Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα!

(DELL Laptop)Ξαφνικα αρχισε να κολαει το laptop μπηκα διαχειριση εργασιων κ ειδα πως ο cpu λειτουργουσε στα 0,48ghz(εικονα) χωρις "σκαμπανεβασμα" σταθερα, αποσυνδεσα το τροφοδοτικο κ απευθειας η ταχυτητα επεστρεψε στα φυσιολογικα δεδομενα μολις συνδεα το τροφοδοτικο ξανα το ιδιο 0,48ghz αμα το αποσυνδεσω κ το ξανα συνδεσω μπορει με μια φορα να επανερθει στα φυσιολογικα επιπεδα η θα χρειαστει να αποσυνδεσω κ να συνδεσω το τροφοδοτικο 2,3,4,5 φορες μεχρι να στρωσει αλλα μολις στρωσει μετα απο το βγαλε-βαλε του τροφοδοτικου μενει μια χαρα ειτε τo κουνησω το laptop ειτε οχι μονο αν το βγαλω κ το ξανα βαλω θα το κανει κ αυτο οχι σιγουρα με την πρωτη μπορει με την 2 η 3 φορα θα εμφανισει αυτην την μειωση κ στασιμη ταχυτητα στα 0,48ghz.

1) Εκανα μετρηση με πολυμετρο στο τροφοδοτικο κ εχει σταθερα 19.5v (δλδ οσα λεει κ η ετικετα του)

2) Μολις ειχε 0,48ghz του αποσυνδεσα την μπαταρια κ δεν αλλαξε τπτ οπως κ οταν την ξανα συνδεσα

3) Εκανα επανεκκινηση οταν ηταν στα 0,48ghz κ παλι τπτ...

Υπαρχει καποιος που μπορει να μου δωσει τα φωτα του..Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Προβλημα.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανό πρόβλημα με το τροφοδοτικό και δεν το αναγνωρίζει σαν αυθεντικό, οπότε ρίχνει τις επιδόσεις ισα για να μπορεί να λειτουργεί.

Την μπαταρία μπορεί να στην φορτίσει οταν σου παρουσιάζει το πρόβλημα;

Ακριβως το ίδιο θέμα είχα στον φορητό της υπογραφής ύστερα απο μερικά χρόνια με το δικό του τροφοδοτικό. Σταμάτησε να το αναγνωρίζει σαν αυθεντικό dell (εβγαζε και μήνυμα) και ο φορητός λειτουργούσε με τις ελάχιστες δυνατές ταχύτητες.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ.

#zx1234r     οχι φιλε μου δεν εχω θεμα με τις θερμοκρασιες ισα ισα που ειναι πολυ καλες.

#Xristaras12   Ακριβως το ιδιο, ειχα ξεχασει να το αναφερω καμια φορα που παω να ανοιξω το laptop μου λεει να συνδεσω τον αυθεντικο κ καταλληλο φορτιστη στα 65w ενω εχω απο οταν τον πηρα τον ιδιο γνησιο φωρτιστη (δεν θυμαμαι αν φωρτιζει την μπαταρια) παντως απο οτι λες το ιδιο θεμα εχω κ εγω..Τι εκανες για να το λυσεις;;

Δημοσ.

Παραμένει μονιμα στο 0.48 ασχετως φόρτου ή αυξομειώνεται όταν ανοιξεις προγραμματα ? μεσα στις ρυθμισεις "αλλαγη ρυθμισεων σχεδιου " μπορεις να αλλαξεις το ευρος της συχνοτητας που θα παιζει η cpu. Μπορεις να δοκιμασεις εκει να βαλεις 100% και να μας πεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ThanksMate είπε

#zx1234r     οχι φιλε μου δεν εχω θεμα με τις θερμοκρασιες ισα ισα που ειναι πολυ καλες.

#Xristaras12   Ακριβως το ιδιο, ειχα ξεχασει να το αναφερω καμια φορα που παω να ανοιξω το laptop μου λεει να συνδεσω τον αυθεντικο κ καταλληλο φορτιστη στα 65w ενω εχω απο οταν τον πηρα τον ιδιο γνησιο φωρτιστη (δεν θυμαμαι αν φωρτιζει την μπαταρια) παντως απο οτι λες το ιδιο θεμα εχω κ εγω..Τι εκανες για να το λυσεις;;

αλλαγη τροφοδοτικού που να ειναι συμβατο με το μοντέλο μου, ημουν εκτος εγγύησης!

Μην το ψάχνεις περαιτέρω πάντως οτι και να κάνεις δεν μπορεις να το αλλάξεις, είχα δοκιμάσει το throttle stop (δωρεαν προγραμματάκι) και του ελεγα να το παρακάμψει.

Ουσιαστικά ενεργοποιεί το λαπτοπ οταν δει μη συμβατο τροφοδοτικό το overheat protection και δεν αφηνει τον επεξεργαστή να ξεφύγει πανω απο το Minimum. Με το παραπάνω πρόγραμμα κατάφερα να το παρακάμψω απλά δεν ηταν λύση κάθε φορά γιατι ηθελα να μετακινήσω τον φορητό και επρεπε να το τρεχω συνέχεια και να το έχω ανοιχτό σαν πρόγραμμα.

Επεξ/σία από Xristaras12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#conkal    Σε ευχαριστω για την απαντηση το προβλημα βρεθηκε σε αυτο που λεει ο Xristaras1 το εψαξα κ εχει κιαλλα ιδια νηματα με αυτο το θεμα μεσα στο insomnia.

#Xristaras12 Θα κοιταξω να δω για γνησιο τροφοδοτικο αλλα απο οτι ειδα ειναι λιγο δυσκολο λογο της dell.

Αυτο το λεει madsc σε ενα αλλο νημα:

Οι Dell φορτιστές χρησιμοποιούν identification chip στους φορτιστές τους ( Dallas DS250x ) που δίνει τα στοιχεία του φορτιστή ( 65w-90w-120w ) στον embedded controller τροφοδοσίας/φόρτισης του laptop, για να ξέρει "και καλά" πως να φορτίσει την μπαταρία.

και φοβαμαι μην αγορασω φορτιστη κ παει τσαμπα 😕

Βασικα μπηκα στο skroutz αλλα δεν βρηκα τον φορτιστη του εχετε καμια ιδεα που μπορω να τον βρω;

Επεξ/σία από ThanksMate
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThanksMate είπε

#TheDevilMayCare θες να μου πεις για το συγκεκριμενο προγραμα; (ποια η λειτουργια του).Ευχαριστω!

Σου είχα γράψει και εγώ παραπάνω τι κάνει το συγκεκριμένο btw.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

#Xristaras12 Τωρα το ειδα,εκανες επεκεργασια στο μηνυμα σου ειχα διαβασει μονο το αρχικο..Παντως απο οτι καταλαβαινω δεν βολευει το προγραμμα,ποσο μαλλον που θα πουληθει το laptop κ δεν γινεται να πω να κανουν μια τετοια διαδικασια 😕

Επεξ/σία από ThanksMate
Δημοσ.

εφόσον μιλάμε για άλλον χρήστη που δεν μπορεί να τρέξει ενα πρόγραμμα (ενω πχ θα ειναι έτοιμο και ρυθμισμένο απο σένα) τότε αγορά νέου συμβατού τροφοδοτικού είτε αγορά του επίσημου τροφοδοτικού με το αντίστοιχο κόστος.

χωρίς το μοντέλο του λαπτοπ πάντως, μην περιμένεις να πάρεις απάντηση για το τι να αγοράσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μοντελο ειναι: Dell Inspiron 3543 15.6" (i7-5500U/4GB/500GB/840M)

Εχω βρει αυτο πηρα τηλεφωνο δεν ειναι γνησιο αλλα δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα,τους ειπα τι παιζει ομως κ μου ειπαν να παω απο κει κ να το δοκιμασουμαι επιτοπου.

https://www.itsys.gr/index.php?route=product/product&product_id=1153889&ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από ThanksMate

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...