Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκιναω με σπεκς:
CPU: Ryzen 1700x

GPU: Asus 1070 Dual

Ram: G.Skill 2x8Gb 3200mhz (το χω 2933)

MOBO: Asus x370 Prime Pro

PSU: XFX XTR750

To θεμα: Εδω και λιγο καιρο, οταν το PC μπαινει σε sleep, η απενεργοποιειται μερικες φορες δεν παιρνει μπρος οταν προσπαθησω να το εκκινησω. Τα ledakia της mobo ειναι αναμενα, απλα δεν κανει τιποτα οταν παταω το κουμπι για power on. Η λυση ειναι να βγαλω απ'τη πριζα τα παντα αφου κλεισω το το τροφοδοτικο, να περιμενω λιγο, και να ξαναπροσπαθησω.

Σημερα που δυστυχως ξαναεγινε δεν επαιρνε μπρος με τιποτα. Εβγαλα GPU και επαληθευσα οτι δουλευει σε αλλο PC, αλλαξα θεση ΡΑΜ κ δοκιμασα 1 στικακι τη φορα, τιποτα.

Τα ακυρα: Οταν εβγαλα την 1070 και εβαλα μια 1060 χωρις αποτελεσμα, εφυγα απ' το PC για κανα δεκαλεπτο, κ οταν επεστρεψα αναψε μονο του, αφου ειχα πατησει το κουμπι πριν κανα τεταρτο. Οταν δοκιμασα παλι με την 1070 επαιζε το νεκρο

Αφου εφαγα κανα δυωρο να δοκιμαζω αλλες πριζες, καλωδια, καθαρισμους, boot χωρις GPU, boot χωρις τιποτα περαν του καλωδιου για PSU χωρις αποτελεσμα, τα βγαλα ολα απ τη πριζα για την 5η φορα, κ οταν το συνδεσα και ξαναπροσπαθησα μπηκε κανονικα στα windows χωρις να χω αλλαξει απολυτως τιποτα, και τωρα γραφω αυτο το ποστ. 

Τι φαση? Δεν εχω ιδεα τι παιζει και γενικα δεν ειμαι και ασχετος

Δημοσ.

μερικα τροφοδοτικα δεν υποστηριζουν sleep mode

επισης πρεπει να το ενεργοποιησεις στο bios

τα αλλα που περιγραφεις δεν ειναι φυσιολογικα κανε bios reset ενωνοντας τα cmos clear pin της μητρικης (δες manual μητρικης για οδηγιες) και δες αν συνεχιζουν τα προβληματα

ισως θεμα τροφοδοτικου/μητρικης

Δημοσ.
11 ώρες πριν, daynight είπε

μερικα τροφοδοτικα δεν υποστηριζουν sleep mode

επισης πρεπει να το ενεργοποιησεις στο bios

τα αλλα που περιγραφεις δεν ειναι φυσιολογικα κανε bios reset ενωνοντας τα cmos clear pin της μητρικης (δες manual μητρικης για οδηγιες) και δες αν συνεχιζουν τα προβληματα

ισως θεμα τροφοδοτικου/μητρικης

δεν ειναι το sleep mode. το χω απενεργοποιησει και το κανει ακομα στο shutdown τωρα. 

για τροφοδοτικο/μητρικη νομιζω και γω. Λεω να παω να παρω μια καινουργια μπαταρια CMOS μπας και

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Kadaz είπε

δεν ειναι το sleep mode. το χω απενεργοποιησει και το κανει ακομα στο shutdown τωρα. 

για τροφοδοτικο/μητρικη νομιζω και γω. Λεω να παω να παρω μια καινουργια μπαταρια CMOS μπας και

βγαλε τη μπαταρια δεν παιζει ρολο για δοκιμη
επισης βγαλε και τα 2 καλωδια των κουμπιων για δοκιμη
βασικα εχεις δοκιμασει με μονο cpu ram και καρτα;  η ακομα και σκετη τη μητρικη

Δημοσ.
Μόλις τώρα, daynight είπε

βγαλε τη μπαταρια δεν παιζει ρολο για δοκιμη
επισης βγαλε και τα 2 καλωδια των κουμπιων για δοκιμη
βασικα εχεις δοκιμασει με μονο cpu ram και καρτα;  η ακομα και σκετη τη μητρικη

Oχι ακομα, βασικα δεν εχω κανει κατι αλλο γιατι απ τη στιγμη που εκανε ποστ χτες δουλευει κανονικα και δε θελω να μεινω χωρις PC 
Τα καλωδια για ρεσετ και power on θελω να τα βγαλω/τσεκαρω μην τυχον βραχυκυκλωνουν λογω σκονης

Εμφανισιακα παντως δε βλεπω κατι στη μητρικη η καπου αλλου, ολα καθαρα ειναι χωρις να φαινεται κατι καμενο 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Kadaz είπε

Oχι ακομα, βασικα δεν εχω κανει κατι αλλο γιατι απ τη στιγμη που εκανε ποστ χτες δουλευει κανονικα και δε θελω να μεινω χωρις PC 
Τα καλωδια για ρεσετ και power on θελω να τα βγαλω/τσεκαρω μην τυχον βραχυκυκλωνουν λογω σκονης

Εμφανισιακα παντως δε βλεπω κατι στη μητρικη η καπου αλλου, ολα καθαρα ειναι χωρις να φαινεται κατι καμενο 

τωρα ειδα στο πρωτο μηνυμα οτι δοκιμασες με σκετη μητρικη

μπορει να σου βραχυκυκλωνει στο κουτι

Δημοσ.

Αν έβαλες το τροδοτικό σε άλλο πισί μαζί με την 1070 και έπαιξε κανονικά τότε κοιτάς για το μπόρντ.

Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να φταίει το τροφοδοτικό που δεν μπορεί να σηκώσει το σύστημα με την κάρτα γραφικών μαζί.

Καλύτερα δανείσου άλλο καλό τροφοδοτικό και κάνε μια δοκιμή.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αν έβαλες το τροδοτικό σε άλλο πισί μαζί με την 1070 και έπαιξε κανονικά τότε κοιτάς για το μπόρντ.

Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να φταίει το τροφοδοτικό που δεν μπορεί να σηκώσει το σύστημα με την κάρτα γραφικών μαζί.

Λογικα αν ηταν θεμα φορτιου δεν θα επρεπε να ανοιγει και να μπουταρει κανονικα;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, dpolal είπε

Εβγαλα τελειως καρτα γραφικων και παλι δεν εκανε ποστ. Τωρα που εχει ανοιξει απο χτες, δουλευει κανονικα. Games κλπ.

Ειμαι σιγουρος οτι αν τρεξω και κανα bench για gpu/cpu παλι μια χαρα θα τ βγαλει. Αν ηταν τροφοδοτικο που δεν μπορει να ανοιξει το PC καν, θα ετρεχε games κλπ?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, M@dB0x είπε

Δε παταει καλα η φυσα του τροφοδοτικου.

Τι εννοεις πιο συγκεκριμενα? Δεν εχω αλλαξει κατι προσφατα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, benign είπε

Το τροφοδοτικο σου εχει θεμα.Συγκεκριμενα μαλιστα αυτη η σειρα ειχε βγαλει πολλα προβληματικα units.

Aπλα το θεμα ειναι οτι αν ανοιξει, δουλευει κανονικα το PC μεχρι να το κλεισω για αρκετη ωρα. 

ΠΧ. restart κανει, αν το κλεισω και το ξανανοιξω ανοιγει. Αλλα αν το κλεισω, και το ανοιξω την επομενη μερα, θελει 100 προσπαθειες να παρει μπρος.

Εχω εγγυηση, αλλα πως εξηγω το θεμα? Δε με ψηνει να στειλω τροφοδοτικο για RMA κ να μαι χωρις PC για κανα μηνα, μονο και μονο για να μου πουν οτι δουλευει μια χαρα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...