ThodorisFel Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Η apple μαλλον παει να καταριψει το ρεκορ που εχει το vw beetle, 75 χρονια παραγωγης χωρις καμια αλλαγη..
papanikoos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Spc1983 είπε Το ποιο όμορφο iPhone με διαφορά το 4.μακαρι να το αλλάξει..γιατι από το 6 και μετά είναι άσχημα ολαααα!! Ήταν αντικειμενικά όμορφο αλλά μην ξεχνάς τα Android τότε ήταν όλα άστα να πάνε.. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από papanikoos
nikchris Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, KrisDs είπε Κι εγώ Apple fan είμαι αλλά κάπου πρέπει να βάζουμε όρια, να είμαστε αντικειμενικοί και να ερμηνεύουμε σωστά οικονομικά στοιχεία - καταστάσεις και όχι όπως μας συμφέρει. Α, επειδη εχω παρει πρωτη φορα (και εχω ευχαριστηθει) iphone πριν μια βδομαδα, εχω γινει 'apple fan' Δηλαδη, οποιοσδηποτε πει κατι θετικο για μια εταιρια, ειναι fan ή fanboy. Μαλιστα. 3 ώρες πριν, KrisDs είπε Όταν οι πωλήσεις πέφτουν από χρόνο σε χρόνο σε σημείο που ο Cook δεν τις αναφέρει καν πλέον στα quarterly reports, όταν αναγκάζεται να ανακοινώνει μειωμένα sales forecasts μέσα στην χρονιά και ειδικά στην περίοδο των γιορτών, όπως έγινε πέρυσι, που υποτίθεται ότι είναι από τα πιο δυνατά quarter με καινουργια iPhone στην αγορα, όταν "φουσκώνει" τα κέρδη επειδή κάνει αυξήσεις τιμής στην συσκευή για να καλύψει την χασούρα όχι απλά ιδρώνει αλλά κάνει και μπάνιο με τον ιδρώτα. Η τακτική αυτή μακροπρόθεσμα μόνο κακό κάνει στην Αpple και ειδικά σε μια κατηγορία όπως τα smartphones που έχει χάσει το ενδιαφέρον του κοινού και δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω από έτος σε έτος παρά μόνο κάμερες και επεξεργαστές. Η Apple ειναι καμια δεκαετια στην κορυφη, μακραν του δευτερου. Σε μια αγορα που φθινει (κινητη), λογικο ειναι να πεσει σε απλους αριθμους Εκει που κανεις λαθος στην αναγνωση ειναι οτι τα λεφτα αυτα που χανει λογω πωλησεων τα υπερκερναει μεσω των υπηρεσιων, τα κερδη της καταληγουν να ειναι μεγαλυτερα. 3 ώρες πριν, KrisDs είπε Βέβαια θα μου πεις ότι και οι άλλοι τα ίδια κάνουν με αυξήσεις τιμών στην high end κατηγορία και θα έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ούτε αυτοί πουλάνε τα νούμερα που πουλάγανε. Το πανηγύρι τέλειωσε και απλά περιμένουμε πότε θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα η πτώση που θα αναγκαστούν οι εταιρείες να προσγειώσουν τις τιμές στα παλιότερα επίπεδα των 800-1000 ευρώ για τις ναυαρχίδες τους. Αυτή την στιγμή κανένα κινητό από τα 1000 ευρώ και πάνω δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του όταν στην αγορά κυκλοφορούν φθηνότερα με παραπλήσια χαρακτηριστικά και απόδοση και από την Apple και από τις άλλες εταιρείες. Αυτο ακριβως, πριν 4-5 χρονια τα midrange ηταν πραγματικα χειροτερα τηλεφωνα, τωρα ομως προσφερουν σχεδον οτι και οι ναυαρχιδες. Ειδικα αν δεν ενδιαφερεσαι για την καμερα και δεν παρασυρεσαι απο τα blogs, εισαι μια χαρα με τα μισα λεφτα. 3 ώρες πριν, KrisDs είπε Για τις άλλες χώρες με τους 5πλασιους μισθούς τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως γράφεις γιατί και διαφορετικό είναι το κόστος ζωής αλλά και έχουν άλλη νοοτροπία σχετικά με την διαχείριση του χρήματος. Επίσης στο εξωτερικό τα iPhones και γενικά τα ακριβά κινητά τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές έως τσάμπα γιατί έχουν χοντρές επιδοτήσεις από τους παρόχους, χώρια τις προσφορές που τρέχουν, και αυτά είναι που σώζουν και την κατάσταση όσον αφορά τα νούμερα που κερδίζουν η Apple, Samsung κτλ γιατί η πραγματικότητα είναι χειρότερη. Οτι διαφορετικη νοοτροπια να εχουν (που εχεις δικιο), εγω βλεπω σκουπιδιαριδες με iphone xs max και airpods. Πουλανε σα ζεστα ψωμακια γιατι το Iphone τελικα εδω ειναι ενα απλό βδομαδιατικο, ενω σε αλλες χωρες ειναι εφτα και οχτω βδομαδιατικα. Μεγαλη διαφορα. Εγω δεν ειμαι φαν της Απλ, ισα ισα που εχω ξενερωσει πολυ χοντρα με μερικα πραγματα με το Iphone 11 5w φορτιστης 720p οθονη Κοβει non-apple υπηρεσιες (πχ smartwatch κοβεται η ΒΤ συνδεση, spotify δεν δουλευει με siri, smart λαμπες δεν δουλευουν με σιρι) Χαζά χρωματα στο μικρο iphone για να νιωσεις οτι εισαι υποδεεστερος των premium 'pro' συσκευων. Ουτε δερματινες θηκες βγαζει για το μικρο, χειροτερο φορτιστη. Google υπηρεσιες δεν ειναι τοσο καλα ενσωματωμενες μεσα στο κινητο οπως σε ατροιτ, δεν εχεις ευκολα widget, assistant etc Και ολοι οι υπολοιποι περιορισμοι που υπαρχουν εδω και χρονια. Εχει ομως και πολλα καλα, τα τηλεφων ειναι τρομερα δυνατα, οι εφαρμογες εχουν ηδη υιοθετησει ολα τα νεα apis (ολες σχεδον οι εφαρμογες μου ειναι ios-13 ready), το smoothness ειναι το καλυτερο σε κινητο (και οι εφαρμογες παιζουν καλυτερα), στις φωτογραφιες (οτι και να πεις γι αναλυση κλπ) ΠΑΝΤΑ θα πετυχει τα χρωματα και το white balance που τις κανει να φαινονται πιο φυσικες, το face id ειναι απο άλλο πλανητη, το εχω μια βδομαδα και εχω ηδη παρει 2 updates κλπ
DimAslan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Εγώ που είχα το 6 και τώρα έχω το 7 δεν έχω κανένα παράπονο, ειδικά μαζί με το iWatch δεν νοιώθεις ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Θα ήθελα βέβαια η Siri να ήταν καλύτερη όπως βλέπω Alexa πχ αν και δεν ξέρω πώς τα πάει πραγματικά. Όποιος πήρε το XR / XS, μου είπε καλά λόγια για το λίγο πιο μεγάλο πάχος γιατί καθότανε πολύ καλύτερα στο χέρι. Αν δεηθούν και οι ελληνικές τράπεζες να εσωματώσουν το Apple Pay μια χαρά.
pseira Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 2:18 ΜΜ, panos- είπε Τα τελευταία 3 χρόνια παραλείπει το S! Iphone X iPhone XS?
KrisDs Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, nikchris είπε Α, επειδη εχω παρει πρωτη φορα (και εχω ευχαριστηθει) iphone πριν μια βδομαδα, εχω γινει 'apple fan' Δηλαδη, οποιοσδηποτε πει κατι θετικο για μια εταιρια, ειναι fan ή fanboy. Μαλιστα. Η Apple ειναι καμια δεκαετια στην κορυφη, μακραν του δευτερου. Σε μια αγορα που φθινει (κινητη), λογικο ειναι να πεσει σε απλους αριθμους Εκει που κανεις λαθος στην αναγνωση ειναι οτι τα λεφτα αυτα που χανει λογω πωλησεων τα υπερκερναει μεσω των υπηρεσιων, τα κερδη της καταληγουν να ειναι μεγαλυτερα. Αυτο ακριβως, πριν 4-5 χρονια τα midrange ηταν πραγματικα χειροτερα τηλεφωνα, τωρα ομως προσφερουν σχεδον οτι και οι ναυαρχιδες. Ειδικα αν δεν ενδιαφερεσαι για την καμερα και δεν παρασυρεσαι απο τα blogs, εισαι μια χαρα με τα μισα λεφτα. Οτι διαφορετικη νοοτροπια να εχουν (που εχεις δικιο), εγω βλεπω σκουπιδιαριδες με iphone xs max και airpods. Πουλανε σα ζεστα ψωμακια γιατι το Iphone τελικα εδω ειναι ενα απλό βδομαδιατικο, ενω σε αλλες χωρες ειναι εφτα και οχτω βδομαδιατικα. Μεγαλη διαφορα. Εγω δεν ειμαι φαν της Απλ, ισα ισα που εχω ξενερωσει πολυ χοντρα με μερικα πραγματα με το Iphone 11 5w φορτιστης 720p οθονη Κοβει non-apple υπηρεσιες (πχ smartwatch κοβεται η ΒΤ συνδεση, spotify δεν δουλευει με siri, smart λαμπες δεν δουλευουν με σιρι) Χαζά χρωματα στο μικρο iphone για να νιωσεις οτι εισαι υποδεεστερος των premium 'pro' συσκευων. Ουτε δερματινες θηκες βγαζει για το μικρο, χειροτερο φορτιστη. Google υπηρεσιες δεν ειναι τοσο καλα ενσωματωμενες μεσα στο κινητο οπως σε ατροιτ, δεν εχεις ευκολα widget, assistant etc Και ολοι οι υπολοιποι περιορισμοι που υπαρχουν εδω και χρονια. Εχει ομως και πολλα καλα, τα τηλεφων ειναι τρομερα δυνατα, οι εφαρμογες εχουν ηδη υιοθετησει ολα τα νεα apis (ολες σχεδον οι εφαρμογες μου ειναι ios-13 ready), το smoothness ειναι το καλυτερο σε κινητο (και οι εφαρμογες παιζουν καλυτερα), στις φωτογραφιες (οτι και να πεις γι αναλυση κλπ) ΠΑΝΤΑ θα πετυχει τα χρωματα και το white balance που τις κανει να φαινονται πιο φυσικες, το face id ειναι απο άλλο πλανητη, το εχω μια βδομαδα και εχω ηδη παρει 2 updates κλπ Όταν μειώνει το forecast δεν μιλάμε για iPhones μιλάμε για το συνολικό τζίρο του quarter. Οι υπηρεσίες δεν φτάνουν να καλύψουν την χασούρα από το iPhone ακόμα παρόλο που παρουσιάζουν αυξητική πορεία. Το ίδιο ισχύει και το Apple Watch που μαζί με τα services είναι ίσως οι μόνες κατηγορίες της Apple που παρουσιάζουν αύξηση συνήθως κάθε financila quarter. Το τι κάνει ο καθένας με τα λεφτά του είναι δικαίωμα του ανεξάρτητα από το επάγγελμα. Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ή επιχείρημα ότι το iPhone ή το Galaxy ή δεν ξέρω ποιο άλλο κινητό είναι το καλύτερο και πάει λέγοντας ειδικά όταν οι πωλήσεις της κατηγορίας πέφτουν από χρόνο σε χρόνο για όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως. Όταν γράφεις ότι εδώ το iPhone είναι ένα απλό βδομαδιάτικο που ακριβώς εννοείς? Γιατί στην Ελλάδα με τους μισθούς χώμα ένα βδομαδιάτικο δεν αντιστοιχεί σε ένα iPhone με τίποτα. Το ότι τo iPhone είναι πολύ καλή συσκευή και ειδικά η ποιότητα κατασκευής είναι ίσως η κορυφαία της κατηγορίας . Γι'αυτό κι εγώ ο ίδιος τόσα χρόνια όταν αλλάζω συσκευή πηγαίνω πάλι σε iPhone. Τα αρνητικά του iOS είναι γνωστά όπως και οι εμμονές της Apple αν και με τα χρόνια και όσο θα πεφτουν οι πωλήσεις της κατηγορίας θα αρχίσει πιστεύω να βάζει νερό στο κρασί της όπως έκανε και με το iPadOS στα iPad. Κι εννοείται ότι όσο το χρησιμοποιείς θα βρεις και άλλα θετικά που δεν θα μπορούσες να εντοπίσεις χωρίς να έχεις την συσκευή στην κατοχή σου για καιρό. Προσωπικά δηλώνω Apple fan ανοιχτά δεν το έχω κρύψει σε κανένα post αλλά αυτά που βλέπω να κάνει ο Cook τα τελευταία χρόνια είναι απογοητευτικά. Το line up είναι ένα μπάχαλο, τα laptop της που ήταν τα καλύτερα της κατηγορίας είναι πλέον τόσο προβληματικά που έχουμε φτάσει σε σημείο που βλέπουμε Apple users να μετακομίζουν σε Windows μηχανήματα, αυξημένες τιμές για να καλύψει την ανικανότητα του στο management και πολλά άλλα που δεν θα συνεχίσω να αναλύω γιατί ήδη βγαίνω εκτός topic. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2019 από KrisDs
harryx Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 3:18 ΜΜ, panos- είπε Τα τελευταία 3 χρόνια παραλείπει το S! To iPhone XS τι ήταν?
Nickthefish Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 28/9/2019 στις 12:07 ΜΜ, KostasKri είπε Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν άσχημο. Μόλις το πήρα στα χέρια μου όμως είναι άλλη φάση και άλλαξα γνώμη. Έχει ένα δικό του ωραίο στυλ και αν η διάταξη των καμερών το κάνουν να έχει καλύτερες επιδόσεις (που έχει) τότε ας τις βάλουν όπως θέλουν! Δε το έχω πιάσει στα χέρια μου να ειμαι ειλικρινής,θα επανέλθω μετά από hands on...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα