Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για το χτίσιμο ενός πολυπύρηνου pc (8 πυρήνες και πάνω). Θα χρησιμοποιηθεί για να τρέξει προγράμματα simulation (επιστημονικά). Οι απαιτήσεις για γραφικά και οθόνη είναι οι ελάχιστες. Κύριο κριτήριο η οικονομία.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει νόημα να κοιτάζω σε ανακυκλωμένα συστήματα Xeon, πχ E5-2869 όπως https://www.aliexpress.com/item/33047903989.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3adc3c00PIeMCu&mp=1

το οποίο φαίνεται να έχει την ισχύ ενός ryzen 1700 με τιμή 200 € μικρότερη για motherboad, CPU, μνήμες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nkarakos1 είπε

Ενδιαφέρομαι για το χτίσιμο ενός πολυπύρηνου pc (8 πυρήνες και πάνω). Θα χρησιμοποιηθεί για να τρέξει προγράμματα simulation (επιστημονικά). Οι απαιτήσεις για γραφικά και οθόνη είναι οι ελάχιστες. Κύριο κριτήριο η οικονομία.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχει νόημα να κοιτάζω σε ανακυκλωμένα συστήματα Xeon, πχ E5-2869 όπως https://www.aliexpress.com/item/33047903989.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3adc3c00PIeMCu&mp=1

το οποίο φαίνεται να έχει την ισχύ ενός ryzen 1700 με τιμή 200 € μικρότερη για motherboad, CPU, μνήμες

Δεν υπολογίζεις όμως την εφορία και το τελωνείο... Το ξεχνάς. To budget ποιο είναι; Η φθηνότερη λύση είναι ένας R7 2700, η ενδεδειγμένη ένας TR 2920X...

Δημοσ.

Αδερφέ, αυτό που κοιτάζεις είναι ένα PlexHD mobo. Αυτά παρουσιάστηκαν το 2018 σαν κάποια rebranded Huanan. Έχουν δοκιμαστεί ως επί το πλείστον από Ρώσσους με κάποια συν και πλην. Τα καλά είναι ότι δουλεύουν σε Quad Channel και ότι η θύρα nVme δουλεύει κανονικά τη στιγμή που το X79 chipset δεν είχε native support. Το κακό είναι ότι το BIOS δεν σε αφήνει να πειραματιστείς εκτός αν πέσει modded από Ρωσία. Αυτό που πρέπει να σε ανησυχεί περισσότερο είναι ότι θα έρθει από Κίνα με ότι αυτό συνεπάγεται από κάποια πιθανή τελωνειακή φορολόγηση σύμφωνα με τη νομοθεσία του 06/2016. Επειδή θα έχει κάποιο όγκο το δέμα λόγω μητρικής, δεν σε βλέπω να το γλιτώνεις το τελωνείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά , το ότι θα τρέξει simulation, δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί 8+ πυρήνες. Εκτός αν το ξέρεις σίγουρα. Επίσης το ότι ένας επεξεργαστής έχει παραπάνω πυρήνες, δεν σημαίνει ότι θα τρέξει κάτι γρηγορότερα από κάποιον με λιγότερους πυρήνες, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι παραπάνω πυρήνες όντως αξιοποιούνται. Η ταχύτητα ανά πυρήνα είναι το ίδιο, αν όχι και σημαντικότερη από τον αριθμό των πυρήνων. Δεν είναι όλοι οι επεξεργαστές ίδιοι και δεν μπορείς να μετράς την ταχύτητα τους απλά υπολογίζοντας τους πυρήνες. 

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διευκρινίσεις το budget σου και τι κομμάτια θες να αγοράσεις (ολοκληρωμένο PC??). Νομίζω πάντως αν θες να κάνεις σοβαρή δουλειά και είναι κάτι βαρύ αυτό που τρέχεις για κάτι σε 2700 ή 2700Χ και πάνω σε βλέπω. Αυτό που προτείνεις στο Link προσωπικά δεν το γνωρίζω οπότε δεν έχω γνώμη.

Επεξ/σία από TheMechanic1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...