Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cocotsak είπε

Πολυ ενδιαφερουσα διαλεξη για οποιον ενδιαφερεται για κβαντοσυζητησεις. Αυτο με τα 320 qubit το λεει σε καποιο σημειο αλλα δε θυμαμαι ακριβως και βαριέμαι να ψαξω, σορυ. Δε ξερω αν στεκει αλλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση

Υπάρχει ο μύθος της υπόθεσης και η αλήθεια της επιστήμης σε όλα αυτά.

45 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Σωστός αλλά μετά νομίζω θα πάψει να υπάρχει το κανονικό. Θα μου άρεσε στην αρχή αλλά μετά να ήθελα να πιάνω. 

Θα γίνουμε όλοι σαν τον John Spartan.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jophiel είπε

Ζούνε που ζούνε στον κόσμο τους μερικοί χρήστες Facebook, τώρα θα τους φτιάξει και πλανήτη...

Θα γίνει κάτι σαν την ταινία Surrogates με τον Βρασίδα Γουίλις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, cocotsak said:

Συνδιαστε το λιγο με την ειδηση της κβαντικης υπεροχης της google. Εχουνε φτασει τα 53 qubit, χρειαζονται αποτι λενε 320 για να προσομειωθει ολοκληρο το συμπαν. Σιγα σιγα μαζευονται τα κομματια. Θα τα προλαβουμε αραγε? 

14 hours ago, Gk2016 said:

Πηγή γι αυτό ;

12 hours ago, orgixmh said:

αυτό με τα 320qubit από που προκύπτει; αν υπάρχει λινκ στείλε έχει ενδιαφέρον.

7 hours ago, cocotsak said:

Πολυ ενδιαφερουσα διαλεξη για οποιον ενδιαφερεται για κβαντοσυζητησεις. Αυτο με τα 320 qubit το λεει σε καποιο σημειο αλλα δε θυμαμαι ακριβως και βαριέμαι να ψαξω, σορυ. Δε ξερω αν στεκει αλλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση

Αυτή η ατάκα εδω και κοντά μια 20ετία, έχει μπερδέψει πολύ κόσμο. Πηγη (Scientific American - έμπιστη φυσικά).

Το γεγονός είναι:

In principle, a 300-qubit quantum computer could perform more calculations at once than there are atoms in the observable universe.

Αυτό δεν ερμηνεύεται ως: "Με 300-qbits κάναμε simulation το σύμπαν", αλλά πως "Με 300-qbits το πλήθος τον υπολογισμών, ξεπερνάει το πλήθος των ατόμων στο σύμπαν".

Τα qbits είναι άτομα, είναι αδύνατον να εξομοιώσουν όλα τα υπόλοιπα άτομα μαζί και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.

Οι αλληλεπιδράσεις, spins, entalagment staes, μάζα και λοιπές τους ιδιότητες είναι εκθετικά μεγαλύτερο νούμερο από το πλήθος τους προφανώς.

Με άλλα -πιο απλά- λόγια, είναι σαν να λέμε πως επειδή ο i9 μπορεί με 18 -μόλις- πυρήνες να εκτελέσει περισσότερους υπολογισμούς το δευτερόλεπτο από τον πληθυσμό της Γης ( 1 terraflop = 1τρις),  μπορεί να εξομοιώσει όλους τους ανθρώπους.

Μην τρελαθούμε τελείως και από την ημιμάθεια.

Επεξ/σία από Lomar
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτά είναι καλά νέα.Επιτελους κάτι αρχίζει και κινείται μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...