειναι πιο φτωχος απο τον αλλον ενω και οι 2 ειναι σε αθλια κατασταση 4 1
billiboo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Αν και εκτος θεματος να πω κι εγω οτι η εμπειρια μου στις συναλαγες με το δημοσιο δεν ειναι η καλυτερη. απτο να χανουν σηκωνετε ο υπαλληλος για τσιγαρο ενω εχει ουρα μεχρι και χρηματισμους κτλπ. πχ εμενα μου εχασαν ενα χαρτι σε υπηρεσια και οταν πηγα με τον αριθμο πρωτοκολλου μου ειπαν ξανακαντην να δουμε, να περνει αδεια υπαλληλος και να μην δουλευει ολη η υπηρεσια για 6 μηνες. εχω δει σε τοιχο δημοσιου νοσοκομειου χαρτι που να λεει λεμε οχι στην αξιολογηση στο δημοσιο. το ιδιο και οι καθηγητες μου παλιοτερα στο σχολειο οχι στην αξιολογηση. και ναι τα 1000 μεικτα ειναι πολλα λεφτα για μια θεση νεου την σημερον ημερα οταν εξω δινουν 500.
giwfys Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Και εμενα οι συναλλαγες μου με μηχανικους αυτοκινητων και υδραυλικους δεν ειναι η καλυτερη. Παντα σου λενε με αποδειξη η χωρις ασε που οι περισσοτεροι ειναι λαμογια και δεν σου κανουν σωστη δουλεια. Ωραιος φιλε 500 μεικτα εγω λεω στους δασκαλους που θα μορφωσουν το παιδι σου. Ευγε. Γιατι οχι και 200. Πολλα ειναι τα 500 3
billiboo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, giwfys είπε Και εμενα οι συναλλαγες μου με μηχανικους αυτοκινητων και υδραυλικους δεν ειναι η καλυτερη. Παντα σου λενε με αποδειξη η χωρις ασε που οι περισσοτεροι ειναι λαμογια και δεν σου κανουν σωστη δουλεια. Ωραιος φιλε 500 μεικτα εγω λεω στους δασκαλους που θα μορφωσουν το παιδι σου. Ευγε. Γιατι οχι και 200. Πολλα ειναι τα 500 η διαφορα ειναι οτι αν δεν γουσταρεις τον μηχανικο που σου λεει δεν κοβω αποδειξη πας σε αλλον. αν ο στο δημοσιο ο υπαλληλος δεν κανει την δουλεια του τι κανεις?απο την εμπειρια μου στο σχολειο οι περισσοτεροι δασκαλοι δεν θα επρεπε να περνουν ουτε 100 ευρω. μονο ελαχιστες εξαιρεσεις που ομως δεν κανουν την διαφορα.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ που δεν έχω σχέση με το δημόσιο τομέα ούτε κάνα συγγενής μου και πληρώνω ΠΑΡΑ πολλά λεφτά σε φόρους, σταθερά 5ψηφιο τα τελευταία 10+ χρόνια δεν έχω την ίδια γνώμη με όσους αφοριζουν τους πάντες. Α)Δεν έχω δει κάποιο δημόσιο υπάλληλο να είναι πάμπλουτος. Β)Τους έχω δει πολλές φορές να παλεύουν να εξηγήσουν στο κάθε ταγάρι που τους φτύνει πίσω από τον γκισέ με ύφος Εγώ σε ταιζω αχρηστε Γ)Τους παρατηρώ να μαζεύουν τα σκουπίδια βρέχει χιονίσει Δ)Τους βλέπω περιτριγυρισμένους από γονείς το πρωί που πάω το γιο μου να τους ζητούν τα ρέστα Και πολλά πολλά άλλα. Βλέπω και κάποιους να αράζουν με στυλ "ωχ ρε αδερφέ παράτα μας" ,κάποιους με θράσος να σου λένε "Χωρίς το κατιτίς δεν προχωράνε τα πράγματα " κτλ κτλ Αυτό το μήνα στη δουλειά είναι τρενάκι του τρόμου, κάθε 15 λεπτά από το φανταστικό περνάω στο δραματικό αλλά προσπαθώ να τα αφήνω πίσω μου και θυμίζω τον εαυτό μου πως δεν έχω επιλογή. Είναι επιλογή μου να τρέχω σαν παλαβός με ΤΟ άγχος στην πλάτη μου και να βλέπω το παιδί μου 1 ώρα τη μέρα. Δε θα πήγαινα στο δημόσιο ούτε με 8600 ,όχι με 860. Γιατί έχω φιλοδοξίες. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να αλλάξουμε όσους μπορούμε ή να τους διώξουμε αν δεν θέλουν αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια, όχι επειδή δεν κατάλαβες τι χαρτιά χρειάζονται. Ας τους δώσουμε τα κίνητρα να είναι καλύτεροι μια φορά και μετά βλέπουμε. Το να παίρνεις 3 και 60 ίσως και να μην είναι τόσο φανταστικό όσο νομίζει κάποιος. Και αυτό το "Ναι αλλά οι άλλοι στον ιδιωτικό παίρνουν 500 ευρώ " είναι γελοίο. Δεν πήρα ποτέ μου τόσα λίγα λεφτά. Αλλά πάντα είμαι πρώτος όπου έχει δουλειά. Αυτά τα λένε αυτοί που δε θέλουν να δουλεύουν αλλά τα 500 είναι λίγα, δε γίνεται σωστά η τεμπελιά με 500. Sorry αν είμαι καυστικός αλλά μου τη δίνει η συζήτηση VS.
billiboo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, giwfys είπε Ο δασκαλακος ρε φιλε που διοριστηκε τωρα ειναι κηφηνας? Ο συναδελφος μου με διδακτορικο που διοριστηκε μεσω ασεπ στην ευαθ ειναι κηφηνας? Προς τι τοσο μισος και γενικευση? Κ εγω λεω ολοι η ελ επαγγελματιες ειναι λαμογια που δεν κοβουν αποδειξεις και καλοεφαγαν τα καλα χρονια. Φυσικα δεν ειναι ετσι. Επισης ποιος νομιζεις οτι ψωνιζει απο ενα μαγαζι στην γειτονια με ρουχα πχ? Αν κοψεις τον μισθο του πως θα ψωνισει απο εσενα? Γελαω με αυτη την αιωνια μαχη μεταξυ δημοσιων και ελ επαγγελματιων την ωρα που καποιοι απο ψηλα γλεντανε βλεποντας χαζους να μαλωνουν για ποιος πρεπει να ειναι πιο φτωχος απο τον αλλον ενω και οι 2 ειναι σε αθλια κατασταση η μεγαλυτερη αληθεια που εχει πει καποιος στην ελλαδα ειναι το μαζι τα φαγαμε. να σου πω περιπτωσεις αποφοιτων λυκειου με θεση στο δημοσιο που ειχαν μισθο 4-5 χιλιαρικα. αρα ενα τετοιο ζευγαρι τις καλες εποχες σε μια μερα τα χριστουγεννα εβλεπε στην τραπεζα 16 χιλιαρικα. και αλλα τοσα το πασχα.
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, giwfys είπε Ο δασκαλακος ρε φιλε που διοριστηκε τωρα ειναι κηφηνας? Ο συναδελφος μου με διδακτορικο που διοριστηκε μεσω ασεπ στην ευαθ ειναι κηφηνας? Προς τι τοσο μισος και γενικευση? Κ εγω λεω ολοι η ελ επαγγελματιες ειναι λαμογια που δεν κοβουν αποδειξεις και καλοεφαγαν τα καλα χρονια. Φυσικα δεν ειναι ετσι. Επισης ποιος νομιζεις οτι ψωνιζει απο ενα μαγαζι στην γειτονια με ρουχα πχ? Αν κοψεις τον μισθο του πως θα ψωνισει απο εσενα? Γελαω με αυτη την αιωνια μαχη μεταξυ δημοσιων και ελ επαγγελματιων την ωρα που καποιοι απο ψηλα γλεντανε βλεποντας χαζους να μαλωνουν για ποιος πρεπει να ειναι πιο φτωχος απο τον αλλον ενω και οι 2 ειναι σε αθλια κατασταση Θα μπορούσε, ναι. Το γεγονός ότι δεν τον κουνάει κανείς από τη θέση του είναι που του δίνει την ευκολία να κάνει ότι του καυλώσει. Άμα θέλει θα είναι ενας κάκιστος καθηγητής, άμα θέλει θα είναι ο καλύτερος. Σε κάθε περίπτωση εγώ τον πληρώνω και αυτος χέστηκε. Αντιθέτως, αν εγώ είναι κακός επαγγελματίας, παίρνω μπούλο. Ταυτοχρονα, παίρνω μπούλο για ένα σωρό άλλους λόγους, όπως: 1) Φέσια από πελάτες, για τα οποία μάλιστα θα πληρώσω και εφορία από πάνω!!! Τέλειο ε; 2) Υπέρογκα πάγια έξοδα, ανεξαρτήτως αν έχω έσοδα και διάφορα άλλα που δεν μπορείς να φανταστείς. Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσω σε περίπτωση προβλήματος υγείας ή για την εκπαίδευση του παιδιού μου, και μάλιστα, πολλές φορές μαύρα. Πόσο μαλακας παίζει να είναι λοιπόν που πληρώνω το κράτος για υπηρεσίες που δεν μου παρέχει και πρέπει να πληρώσω έτσι κι αλλιώς;;; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από me3ikan
giwfys Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 2 minutes ago, billiboo said: η μεγαλυτερη αληθεια που εχει πει καποιος στην ελλαδα ειναι το μαζι τα φαγαμε. να σου πω περιπτωσεις αποφοιτων λυκειου με θεση στο δημοσιο που ειχαν μισθο 4-5 χιλιαρικα. αρα ενα τετοιο ζευγαρι τις καλες εποχες σε μια μερα τα χριστουγεννα εβλεπε στην τραπεζα 16 χιλιαρικα. και αλλα τοσα το πασχα. 4-5 χιλιαρικα? χαχα ενταξει κ εγω θα σου πω για αρχικλεφταρους ε.ε.. Ημαρτον με τις ακροτητες 3 minutes ago, me3ikan said: Θα μπορούσε, ναι. Το γεγονός ότι δεν τον κουνάει κανείς από τη θέση του είναι που του δίνει την ευκολία να κάνει ότι του καυλώσει. Άμα θέλει θα είναι ενας κάκιστος καθηγητής, άμα θέλει θα είναι ο καλύτερος. Σε κάθε περίπτωση εγώ τον πληρώνω και αυτος χέστηκε. Αντιθέτως, αν εγώ είναι κακός επαγγελματίας, παίρνω μπούλο. Ταυτοχρονα, παίρνω μπούλο για ένα σωρό άλλους λόγους, όπως: 1) Φέσια από πελάτες, για τα οποία μάλιστα θα πληρώσω και εφορία από πάνω!!! Τέλειο ε; 2) Υπέρογκα πάγια έξοδα, ανεξαρτήτως αν έχω έσοδα και διάφορα άλλα που δεν μπορείς να φανταστείς. Επιπλέον, θα χρειαστεί να πληρώσω σε περίπτωση προβλήματος υγείας ή για την εκπαίδευση του παιδιού μου, και μάλιστα, πολλές φορές μαύρα. Πόσο μαλακας παίζει να είναι λοιπόν που πληρώνω το κράτος για υπηρεσίες που δεν μου παρέχει και πρέπει να πληρώσω έτσι κι αλλιώς;;; Ε γινε δημοσιος τοτε που το προβλημα 2
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giwfys είπε Ε γινε δημοσιος τοτε που το προβλημα Βαριέμαι το ξύσιμο😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις