turbat0s Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, asaduu είπε να αρχίσουν να προσέχουν το μαγαζί σαν να είναι δικό τους για να δουν προκοπή, όπως ακριβώς στο ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός αυτό κάνει και βλέπει προκοπή? 2
margaritagr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Εγώ να πω τη μαύρη μου την αλήθεια, τουλάχιστον 3-4 φορές από όσες (όχι πολλές) έχει τύχει να μιλήσω στο τηλέφωνο με κάποιο δημόσιο υπάλληλο, είτε του ΔΕΔΔΗΕ, είτε του Δήμου, είτε κάτι άλλο, μου έχουν τύχει περιπτώσεις που είναι προφανές ότι κάτι έχουν πάθει, είτε εγκεφαλικό είτε κάτι άλλο, και δε μπορούν να αρθρώσουν πρόταση, με το ζόρι καταλαβαίνεις τι σου λένε, αν είσαι τυχερός. Δηλαδή σου δίνουν την εντύπωση ότι ειδικά με τον ιδιωτικό τομέα που έχουμε στην Ελλάδα, αν δεν ήταν στο δημόσιο, θα έβρισκαν πάρα πολύ δύσκολα δουλειά στον ιδιωτικό, μην πω δε θα έβρισκαν καθόλου. Προφανώς και υπάρχει και η άλλη πλευρά, ενδεχομένως ακόμα και άνθρωποι που λες τι κάνει αυτός εδώ και χαραμίζεται, αλλά είναι λογικό ότι η αρνητική εντύπωση είναι αυτή που μένει, ειδικά αν δε σε βοηθάει να κάνεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν θέσεις για ΑΜΕΑ στο δημόσιο, αλλα και πάλι μιλάς για 3-4 περιπτώσεις , 3-4 ανθρώπους μεταξύ των εκατοντάδων που απασχολούνται στους φορείς αυτούς. Εγώ όταν έψαχνα αυτοκίνητο γύρισα μερικές αντιπροσωπείες. Στη μια στο Μαρούσι ο πωλητής ΞΥΝΟΤΑΝΕ. Η αντιμετώπιση ήταν τραγική. Στην άλλη στον Βύρωνα ο πωλητής ήταν σούπερ. Οπότε εγώ πχ τι συμπέρασμα να βγαλω; μπορώ να προβώ σε μια γενίκευση; αυτό λέω προσωπικά. Ειμαι ενάντια στο τσουβάλιασμα. 5
alekan77 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Για κάθε έναν από εσάς που νιώθει ή είναι σουπερ χρήσιμος, ικανός παραγωγικός κλπ, υπάρχει κι ο αντίστοιχος μεσα σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Για κάθε έναν ΔΥ που δεν ξέρει να ανοίγει τον Η/Υ, υπάρχει κι ένας αντίστοιχος σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Συνεχίστε όμως να εύχεστε την πλήρη καταστροφή όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, απλά για να βγάλετε το άχτι σας. Μόνο εσείς καημενούληδες αδικείστε και σας κρατάνε οι σατανικοί ΔΥ μακρυά από την σουπερκαταπληκτική ζωάρα. 4
leoroni92 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Ρε παιδιά είναι υψηλοί οι μισθοί στο δημόσιο τομέα για αποφοίτους ΑΕΙ? 860 καθαρά και χωρίς δώρα, σε άθλιες εγκαταστάσεις και χωρίς άλλες παροχές και χωρίς καμία σοβαρή εξέλιξη καριέρας? 1
margaritagr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, ciyo είπε και δε δουλεύεις σκληρά Δεν έχεις ιδέα
leoroni92 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) to cyo : Φυσικά είναι σημαντικό. Αν δεν υπήρχε αυτό κάνεις δε θα έκανε αίτηση να πάει δημόσιο. Αλλά δε μπορούμε να λέμε ότι τα 860 είναι πολλά και να απαιτουμε να δουλεύουν τσάμπα Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από leoroni92
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αγάπες μου ΔΥ, αν ποτέ καταργηθεί η μονιμότητα τότε ελάτε να μιλήσετε. Η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού δημοσίου είναι αυτη. Κάνετε απλά ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ χωρίς κανένα στο κεφάλι σας και στη χειρότερη να σας στείλουν διακοπές για κάνα 6μηνο αν κάνετε χοντροτατη βλακεία! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από me3ikan 1
bilya Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ciyo είπε Όσο σκληρά δουλεύουν οι καθηγητές στο σχολείο? γιατι δεν έγινες καθηγητής τοτε αφου κάθονται? εγω πχ δεν θα μπορούσα/ηθελα κ δεν έγινα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από bilya 1
asaduu Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 και μην ξεχνάμε, τα 860 στην ώρα τους χωρίς αχ βαχ. Για πάντα. Έχω γνωστό που στο ωράριο του έμαθε 2 ακόμα γλώσσες και άλλους που κάνουν ξεκούραστα το μεταπτυχιακό τους. Και σχολάνε να πάνε σπίτι να ασχοληθούν με τα παιδάκια τους και τα χόμπι τους. Και σκέφτονται όλοι, μα τόσο προκομένα τα παιδιά, εγώ γιατί δεν προλαβαίνω ούτε να κλάσω. 3 2
margaritagr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, ciyo είπε Όσο σκληρά δουλεύουν οι καθηγητές στο σχολείο? Το point Είναι ότι γενικευεις λες και ξέρεις όλους τους εργαζόμενους, όλες τις θέσεις εργασίας, όλα τα αντικείμενα κλπ. Αφού το πας όμως συγκεκριμένα, ν απαντησω: Ναι ο καθηγητής δεν έχει εύκολη δουλειά. Γενικότερα είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού σχολείου. Και στα 2 σχολεία κάποιος μπορεί επίσης να ναι άριστος κι άλλος αδιάφορος. Όμως ο καθηγητής στο δημοσιο: 1) κάνει μαθήματα σε , αρκετές περιπτώσεις θλιβερές εγκαταστάσεις. Σαπια, βρώμικα κτήρια, όχι θέρμανση, όχι κλιματισμός 2)έχει κάθε καρυδιάς καρύδι στην τάξη 3)οι μαθητές τον γράφουν στ @@ τους απροκαλυπτα κ πολλές φορές τον βρίζουν κιόλας 4)δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να κάνει το μάθημα του καλύτερο (έλλειψη budget) Μιλα μου λίγο για το θέμα καθηγητής αν νομίζεις ότι μπορείς... Σημειωση: η μητέρα μου υπήρξε καθηγήτρια σε σχολεία της επαρχίας όπου πχ κατέβαινε τις σκάλες και την έφτυναν τα τσογλάνια από πάνω. Αν τολμαγε να ζητήσει ησυχία την απειλούσαν κι όταν μίλαγε στον διευθυντή έλεγε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πες μου πόσο τυχερή ήταν που δε δούλευε σε ιδιωτικό. 1 1
ELTASSOS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Ευτυχως που υπαρχει το δημοσιο και ετσι πηραμε σπιτι αυτοκινητα εξοχικο σκαφος και παμε διακοπες . Δουλευουμε ησυχα και ωραια. Κανενας δεν μας ζαλιζει στην πολεοδομια. Κλητηρες και φιευθυνταδες ειμαστε ισοι στη λουφα....δυστυχως
basilis_k6 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 ανουσια κουβέντα. το δημόσιο έτσι γενικα και αόριστα δεν λεει τιποτα. ειναι σαν να λες στην ευρωπη ειναι πλουσιοι. εχει πολλες δουλειες στο δημοσιο με διαφορετικους μισθους, διαφορετικες συνθηκες κτλ. Η μόνη σταθερα ειναι ο εισαγωγικος μισθος που ειναι καλύτερος απο τον ιδιωτικο (κακώς) και η σχεδόν βέβαιη εργασία μέχρι την σύνταξη, η ασφάλεια δηλαδη που δεν υπάρχει στον ιδιωτικο τομέα. Καλώς η κακώς ο δημόσιος τομέας είχε αρκετά μεγάλους μισθούς που μείωναν την αγοραστική δύναμη του αντιστοιχου εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα. αυτο ειναι που εκνευριζει ακομη τους μή δημόσιους. άλλαξε ομως και δεν ειναι τοσο μεγάλη η ψαλίδα. το γράφημα της 1ης σελίδας δειχνει ακριβώς το πρόβλημα. Ειναι αδιανόητο να πληρώνει περισσότερα το κράτος σε μισθους απο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μην ξεχναμε οτι το κράτος ειναι μη κερδοσκοπικός πολυοργανισμος. 1
me3ikan Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, margaritagr είπε Το point Είναι ότι γενικευεις λες και ξέρεις όλους τους εργαζόμενους, όλες τις θέσεις εργασίας, όλα τα αντικείμενα κλπ. Αφού το πας όμως συγκεκριμένα, ν απαντησω: Ναι ο καθηγητής δεν έχει εύκολη δουλειά. Γενικότερα είτε δημοσίου είτε ιδιωτικού σχολείου. Και στα 2 σχολεία κάποιος μπορεί επίσης να ναι άριστος κι άλλος αδιάφορος. Όμως ο καθηγητής στο δημοσιο: 1) κάνει μαθήματα σε , αρκετές περιπτώσεις θλιβερές εγκαταστάσεις. Σαπια, βρώμικα κτήρια, όχι θέρμανση, όχι κλιματισμός 2)έχει κάθε καρυδιάς καρύδι στην τάξη 3)οι μαθητές τον γράφουν στ @@ τους απροκαλυπτα κ πολλές φορές τον βρίζουν κιόλας 4)δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να κάνει το μάθημα του καλύτερο (έλλειψη budget) Μιλα μου λίγο για το θέμα καθηγητής αν νομίζεις ότι μπορείς... Σημειωση: η μητέρα μου υπήρξε καθηγήτρια σε σχολεία της επαρχίας όπου πχ κατέβαινε τις σκάλες και την έφτυναν τα τσογλάνια από πάνω. Αν τολμαγε να ζητήσει ησυχία την απειλούσαν κι όταν μίλαγε στον διευθυντή έλεγε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πες μου πόσο τυχερή ήταν που δε δούλευε σε ιδιωτικό. Ξεχνάς ότι και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να ισχύουν τα ίδια και χειρότερα. Και εκεί αν μιλήσεις, τρως και απόλυση από πάνω. Ενώ ο καθηγητής μπορεί απλά να τους γράψει όλους εκεί που ξέρει και να μην τον αγγίζει κανείς. Εμείς είχαμε καθηγητή στο λύκειο που δεν πάτησε ποτέ στο σχολείο και απλά τον πληρώνανε. Τι να λέμε τώρα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, alekan77 είπε Για κάθε έναν από εσάς που νιώθει ή είναι σουπερ χρήσιμος, ικανός παραγωγικός κλπ, υπάρχει κι ο αντίστοιχος μεσα σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Για κάθε έναν ΔΥ που δεν ξέρει να ανοίγει τον Η/Υ, υπάρχει κι ένας αντίστοιχος σε μια ιδιωτική επιχείρηση. Συνεχίστε όμως να εύχεστε την πλήρη καταστροφή όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, απλά για να βγάλετε το άχτι σας. Μόνο εσείς καημενούληδες αδικείστε και σας κρατάνε οι σατανικοί ΔΥ μακρυά από την σουπερκαταπληκτική ζωάρα. Η διαφορά είναι πως τον άχρηστο μόνιμο ΔΥ τον πληρώνουμε όλοι μας μέχρι να πεθάνει, μισθό και σύνταξη. Ενώ τον άχρηστο του Ιδιωτικού τομέα τον πληρώνει ο εργοδότης του. Αν ειναι ανίκανος για να κάνει τη δουλειά του ή βυσμα και αναγκάζεται να τον κρατήσει, τότε είναι δικό του πρόβλημα. Γενικά δε φταίνε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του δημοσίου, προφανώς, αλλά η πολιτική που εφαρμόστηκε απο το 10 και μετά, απ''ολες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, που υπαγόρευε πως θα στύψουμε όλη την οικονομία όσο δε πάει για να σώσουμε το Δημόσιο για να τους έχουμε καλούς πελάτες στις εκλογές ή γιατί ειναι δικά μας βύσματα. Σε μια νορμάλ κατάσταση (που η Ελλάδα ζήτημα αν έχει βιώσει ποτέ) θα πρέπει ο Δημόσιος Τομέας να μην είναι ελκυστικός στους νέους γιατί υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες. Στο Νότο της Αγγλίας δεν είχε αρκετή ζήτηση η ακαδημία της αστυνομίας γιατί ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε πολύ καλύτερα απο τα ήδη καλά λεφτά που προσέφερε η αστυνομία. Το να κάνουν ουρά άτομα 30-35χρ για μια θέση στο Δημόσιο για €1,000 είναι κατάντια. Και όχι μόνο δείχνει πόσο λάθος πάει το οικονομικό μοντέλο της χώρας αλλά και πόσο κενή φιλοδοξιών είναι η παραγωγική γενιά που ονειρεύεται ενα μικροαστικό τρόπο ζωής με αντάλλαγμα τη σιγουριά... 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 40ριδες συνταξιούχους μόνο ένα ελληνικό δημόσιο μπορούσε να βγάλει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις