Προς το περιεχόμενο

To Redmi 8A της Xiaomi έχει μπαταρία 5000mAh, κάμερα 12MP, οθόνη 6,22" και τιμή περίπου $100

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, stiflerakos είπε

Και μια ρητορικη ερωτηση που δεν απευθυνεται προσωπικα σε σενα... Εαν ειχες πολλα λεφτα που σου επετρεπαν να παρεις οτι θες , εσυ θα πηγαινες να μου παρεις το xiaomi και οχι καποιο flagship ετσι?

Ποια πολλα λεφτα παλι και εσυ, δευτερος λεφτας μας βρηκε. Αυτα διαβαζω και γελαω. Οποιος νομιζει οτι ειναι λεφτας με iPhone σημαινει δεν εχει ουτε πανωσεντονο να κοιμηθει και πιστευει οτι το 1000αρικο ειναι πολλα. 

16χρονος αποφοιτος Δημοτικου παει σαιζον σε νησι να τυλιγει σουβλακια και αγοραζει 1 flagship το μηνα. Τι λεφτας μου λες εσυ τωρα.  Καλυτερα να μου λεγες "ειμαι λεφτας γιατι αγοραζω ακριβα πατατακια" ξερω γω παρα για κινητο που ειναι 1000€ το χρονο (και αν το αλλαζεις καθε χρονο). Κλαιν μαιν να πουμε. Και εξω πουλανε μουρη αλλα εκει τουλαχιστον επειδη οντως εχουν λεφτα πουλανε μουρη με αμαξια και σπιτια με πισινες. Εσεις εδω πουλατε μουρη με κινητο και smartwatch, γιατι μεχρι εκει φτανουν οι τσεπες σας :P 

Εγω παντως που ειμαι λεφτας εχω xiaomi 350€, και μαλιστα, αν δεν χαλασει θα το κρατησω 3-4 χρονια. Και απειρα λεφτα να ειχα παντως κινητο με bezels / notch / τρυπες κλπα δεν θα επαιρνα. Μεχρι 100-150€ θα εδιαν για τετοια συσκευη. Να δωσεις 1000αρικο να παρεις συσκευη που μοιαζει 10ετιας δεν λεει

Οσο για τις πτησεις, δεν ειναι φτηνοτερη η ryan air, εγω με lufthansa που πεταω τα ιδια λεφτα ειναι πανω κατω, μιλαμε για μικρες διαφορες, εκτος αν πας να κλεισεις πτηση για αυριο το πρωι ξερω γω που η lufthansa βαραει και 1000αρικο.

Επεξ/σία από Ryzenlake
  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, stiflerakos είπε

Συγνωμη που το κανω προσωπικο αλλα δεν κρατιεμαι :)

Ποιος μπηκε απο το παλατι του κρατωντας την κινηταρα του και σε εθιξε με οποιοδηποτε τροπο για την συσκευη που αγορασες?

Και επειδη βλεπω πως χρησιμοποιεις την λεξη που εγραψα παραπανω "λαικατζα" αρα σαφως με παιρνει λιγο η μπαλα , δεν ανελυσα τον λογο που χρησιμοποιησα την λεξη λιγο πιο πανω ή και αυτο μοιαζει ακαταλαβιστικο?

Σεβαστο οτι για καποιον αυτη η συσκευη μπορει να ειναι ο θησαυρος του και να εχει χυσει αιμα για να το αποκτησει αλλα αυτο απαγορευει στους υπολοιπους μεσα σε ενα τεχνολογικο φορουμ να σχολιασουν την συσκευη?

Και επιτελους ποιος ειναι κομπλεξικος ? Εφοσων κανεις εδω δεν εθιξε αυτον που πηρε μια Low cost συσκευη αλλα μονο την ιδια την συσκευη , μαντεψε σε ποιον ταιριαζει καλυτερα ο τιτλος.

Δεν εχω κατι μαζι σου , αποψεις ανταλλασουμε απλα καλο ειναι που και που να τις τεκμηριωνουμε.

1)Συγνώμη αν γίνομαι αίτια να βγούμε off topic  αλλά επίσης δεν κρατιέμαι 

2) Δεν νιώθω θιγμένος εγώ προσωπικά και δεν θα μπορούσες να με προσβάλλεις με οποιοδήποτε τρόπο 

3) Για να μην το κουράζουμε με λίγα λογία εννοούσα ότι δεν έχεις κανένα εμφανή  λόγο να μπαίνεις στο συγκεκριμένο νήμα (χωρίς επ' ουδενί να σου αφαιρώ το δικαίωμα , πως θα μπορούσα αλώστε )αφού το συγκεκριμένο είδος των συσκευών δεν κάνει ούτε για το σκύλο σου 😂 , τι κανεις εδω βρε αδελφε ;;;;  ευλογο ερωτημα νομιζω 

4)Δεν ήξερα οτι για να ασχολείται κάποιος με την τεχνολογία και να είναι σεβαστός(απο ενα φορουμ) πρέπει να έχει κινητό των 1000€ εγώ πίστευα οτι μετράνε οι γνώσεις ανεξαρτήτως κινητού 😂 

5 )Συγνώμη και πάλι από όλους για το off topic

on topic 

είμαι μεταξύ του redmi 7 και του να περιμένω  το συγκεκριμένο , το θέμα ειναι ποτε θα έρθει ή πότε μπορώ να το πάρω απο κινα ξέρει κάνεις ;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ φαν της xiaomi δεν είμαι. Κάποιες συσκευές που χαρακτηρίζονται vfm για τις δικές μου τις ανάγκες δεν είναι. Τι να το κάνω αν πρέπει να σκάσω πάνω από 300€ στην xiaomi για να έχω nfc που θέλω στη συσκευή μου;

Άλλη άποψη έχω για το vfm. Όταν αλλάζω συσκευή, κάθε δύο χρόνια περίπου, αγοράζω από αγγελία σφραγισμένη ναυαρχιδα της προηγούμενης χρονιάς. Έχω πετύχει κάτι διαμαντάκια έτσι άλλο πράγμαμε max 300€, εκτός xiaomi πάντα. 

Φυσικά για όποιον τον καλύπτουν τα xiaomi και προτιμάει να έχει τον τελευταίο snap από το να έχει στερεοφωνικά ηχεία και αδιάβροχη συσκευή, τότε οι συσκευές της είναι μονόδρομος. 

Στο δια ταύτα τώρα. Είναι αστείο τουλάχιστον να συνδέεται η συσκευή με την οικονομική επιφάνεια. Έχω εργαστεί σε δύο εφοπλιστικά γραφεία, δύο εκ τον μεγαλύτερων εφοπλιστών στην Ελλάδα, ο ένας εκ των δύο για την ακρίβεια είναι ο μεγαλύτερος. 

Αν βλέπατε τι τηλέφωνα χρησιμοποιεί ο "μεγάλος" δεν θα το πιστεύετε, συσκευές 10αετίας +, ούτε καν smartphone. Όταν έχεις πολλά λεφτά δεν ασχολείσαι με μαλακίες εκτός και έχεις την καύλα. 

Είναι βλακεία να θεωρείται ένα αναλώσιμο κομμάτι πλαστικό διαβατήριο για ένα κλαμπ λίγων εκλεκτών. Σύμβολο status και καλά που αν πέσει και σου σπάσει τρέχεις να βρεις φτηνή οθόνη για να μη σου πιάσει τον κώλο η Apple. Μόνο γέλιο μου προκαλούν όταν βλέπω κάτι τέτοια και το λέω εγώ που δεν παίρνω xiaomi. 

Επεξ/σία από vastegial_74
  • Like 3
  • Thanks 1

49 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Εγώ φαν της xiaomi δεν είμαι. Κάποιες συσκευές που χαρακτηρίζονται vfm για τις δικές μου τις ανάγκες δεν είναι. Τι να το κάνω αν πρέπει να σκάσω πάνω από 300€ στην xiaomi για να έχω nfc που θέλω στη συσκευή μου;

Άλλη άποψη έχω για το vfm. Όταν αλλάζω συσκευή, κάθε δύο χρόνια περίπου, αγοράζω από αγγελία σφραγισμένη ναυαρχιδα της προηγούμενης χρονιάς. Έχω πετύχει κάτι διαμαντάκια έτσι άλλο πράγμαμε max 300€, εκτός xiaomi πάντα. 

Φυσικά για όποιον τον καλύπτουν τα xiaomi και προτιμάει να έχει τον τελευταίο snap από το να έχει στερεοφωνικά ηχεία και αδιάβροχη συσκευή, τότε οι συσκευές της είναι μονόδρομος. 

Στο δια ταύτα τώρα. Είναι αστείο τουλάχιστον να συνδέεται η συσκευή με την οικονομική επιφάνεια. Έχω εργαστεί σε δύο εφοπλιστικά γραφεία, δύο εκ τον μεγαλύτερων εφοπλιστών στην Ελλάδα, ο ένας εκ των δύο για την ακρίβεια είναι ο μεγαλύτερος. 

Αν βλέπατε τι τηλέφωνα χρησιμοποιεί ο "μεγάλος" δεν θα το πιστεύετε, συσκευές 10αετίας +, ούτε καν smartphone. Όταν έχεις πολλά λεφτά δεν ασχολείσαι με μαλακίες εκτός και έχεις την καύλα. 

Είναι βλακεία να θεωρείται ένα αναλώσιμο κομμάτι πλαστικό διαβατήριο για ένα κλαμπ λίγων εκλεκτών. Σύμβολο status και καλά που αν πέσει και σου σπάσει τρέχεις να βρεις φτηνή οθόνη για να μη σου πιάσει τον κώλο η Apple. Μόνο γέλιο μου προκαλούν όταν βλέπω κάτι τέτοια και το λέω εγώ που δεν παίρνω xiaomi. 

Γενικά όσο πιο τριτοκοσμικός είναι ένας λαός τόσο πιο πολύ ασχολείται με την επίδειξη.

Μιλώντας με έναν κούρδο συμμαθητή στα Γερμανικά στη Φρανκφούρτη ότι μου έλεγε για τους Τούρκους, τα ίδια ακριβώς ίσχυαν και για τους Έλληνες.

Νομίζεις η λέξη τουρκόσπορος τυχαία βγήκε;

• Like 1

6 ώρες πριν, chios είπε

@b-boy_steve

Το note 10 έχει καλή μπαταρία από ποτέ;

3.500 με 6.3 οθόνη είναι πολύ μικρή για αυτό το τηλέφωνο, με 4.000 θα ήταν ΟΚ.

Το τηλέφωνο του τίτλου είναι ότι πρέπει για κάποιον που το σκίζει όλη μέρα στην δουλειά και δεν θέλει να κουβαλάει μαζί του powerbank και άλλες τέτοιες αηδίες. Πολύ τίμιο για τα λεφτά του μπράβο στην xiaomi.

Καλά ναι δεν το έγραψα σωστά... Καλή είναι η μπαταρία για εμένα αφού βγάζει την ημέρα με την χρήση που κάνω. 

Γενικά αγόρασα το mi a3 για GPS στ αμάξι περισσότερο αλλά τελικά ήταν καλύτερο απ ότι περίμενα και δεν μου πάει η ψυχή να το βάλω να το φάει ο ηλιος... Οπότε πήρα το redmi 7a για αυτή την δουλειά! Με here maps που το δουλεύω εδώ και κάτι μέρες είναι μια χαρά! Αλλά όπως είπα το κινητό μπορεί κάλλιστα να το χρησιμοποιήσει κάποιος για main συσκευή! Νομίζω θα πάρω και το 8a όταν βγει... Έτσι από περιέργεια... 😝 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα αυτό που με εκνευρίζει είναι αυτές οι κατηγορίες ατόμων που χλευάζουν τις επιλογές των άλλων. Είτε είναι ο γκατζετακιας που δεν δίνει ένα κινητό των 100 ευρώ ούτε στο σκύλο του (κοινώς είναι εριστικός μέχρι αηδιας διότι υποβιβάζει τις επιλογές των άλλων μόνο και μόνο για να περάσει τον χρόνο του). Μετα στην υπόλοιπη "συζήτηση του φορουμ" ανέφερε τις λέξεις εργαλείο εργασίας και χόμπι. Βεβαια όπως όλοι γνωρίζουμε ο σκύλος του χρειάζεται και εκείνος καλύτερο κινητό για την δουλειά και για χόμπι. Τέλος πάντων τα έγραψα όλα αυτά για να ξεκαθαρίσω ότι οι ναυαρχίδες πέρα των υψηλών χι τεκ λειτουργιών τους υπάρχουν και θα υπάρχουν και για τα μάτια του κόσμου που δεν μπορεί να σου προσφέρει ένα vfm. Εδώ είναι ένα vfm κινητό για αυτους που δεν έχουν και δεν θέλουν να διαθέσουν παραπάνω. Δεν βλέπω να γράφει πουθενά το άρθρο , σύγκριση με ναυαρχίδες για παράδειγμα xiaomi 8a vs iphone xr max. Με εκνευρίζει αντίστοιχα οταν κάποιος πηγαίνει στο review του iphone11 και πρήζει τους υπόλοιπους για το mi 9 T που αγόρασε προχθές. Συγκρίνεις μαρούλια με ντομάτες. 

Εν κατακλείδι δεν με νοιάζει τι κινητό έχετε, καλό ή κακό για μενα το ίδιο είναι. Αλλά η άποψη μου είναι πρέπει να σέβεστε γενικά τις επιλογές των αλλων αλλιώς μάλλον είστε σε λάθος τοπικ.

Επεξ/σία από trelosniper
  • Like 3
  • Thanks 1

Στις 28/9/2019 στις 11:12 ΠΜ, stiflerakos είπε

Εγω ας πουμε αυτο δεν θα το αγοραζα ουτε για παιχνιδι στον σκυλο μου..

Απο την αλλη θα το επαιρνα ευκολα πχ στην μανα μου...

Συμπέρασμα: Ο σκύλος σου αξίζει πιο πολλά από τη μάνα σου. God damn!

• Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/9/2019 στις 10:36 ΠΜ, Sierra Levin είπε

Και ενώ έχεις φτιαχτεί με το 119€, πας τα Χριστούγεννα σε ένα επώνυμο κατάστημα να το πάρεις για δώρο στον γιο ή την κόρη και.. 199,99€ ΜΟΝΟ!!! boom 😛

Στις 28/9/2019 στις 10:45 ΠΜ, Locke_John είπε

Γι''αυτο το παραγγέλνεις εξ'ανατολας και το έχεις έτοιμο συσκευασμένο μέχρι τα Χριστούγεννα ;) Κι άσε τους να τα τιμολογουν όσο θέλουν εδώ.  

Για να είμαστε αντικειμενικοί σχετικά μεγάλο μέρος της τιμής που κοστίζει εδώ οφείλεται στον ΦΠΑ κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι εισαγωγείς/μαγαζιά αλλά το κράτος. Στην περίπτωση μας(199 €) ο ΦΠΑ είναι κοντά 40 ευρώ. Θα μου πεις τι σε νοιάζει, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τι πληρώνεις αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι.

Συνυπολόγισε ότι δεν έχεις εγγύηση ή αν την ενεργοποιήσεις θα σου κοστίσει σε χρόνο και χρήμα(σιγουρα μεταφορικά και πιθανώς δασμούς που αν σου τύχει η στραβή τους έχει ήδη πληρώσει όταν το έφερες και μπορεί να τους ξαναπληρώσεις αν είσαι άτυχος.

Και για να είμαστε και πιο ακριβείς σε αρκετά κινητά που βλέπω κατά καιρούς(συνήθως Xiaomi)  η διαφορά της τιμής της χαμηλότερης τιμής του σκρουτζ με την χαμηλότερη τιμή από Κίνα είναι ακριβώς ο ΦΠΑ(τουλάχιστον στα κινητά που έβλεπα) και όχι το 119 με 199. Για αυτή την διαφορά τιμής έστω και οριακά εγώ προτιμώ να αγοράζω από εδώ.

Και ενίοτε και λιγότερο. Τυχαία αναζήτηση για να επιβεβαιώσω τα γραφόμενα μου βλέπω το Redmi Note 7 4/64 αυτή την στιγμή στο σκρουτζ στα 152 γιούρια και στο κιμοβιλ στα 141 γιούρια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί αν υπάρχουν κιόλας που θα το έπαιρναν από Κίνα ρισκάροντας εγγύηση(όποια και αν είναι η Ελληνική αν είναι παραεισαγωγή που σε αυτή την τιμή είμαι βέβαιος ότι θα είναι) ή πληρώνοντας το εξτραδάκι για να περάσει χωρίς τελωνείο και έχοντας και την αναμονή των κινεζικών ταχυδρομείων.

Επεξ/σία από SV1EOD
  • Like 1

1 ώρα πριν, SV1EOD είπε

Για να είμαστε αντικειμενικοί σχετικά μεγάλο μέρος της τιμής που κοστίζει εδώ οφείλεται στον ΦΠΑ κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι εισαγωγείς/μαγαζιά αλλά το κράτος. Στην περίπτωση μας(199 €) ο ΦΠΑ είναι κοντά 40 ευρώ. Θα μου πεις τι σε νοιάζει, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τι πληρώνεις αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι.

Συνυπολόγισε ότι δεν έχεις εγγύηση ή αν την ενεργοποιήσεις θα σου κοστίσει σε χρόνο και χρήμα(σιγουρα μεταφορικά και πιθανώς δασμούς που αν σου τύχει η στραβή τους έχει ήδη πληρώσει όταν το έφερες και μπορεί να τους ξαναπληρώσεις αν είσαι άτυχος.

Και για να είμαστε και πιο ακριβείς σε αρκετά κινητά που βλέπω κατά καιρούς(συνήθως Xiaomi)  η διαφορά της τιμής της χαμηλότερης τιμής του σκρουτζ με την χαμηλότερη τιμή από Κίνα είναι ακριβώς ο ΦΠΑ(τουλάχιστον στα κινητά που έβλεπα) και όχι το 119 με 199. Για αυτή την διαφορά τιμής έστω και οριακά εγώ προτιμώ να αγοράζω από εδώ.

Και ενίοτε και λιγότερο. Τυχαία αναζήτηση για να επιβεβαιώσω τα γραφόμενα μου βλέπω το Redmi Note 7 4/64 αυτή την στιγμή στο σκρουτζ στα 152 γιούρια και στο κιμοβιλ στα 141 γιούρια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί αν υπάρχουν κιόλας που θα το έπαιρναν από Κίνα ρισκάροντας εγγύηση(όποια και αν είναι η Ελληνική αν είναι παραεισαγωγή που σε αυτή την τιμή είμαι βέβαιος ότι θα είναι) ή πληρώνοντας το εξτραδάκι για να περάσει χωρίς τελωνείο και έχοντας και την αναμονή των κινεζικών ταχυδρομείων.

Ωραίος ο συλλογισμός, και δεν διαφωνώ, αλλά υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν δόθηκε βάση: Και η προβλεπόμενη τιμή των 119€ εμπεριέχει 24% ΦΠΑ, και σύμφωνα με το άρθρο μοιάζει να αναφέρεται στην ελληνική αγορά, οπότε, το αστείο που έκανα, δεν έχει να κάνει με την σύγκριση διεθνούς και εγχώριας αγοράς, αλλά με τα καταστήματα, εξού και η χρήση της λέξης "επώνυμο". Επίσης, το follow-up του Locke_John μπορεί να παρθεί και με μία πιο υποκειμενική ματιά, εξάλλου η αγορά είναι ανοιχτή.

BTW, νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι αν η αξία της συσκευής δεν ξεπερνάει τα 150€, είναι τελωνειακώς ελεύθερη.

19 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε

Ωραίος ο συλλογισμός, και δεν διαφωνώ, αλλά υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν δόθηκε βάση: Και η προβλεπόμενη τιμή των 119€ εμπεριέχει 24% ΦΠΑ, και σύμφωνα με το άρθρο μοιάζει να αναφέρεται στην ελληνική αγορά, οπότε, το αστείο που έκανα, δεν έχει να κάνει με την σύγκριση διεθνούς και εγχώριας αγοράς, αλλά με τα καταστήματα, εξού και η χρήση της λέξης "επώνυμο". Επίσης, το follow-up του Locke_John μπορεί να παρθεί και με μία πιο υποκειμενική ματιά, εξάλλου η αγορά είναι ανοιχτή.

BTW, νομίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι αν η αξία της συσκευής δεν ξεπερνάει τα 150€, είναι τελωνειακώς ελεύθερη.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά έχεις δίκιο, σύμφωνα με τον αρθογράφο και τις πληροφορίες του η τιμή στην ελληνική αγορά θα είναι αυτά τα 120 ευρώ χοντρικά άρα περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θεωρώ εντελώς απίθανο να βγει ένα κινητό με προβλεπόμενη με οποιονδήποτε τρόπο τιμή τα 119 ευρώ σε επώνυμο κατάστημα στα 200 ευρώ. Σαν συλλογισμός-εκτίμηση πιστεύω είναι λανθασμένος-αυθαίρετος εκτός και αν είναι υπερβολή για να αστειευτούμε οπότε πάσο.

Στο άρθρο εξάλλου αναφέρεται για τιμή της τάξεως των 100 δολλαρίων στην αγορά της Ινδίας οπότε τα 119 ευρώ με τον ΦΠΑ σαν αρχική τιμή για την ελληνική αγορά είναι αρκετά ρεαλιστική και λογική. Στο παράδειγμα μου με το Note 7 ούτε τον ΦΠΑ διαφορά δεν έχει η τιμή εντός με την τιμή εκτός. Άρα ο συλλογισμός μου ότι δεν αξίζει να αγοράζεις από εξωτερικό τώρα πια κινητό με οικονομικό κίνητρο στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι ορθός.

Και κάνεις λάθος για το όριο του τελωνείου. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι συσκευή ή κάτι άλλο. Για να είναι τελωνειακώς ελεύθερο πρέπει η αξία ανά αποστολή μαζί με τα μεταφορικά να μην ξεπερνάει τα 22 ευρώ. Και αν σου φαίνεται παράλογο να συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά(που πράγματι ακούγεται να είναι) ο λόγος που γίνεται είναι για να πιάνουν αυτούς που πάνε να ντριπλάρουν την φορολόγηση "φουσκώνοντας" τα μεταφορικά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SV1EOD είπε

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά έχεις δίκιο, σύμφωνα με τον αρθογράφο και τις πληροφορίες του η τιμή στην ελληνική αγορά θα είναι αυτά τα 120 ευρώ χοντρικά άρα περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θεωρώ εντελώς απίθανο να βγει ένα κινητό με προβλεπόμενη με οποιονδήποτε τρόπο τιμή τα 119 ευρώ σε επώνυμο κατάστημα στα 200 ευρώ. Σαν συλλογισμός-εκτίμηση πιστεύω είναι λανθασμένος-αυθαίρετος εκτός και αν είναι υπερβολή για να αστειευτούμε οπότε πάσο.

Στο άρθρο εξάλλου αναφέρεται για τιμή της τάξεως των 100 δολλαρίων στην αγορά της Ινδίας οπότε τα 119 ευρώ με τον ΦΠΑ σαν αρχική τιμή για την ελληνική αγορά είναι αρκετά ρεαλιστική και λογική. Στο παράδειγμα μου με το Note 7 ούτε τον ΦΠΑ διαφορά δεν έχει η τιμή εντός με την τιμή εκτός. Άρα ο συλλογισμός μου ότι δεν αξίζει να αγοράζεις από εξωτερικό τώρα πια κινητό με οικονομικό κίνητρο στις περισσότερες περιπτώσεις ειναι ορθός.

Και κάνεις λάθος για το όριο του τελωνείου. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι συσκευή ή κάτι άλλο. Για να είναι τελωνειακώς ελεύθερο πρέπει η αξία ανά αποστολή μαζί με τα μεταφορικά να μην ξεπερνάει τα 22 ευρώ. Και αν σου φαίνεται παράλογο να συμπεριλαμβάνει και τα μεταφορικά(που πράγματι ακούγεται να είναι) ο λόγος που γίνεται είναι για να πιάνουν αυτούς που πάνε να ντριπλάρουν την φορολόγηση "φουσκώνοντας" τα μεταφορικά.

Ευχαριστώ για την διόρθωση σχετικά με το τελωνείο. Οσον αφορά τον ΦΠΑ, μπαίνει στο τέλος, και η προβλεπόμενη τιμή έχει συμπεριλάβει ένα καθορισμένο ποσοστό κέρδους. Οπότε αν υποθέσουμε ότι κοστίζει χονδρική περίπου 70€ (κάνεις αποφορολόγιση και βγάζεις και ένα 30% κέρδος από τα 119€) συμπεριλαμβανομένων του κόστους και των μεταφορικών / δασμών, αν ο μαγαζάτορας, αντί να ακολουθήσει την πρόβλεψη, βάλει άλλα τόσα πάνω για κέρδος και έξοδα, τότε έχεις 140€ προ ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ στην εξίσωση, πας στα 174€. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν αυτό που λέω για πλάκα, το κάνει πράξη κάποια αλυσίδα.

Επεξ/σία από Sierra Levin

Xiaomi συνεχίζει να αποτελεί από τις καλύτερες επιλογές σε κατηγορίες τιμών κάτω του παραλόγου, 400 και κάτω δηλαδή

10 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

+1000

Οι περισσότεροι νομίζουν οι "πλούσιοι" είναι αυτοί που βλέπουν στο instagram και στην τηλεόραση, νομίζουν κάθονται κάθε χρόνο να ασχολούνται με τα note, τα iphone και τα galaxy

• Like 1

Στις 28/9/2019 στις 11:17 ΠΜ, CallMeRp είπε

Οι σούπερ κινηταρες των χιλίων όπως αναφέρεις απευθύνονται σε ανθρώπους που ξέρουν,μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να τις εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Περίεργο, δεν εχω συναντησει ακόμη πουθενά κανέναν τετοιο.   Ψαχνω, παντως, χρόνια τώρα, να δώ πως μοιάζουν.   Αν κάποιος κυκλοφορεί εδώ μέσα, ας μας εξηγήσει τελικά πώς "τις εκμεταλλεύεται στο έπακρο" ...

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την οικονομία της συζήτησης θα συμφωνήσω στο ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτο που λέω εγώ είναι ότι δεν υπάρχει το τέλειο τηλέφωνο. Και να αν ήμουν εκατομμυριούχος δεν θα πήγαινα σε αηφον αλλά και γενικά κινητά πάνω από 400 ευρώ. Αυτήν την στιγμή έχω ένα z2 play που έκανα πολύ κόπο να το βρω και με καλύπτει σε ένα μεγάλο ποσοστό.  Μου λενε για αηφον δεκατρια, νοουτ δώδεκα, εκατό πίξελ κάμερα κτλ, κουμπονω τον προτζεκτορα βλέπω νετφλιξ. Μου λένε για ντολμπι ηχεια, 6 τζι δίκτυο, βάζω την sd καρτουλα (χωρίς να χάνω θέση σιμ) και ακούω τα τραγουδάκια μου οφλαην ή ραδιάκι. Και κυρίως επειδή είμαι και ατζαμής χωρίς γυαλι στην πλάτη και το διαλύσω... Δεν κράζω τους ανθρώπους που αγοράζουν το κάθε ακριβό κινητό για την ποιότητα του ή το λειτουργικό του (αηφον) και ξέρουν να το δουλεύουν. Κράζω την φίλη μου που δεν ξέρει τίποτα από τεχνολογια και παίρνει αηφον επειδή είναι μόδα και απλά θέλει ένα κινητό για τα φίλτρα του ινσταγκραμ. Για αυτήν λοιπόν ενω ένα τέτοιο κινητό είναι υπεραρκετό φτάσαμε στο σημείο να φεύγει όλο το απόθεμα του καινούργιου αηφον από την πρώτη μέρα στην Ελλάδα!! Και η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι τους λες ρε φίλε δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αήφον ή κάθε ακριβό κινητό κάνω την δουλειά μου μέχρι 300 ευρώ και σου λένε τα λες αυτά επειδή δεν έχεις να το αγοράσεις...

Επεξ/σία από eko13
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...