macpro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδή αν γίνει παγκόσμιος ο νόμος για το δικαίωμα στην λήθη και η γοογλε εγκαταστήσει σερβερς στο φεγγάρι μπορεί να κρατάει ότι δεδομένα γουστάρει για τους κατοίκους της γης επειδή το μηχάνημα βρίσκεται εκτός της γης ; Ορισμένους εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω τους συλλογισμούς σας. Δυστυχώς με τέτοια νοημοσύνη η γοογλε θα κάνει πάντα αυτό που γουστάρει. Δεν "εμπόδισε" Ευρωπαϊκές εταιρείες να κάνουν business με το Ιραν. Είπε: "θα επιβάλλονται κυρώσεις –ουσιαστικά θα απαγορεύεται η πρόσβασή τους στην αμερικανική αγορά– σε όλες τις χώρες, οντότητες ή ξένες επιχειρήσεις που θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο ή να συναλλάσσονται με τις τράπεζες της Ισλαμικής Δημοκρατίας" Άρα επιλέξτε, είτε συναλλαγή με Ίραν είτε με ΗΠΑ. Από τη στιγμή που θίγεται με τη συμπεριφορά του Ιράν, έχει κάθε διακαίωμα να μπλοκάρει συναλλαγές με χώρες ή επιχειρήσεις που είναι ενάντιες στην απόφαση του (που συνεχίζουν να συνεργάζονται με αυτό) να αποκόψει το Ιραν από την Αμερικανική αγορά. Έτσι η κάθε επιχείρηση ή κράτος οφείλει να επιλέξει πια αγορά δεν την συμφέρει να χάσει. Απλό ειναι. Είναι σα να πεις "η Ε.Ε. διακόπτει τις σχέσεις με ΗΠΑ, οικονομικές ή μη μέχρι έως ότου η Αμερικανικών συμφερόντων Google κάνει παγκόσμια διαγραφή των δεδομένων". Η κάνεις αυτό που κάνουν οι Κινέζοι. Τους τραβάς ένα "τοίχος" σε όλες τις υπηρεσίες τους μέχρι να συμμορφωθούν. Δεν είναι "επίσημα" κρατική υπηρεσία των Αμερικανών η γοογλε. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από macpro
N3M3SiS Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, telis είπε Τι να ψηφιστεί; είμαι στην Ελλάδα, σερφαρω στην Ελλάδα, ζητάω να διαγραφούν τα δεδομένα αυτά με νόμο της ΕΕ που ανήκει η Ελλάδα, και μου λες ότι δεν έχει ψηφιστεί στην Αμερική ή στην Αυστραλία ή στα νησιά του Σολομώντα. Τι να σου εξηγήσω; Να του εξηγησεις για ποιο λογο χρησιμοποιεις μια εταιρια που εχει εδρα στην Αμερικη και δραστηριοποιειται σε ολοκληρο τον κοσμο και περιμενεις να σεβαστει την νομοθεσια που ισχυει συγκεκριμενα στην Ελλαδα ή στην Ε.Ε. Εαν θελεις, μπορεις να μην χρησιμοποιεις για τα σερφαρισματα σου τις υπηρεσιες μιας Αμερικανικης εταιρειας, που την διεπουν οι νομοι αλλης ηπειρου. Διαφορετικα, συμμορφωνεσαι εσυ και οχι αυτη. Οταν εγω οδηγω το αμαξι μου στην Αυστραλια, συμμορφωνομαι και τον Κ.Ο.Κ της χωρας. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να εφαρμοσω τον ιδιο Κ.Ο.Κ. και στην Ελλαδα, εδω ισχυουν αλλα πραγματα. Αν στην Ινδια απαγορευτει η χρηση του Gmail, περιμενεις να αποκλειστει το Gmail παγκοσμίως; Επισης το οτι εισαι στην Ελλαδα και σερφαρεις απο την Ελλαδα, δεν σημαινει οτι σερφαρεις ΣΤΗΝ Ελλαδα. Μπαινεις σε παγκοσμιες ιστοσελιδες, χρησιμοποιεις μια αμερικανικη πλατφορμα για να το κανεις, μεσα απο ενα αμερικανικο λογισμικο συστημα, τους ορους χρησης του οποιου εχεις αποδεχθει. Χρησιμοποιεις "δωρεαν" το Google Maps και ολες τις υπηρεσιες της εταιριας η οποια σου τις παρεχει υπο ορους. Συμφωνησες την ιδια ακριβως στιγμη που εκανες power on στο smartphone σου. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2019 από N3M3SiS 1 1 1
possiz Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, macpro είπε Δηλαδή αν γίνει παγκόσμιος ο νόμος για το δικαίωμα στην λήθη και η γοογλε εγκαταστήσει σερβερς στο φεγγάρι μπορεί να κρατάει ότι δεδομένα γουστάρει για τους κατοίκους της γης επειδή το μηχάνημα βρίσκεται εκτός της γης ; Ορισμένους εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω τους συλλογισμούς σας. Δυστυχώς με τέτοια νοημοσύνη η γοογλε θα κάνει πάντα αυτό που γουστάρει. Η κάνεις αυτό που κάνουν οι Κινέζοι. Τους τραβάς ένα "τοίχος" σε όλες τις υπηρεσίες τους μέχρι να συμμορφωθούν. Δεν είναι "επίσημα" κρατική υπηρεσία των Αμερικανών η γοογλε. Αυτό. Δεν συμμορφώνεσαι ως εταιρεία? Δεν έχεις πρόσβαση στο EU. Και τράβα να βρεις λεφτά για διαφημίσεις από αλλού μέχρι να συμμορφωθείς. 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Να του εξηγησεις για ποιο λογο χρησιμοποιεις μια εταιρια που εχει εδρα στην Αμερικη και δραστηριοποιειται σε ολοκληρο τον κοσμο και περιμενεις να σεβαστει την νομοθεσια που ισχυει συγκεκριμενα στην Ελλαδα ή στην Ε.Ε. Εαν θελεις, μπορεις να μην χρησιμοποιεις για τα σερφαρισματα σου τις υπηρεσιες μιας Αμερικανικης εταιρειας, που την διεπουν οι νομοι αλλης ηπειρου. Διαφορετικα, συμμορφωνεσαι εσυ και οχι αυτη. Οταν εγω οδηγω το αμαξι μου στην Αυστραλια, συμμορφωνομαι και τον Κ.Ο.Κ της χωρας. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να εφαρμοσω τον ιδιο Κ.Ο.Κ. και στην Ελλαδα, εδω ισχυουν αλλα πραγματα. Αν στην Ινδια απαγορευτει η χρηση του Gmail, περιμενεις να αποκλειστει το Gmail παγκοσμίως; Επισης το οτι εισαι στην Ελλαδα και σερφαρεις απο την Ελλαδα, δεν σημαινει οτι σερφαρεις ΣΤΗΝ Ελλαδα. Μπαινεις σε παγκοσμιες ιστοσελιδες, χρησιμοποιεις μια αμερικανικη πλατφορμα για να το κανεις, μεσα απο ενα αμερικανικο λογισμικο συστημα, τους ορους χρησης του οποιου εχεις αποδεχθει. Χρησιμοποιεις "δωρεαν" το Google Maps και ολες τις υπηρεσιες της εταιριας η οποια σου τις παρεχει υπο ορους. Συμφωνησες την ιδια ακριβως στιγμη που εκανες power on στο smartphone σου. Δεν έχει καμία σχέση το Internet με όσα αναφέρεις. Στο Internet δεν υπάρχει απόσταση, είναι όλα δίπλα σου με ένα κλικ. Θα πρέπει να αντιμετωπίζετε διαφορετικά.
macpro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε Να του εξηγησεις για ποιο λογο χρησιμοποιεις μια εταιρια που εχει εδρα στην Αμερικη και δραστηριοποιειται σε ολοκληρο τον κοσμο και περιμενεις να σεβαστει την νομοθεσια που ισχυει συγκεκριμενα στην Ελλαδα ή στην Ε.Ε. Εαν θελεις, μπορεις να μην χρησιμοποιεις για τα σερφαρισματα σου τις υπηρεσιες μιας Αμερικανικης εταιρειας, που την διεπουν οι νομοι αλλης ηπειρου. Διαφορετικα, συμμορφωνεσαι εσυ και οχι αυτη. Οταν εγω οδηγω το αμαξι μου στην Αυστραλια, συμμορφωνομαι και τον Κ.Ο.Κ της χωρας. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να εφαρμοσω τον ιδιο Κ.Ο.Κ. και στην Ελλαδα, εδω ισχυουν αλλα πραγματα. Αν στην Ινδια απαγορευτει η χρηση του Gmail, περιμενεις να αποκλειστει το Gmail παγκοσμίως; Επισης το οτι εισαι στην Ελλαδα και σερφαρεις απο την Ελλαδα, δεν σημαινει οτι σερφαρεις ΣΤΗΝ Ελλαδα. Μπαινεις σε παγκοσμιες ιστοσελιδες, χρησιμοποιεις μια αμερικανικη πλατφορμα για να το κανεις, μεσα απο ενα αμερικανικο λογισμικο συστημα, τους ορους χρησης του οποιου εχεις αποδεχθει. Χρησιμοποιεις "δωρεαν" το Google Maps και ολες τις υπηρεσιες της εταιριας η οποια σου τις παρεχει υπο ορους. Συμφωνησες την ιδια ακριβως στιγμη που εκανες power on στο smartphone σου. Και εμένα ας μου εξηγήσει κανείς γιατί πρέπει να σεβαστώ τα αμερικανικά πνευματικά δικαιώματα όταν βλέπω live streaming μια αμερικανική ταινία από μια ιστοσελίδα που βρίσκεται σε τριτοκοσμική χώρα και δεν ισχύουν οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων. Πρώτον η γοογλε είναι μια διεθνής εταιρεία χωρίς να είμαστε σίγουροι καν τι εθνικότητας οικονομικών συμφερόντων είναι. Και δεύτερον η γοογλε έχει και έδρα ευρωπαϊκή και θα πρέπει να σέβεται τους ευρωπαϊκούς νόμους τουλάχιστον για τους Ευρωπαίους πολίτες σε ολόκληρο το δίκτυο της. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Να του εξηγησεις για ποιο λογο χρησιμοποιεις μια εταιρια που εχει εδρα στην Αμερικη και δραστηριοποιειται σε ολοκληρο τον κοσμο και περιμενεις να σεβαστει την νομοθεσια που ισχυει συγκεκριμενα στην Ελλαδα ή στην Ε.Ε. Με την λογική που όλες οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες στην ΕΕ πρέπει να σέβονται το GDPR, ανεξαρτήτως της έδρας τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν ξέρω εσείς τι λέτε αλλά... εποχές 2000 Κάθομαι σε έναν υπολογιστή, ανοίγω το Yahoo η το Lycos να κάνω μια αναζήτηση. Έρχεται ενας τύπος δίπλα μου, και ανοίγει το Google. Σκέφτομαι από μέσα μου...τι μαλακια είναι αυτό το Google; Εν τέλει αυτή η μαλακια κατέκτησε τον κόσμο...
Choulio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 27/9/2019 στις 2:25 ΜΜ, SeaLion είπε Με την λογική που όλες οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες στην ΕΕ πρέπει να σέβονται το GDPR, ανεξαρτήτως της έδρας τους. Οταν απευθυνεται σε πολιτες της ΕΕ ομως. Οχι παγκοσμιως. Δεν καταλαβαινω γιατί γινεται θέμα ρε παιδια. Προφανως και οι νομοι της ΕΕ ισχυουν εντος της ΕΕ. Που το περιεργο; Ακομα και το δικαιωμα στη ληθη που λετε καποιοι οτι θα επρεπε να ειναι παγκοσμιο ποιος σας ειπε οτι ειναι παγκοσμιο; Απο την ΕΕ εισηχθει και στην ΕΕ εφαρμοζεται οχι παγκοσμιως. Δεν ειναι τα μονα δικαιωματα σας που δεν ισχυουν εκτος της ΕΕ η εκτος της χωρας σας. πχ το δικαιωμα της καταναλωσης αλκοολ δεν ισχυει σε ολες τις αραβικες χωρες. Το δικαιωμα των γυναικων στην οδηγηση δεν ισχυε μεχρι προσφατα στην Σαουδικη Αραβία. Το δικαιωμα του εκλεγειν και του εκλεγεσθαι δεν ισχυει σε παρα πολλες χωρες κοκ. Απο την αλλη αμφιβάλω αν γνωριζουν οι περισσοτεροι τι αφορουν τα αιτηματα διαγραφης δεδομένων. Καθε ειδους καταδικασμενος εγκληματιας ή μικροαπατεωνας εχει δικαιωμα να διαγραφει στοιχεια που τον ενοχοποιουν για παρανομιες που εχει κανει. Απο βιασμους και σεξουαλικες παρενοχλησεις παιδιων μεχρι εμπορικες μικροαπατεωνιες κλπ. Το δικαιωμα στην ληθη ειναι και δικο τους ξερετε οχι μονο δικο σας
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Choulio είπε Οταν απευθυνεται σε πολιτες της ΕΕ ομως. Οχι παγκοσμιως Ναι, οπότε...? Το "δικαίωμα στη λήθη", που είναι μέρος του GDPR, αφορά τους πολίτες ΕΕ και τα δεδομένα που αφορούν αυτούς. Μου φαίνεται αστείο που το συζητάμε και μόνο, όταν μάλιστα η εφαρμογή του δικαιώματός μου αυτού παρακάμπτεται και με ένα τζάμπα vpn, αλλά νομικός δεν είμαι, δεν θα κόψω και το χέρι μου. Επίσης, δε νομίζω τα αιτήματα διαγραφής να καλύπτουν τις περιπτώσεις που αναφέρεις, όπως βλέπεις ούτε τα μισά δεν ικανοποιούνται. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. PS: Δεν υπάρχει π.χ δικαίωμα κατανάλωσης αλκοόλ, υπάρχει απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ. Επίσης, συζητάμε για δημοκρατίες που το δικαίωμα του εκλέγειν/εκλέγεσθαι είναι αυτονόητο!
Choulio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeaLion είπε Ναι, οπότε...? Το "δικαίωμα στη λήθη", που είναι μέρος του GDPR, αφορά τους πολίτες ΕΕ και τα δεδομένα που αφορούν αυτούς. Μου φαίνεται αστείο που το συζητάμε και μόνο, όταν μάλιστα η εφαρμογή του δικαιώματός μου αυτού παρακάμπτεται και με ένα τζάμπα vpn, αλλά νομικός δεν είμαι, δεν θα κόψω και το χέρι μου. Τα δεδομενα που αφορουν αυτους οπως λες ειναι παρανομο να τα κατεχει καποιος χωρις την αδεια τους κλπ οποτε πρεπει να τα διαγράψει. Αυτο ειναι ενας νομος. Η ισχυς αυτου του νομου περιοριζεται εντος της ΕΕ και μονο. Ειναι πολυ απλο. Το οτι ενας νομος παρακαμπτεται ευκολα αυτο δε μας λεει τίποτα. Συμβαίνει σχεδον σε καθε νόμο. Και το κοκκινο φαναρι παρακαμπτεται ευκολα αν δε με δει κανεις. Και; Παυει να ισχυει ο νομος; Ή καθισταται ανουσιος; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2019 από Choulio
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2019 37 λεπτά πριν, Choulio είπε Η ισχυς αυτου του νομου περιοριζεται εντος της ΕΕ και μονο. Ειναι πολυ απλο. Έτσι όπως το θέτεις, θα μπορούσε η Google να κρατά δεδομένα σχετικά με μένα εκτός ΕΕ (π.χ. πήγα ταξίδι εκτός ΕΕ και χρησιμοποίησα υπηρεσίες Google) και να είναι μη προσβάσιμα σε μένα. Αυτό κανονικά δεν ισχύει όμως. Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι κάπως διαφορετικό καθώς δεν αφορά δεδομένα που έχω παράξει εγώ, π.χ. κάνοντας μια αναζήτηση, επισκεπτόμενος ένα site, κάνοντας μια αγορά, αλλά αφορά δεδομένα που αναφέρονται στο πρόσωπό μου (εν προκειμένω search results). Κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι νομίζω. 50 λεπτά πριν, Choulio είπε Το οτι ενας νομος παρακαμπτεται ευκολα αυτο δε μας λεει τίποτα. Συμβαίνει σχεδον σε καθε νόμο. Και το κοκκινο φαναρι παρακαμπτεται ευκολα αν δε με δει κανεις. Και; Παυει να ισχυει ο νομος; Ή καθισταται ανουσιος; Νομίζω η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά τον νόμο αυτό ανούσιο σε ένα επίπεδο. Ναι, για τους απλούς χρήστες τα αποτελέσματα θα είναι "όπως πρέπει" αλλά από την άλλη - θα ρίξω μια πρόχειρη ιδέα - μπορεί να φτιαχτεί μηχανή που θα σου γυρνάει μόνο τα "σβησμένα" αποτελέσματα για μια αναζήτηση για όποιον ενδιαφέρεται.
Choulio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, SeaLion είπε Έτσι όπως το θέτεις, θα μπορούσε η Google να κρατά δεδομένα σχετικά με μένα εκτός ΕΕ (π.χ. πήγα ταξίδι εκτός ΕΕ και χρησιμοποίησα υπηρεσίες Google) και να είναι μη προσβάσιμα σε μένα. Αυτό κανονικά δεν ισχύει όμως. Το "δικαίωμα στη λήθη" είναι κάπως διαφορετικό καθώς δεν αφορά δεδομένα που έχω παράξει εγώ, π.χ. κάνοντας μια αναζήτηση, επισκεπτόμενος ένα site, κάνοντας μια αγορά, αλλά αφορά δεδομένα που αναφέρονται στο πρόσωπό μου (εν προκειμένω search results). Κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι νομίζω. Νομίζω η απόφαση του δικαστηρίου καθιστά τον νόμο αυτό ανούσιο σε ένα επίπεδο. Ναι, για τους απλούς χρήστες τα αποτελέσματα θα είναι "όπως πρέπει" αλλά από την άλλη - θα ρίξω μια πρόχειρη ιδέα - μπορεί να φτιαχτεί μηχανή που θα σου γυρνάει μόνο τα "σβησμένα" αποτελέσματα για μια αναζήτηση για όποιον ενδιαφέρεται. Οπως και ναχει το δικαιωμα στη ληθη νομοθετηθηκε εντος ΕΕ. Δεν ειναι δυνατον να απαιτουμε να ισχυει και εκτος. Ειναι πολυ απλο θεμα απορω πως φτασαμε 3η σελιδα για κατι αυτονοητο. Το μονο που μπορει να κανει η ΕΕ ειναι να απαγορευσει την δημοσιευση καποιων δεδομενων εντος ΕΕ. Δεν εχει το δικαιωμα να επηρεασει τι γινεται εκτος ΕΕ. Δεν εχει καμια τετοια δικαιοδοσια. Το οτι μπορεις απο το εσωτερικο της ΕΕ να εχεις προσβαση στο εκωτερικο αυτο δε λεει τίποτα προφανως.
parapasara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημερα σε όλους. Επειδή βλέπω ότι πολλοί αναφέρεστε σε vpn. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά τι κέρδισε η google με την απόφαση αυτή. Δεν θα χρειάζεται καν το vpn. Απλά θα μπαίνει κάποιος στο google.com η στο google.au ακόμη και από υπολογιστή που βρίσκεται στην Ε.Ε και θα έχει πρόσβαση κανονικά σε αυτά τα δεδομένα. Άρα άχρηστη πάει η οποία προσπάθεια διαγραφής των εν λόγω δεδομένων. Περαστικά μας.... 2
tripialosgr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 29/9/2019 στις 9:25 ΠΜ, parapasara είπε Καλημερα σε όλους. Επειδή βλέπω ότι πολλοί αναφέρεστε σε vpn. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καλά τι κέρδισε η google με την απόφαση αυτή. Δεν θα χρειάζεται καν το vpn. Απλά θα μπαίνει κάποιος στο google.com η στο google.au ακόμη και από υπολογιστή που βρίσκεται στην Ε.Ε και θα έχει πρόσβαση κανονικά σε αυτά τα δεδομένα. Άρα άχρηστη πάει η οποία προσπάθεια διαγραφής των εν λόγω δεδομένων. Περαστικά μας.... επιτέλους ..... μετά απο 3 σελίδες το είπε ένας άνθρωπος .. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα